Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van vrijdag 12 juli 2019

12 jul Core Lab houdt dividend op 0,55 dollar

Gerelateerd:  Core Laboratories 46,800 0,00%, EUR/USD 1,124 +0,11%

AMSTERDAM (AFN) - Core Laboratories betaalt in het derde kwartaal een dividend van 0,55 dollar per aandeel in contanten. Dat is even veel als in het voorgaande kwartaal. Dat meldde het aan de beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf. 3.728 keer bekeken | 1 reacties

12 jul Fed-bonus stuwt Wall Street weer naar records

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met nieuwe records gesloten, nadat de toonaangevende Dow-Jonesindex een dag eerder voor het eerst door de grens van 27.000 punten brak. Het sentiment op Wall Street was nog steeds positief door de verwachting dat de Federal Reserve snel met een renteverhoging komt. Verder veerde Facebook op na berichten over een miljardenschikking over diverse privacyschandalen. 7.729 keer bekeken | 10 reacties

12 jul 'Facebook schikt schandalen voor 5 miljard'

Gerelateerd:  Facebook 201,820 -0,99%

MENLO PARK (AFN) - Facebook moet 5 miljard dollar betalen als gevolg van een reeks privacyschandalen. Beurswaakhond FTC heeft deze week goedkeuring gegeven aan een schikking over onder meer het grote lek waarbij gegevens van gebruikers bij Cambridge Analytica terechtkwamen, zo meldt The Wall Street Journal vrijdagavond. 2.959 keer bekeken | 1 reacties

12 jul Oracle loopt miljardencontract Pentagon mis

Gerelateerd:  Oracle Corporation 57,990 -1,06%

REDWOOD SHORES (AFN) - Oracle kan fluiten naar een cloudopdracht ter waarde van 10 miljard dollar van de Amerikaanse overheid. Het Amerikaanse softwareconcern trok aan het kortste eind in een rechtszaak over de aanbesteding. 3.796 keer bekeken | 2 reacties

12 jul Wall Street koerst op nieuwe records af

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stevenden vrijdag halverwege de handel op nieuwe records af, nadat de toonaangevende Dow-Jonesindex een dag eerder voor het eerst door de grens van 27.000 punten brak. Het sentiment op Wall Street bleef redelijk positief door de verwachting dat de Federal Reserve met een renteverlaging gaat komen. Verder kijken beleggers uit naar het Amerikaanse cijferseizoen dat volgende week echt losbarst. 2.769 keer bekeken | 2 reacties

12 jul Onderzoek naar asbest in babypoeder J&J

LOS ANGELES (AFN) - Het Openbaar Ministerie in de Verenigde Staten onderzoekt of Johnson Johnson (JJ) het publiek heeft voorgelogen over mogelijke kankerrisico's rond het gebruik van babypoeder van het bedrijf. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. 3.298 keer bekeken | 1 reacties

12 jul Beurs Amsterdam sluit met kleine plus

AMSTERDAM (AFN) - De effectenbeurs in Amsterdam is vrijdag licht hoger gesloten, na een kabbelende handelssessie. Elders in Europa was het beeld op de aandelenmarkten wisselend. De recordstanden op Wall Street boden slechts beperkte steun aan het sentiment in Europa. 3.528 keer bekeken | 1 reacties

12 jul Kleine plussen op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag op kleine koerswinsten. Beleggers trokken zich op aan de nieuwe recordstand van de Dow-Jonesindex op Wall Street, die donderdag voor het eerst boven de 27.000 punten sloot. In Frankfurt kwam autobouwer Daimler met een winstalarm. 2.220 keer bekeken | 1 reacties

12 jul Dow-Jonesindex verder omhoog op Wall Street

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag licht hoger geopend, nadat de toonaangevende Dow-Jonesindex een dag eerder voor het eerst door de grens van 27.000 punten brak. Het sentiment op Wall Street blijft redelijk positief door de verwachting dat de Federal Reserve met een renteverlaging gaat komen. Verder kijken beleggers uit naar het Amerikaanse cijferseizoen dat volgende week echt losbarst. 2.701 keer bekeken | 3 reacties

12 jul 'Wall Street op koers voor hogere opening'

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan vrijdag naar verwachting licht hoger openen, nadat de toonaangevende Dow-Jonesindex een dag eerder voor het eerst door de grens van 27.000 punten brak. Het sentiment op Wall Street blijft redelijk positief door de verwachting dat de Federal Reserve met een renteverlaging gaat komen. Verder wordt uitgekeken naar het Amerikaanse cijferseizoen dat volgende week echt losbarst. 1.957 keer bekeken | 2 reacties

12 jul Producentenprijzen VS licht omhoog

WASHINGTON (AFN) - De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in juni met 0,1 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse ministerie van Arbeid heeft gepubliceerd. 2.057 keer bekeken | 1 reacties

12 jul Steinhoff wederom diep in het rood

JOHANNESBURG (AFN/BLOOMBERG) - Meubelwinkelbedrijf Steinhoff heeft ook in het eerste halfjaar van zijn gebroken boekjaar een fors verlies geleden. De omzet uit voortgezette activiteiten dikte in dezelfde periode wel aan, blijkt uit voorlopige cijfers van het Zuid-Afrikaanse concern. 3.269 keer bekeken | 0 reacties

12 jul Beurzen overwegend in het groen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdag overwegend in het groen. Beleggers verwerkten de handelscijfers uit China en trokken zich op aan de nieuwe recordstand van de Dow-Jonesindex op Wall Street, die voor het eerst boven de 27.000 punten sloot. In Frankfurt kwam autobouwer Daimler met een winstalarm. 2.728 keer bekeken | 0 reacties

12 jul Productie industrie eurozone veert op

LUXEMBURG (AFN/BLOOMBERG) - De productie van de industrie in de eurozone is in mei met 0,9 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat maakt het Europees statistiekbureau Eurostat bekend. 3.065 keer bekeken | 6 reacties

12 jul IEA: verdere productiebeperking OPEC op til

Gerelateerd:  Royal Dutch Shell A 28,280 0,00%

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Oliekartel OPEC komt mogelijk met verdere productiebeperkingen om de olieprijzen te stutten. Dat voorspelt het Internationaal Energie Agentschap (IEA) in een nieuwe rapport. Wereldwijd was er de afgelopen zes maanden sprake van een overaanbod, mede door een lager dan verwachte vraag als gevolg van een afkoelende wereldeconomie. 2.961 keer bekeken | 1 reacties

12 jul Chinese export en import nemen af

PEKING (AFN) - De Chinese export is afgelopen maand afgenomen, mede door de hogere Amerikaanse importtarieven voor Chinese producten. Daarnaast zakte de invoer van de op een na grootste economie van de wereld flink terug. Volgens kenners is dat een signaal van een zwakke lokale vraag en de opmaat naar nieuwe stimuleringsmaatregelen van de overheid. 4.155 keer bekeken | 5 reacties

12 jul Britse dochter VolkerWessels bouwt hangar

Gerelateerd:  VolkerWessels 18,160 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - De Britse tak van VolkerWessels heeft opdracht gekregen om een nieuwe hangar voor vliegtuigfabrikant Gulfstream Aerospace te bouwen. Met het contract is een bedrag van 34 miljoen pond gemoeid, maakt dochteronderneming VolkerFitzpatrick bekend. 1.799 keer bekeken | 0 reacties

12 jul KBC verlaagt advies en koerdoel Kiadis

Gerelateerd:  KBC Groep 59,220 0,00%, Kiadis Pharma 5,155 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - Het beleggingsadvies en koersdoel voor het aandeel Kiadis Pharma is door analisten van KBC Securities verlaagd. Dat bleek vrijdag uit een rapport. 5.550 keer bekeken | 8 reacties

12 jul KBC noemt bod op Wessanen weer te laag

Gerelateerd:  KBC Groep 59,220 0,00%, Wessanen 11,320 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft het biedingsbericht van een consortium onder leiding van de Franse investeerder PAI op natuurvoedingsbedrijf Wessanen goedgekeurd. Maar het bod is in de ogen van analisten van KBC Securities nog steeds te laag. 3.380 keer bekeken | 0 reacties

12 jul Kleine winst voor Damrak

Gerelateerd:  AEX 572,340 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam boekte vrijdag een kleine winst. Ook de meeste andere Europese beurzen gingen licht vooruit. Beleggers trokken zich op aan de nieuwe recordstand van de Dow-Jonesindex op Wall Street, die voor het eerst boven de 27.000 punten sloot. In Frankfurt stond Daimler onder druk na een winstalarm. 2.903 keer bekeken | 1 reacties

12 jul Daimler negatiever door diesels en airbags

Gerelateerd:  DAIMLER AG NA O.N. 46,285 -0,65%

STUTTGART (AFN) - De Duitse automaker Daimler is negatiever over zijn resultaten dit jaar. Het moederbedrijf van onder meer Mercedes Benz moet miljarden euro's meer opzijleggen wegens een grote terugroepactie en lopende rechtszaken rond dieselauto's. Daardoor belandde het concern in het tweede kwartaal diep in de rode cijfers. 2.789 keer bekeken | 3 reacties

12 jul Barclays voert koersdoel AkzoNobel flink op

Gerelateerd:  Akzo Nobel 83,310 0,00%, Barclays 155,780 -1,45%

AMSTERDAM (AFN) - Analisten van Barclays hebben hun koersdoel voor AkzoNobel flink opgeschroefd. De marktvorsers rekenen in een nieuw rapport op een koers van 100 euro. Dat komt neer op een verhoging met 12 procent. 2.363 keer bekeken | 0 reacties

12 jul Marktvorser Kantar voor miljarden verkocht

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Marktonderzoeker Kantar gaat voor miljarden over naar investeerder Bain Capital. Het Britse reclamebedrijf WPP verkoopt een meerderheidsbelang van 60 procent aan Bain, die daar ongeveer 3,1 miljard dollar voor neertelt. 1.801 keer bekeken | 0 reacties

12 jul AB Inbev blaast beursgang onderdeel af

Gerelateerd:  AB InBev 79,160 0,00%, Heineken Hld. 94,550 0,00%

HONGKONG (AFN/RTR) - AB InBev, 's werelds grootste bierbrouwer, brengt zijn Aziatische divisie voorlopig niet naar de beurs. Dat laat het Amerikaans-Belgische concern vrijdagavond weten. Eerder op de dag kwam al naar buiten dat de aanstaande beursgang van Budweiser Brewing Company (BBC) niet soepel liep. 2.133 keer bekeken | 0 reacties

12 jul 'Duizend banen weg bij redding Alitalia'

Gerelateerd:  Air France-KLM 8,856 0,00%

ROME (AFN/BLOOMBERG) - Bij Alitalia gaan mogelijk duizend banen verloren als onderdeel van het reddingsplan voor de noodlijdende luchtvaartmaatschappij. Daarbij wordt vooral gesneden in het grond- en kantoorpersoneel. Dat staat in een reddingsplan dat de Italiaanse krant La Repubblica heeft ingezien. 2.325 keer bekeken | 1 reacties

12 jul Accell verkoopt Canadese merkregistraties

Gerelateerd:  Accell 24,700 0,00%

HEERENVEEN (AFN) - Fietsenfabrikant Accell Group doet de Canadese registraties voor de merken Raleigh, Diamondback, Redline en IZIP voor omgerekend 14,2 miljoen euro over aan de Canadian Tire Corporation (CTC). Daardoor zullen de merken in Canada met ingang van fietsseizoen 2020 exclusief bij CTC aan de man gebracht worden. 1.419 keer bekeken | 0 reacties

12 jul ArcelorMittal prijst obligaties

Gerelateerd:  ArcelorMittal 15,094 0,00%

LUXEMBURG (AFN) -Staalconcern ArcelorMittal heeft twee in dollar genoteerde obligaties geprijsd. Hiermee haalt het bedrijf zo'n 1,2 miljard dollar binnen aan financiering. Dat meldde de staalreus vrijdag in een verklaring. 3.220 keer bekeken | 1 reacties

12 jul 'Positief begin voor Damrak'

Gerelateerd:  AEX 572,340 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam zal vrijdag naar verwachting met winst beginnen. Ook elders in Europa lijken de beurzen hoger te openen. Beleggers trekken zich op aan de nieuwe recordstand van de Dow-Jonesindex op Wall Street, die voor het eerst boven de 27.000 punten sloot. 3.117 keer bekeken | 1 reacties

12 jul Nikkei sluit week licht hoger af

Gerelateerd:  TOKYO-Nikkei 225 21.469,180 -0,31%

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag licht hoger gesloten. Beleggers verwerkten de nieuwe recordstand van de Dow-Jonesindex op Wall Street en deden het verder rustig aan in aanloop naar het lange weekeinde in Japan. De financiële markten in Tokio zijn maandag gesloten vanwege een nationale feestdag. Daarnaast werd uitgekeken naar belangrijke Chinese handelscijfers. 980 keer bekeken | 0 reacties

12 jul Huawei tegen de VS: haal ons van zwarte lijst

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese telecomreus Huawei wil dat de Verenigde Staten het bedrijf nu echt van de zwarte lijst afhalen. Dat zei voorzitter Liang Hua vrijdag op een bijeenkomst in China. 6.362 keer bekeken | 24 reacties

12 jul Japanse industrie produceert meer

TOKIO (AFN) - De Japanse industriële productie is in mei gegroeid, maar minder sterk dan verwacht. Dat bleek vrijdag uit een definitief cijfer van het ministerie van Economie, Handel en Industrie. 1.171 keer bekeken | 0 reacties

12 jul Fosun wil Thomas Cook financieel steunen

Gerelateerd:  Thomas Cook Group 5,400 -5,96%

LONDEN (AFN) - Het Chinese conglomeraat Fosun, dat onder meer eigenaar is van Club Med en Cirque du Soleil, overweegt een forse financiële injectie in de noodlijdende reisorganisatie Thomas Cook. Daar worden momenteel gesprekken over gevoerd die zich in een vergevorderd stadium bevinden, aldus Fosun vrijdag. 1.086 keer bekeken | 0 reacties

12 jul Aantal faillissementen toegenomen

DEN HAAG (AFN) - Het aantal failliet verklaarde bedrijven is in juni toegenomen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag. 1.485 keer bekeken | 0 reacties

Zoeken

Gesponsorde links