Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van woensdag 12 juni 2019

12 jun Tik voor banken op rood Wall Street

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag met verlies gesloten. Beleggers waren zoals wel vaker de laatste tijd in de ban van glimpen van nieuws omtrent de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China. Verder stonden met name banken onder druk door het toenemende vooruitzicht van renteverlagingen. Het nieuwe inflatiecijfer versterkte dat gevoel alleen maar. 6.347 keer bekeken | 2 reacties

12 jun Wall Street lager in middaghandel

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden woensdag halverwege de handelsdag licht in het rood. Beleggers waren vooral gespitst op ontwikkelingen in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. De twee economische grootmachten lijken nog niet warm te lopen voor een topontmoeting tussen de presidenten Donald Trump en Xi Jinping tijdens de aankomende G20-top in Japan, om het conflict tot een einde te brengen. 2.150 keer bekeken | 1 reacties

12 jun Philips kijkt naar overnames

Gerelateerd:  Philips Koninklijke 38,215 +0,96%

AMSTERDAM (AFN) - Philips kijkt naar overnames die het bedrijf verder kunnen helpen op het vlak van medische apparatuur. Dat zei topman Frans van Houten in een interview met persbureau Bloomberg. 2.516 keer bekeken | 1 reacties

12 jun Fastned wil tot 30 miljoen ophalen op beurs

AMSTERDAM (AFN) - Fastned wil 27,3 miljoen tot maximaal 30 miljoen euro ophalen met de uitgifte van certificaten bij zijn beursgang. De datum voor de notering in Amsterdam is in verband met de uitgifte van de nieuwe stukken een weekje opgeschoven naar 21 juni, zo laat topman en mede-oprichter van het snellaadstationbedrijf Michiel Langezaal weten aan het ANP. 2.511 keer bekeken | 5 reacties

12 jun FNG uit Bel Small op beurs Brussel

Gerelateerd:  FNG ORD 0,000 0,00%

MECHELEN (AFN) - Kledingwinkelbedrijf FNG verliest zijn notering in de Bel Small-index. De wijziging van de indices aan de beurs van Brussel wordt op 24 juni doorgevoerd, zo laat beursuitbater Euronext weten. FNG blijft wel verhandelbaar in Brussel op de lokale markt. 1.137 keer bekeken | 0 reacties

12 jun TKH steelt de show op rustige beursdag

Gerelateerd:  TKH 55,100 +1,38%

AMSTERDAM (AFN) - De toonaangevende AEX-index op de Amsterdamse beurs is woensdag licht lager gesloten. Op het Damrak was technologiebedrijf TKH een uitblinker na een verhoging van zijn doelstellingen. De meeste andere Europese beurzen eindigden ook in het rood. Beleggers namen wat gas terug na de recente sterke opmars. De aandacht bleef uitgaan naar het handelsconflict tussen de economische grootmachten de Verenigde Staten en China, die aan het begraven van de strijdbijl nog lang niet toe lijken te zijn. 2.282 keer bekeken | 0 reacties

12 jun Weinig beweging AEX in middaghandel

Gerelateerd:  AEX 565,500 +0,72%

AMSTERDAM (AFN) - De toonaangevende AEX-index op de Amsterdamse beurs stond woensdag halverwege de middag licht in de min. De meeste andere Europese beurzen stonden ook in het rood. Beleggers namen wat gas terug na de recente sterke opmars. De aandacht bleef uitgaan naar het handelsconflict tussen de economische grootmachten de Verenigde Staten en China, die niet warm lijken te lopen om de strijdbijl te begraven. Op het Damrak was technologiebedrijf TKH een uitblinker na een verhoging van zijn doelstellingen. 2.990 keer bekeken | 1 reacties

12 jun Wall Street opent licht lager

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag licht lager geopend. Beleggers zijn gespitst op ontwikkelingen in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. De twee economische grootmachten lijken nog niet warm te lopen voor een topontmoeting tussen de presidenten Donald Trump en Xi Jinping tijdens de aankomende G20-top in Japan, om het aanhoudende conflict tot een einde te brengen. 1.170 keer bekeken | 0 reacties

12 jun Staat heropent kortlopende leningen

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil maandag tussen 2 miljard en 4 miljard euro ophalen met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend. Met beide leningen is het doel om 1 miljard tot 2 miljard euro op te halen. 1.650 keer bekeken | 1 reacties

12 jun 'Licht lagere opening op Wall Street'

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen openen woensdag waarschijnlijk licht lager. Beleggers blijven gespitst op nieuwe ontwikkelingen in het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. 1.354 keer bekeken | 0 reacties

12 jun Inflatie VS gedaald

WASHINGTON (AFN) - De inflatie in de Verenigde Staten is in mei uitgekomen op 1,8 procent op jaarbasis, tegen 2 procent een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid. 2.102 keer bekeken | 0 reacties

12 jun Europese beurzen doen stap terug

AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen stonden woensdag in het rood. Beleggers namen wat gas terug na de recente sterke opmars. De aandacht bleef uitgaan naar het handelsconflict tussen de economische grootmachten de Verenigde Staten en China, die niet warm lijken te lopen om de strijdbijl te begraven. Op het Damrak was technologiebedrijf TKH een uitblinker na een verhoging van de doelstellingen. 3.539 keer bekeken | 4 reacties

12 jun Philips stelt omwisselverhouding vast

Gerelateerd:  Philips Koninklijke 38,215 +0,96%

AMSTERDAM (AFN) - Philips heeft de omwisselverhouding van zijn dividend over afgelopen jaar vastgesteld. Het zorgtechnologiebedrijf betaalt een nieuw aandeel uit per 41,6 dividendrechten van aandelen. 3.202 keer bekeken | 0 reacties

12 jun ABN AMRO steekt geld in misdaaddetectie

Gerelateerd:  ABN AMRO 19,420 +0,41%

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO steekt via zijn Digital Impact Fund geld in misdaaddetectie. De bank maakte bekend een financiële injectie te geven aan het Israëlische misdaaddetectiebedrijf ThetaRay, dat big data analyseert. 2.711 keer bekeken | 9 reacties

12 jun Aandeel Takeaway op hoogste niveau ooit

Gerelateerd:  Takeaway.com 78,800 +1,42%

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Takeaway.com noteerde woensdag op een recordniveau, na de aankondiging dat het maaltijdbedrijf nog deze maand wordt opgenomen in de AEX-index. 2.602 keer bekeken | 0 reacties

12 jun Oddo gaat Adyen volgen met reduce-advies

Gerelateerd:  ADYEN NV 679,400 +0,65%

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De Frans-Duitse vermogensbeheerder Oddo BHF gaat betalingsverwerker Adyen volgen met een reduce-advies en een koersdoel van 500 euro. De waardering van Adyen is volgens de analisten erg hoog opgelopen. 2.700 keer bekeken | 3 reacties

12 jun 'Chatdienst Slack tot wel 17 miljard waard'

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Aan Slack hangt bij zijn aanstaande beursgang op 20 juni in New York mogelijk een prijskaartje van 16 miljard tot 17 miljard dollar. Dat meldden ingewijden rond de chatdienst, die met name populariteit geniet onder zakelijke gebruikers. 2.319 keer bekeken | 2 reacties

12 jun 'Nieuwe doelstellingen TKH ambitieus'

Gerelateerd:  TKH 55,100 +1,38%

AMSTERDAM (AFN) - Technologiebedrijf TKH Group heeft ambitieuze nieuwe doelstellingen uitgesproken voor de middellange termijn. Dat laat KBC Securities weten in een reactie op het nieuws van TKH, dat voorafgaand aan een beleggersdag bij het bedrijf werd gepubliceerd. 2.498 keer bekeken | 0 reacties

12 jun Japan Display zet mes in personeelsbestand

TOKIO (AFN) - Japan Display ziet zich genoodzaakt afscheid te nemen van meer dan een kwart van zijn werknemers, wat neerkomt op 1200 banen. Het bedrijf sluit één van zijn fabrieken en de huidige topman ruimt op termijn het veld. De ingrepen zijn onderdeel van een reddingsplan voor de geplaagde schermenmaker. 1.234 keer bekeken | 0 reacties

12 jun Twee partijen geïnteresseerd in Sucraf

Gerelateerd:  Value8 5,560 -0,71%

DIEGEM (AFN) - Sucraf is benaderd door twee serieuze partijen die via de onderneming een beursnotering willen verkrijgen. Dat maakte de Belgische beurshuls, waarin Value8 een belang van 75 procent heeft, bekend na zijn aandeelhoudersvergadering. 1.364 keer bekeken | 0 reacties

12 jun TKH Group uitblinker op Damrak

Gerelateerd:  AEX 565,500 +0,72%, TKH 55,100 +1,38%

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel van technologiebedrijf TKH Group was woensdag in trek op de Amsterdamse beurs na een verhoging van de doelstellingen. De Europese beurzen stonden overwegend in het rood. Beleggers besloten wat gas terug te nemen na de opmars van de afgelopen dagen. De blik bleef vooral gericht op het handelsconflict tussen de economische grootmachten de Verenigde Staten en China, die niet warm lijken te lopen om de strijdbijl te begraven. 4.244 keer bekeken | 0 reacties

12 jun Inditex handhaaft omzetverwachting

Gerelateerd:  Inditex 25,000 +0,16%

MADRID (AFN/BLOOMBERG) - Het Spaanse kledingconcern Inditex, met bekende ketens als Zara, Bershka en Pull Bear, handhaaft zijn verwachting voor de omzetgroei in het lopende gebroken boekjaar, ondanks de negatieve effecten van slecht weer in de tweede helft van het afgelopen kwartaal. 1.175 keer bekeken | 0 reacties

12 jun Goldman verhoogt adviezen op staalbedrijven

Gerelateerd:  ArcelorMittal 15,662 +2,31%

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Analisten van Goldman Sachs zijn positiever geworden over verschillende Europese staalbedrijven. De marktvorsers verhoogden hun oordeel op ArcelorMittal, Aperam, Klöckner en Outokumpu zonder uitzondering naar kopen. 5.987 keer bekeken | 3 reacties

12 jun 'Duizenden banen op de tocht bij Arcelor'

Gerelateerd:  ArcelorMittal 15,662 +2,31%

FRANKFURT (AFN) - Staalreus ArcelorMittal kampt met overcapaciteit in Europa en lijkt om die reden afscheid te willen nemen van 19.500 werknemers met een tijdelijke aanstelling. Het bedrijf is in gesprek met vakbonden over de op handen zijnde ingreep. Dat zegt topman Lakshmi Mittal in een interview met de Duitse krant Frankfurter Allgemeine. 7.376 keer bekeken | 9 reacties

12 jun Duitse order voor Tie Kinetix

Gerelateerd:  TIE Kinetix 7,350 -2,00%

BREUKELEN (AFN) - Tie Kinetix heeft een overeenkomst gesloten met het Duitse federale ministerie voor economische samenwerking en ontwikkeling (BMZ). Het bedrijf zal het e-facturatieportaal leveren waar leveranciers elektronisch facturen in kunnen dienen bij Duitse overheidsinstanties. 1.371 keer bekeken | 0 reacties

12 jun Axel Springer verdwijnt van beurs

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Het Duitse mediaconcern Axel Springer, uitgever van onder meer de kranten Bild en Die Welt, wordt van de beurs gehaald door de Amerikaanse investeerder KKR, samen met de oprichtersfamilie van Axel Springer en topman Mathias Döpfner. 1.088 keer bekeken | 0 reacties

12 jun Nieuwe topman voor Reckitt Benckiser

Gerelateerd:  Unilever Cert. 54,600 0,00%

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Laxman Narasimhan wordt de nieuwe topman van de Britse producent van medicatie, schoonmaakmiddelen en drogisterijartikelen Reckitt Beckiser (RB). Hij komt er per 1 september aan het roer te staan. 1.057 keer bekeken | 0 reacties

12 jun Eurocommercial gaat eigen aandelen inkopen

Gerelateerd:  Eurocommercial Properties 24,260 +0,33%

AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedfonds Eurocommercial Properties gaat voor maximaal 20 miljoen euro aan eigen aandelen inkopen. Het in Amsterdam genoteerde bedrijf begint het inkoopprogramma op 14 juni. De inkoopperiode loopt tot uiterlijk 30 september. 2.924 keer bekeken | 11 reacties

12 jun 'Openingsverlies voor Beursplein 5'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent woensdag naar verwachting met verlies. Ook de andere Europese beurzen zullen waarschijnlijk lager beginnen. Beleggers lijken wat gas terug te nemen na de opmars in de afgelopen dagen. De blik blijft vooral gericht op de handelsperikelen tussen de economische grootmachten de Verenigde Staten en China. 2.882 keer bekeken | 0 reacties

12 jun Klein verlies voor Japanse beurs

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is woensdag met een klein verlies gesloten. Beleggers namen wat gas terug na de recente sterke opmars. Het verlies bleef daarbij beperkt dankzij een onverwachte flinke stijging van de Japanse machineorders in april. De meeste andere Aziatische beurzen deden eveneens een stap terug. 957 keer bekeken | 0 reacties

12 jun 'Weinig beweging bij Trump en Xi'

WASHINGTON/PEKING (AFN/RTR) - De Verenigde Staten en China lijken nog niet warm te lopen voor een topontmoeting om de aanhoudende handelsstrijd tussen de economische grootmachten tot een einde te brengen. Bronnen in Peking en Washington verklaren dat er, met de G20-top in Japan voor de deur, nauwelijks voorbereidingen worden getroffen. 3.464 keer bekeken | 4 reacties

12 jun TKH verhoogt doelstellingen

Gerelateerd:  TKH 55,100 +1,38%

HAAKSBERGEN (AFN) - TKH Group verhoogt zijn doelstellingen voor de middellange termijn en breidt zijn desinvesteringsprogramma flink uit. Dat meldde het technologiebedrijf voorafgaand aan een beleggersdag. 2.554 keer bekeken | 1 reacties

12 jun Amerikaanse overname voor Dassault Systèmes

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Het Franse softwarebedrijf Dassault Systèmes neemt voor 5,8 miljard dollar het Amerikaanse Medidata over, dat zich bezighoudt met software op medisch gebied. 1.015 keer bekeken | 0 reacties

12 jun 'Shell minder bezield over taxidienst Londen'

Gerelateerd:  Royal Dutch Shell A 28,975 +1,10%

LONDEN (AFN) - Olie- en gasconcern Shell is minder enthousiast over het Londense taxiplan. De Britse zakenkrant Financial Times schrijft dat de plannen zijn afgeschaald, omdat deze te weinig inkomsten zouden genereren. 1.888 keer bekeken | 0 reacties

12 jun Probiodrug nu officieel Vivoryon Therapeutics

Gerelateerd:  Probiodrug 5,500 +0,92%

HALLE (AFN) - De in Amsterdam genoteerde Duitse biotechnoloog Probiodrug heeft zijn naam officieel gewijzigd in Vivoryon Therapeutics. Nadat eerder al aandeelhouders akkoord gingen met de aanpassing, is deze nu ook doorgevoerd in de registers van de Kamer van Koophandel. 1.447 keer bekeken | 1 reacties

12 jun Financieel topman ForFarmers weg in 2020

Gerelateerd:  ForFarmers 7,120 +1,57%

LOCHEM (AFN) - Financieel directeur Arnout Traas stopt in april 2020 bij veevoerbedrijf ForFarmers. Hij heeft besloten zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen op de algemene aandeelhoudersvergadering van volgend jaar. 1.167 keer bekeken | 0 reacties

12 jun Onverwachte stijging Japanse machineorders

TOKIO (AFN) - De machineorders in Japan zijn in april onverwacht flink gestegen. De orders dikten op maandbasis met 5,2 procent aan, terwijl economen in doorsnee juist op een daling met 0,8 procent hadden gerekend. 1.322 keer bekeken | 1 reacties

12 jun Voedselprijzen stuwen Chinese inflatie

PEKING (AFN) - De Chinese inflatie is in mei verder omhoog gegaan. Dat kwam onder meer door stijgende voedselprijzen vanwege voorraadproblemen, zo bleek woensdag uit gegevens van het nationale statistiekbureau. 1.143 keer bekeken | 1 reacties

12 jun Aantal faillissementen afgenomen

DEN HAAG (AFN) - Het aantal failliet verklaarde bedrijven is afgenomen. Er zijn in mei 19 bedrijven minder failliet verklaard dan een maand eerder, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 696 keer bekeken | 0 reacties

12 jun 'Unilever zet in op fors meer merken'

Gerelateerd:  Unilever Cert. 54,600 0,00%

ROTTERDAM (AFN) - Topman Alan Jope zet in op meer merken bij de multinational, waar het bedrijf eerder snoeide in zijn merkenportefeuille. Die merken moeten wel "een hoger doel dienen", aldus de bestuurder tegen Het Financieele Dagblad (FD). 1.620 keer bekeken | 0 reacties

Zoeken

Aandelen in het nieuws

ASMI 54,820 09:05
+0,780
+1,44%
BAM 3,962 09:07
+0,042
+1,07%
Takeaway.com 79,000 09:10
+1,300
+1,67%

Gesponsorde links