Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van woensdag 15 mei 2019

15 mei Cisco Systems kijkt met vertrouwen vooruit

Gerelateerd:  Cisco Systems 54,190 -2,69%

SAN JOSE (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Cisco Systems heeft veel vertrouwen in de toekomst. Met zijn prognose over de verwachte winst en omzet in het lopende kwartaal gaf de Amerikaanse producent van netwerkapparatuur een duidelijk signaal af dat bedrijven willen investeren in hun netwerken. 1.372 keer bekeken | 0 reacties

15 mei Duidelijke winsten op Wall Street

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winsten de handel uitgegaan. Eerdere verliezen werden snel goedgemaakt, geholpen door verzachtende berichten over uitstel van heffingen op auto's en auto-onderdelen door de VS. Ook hielden beleggers ontwikkelingen rond de handelsstrijd tussen China en de VS in de gaten. 2.775 keer bekeken | 0 reacties

15 mei Ajax stelt 34e landstitel veilig

Gerelateerd:  Ajax 17,000 -2,30%

DOETINCHEM (AFN) - Ajax is voor de 34e keer kampioen van Nederland. De beursgenoteerde voetbalclub stelde de titel veilig met een uitzege op De Graafschap: 4-1. 1.594 keer bekeken | 4 reacties

15 mei Inval bij Duitse banken om belastingfraude

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Aanklagers in Duitsland zijn weer bij verschillende Duitse banken, vermogensbeheerders en belastingadviseurs binnengevallen op zoek naar bewijzen van mogelijke belastingfraude door klanten van een voormalige eenheid van Deutsche Bank. De invallen vonden plaats in Frankfurt en een aantal andere Duitse steden. 1.739 keer bekeken | 0 reacties

15 mei Arcadis stelt omwisselratio dividend vast

Gerelateerd:  Arcadis 17,070 -1,39%

AMSTERDAM (AFN) - Ingenieurs- en adviesbureau Arcadis heeft de omwisselverhouding voor zijn dividend vastgesteld. De omwisselverhouding bedraagt 1 nieuwe aandeel voor 35,01 aandelen. Dit is gebaseerd op de volumegewogen gemiddelde aandelenkoers van 9 mei tot 15 mei van dit jaar van 16,46 euro per aandeel. 1.361 keer bekeken | 0 reacties

15 mei Philips prijst groene obligaties

Gerelateerd:  Philips Koninklijke 35,785 -1,41%

AMSTERDAM (AFN) - Zorgtechnologiebedrijf Philips heeft obligatieleningen met een gezamenlijke waarde van 750 miljoen euro geprijsd. Het gaat volgens het concern om de eerste uitgifte van groene obligaties. 1.396 keer bekeken | 0 reacties

15 mei Wall Street werkt verliezen weg

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden woensdag halverwege de sessie op winst. Eerdere verliezen werden goedgemaakt, geholpen door verzachtende berichten over uitstel van heffingen op auto's en auto-onderdelen door de VS. Ondertussen blijven China en de VS in gesprek om uiteindelijk een einde te maken aan hun aanhoudende handelsstrijd. 2.128 keer bekeken | 1 reacties

15 mei Takeway.com krijgt PSD2-licentie van DNB

Gerelateerd:  Takeaway.com 75,300 -1,18%

AMSTERDAM (AFN) - Maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com heeft van De Nederlandsche Bank een PSD2-licentie gekregen. Daarmee voldoet het bedrijf aan de nieuwe Europese betaalrichtlijn om als bedrijf onlinebetalingen te verwerken. Dat meldde het bedrijf. 1.667 keer bekeken | 1 reacties

15 mei VEB wil duidelijkheid van ING over Commerzbank

Gerelateerd:  COMMERZBANK AG 6,816 -3,99%, ING 9,699 -2,01%

DEN HAAG (AFN) - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) roept ING op om beleggers duidelijkheid te geven over eventuele plannen om het Duitse Commerzbank over te nemen. Als de vele geruchten hierover op waarheid berusten gaat het om een ingrijpende transactie, benadrukt de belangenbehartiger. 3.164 keer bekeken | 1 reacties

15 mei Volvo slaat slag op markt voor batterijen

SEOUL (AFN/RTR) - Automaker Volvo heeft een grote slag geslagen op de competitieve markt voor batterijen voor elektrische auto's. De Zweden zetten hun handtekening onder een langjarige deal met accumakers LG Chem uit Zuid-Korea en het Chinese CATL. Financiële details over de deal werden niet gemeld. Kenners spreken van een miljardenovereenkomst. 3.111 keer bekeken | 4 reacties

15 mei Nestlé praat met EQT over huidverzorgingstak

Gerelateerd:  NESTLE N 99,320 -0,36%, Unilever Cert. 54,090 -0,64%

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Nestlé voert exclusieve onderhandelingen met een groep investeerders onder leiding van EQT en de Abu Dhabi Investment Authority (ADIA) over de verkoop van zijn divisie huidverzorging, voor omgerekend iets meer dan 9 miljard euro. Dat bevestigde de onderneming donderdag, na berichtgeving van de Britse zakenkrant Financial Times op basis van ingewijden. 1.030 keer bekeken | 0 reacties

15 mei Euronext profiteert van overname Ierse beurs

Gerelateerd:  Euronext 62,550 -1,81%

AMSTERDAM (AFN) - Beursbedrijf Euronext, exploitant van de beurzen in Amsterdam, Parijs, Brussel, Dublin en Lissabon, heeft in het eerste kwartaal meer omzet in de boeken gezet. Het beursbedrijf profiteerde onder meer van de eerdere overname van de Ierse beursuitbater, welke pas sinds het tweede kwartaal van vorig jaar volledig meetelt in de resultaten. 889 keer bekeken | 0 reacties

15 mei Accell stelt omwisselverhouding dividend vast

Gerelateerd:  Accell 24,250 -2,41%

HEERENVEEN (AFN) - Accell heeft de omwisselverhouding van het stockdividend over 2018 bekendgemaakt. Het aantal dividendrechten dat recht geeft op een nieuw gewoon aandeel Accell van nominaal 0,01 euro is vastgesteld op 48,5 1.062 keer bekeken | 0 reacties

15 mei Rob van Leen nieuwe commissaris bij Avantium

Gerelateerd:  Avantium 2,540 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - Aandeelhouders van chemiebedrijf Avantium zijn akkoord gegaan met de benoeming van Rob van Leen als commissaris. Ook de nieuwe termijn van commissaris Denis Lucquin kreeg groen licht. 1.144 keer bekeken | 0 reacties

15 mei Europese beurzen maken minnen goed

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn woensdag met winsten gesloten. Daar zag het in eerste instantie niet naar uit. Oplopende koersen op Wall Street gaven Europese graadmeters een impuls. Vermoedelijk speelden verzachtende berichten over uitstel van heffingen op auto's en auto-onderdelen door de VS een rol. Op het Damrak stond ABN AMRO in de schijnwerpers na publicatie van de kwartaalcijfers. 2.077 keer bekeken | 0 reacties

15 mei Deutsche Post niet geïnteresseerd in Postcon

Gerelateerd:  PostNL 1,570 -4,18%

AMSTERDAM (AFN/RTR) - Deutsche Post is niet in de markt voor PostNL-dochter Postcon. Volgens Frank Appel, topman van het Duitse postbedrijf, zouden aan een overname onder meer de nodige mededingingsbezwaren kleven, zo zei hij tegen persbureau Reuters. 3.729 keer bekeken | 10 reacties

15 mei Philips schrapt 230 banen in regio Eindhoven

Gerelateerd:  Philips Koninklijke 35,785 -1,41%

AMSTERDAM (AFN) - Zorgtechnologieconcern Philips zet het mes in zijn personeelsbestand in de regio Eindhoven. Op locaties in Eindhoven en Best verdwijnen de komende tijd 230 banen. Het werk wordt verplaatst naar een Philips-locatie in Polen, volgens het een woordvoerder van het bedrijf omdat daar efficiënter kan worden gewerkt. Hij bevestigde een eerder bericht over de ingreep door het Eindhovens Dagblad. 2.076 keer bekeken | 1 reacties

15 mei Bedrijfsvoorraden VS blijven gelijk

WASHINGTON (AFN) - De bedrijfsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in maart gestabiliseerd ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel bekend. 1.064 keer bekeken | 1 reacties

15 mei FNV sleept PostNL en Randstad voor de rechter

Gerelateerd:  PostNL 1,570 -4,18%, RANDSTAD NV 46,620 -3,76%

DIEMEN (AFN) - Vakbond FNV sleept PostNL en uitzender Randstad voor de rechter. De vakbond eist voor werknemers die op uitzendbasis bij sorteercentra van PostNL aan het werk zijn gelijk loon in vergelijking met vaste werknemers die hetzelfde werk doen. Werknemers die het betreft moeten ook een nabetaling krijgen voor in het verleden misgelopen loon. 2.578 keer bekeken | 5 reacties

15 mei Amsterdamse beurs in het rood

AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen stonden woensdag halverwege de middag lager. Beleggers bleven voorzichtig door het voortslepende handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China, ondanks dat de twee economische grootmachten elkaar weer wat vriendelijker lijken te benaderen. Ook dempten zorgen over de Italiaanse begroting het sentiment. Op het Damrak stond ABN AMRO in de schijnwerpers na publicatie van de kwartaalcijfers. 1.865 keer bekeken | 2 reacties

15 mei Handelsspanningen wegen op Wall Street

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met kleine verliezen aan de nieuwe handelsdag begonnen. De handelsspanningen tussen China en de VS blijven van invloed op de graadmeters, bovenop de mindere economische situatie wereldwijd. Verder reageren beleggers op een aantal bedrijven dat de boeken opende. 1.302 keer bekeken | 1 reacties

15 mei Industriële productie VS gedaald

WASHINGTON (AFN) - De industriële productie in de Verenigde Staten is in april met 0,5 procent gedaald op maandbasis. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve. 1.322 keer bekeken | 1 reacties

15 mei Winkelverkopen VS onverwachts lager

WASHINGTON (AFN) - De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten zijn in april onverwachts met 0,2 procent gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Dat meldde het Amerikaanse ministerie van Handel. 1.197 keer bekeken | 0 reacties

15 mei 'Licht lagere opening op Wall Street'

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan voor een licht lagere opening. Beleggers kijken naar de laatste ontwikkelingen in de handelsvete tussen de Verenigde Staten en China. Verder verwerken ze een aantal macro-economische cijfers, waaronder de detailhandelsverkopen. Ook waren er cijfers van een aantal bedrijven. 1.793 keer bekeken | 1 reacties

15 mei Groei industrie New York neemt flink toe

NEW YORK (AFN) - De industriële bedrijvigheid in en rond New York vertoont deze maand een sterkere groei dan een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve Bank van New York. 1.110 keer bekeken | 1 reacties

15 mei Winst warenhuisketen Macy's hoger dan verwacht

CINCINNATI (AFN) - De Amerikaanse warenhuisketen Macy's heeft de winst in het eerste kwartaal zien dalen. De resultaten van de onderneming waren echter duidelijk hoger dan kenners in doorsnee hadden voorzien. Het aandeel ging in de zogeheten voorbeurshandel in New York flink omhoog. 870 keer bekeken | 0 reacties

15 mei Salvini: begrotingsregels Brussel rampzalig

ROME (AFN/RTR) - Brusselse begrotingsregels hebben een funeste uitwerking op Europa en moeten worden veranderd. Dat heeft de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini gezegd op een bijeenkomst van vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. 1.847 keer bekeken | 3 reacties

15 mei Alibaba boekt fors hogere jaaromzet

Gerelateerd:  Alibaba Group Holding Limited 156,000 -1,78%

HANGZHOU (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese webwinkelgigant Alibaba heeft zijn omzet in het voorbije gebroken boekjaar fors verhoogd. Aanbevelingen die consumenten op platforms van het internetbedrijf zien, leidden vaker tot aankopen. Daardoor zijn handelaren vaker bereid te betalen voor een plek op de digitale marktplaats, stelt het internetbedrijf. 1.499 keer bekeken | 0 reacties

15 mei Aandeelhouders akkoord met commissarissen ICT

Gerelateerd:  ICT Group 12,200 -0,81%

BARENDRECHT (AFN) - De aandeelhouders van ICT Group hebben ingestemd met de benoeming van Wouter van de Bunt en Angélique de Vries-Schipperijn als commissaris van de automatiseerder. Ook de herbenoeming van zittend commissaris Theo van der Raadt kon op goedkeuring rekenen. 877 keer bekeken | 0 reacties

15 mei Ryanair: vliegtaks is staatssteun aan KLM

Gerelateerd:  Air France-KLM 7,966 +2,13%

DUBLIN (AFN) - Ryanair hekelt de vliegbelasting die het Nederlandse kabinet in 2021 wil invoeren. Die is volgens de Ierse budgetmaatschappij verkapte staatssteun aan KLM. Marketingdirecteur Kenny Jacobs wijst erop dat de voorgestelde taks niet geldt voor transferpassagiers op luchthaven Schiphol, iets wat voor KLM erg belangrijk is. Maar passagiers van directe vluchten van en naar Nederland, oftewel Ryanairs klanten, zijn wel de dupe. 2.802 keer bekeken | 2 reacties

15 mei Staat heropent korte leningen

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat wil 2 miljard tot 4 miljard euro ophalen met de heropening van twee kortlopende rekeningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend. Met beide leningen is het doel om 1 miljard tot 2 miljard euro op te halen. 788 keer bekeken | 0 reacties

15 mei Techgigant Tencent boekt hogere winst

SHENZHEN (AFN/BLOOMBERG/RTR) - Tencent heeft in het eerste kwartaal een hogere winst geboekt dan een jaar eerder. De Chinese internetgigant profiteerde onder andere van opbrengsten uit beleggingen. Ook de omzet steeg, mede door groei van betaaldiensten, advertentie-inkomsten en het streamen van video's. 1.443 keer bekeken | 2 reacties

15 mei Eelman nieuwe financieel topman GrandVision

Gerelateerd:  GrandVision 18,850 +0,32%, HAL Trust 130,400 -0,76%

SCHIPHOL (AFN) - De aandeelhouders van GrandVision hebben woensdag tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering ingestemd met de benoeming van Willem Eelman tot financieel topman. Hij volgt Paulo de Castro op bij het optiekconcern. 994 keer bekeken | 0 reacties

15 mei Beurzen vallen terug na herstel

AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen vielen woensdag wat terug, na het stevige herstel een dag eerder. Beleggers bleven voorzichtig door het voortslepende handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China, ondanks dat de twee economische grootmachten elkaar weer wat vriendelijker lijken te benaderen. Op het Damrak moest ABN AMRO het ontgelden na publicatie van de kwartaalcijfers. 4.529 keer bekeken | 5 reacties

15 mei Invallen rond belastingzaak Deutsche Bank

Gerelateerd:  DEUTSCHE BANK AG NA O.N. 6,485 -2,04%

FRANKFURT (AFN/DPA) - De Duitse justitie heeft een serie invallen gedaan wegens belastingontduiking. Dat volgt op een eerdere inval bij een dochteronderneming van Deutsche Bank, waar verschillende mensen geholpen zouden zijn met het wegsluizen van geld naar de Britse Maagdeneilanden, een belastingparadijs in de Caraïben. 1.724 keer bekeken | 1 reacties

15 mei Hongkong opengesteld voor Nederlandse fondsen

AMSTERDAM (AFN) - Nederland en Hongkong laten voortaan bepaalde typen beleggingsfondsen toe op elkaars markt. Daarover hebben de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Hongkongse toezichthouder Securities and Futures Commission (SFC) afspraken gemaakt. 1.346 keer bekeken | 0 reacties

15 mei Economie eurozone groeit 0,4 procent

LUXEMBURG (AFN) - De economie van de eurozone is in het eerste kwartaal van dit jaar met 0,4 procent gegroeid ten opzichte van de voorgaande periode. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een nieuwe schatting. 1.107 keer bekeken | 0 reacties

15 mei Verbetering arbeidsmarkt eurozone

LUXEMBURG (AFN) - De arbeidsmarkt in de eurolanden is in het eerste kwartaal van dit jaar verbeterd. De werkgelegenheid in de eurolanden groeide in doorsnee met 0,3 procent ten opzichte van de voorgaande drie maanden, zo bleek uit schattingen van Europees statistiekbureau Eurostat. 815 keer bekeken | 0 reacties

15 mei IEA verwacht lagere vraag naar olie

Gerelateerd:  New York WTI spot 58,190 -5,26%, Royal Dutch Shell A 28,060 -2,69%

PARIJS (AFN) - Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) verwacht dat de vraag naar olie minder hard zal groeien dan het eerder voorspelde. Dat komt door een vertraging van de economische groei in Azië. De groeivertraging is echter van korte duur en de rest van het jaar zal de vraag naar olie weer toenemen. 1.672 keer bekeken | 0 reacties

15 mei 'Opdracht Fugro helpt Seabed Solutions'

Gerelateerd:  Fugro 7,598 -4,43%

AMSTERDAM (AFN) - Een opdracht die bodemonderzoeker Fugro van partner CGG kreeg in de Golf van Mexico kan precies zijn wat de divisie Seabed Solutions nodig heeft, schrijven analisten van ING. Met een waarde van circa 10 miljoen dollar gaat het weliswaar om een kleine deal die ook nog snel is afgerond, maar daarmee kan een verlieslatend tweede kwartaal ten einde worden gebracht. De divisie heeft projecten voor Shell en Adnoc, waarop het verlies leed, afgerond. 2.543 keer bekeken | 1 reacties

15 mei Bestuurder Altice president telecomfederatie

Gerelateerd:  ALTICE EUROPE N.V. 2,645 -5,20%

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Arthur Dreyfuss, secretaris-generaal van Altice France, is benoemd tot president van branchevereniging Fédération Française des Télécoms. Hij volgt in die functie Didier Casas op, die een topfunctie vervult bij Bouygues Telecom. 1.442 keer bekeken | 1 reacties

15 mei 'Adyen ook van waarde voor techgigant'

Gerelateerd:  ADYEN NV 708,200 -0,98%

AMSTERDAM (AFN) - De selectie van Adyen als belangrijke leverancier voor technologieconcern Uber is reden voor "voorzichtig optimisme" over de Nederlandse betalingsverwerker. Dat schrijven analisten van KBC Securities. Dat de twee partijen hun samenwerking uitbreiden, bewijst volgens hen dat Adyen ook voor grote techspelers van toegevoegde waarde kan zijn. 1.960 keer bekeken | 0 reacties

15 mei 'Vizier ABN AMRO moet richting overnames'

Gerelateerd:  ABN AMRO 18,850 -0,55%

AMSTERDAM (AFN) - De baten van ABN AMRO stonden in het eerste kwartaal stevig onder druk. De bank heeft de schade beperkt door op de kosten te letten, maar op de langere duur zal ABN AMRO overnames moeten doen om de winstgevendheid op peil te houden, zeggen analisten van KBC Securities. De Belgische vermogensbeheerder Bank Degroof Petercam zou een goede overnamekandidaat zijn, als die op de markt zou komen, geven ze aan. 4.116 keer bekeken | 2 reacties

15 mei AEX levert openingswinst in

Gerelateerd:  AEX 543,710 -1,67%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam leverde woensdag de openingswinst weer in. Ook de andere Europese beurzen doken in het rood, na het herstel een dag eerder. De hoop dat Washington en Peking in de toekomst toch een deal kunnen bereiken ondanks de recente escalatie van de tarievenstrijd bood aanvankelijk nog steun aan de beurshandel. Op het Damrak werd ABN AMRO lager gezet na publicatie van de kwartaalcijfers. 4.015 keer bekeken | 6 reacties

15 mei Franse inflatie iets hoger dan verwacht

PARIJS (AFN) - De inflatie in Frankrijk is in april iets hoger uitgevallen dan eerder werd gedacht. De inflatie kwam volgens definitieve cijfers van het Franse statistiekbureau uit op 1,3 procent op jaarbasis, tegen een eerder gemelde 1,2 procent. 907 keer bekeken | 0 reacties

15 mei Salzgitter voorzichtig positief over boekjaar

Gerelateerd:  ArcelorMittal 14,010 -4,45%

SALZGITTER (AFN/BLOOMBERG) - Salzgitter ziet in het eerste kwartaal aanwijzingen dat zijn jaarresultaten aan de hoge kant van een eerder afgegeven prognose uit zullen komen. Het Duitse staalbedrijf gaf eerder een bandbreedte voor zijn winst voor belastingen af van tussen de 125 miljoen euro en 175 miljoen euro. 2.793 keer bekeken | 0 reacties

15 mei Aston Martin voelt hogere kosten

LONDEN (AFN) - De Britse autobouwer Aston Martin heeft de winst in het eerste kwartaal zien dalen. Dat kwam onder meer door hogere kosten vanwege nieuwe modellen, meer marketinguitgaven en minder verkopen in het Verenigd Koninkrijk en continentaal Europa. 1.086 keer bekeken | 1 reacties

15 mei Omzetgroei SnowWorld in belangrijke jaarhelft

Gerelateerd:  SnowWorld 12,100 +0,83%

ZOETERMEER (AFN) - SnowWorld heeft de omzet in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar zien groeien. Dat bleek woensdag uit een verklaring. De periode is verreweg de belangrijkste van het jaar voor de uitbater van ski-hallen. 1.085 keer bekeken | 0 reacties

15 mei Ommezwaai Tie Kinetix kost nog geld

Gerelateerd:  TIE Kinetix 7,350 0,00%

BREUKELEN (AFN) - Tie Kinetix heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar minder omzet behaald. Ook viel het nettoverlies van het softwarebedrijf hoger uit. Dat kwam omdat Tie in de periode van zes maanden alle aandacht verplaatste naar zijn geïntegreerde FLOW-softwaresysteem, waarvoor de orders toenamen. 1.003 keer bekeken | 0 reacties

15 mei May legt brexitdeal in juni voor aan Lagerhuis

LONDEN (AFN) - De Britse premier Theresa May wil haar brexitdeal volgende maand weer voorleggen aan het Lagerhuis. Dat moet gebeuren in de week van 3 juni, meldt een woordvoerder van de premier. 2.235 keer bekeken | 1 reacties

15 mei Groei Duitse economie trekt aan

WIESBADEN (AFN/DPA/RTR) - De economie van Duitsland is in het eerste kwartaal met 0,4 procent gegroeid op kwartaalbasis, na een stagnatie in de voorgaande periode. Dat liet het Duitse federale statistiekbureau woensdag weten op basis van een voorlopig cijfer. 1.694 keer bekeken | 0 reacties

15 mei 'Positief begin voor Amsterdamse beurs'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs begint woensdag waarschijnlijk met winst. Elders in Europa lijken de beurzen eveneens hoger te openen, na het herstel een dag eerder. De hoop dat Washington en Peking in de toekomst toch een deal kunnen bereiken ondanks de recente escalatie van de tarievenstrijd biedt steun aan de beurshandel. Op het Damrak verwerken beleggers nog het kwartaalbericht van ABN AMRO. 2.923 keer bekeken | 4 reacties

15 mei Nissan onderuit op Japanse beurs

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is woensdag met winst geëindigd en doorbrak daarmee een meerdaagse verliesreeks. Het algehele beurssentiment werd gesteund door de hoop dat de Verenigde Staten en China in de nabije toekomst toch een deal kunnen bereiken ondanks de recente escalatie van het handelsconflict. Het aandeel van de Japanse autofabrikant Nissan ging echter in de uitverkoop na publicatie van een teleurstellend jaarrapport. 1.261 keer bekeken | 0 reacties

15 mei Berenberg plakt buy-advies op AMG

Gerelateerd:  AMG 22,890 -3,86%

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Berenberg gaat de in Amsterdam genoteerde metalenspecialist Advanced Metallurgical Group (AMG) volgen met een buy-advies en een koersdoel van 35 euro. De Duitse zakenbank en beleggingsadviseur wijst op het goede ondernemerschap en de financiële discipline bij AMG. 4.023 keer bekeken | 0 reacties

15 mei Investeringen drukken winst LeasePlan

Gerelateerd:  Stern 15,300 -1,29%

AMSTERDAM (AFN) - LeasePlan heeft in het eerste kwartaal een lagere winst in de boeken gezet dan een jaar eerder. De Nederlandse autoleasemaatschappij trok de portemonnee voor digitalisering en zijn online occasionmarktplaats CarNext, wat ten koste ging van het resultaat. 873 keer bekeken | 0 reacties

15 mei België en China jagen premie-inkomsten Ageas aan

Gerelateerd:  Ageas 44,930 -1,04%

BRUSSEL (AFN/BELGA) - Verzekeraar Ageas heeft de premie-inkomsten afgelopen kwartaal met 8 procent zien aandikken. Daar droegen thuismarkt België en China het meest aan bij, zo bleek woensdag uit een verklaring. 1.404 keer bekeken | 1 reacties

15 mei Resultaat energiebedrijf RWE neemt toe

Gerelateerd:  RWE AG ST O.N. 22,940 -1,46%

ESSEN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Het Duitse energieconcern RWE heeft de winst afgelopen kwartaal zien groeien. Dat kwam onder meer door sterke resultaten van zijn handelstak en hogere elektriciteitsprijzen, zo bleek woensdag. 734 keer bekeken | 0 reacties

15 mei Winstdaling voor Crédit Agricole

Gerelateerd:  Crédit Agricole 10,675 -2,78%

PARIJS (AFN/RTR) - De Franse bank Crédit Agricole heeft de winst in het eerste kwartaal zien dalen. Dat kwam onder meer omdat een jaar eerder nog een flinke boekwinst werd behaald op de overname van drie banken in Italië. 792 keer bekeken | 0 reacties

15 mei Tegenvallende cijfers over Chinese economie

PEKING (AFN/RTR/BLOOMBERG) - De Chinese economie heeft in april aan kracht ingeboet, zo blijkt na tegenvallende cijfers over onder meer de winkelverkopen en industrie in het Aziatische land. De afzwakkende groei kan de Chinese overheid aanzetten tot meer maatregelen om de economie te stimuleren, ook met het oog op de oplaaiende handelsvete met de Verenigde Staten. 2.298 keer bekeken | 0 reacties

15 mei Arcadis werkt samen met PTV Group

Gerelateerd:  Arcadis 17,070 -1,39%

AMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis gaat samenwerken met PTV Group, dat softwareproducten levert voor verkeer, transport, mobiliteit en logistiek. Dat bleek woensdag uit een verklaring. Financiële details werden daarbij niet verstrekt. 881 keer bekeken | 0 reacties

15 mei Strukton aan de slag met E-pier Schiphol

Gerelateerd:  Oranjewoud 6,050 -3,20%

SCHIPHOL (AFN) - Bouwbedrijf Strukton gaat aan de slag op luchthaven Schiphol met de upgrade van de E-pier. Dat meldde het dochterbedrijf van het beursgenoteerde Oranjewoud op zijn website. Er werden geen financiële details over de opdracht vermeld. 760 keer bekeken | 0 reacties

15 mei ForFarmers brengt productie samen

Gerelateerd:  ForFarmers 6,960 -3,06%

LOCHEM (AFN) - ForFarmers brengt in Nederland zijn productie van biologische voeders samen op de locatie van dochterbedrijf Reudink in Lochem. Dat maakte de veevoederbedrijf bekend in een verklaring. 1.437 keer bekeken | 0 reacties

15 mei Winstdaling voor ABN AMRO

Gerelateerd:  ABN AMRO 18,850 -0,55%

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft de winst in het eerste kwartaal duidelijk zien dalen. Dat kwam onder meer omdat vorig jaar nog significante winsten werden geboekt op aandelenparticipaties, onder meer bij de investeringsfondsen van het inmiddels verkochte ABN AMRO Participaties. 4.878 keer bekeken | 3 reacties

15 mei 'Lancering Samsung Fold mogelijk in juni'

SEOUL (AFN/BLOOMBERG) - Samsung overweegt om zijn opvouwbare smartphone, de Galaxy Fold, volgende maand opnieuw te lanceren. Dat meldt persbureau Yonhap op basis van ingewijden. 858 keer bekeken | 0 reacties

15 mei 'Vier bedrijven dingen mee om windpark Noordzee'

Gerelateerd:  Royal Dutch Shell A 28,060 -2,69%

AMSTERDAM (AFN) - Ten minste vier consortia willen het volgende windpark op de Nederlandse Noordzee bouwen. Het Franse Engie heeft volgens De Telegraaf plannen om mee te dingen naar een concessie voor een windpark. 2.081 keer bekeken | 0 reacties

Zoeken

Gesponsorde links