Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van woensdag 17 april 2019

17 apr Spurs schakelen City uit en treffen Ajax

Gerelateerd:  Ajax 16,800 -1,18%

MANCHESTER (AFN) - Tottenham Hotspur heeft zich na een knotsgekke wedstrijd geplaatst voor de halve finale van de Champions League. Daarin gaat de Londense club het opnemen tegen Ajax. De ploeg van coach Mauricio Pochettino verloor met 4-3 van Manchester City, maar die uitslag was na de 1-0 in Londen voldoende voor een plek bij de laatste vier. 1.969 keer bekeken | 2 reacties

17 apr Alcoa verwacht minder vraag naar aluminium

PITTSBURGH (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse aluminiumproducent Alcoa denkt dat de wereldwijde vraag naar dat metaal lager uitvalt dan het bedrijf eerder verwachtte. Alcoa gaat nu uit van een groei van 2 tot 3 procent, dat was eerder nog 3 tot 4 procent. Vooral in in de Chinese transport- en elektronicasectoren wordt minder aluminium gebruikt. 1.669 keer bekeken | 1 reacties

17 apr Kleine verliezen op Wall Street

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen zijn woensdag met kleine verliezen gesloten. Beleggers kauwden op een aantal kwartaalresultaten en beter dan verwachte cijfers uit China. Chipbedrijven reageerden daar positief op. Bedrijven in de gezondheidszorg zakten juist weg uit angst voor ander beleid nu de presidentsverkiezingen naderen. 1.808 keer bekeken | 0 reacties

17 apr 'Uber verkoopt deel van tak autonome auto's'

SAN FRANCISCO (AFN) - Uber is dichtbij de verkoop van een belang van ongeveer 13 procent van zijn divisie die zich met zelfrijdende auto's bezighoudt. Techinvesteerder SoftBank, automaker Toyota en producent van auto-onderdelen Denso zouden dat belang kopen, schrijft de Amerikaanse krant The Wall Street Journal op basis van ingewijden. 1.263 keer bekeken | 0 reacties

17 apr OCI nomineert drie bestuursleden

Gerelateerd:  OCI 22,910 -1,04%

AMSTERDAM (AFN) - Kunstmestfabrikant OCI heeft Dod Fraser, David Welch en Maud de Vries genomineerd voor een plaats in het bestuur. Fraser en Welch worden niet-uitvoerende bestuursleden, vergelijkbaar met een commissariaat. De Vries wordt uitvoerend bestuurslid. Zij is nu al het hoofd van de juridische en personeelsafdeling van OCI. 1.298 keer bekeken | 0 reacties

17 apr Fed ziet economische groei weer aantrekken

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse economie blijft doorgroeien. In de meeste regio's gaat dat met hetzelfde tempo als eerder, maar in sommige streken trekt de groei aan. Dat merkt de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, op in zijn Beige Book. Dat verslag geeft inzicht in de Amerikaanse economische activiteit. 2.767 keer bekeken | 0 reacties

17 apr Ajax neemt Pierie over van Heerenveen

Gerelateerd:  Ajax 16,800 -1,18%

AMSTERDAM (AFN) - Ajax heeft Kik Pierie overgenomen van sc Heerenveen. De club liet weten dat de verdediger een contract voor vijf seizoenen heeft getekend, tot en met 2024. 2.417 keer bekeken | 0 reacties

17 apr Wall Street blijft dicht bij huis

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York hadden woensdag moeite om richting te vinden. Beleggers kauwden op een aantal kwartaalresultaten en positiever dan verwachte cijfers uit China. Chipbedrijven reageerden daar positief op, maar bedrijven in de gezondheidszorg zakten juist weg uit angst voor ander beleid nu de presidentsverkiezingen naderen. 1.426 keer bekeken | 1 reacties

17 apr Ook commissaris SBM heeft datum verhoor

Gerelateerd:  HAL Trust 130,000 -0,31%, SBM Offshore 16,170 +1,19%

HAARLEM (AFN) - Commissaris Sietze Hepkema van maritiem oliedienstverlener SBM Offshore moet 22 mei getuigen over zijn in het corruptieschandaal bij de onderneming. Ook advocaat Jaap de Keijzer van De Brauw wordt die dag verwacht. De verhoren van Hepkema en De Keijzer volgen vijf dagen na dat van topman Bruno Chabas. 1.462 keer bekeken | 0 reacties

17 apr EU klaar voor heffingen op producten VS

BRUSSEL (AFN) - De Europese Unie staat klaar om eigen importheffingen in te voeren als de Amerikaanse president Donald Trump zijn dreigement van heffingen op Europese producten doorzet. De Europese Commissie heeft daarom een lijst opgesteld van producten die de EU mogelijk wil belasten. 2.061 keer bekeken | 1 reacties

17 apr Europese beurzen houden winst vast

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn woensdag na een trage start overwegend met winst gesloten. Beleggers verwerkten een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers. Ook waren er bemoedigende cijfers over de Chinese economie. Op het Damrak konden onder meer Vopak, ASML en TomTom op instemming rekenen nadat ze de boeken hadden geopend. Ajax was ook in trek na het bereiken van de laatste vier in de Champions League. 1.506 keer bekeken | 0 reacties

17 apr Nieuwe termijn financieel directeur TomTom

Gerelateerd:  TomTom 8,318 +5,83%

AMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van TomTom hebben voor een verlenging van de termijn van financieel directeur Taco Titulaer gestemd. Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van de navigatiedienstverlener. Titulaers termijn loopt nu tot en met de aandeelhoudersvergadering van 2023. 3.154 keer bekeken | 5 reacties

17 apr Alle vliegtuigen Jet Airways aan de grond

Gerelateerd:  Air France-KLM 7,740 -2,84%

MUMBAI (AFN/BLOOMBERG) - De Indiase luchtvaartmaatschappij Jet Airways heeft alle vluchten geschrapt. Dat gebeurde nadat het niet gelukt was om noodkrediet los te krijgen. Daardoor kon Jet Airways onder meer de brandstofkosten niet meer betalen. 2.405 keer bekeken | 0 reacties

17 apr Groothandelsvoorraden VS licht hoger

WASHINGTON (AFN) - De groothandelsvoorraden in de Verenigde Staten zijn in februari met 0,2 procent gestegen ten opzichte van de voorgaande maand. Dat blijkt uit voorlopige cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel heeft gepubliceerd. 1.009 keer bekeken | 0 reacties

17 apr Europese beurzen in de plus

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden woensdagmiddag in de plus. Beleggers kregen een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers te verstouwen en verwerkten een sterker dan verwachte groei van de Chinese economie. Op het Damrak vielen de resultaten van Vopak, ASML en TomTom in goede aarde. Ajax was eveneens in trek na het bereiken van de halve finales van de Champions League. 1.748 keer bekeken | 1 reacties

17 apr Wisselende opening op Wall Street

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag verdeeld geopend. Meevallende cijfers over de Chinese economie ondersteunden het sentiment. Met name de chipsector profiteerde daarvan. Verder verwerkten beleggers kwartaalresultaten van onder meer PepsiCo en Morgan Stanley. 1.694 keer bekeken | 0 reacties

17 apr Heineken-onderdeel koopt Ranja en Limeau

Gerelateerd:  Heineken 97,820 +1,24%

BUNNIK (AFN) - Frisdrankmaker Vrumona, een onderdeel van Heineken, neemt een meerderheidsbelang van 51 procent in de siroopmerken Ranja en Limeau. Volgens de Nederlandse producent van bijvoorbeeld Pepsi, Royal Club, Sourcy, Sisi en Rivella gaat het om een belangrijke aanvulling op het assortiment. 1.603 keer bekeken | 0 reacties

17 apr Brussel akkoord met afstoting Arcelor

Gerelateerd:  ArcelorMittal 14,142 +0,94%

BRUSSEL (AFN) - Staalgigant ArcelorMittal heeft van de Europese Commissie groen licht gekregen voor de verkoop van onderdelen aan branchegenoot Liberty House Group. Die afstoting was voor Arcelor de laatste horde voor de inlijving van de Italiaanse staalfabrikant Ilva. 3.131 keer bekeken | 0 reacties

17 apr 'Minder boetes voor kartelvorming in 2018'

AMSTERDAM (AFN) - Wereldwijd zijn vorig jaar minder boetes voor kartelvorming opgelegd dan in 2017 en 2016. Dat meldde het internationale advocatenkantoor Allen Overy op basis van eigen onderzoek. 1.106 keer bekeken | 1 reacties

17 apr Handelstekort VS wordt kleiner

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Het tekort op de handelsbalans van de Verenigde Staten is in februari afgenomen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse ministerie van Handel naar buiten bracht. 2.006 keer bekeken | 1 reacties

17 apr 'Chinese data geven Wall Street zetje'

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan woensdag naar verwachting voor een hogere opening. Meevallende cijfers over de economische groei van China lijken de markten een zetje omhoog te geven. Beleggers op Wall Street kregen verder kwartaalresultaten van een aantal grote bedrijven voor de kiezen. 1.853 keer bekeken | 0 reacties

17 apr Lagere winst Morgan Stanley

Gerelateerd:  Morgan Stanley 42,960 +0,59%

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse zakenbank Morgan Stanley is in het eerste kwartaal op een lagere winst uitgekomen. Ook de baten gingen omlaag, zo blijkt uit cijfers van het financiële concern. 1.759 keer bekeken | 0 reacties

17 apr 'Deutsche Bank vreest gevolgen witwasaffaire'

Gerelateerd:  DEUTSCHE BANK AG NA O.N. 6,380 -1,62%

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Deutsche Bank vreest naar verluidt voor boetes, juridische stappen en mogelijke vervolging van bestuurders vanwege zijn rol in een Russische witwasaffaire. Dat meldt The Guardian op basis van een intern rapport waarop de Britse krant de hand heeft kunnen te leggen. 3.209 keer bekeken | 4 reacties

17 apr 'Saudi Aramco wil groot belang in Reliance'

Gerelateerd:  Royal Dutch Shell A 28,180 +0,43%

LONDEN (AFN) - Het Saudische staatsolieconcern Saudi Aramco is in gesprek over een minderheidsdeelneming in het Indiase raffinaderij- en petrochemische concern Reliance Industries. Dat meldden ingewijden aan zakenkrant Financial Times. 2.224 keer bekeken | 1 reacties

17 apr Snacks geven cijfers PepsiCo glans

Gerelateerd:  Pepsico 129,500 -0,36%

PURCHASE (AFN/BLOOMBERG) - Snack- en frisdrankproducent PepsiCo heeft het eerste kwartaal van het jaar afgesloten met meer winst op een hogere omzet. Met name met de verkoop van snacks wist het bedrijf te verrassen. Het Amerikaanse bedrijf profiteerde van de extra inspanningen die het deed om producten aan de man te brengen. Ook is er een steeds grotere vraag naar gezondere snacks. 1.388 keer bekeken | 0 reacties

17 apr Moody's positiever over vooruitzichten VEON

Gerelateerd:  VEON ORD 2,392 0,00%

LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's krikt het vooruitzicht voor de kredietbeoordeling van telecomconcern VEON op van stabiel naar positief. De rating wordt bevestigd op Ba2. 1.315 keer bekeken | 0 reacties

17 apr ASR wil voor 500 miljoen obligaties uitgeven

AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar ASR Nederland is van plan voor 500 miljoen euro aan obligaties uit te geven, afhankelijk van marktomstandigheden. ASR denkt dat de leningen een rating krijgen van BBB- door kredietbeoordelaar SP. 2.455 keer bekeken | 0 reacties

17 apr Vopak en Ajax smaakmakers op Damrak

Gerelateerd:  AEX 547,210 +0,64%, Ajax 16,800 -1,18%, HAL Trust 130,000 -0,31%, Vopak 36,790 -0,92%

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten woensdag weinig beweging zien. Beleggers kregen een flinke hoeveelheid kwartaalcijfers voor de kiezen en verwerkten een sterker dan verwachte groei van de Chinese economie. Op het Damrak vielen de resultaten van Vopak, ASML en TomTom in goede aarde. Ajax was eveneens in trek na het bereiken van de halve finales van de Champions League. 2.701 keer bekeken | 0 reacties

17 apr Halvering groeiverwachting Duitse economie

BERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse regering halveert haar verwachting voor de economische groei in 2019. Het ministerie van Economische Zaken rekent nu op een groei met 0,5 procent voor de Duitse economie, terwijl in januari nog 1 procent werd voorspeld. 2.597 keer bekeken | 1 reacties

17 apr Export eurozone neemt toe

LUXEMBURG (AFN) - De goederenexport van de landen van de eurozone naar de rest van de wereld is in februari met 4,4 procent toegenomen in vergelijking met een jaar eerder. In totaal werd in die maand voor 183,3 miljard euro uitgevoerd. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopige schatting. 1.070 keer bekeken | 0 reacties

17 apr Inflatie eurozone bevestigd op 1,4 procent

LUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in maart gedaald naar 1,4 procent op jaarbasis, van 1,5 procent in februari. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een definitief cijfer. 1.017 keer bekeken | 0 reacties

17 apr Moody's verlaagt vooruitzichten Unibail

Gerelateerd:  UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD 138,400 +2,06%

LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's is somberder over de financiële toekomst van vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield. De outlook voor de onderneming wordt naar beneden bijgesteld, van stabiel naar negatief. Aan de kredietratings voor de onderneming zelf verandert Moody's niets. 2.059 keer bekeken | 0 reacties

17 apr 'Contracten Adyen aardige toevoeging'

Gerelateerd:  ADYEN NV 721,000 +1,81%

AMSTERDAM (AFN) - De contracten van betalingsbedrijf Adyen met de Amerikaanse verkoper van woninginrichting Restoration Hardware en Singapore Airlines zijn een aardige toevoeging aan de omzet, maar geen game changers. Dat meldde KBC Securities. 1.754 keer bekeken | 0 reacties

17 apr 'Aankoop Kiadis zeer goede aanvulling'

Gerelateerd:  Kiadis Pharma 9,380 +0,32%

AMSTERDAM (AFN) - De overname door Kiadis Pharma van het Amerikaanse CytoSen Therapeutics is een zeer goede aanvulling. Dat concludeert een analist van KBC Securities, die de aankoop zegt toe te juichen. 3.761 keer bekeken | 0 reacties

17 apr 'Commerzbank past niet in ING-strategie'

Gerelateerd:  COMMERZBANK AG 6,727 -1,31%, ING 9,756 +0,59%

AMSTERDAM (AFN) - Een eventueel fusie van Commerzbank en ING zou niet passen in de onlangs gepresenteerde strategie van ING. Dat schrijven kenners van KBC Securities in een reactie op het bericht in Duitse media over een mogelijk samengaan van de banken. 5.493 keer bekeken | 5 reacties

17 apr 'Bruto huurinkomsten NSI zoals verwacht'

Gerelateerd:  NSI 35,950 +0,70%

AMSTERDAM (AFN) - De bruto huurinkomsten van NSI waren in het eerste kwartaal zoals verwacht, zo constateerde ING. Maar de winst per aandeel kwam met 0,56 euro hoger uit dan de 0,52 euro waar kenners op rekenden. 1.303 keer bekeken | 0 reacties

17 apr 'Sterke kwartaalupdate TomTom'

Gerelateerd:  TomTom 8,318 +5,83%

AMSTERDAM (AFN) - TomTom rapporteerde solide cijfers over het eerste kwartaal van het jaar. Dat constateren analisten van ING. Daarbij wezen ze specifiek op de prestaties van de consumentendivisie, waar de omzetkrimp veel kleiner was dan voorzien. 3.105 keer bekeken | 0 reacties

17 apr 'Goed kwartaal voor Vopak'

Gerelateerd:  HAL Trust 130,000 -0,31%, Vopak 36,790 -0,92%

AMSTERDAM (AFN) - Vopak heeft een goed eerste kwartaal gedraaid, met een toenemende winstgevendheid. Dat laat KBC Securities weten in een reactie op de handelsupdate van het tankopslagbedrijf. 1.428 keer bekeken | 0 reacties

17 apr 'Significante tik op orderboek BAM'

Gerelateerd:  BAM 3,628 +1,68%

AMSTERDAM (AFN) - Het kwijtraken van de opdracht voor de aanpak van het snelwegknooppunt Hoevelaken is een significante tik voor het orderboek van bouwbedrijf BAM, van enkele honderden miljoenen. Dat constateert KBC Securities. Wel merken ze op dat de impact op de omzet relatief beperkt is, aangezien de order over meerdere jaren was uitgesmeerd. 6.815 keer bekeken | 8 reacties

17 apr Ajax in trek op Damrak na winst op Juventus

Gerelateerd:  AEX 547,210 +0,64%, Ajax 16,800 -1,18%

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Ajax was woensdag in trek op Beursplein 5. Beleggers reageerden verheugd op de winst van de club op de Italiaanse grootmacht Juventus. Daarmee bereikte de enige beursgenoteerde voetbalclub van Nederland voor het eerst in 22 jaar weer de halve finale van de Champions League. Het aandeel Juventus kelderde in Italië. 3.625 keer bekeken | 1 reacties

17 apr ASML en Vopak bovenaan groene AEX

Gerelateerd:  AEX 547,210 +0,64%, ASML 170,400 +0,02%, HAL Trust 130,000 -0,31%, Vopak 36,790 -0,92%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam boekte woensdag een kleine winst. De andere Europese beurzen lieten eveneens weinig beweging zien. De beurshandel stond vooral in het teken van bedrijfsresultaten. Een sterker dan verwachte groei van de Chinese economie bood daarbij enige steun aan de handel. Op het Damrak vielen de resultaten van ASML en Vopak in goede aarde. 2.541 keer bekeken | 0 reacties

17 apr 'Prognose sterk ASML ietwat behouden'

Gerelateerd:  ASML 170,400 +0,02%

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Chipmachinemaker ASML kwam door de bank genomen met sterke resultaten op de proppen, maar de vooruitzichten voor het lopende kwartaal vielen iets lager uit dan voorzien. Dat schrijven kenners van Goldman Sachs in een reactie op het handelsbericht van de onderneming. 3.482 keer bekeken | 0 reacties

17 apr 'Fransen storten zich op Italiaanse gin'

Gerelateerd:  Lucas Bols 14,800 -0,67%

PARIJS (AFN) - De Franse drankengigant Pernod Ricard lijkt het Italiaanse gin-merk Malfy over te nemen uit de portefeuille van Biggar Leith. Dat melden ingewijden aan persbureau Bloomberg. De overname wordt naar verwachting op korte termijn wereldkundig gemaakt. 1.642 keer bekeken | 0 reacties

17 apr Ericsson profiteert van 5G-contracten

Gerelateerd:  Ericsson B 94,900 +1,43%

STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - De Zweedse producent van netwerkapparatuur Ericsson heeft in het eerste kwartaal winst geboekt, terwijl een jaar eerder nog verlies werd geleden. Investeringen in 5G, een nieuwe en snellere vorm van internet, betalen zich uit in nieuwe contracten met telecombedrijven. 1.396 keer bekeken | 0 reacties

17 apr Teslin Participaties groter in Brill

Gerelateerd:  Brill 22,200 +0,91%

AMSTERDAM (AFN) - Teslin Participaties Coöperatief heeft zijn belang in wetenschappelijk uitgever Brill. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). 1.151 keer bekeken | 0 reacties

17 apr Danone handhaaft doelen ondanks druk

Gerelateerd:  Danone 71,800 +1,41%, Unilever Cert. 54,760 +1,24%

PARIJS (AFN/RTR) - Het Franse voedingsmiddelenconcern Danone houdt vast aan zijn doelstellingen voor dit jaar. Het bedrijf rekent nog steeds op een groei van de winst en de omzet, ondanks een zwakkere vraag naar babyvoeding in China en een consumentenboycot in Marokko in het eerste kwartaal van het jaar. 1.120 keer bekeken | 0 reacties

17 apr Boskalis aan de slag in Indonesië

Gerelateerd:  Boskalis 20,760 -0,76%, HAL Trust 130,000 -0,31%

PAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis heeft twee contracten ontvangen in Indonesië met een gezamenlijke waarde van 75 miljoen euro. Beide baggerprojecten worden in de tweede helft van dit jaar uitgevoerd. 1.651 keer bekeken | 0 reacties

17 apr 'Bedrijfsresultaten in focus op Damrak'

Gerelateerd:  AEX 547,210 +0,64%

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs lijkt woensdag afwachtend te beginnen. Ook elders in Europa zullen de beursgraadmeters met kleine koersuitslagen openen. De beurshandel staat vooral in het teken van de bedrijfsresultaten. Een sterker dan verwachte groei van de Chinese economie biedt daarbij mogelijk enige steun aan de handel. Op Beursplein 5 gaven onder meer ASML, Vopak en TomTom inzicht in de prestaties in het eerste kwartaal. 2.080 keer bekeken | 0 reacties

17 apr Nikkei hoger na Chinees groeicijfer

Gerelateerd:  TOKYO-Nikkei 225 21.117,220 -0,16%

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is woensdag licht hoger gesloten. Beleggers trokken zich op aan een sterker dan verwachte groei van de Chinese economie en de hoop op positieve uitkomsten van de handelsgesprekken tussen Japan en de Verenigde Staten. Een nieuwe krimp van de Japanse export in maart hield de winst beperkt. De andere Aziatische beursgraadmeters lieten een gemengd beeld zien. 1.340 keer bekeken | 0 reacties

17 apr TomTom groeit door autotak

Gerelateerd:  TomTom 8,318 +5,83%

AMSTERDAM (AFN) - Navigatiedienstverlener TomTom groeit door de resultaten van de divisie die zich bezighoudt met het ontwikkelen van navigatieproducten voor de auto-industrie. Bij Location Technology, zoals TomTom deze tak noemt, stegen de opbrengsten in het eerste kwartaal op jaarbasis met 29 procent. 6.028 keer bekeken | 3 reacties

17 apr Roche verhoogt omzetprognose

Gerelateerd:  ROCHE GS 271,200 +0,63%

BASEL (AFN/RTR) - De Zwitserse farmaceut Roche heeft zijn omzetprognose voor heel het jaar verhoogd. Dat deed de onderneming na sterke verkopen van nieuwere medicijnen, zoals multiple sclerose-medicijn Ocrevus en kankerimmunotherapie Tecentriq. 936 keer bekeken | 0 reacties

17 apr Adviesverlaging voor IMCD

Gerelateerd:  IMCD 74,700 +1,01%

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Chemicaliëndistributeur IMCD heeft een sterke periode achter de rug, maar gaat moeilijkere tijden tegemoet wegens een afzwakkende economische groei. Beleggers doen er dus goed aan hun winst te pakken, schrijven analisten van Berenberg. 1.307 keer bekeken | 0 reacties

17 apr Huurinkomsten vastgoedfonds NSI omlaag

Gerelateerd:  NSI 35,950 +0,70%

AMSTERDAM (AFN) - Vastgoedinvesteerder NSI heeft in het afgelopen kwartaal minder huurinkomsten behaald dan een jaar eerder. Die daling is het gevolg van het afstoten van bepaalde panden, om de opbrengsten vervolgens in nieuw vastgoed te investeren. 1.484 keer bekeken | 0 reacties

17 apr Singapore Airlines sluit deal met Adyen

Gerelateerd:  ADYEN NV 721,000 +1,81%

AMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartconcern Singapore Airlines gaat samenwerken met betalingsdienstverlener Adyen. Dat bleek woensdag. Financiële details zijn niet verstrekt. 1.194 keer bekeken | 0 reacties

17 apr Hogere winst voor Vopak

Gerelateerd:  HAL Trust 130,000 -0,31%, Vopak 36,790 -0,92%

ROTTERDAM (AFN) - Tankopslagbedrijf Vopak heeft in het eerste kwartaal meer winst behaald. Het onderliggend bedrijfsresultaat (ebitda) steeg naar ruim 202 miljoen euro van 190 miljoen euro een jaar eerder. De winststijging hangt volgens Vopak samen met valuta-effecten en bijdrages uit samenwerkingsverbanden. 1.957 keer bekeken | 0 reacties

17 apr Kiadis neemt Amerikaans CytoSen over

Gerelateerd:  Kiadis Pharma 9,380 +0,32%

AMSTERDAM (AFN) - Biotechnoloog Kiadis Pharma neemt het Amerikaanse CytoSen Therapeutics over. De deal wordt voldaan in aandelen, zo bleek woensdag. 3.669 keer bekeken | 0 reacties

17 apr EUV-machines trekken de kar voor ASML

Gerelateerd:  ASML 170,400 +0,02%

VELDHOVEN (AFN) - Chipmachinemaker ASML heeft het eerste kwartaal van het jaar afgesloten met een omzet van 2,2 miljard euro. Vooral met de leveringen van zogenoemde EUV-machines presteerde het bedrijf volgens topman Peter Wennink iets beter dan voorzien. 6.818 keer bekeken | 2 reacties

17 apr Voormalig baas Shell tijdelijk aan roer ABB

Gerelateerd:  ABB LTD N 18,815 +0,08%, Royal Dutch Shell A 28,180 +0,43%

ZÜRICH (AFN) - Het Zweeds-Zwitserse technologieconcern ABB neemt afscheid van topman Ulrich Spiesshofer. Voorzitter Peter Voser, de voormalig baas van olie- en gasconcern Shell, neemt zijn functie onmiddellijk op interim-basis over. 1.655 keer bekeken | 1 reacties

17 apr 'Transavia verzwakt door plannen AF-KLM'

Gerelateerd:  Air France-KLM 7,740 -2,84%

AMSTERDAM (AFN) - De huidige centralisatieplannen van Air France-KLM tasten het voortbestaan van vakantievlieger Transavia aan. Daarvoor waarschuwt voorzitter Hans Bakker van de raad van commissarissen van Transavia in De Telegraaf. 1.658 keer bekeken | 1 reacties

17 apr Japanse export weer gekrompen

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse export is in maart voor het vierde kwartaal op rij gekrompen. Vooral de uitvoer naar China stond stevig onder druk en ook de wereldwijde economische verzwakking deed een duit in het zakje. Economen wezen op een lichtpuntje: de toegenomen verschepingen naar de Verenigde Staten. 977 keer bekeken | 0 reacties

17 apr Chinese economie profiteert van stimuli

PEKING (AFN/RTR) - De groei van de Chinese economie is in de eerste drie maanden van het jaar onverwacht gestabiliseerd. Dat kwam onder meer door de impact van economische steunmaatregelen, die hun weg vonden. De negatieve effecten van de handelsspanningen met de Verenigde Staten werden daardoor enigszins gecompenseerd. 1.841 keer bekeken | 2 reacties

Zoeken

Gesponsorde links