Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van maandag 15 april 2019

15 apr 'Minder omzet voor ASML'

Gerelateerd:  ASML 228,150 -0,61%

AMSTERDAM (AFN) - Chipmachinemaker ASML heeft het afgelopen kwartaal minder omzet gedraaid in vergelijking met de meetperiode een jaar eerder. Analisten geraadpleegd door persbureau Bloomberg rekenen in doorsnee op een omzetdaling van bijna 8 procent. Onder meer een brand bij een toeleverancier zat het productieproces dwars. ASML zei eerder al rekening te houden met een lagere omzet in de nasleep van die brand. ASML opent woensdag de boeken. 10.915 keer bekeken | 3 reacties

15 apr 'Omzet TomTom krijgt tik na Telematics-deal'

Gerelateerd:  TomTom 7,125 -1,25%

AMSTERDAM (AFN) - De omzet van navigatiedienstverlener TomTom zal naar verwachting in het eerste kwartaal van dit jaar fors lager uitvallen. Nu de verkoop van de Telematics-divisie is afgerond, verdwijnt er ruim 40 miljoen euro aan omzet uit de boeken. Ook de tak die consumentenartikelen maakt, kent al jaren een daling. TomTom opent woensdag de boeken. 10.089 keer bekeken | 9 reacties

15 apr 'AEX begint hoger aan verkorte handelsweek'

Gerelateerd:  AEX 471,46 -1,43%

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal maandag waarschijnlijk licht hoger openen. Ook elders in Europa lijken de graadmeters met kleine winsten te beginnen aan de verkorte handelsweek. Op Goede Vrijdag zijn de financiële markten gesloten. De aandacht blijft uitgaan naar de kwartaalcijfers van vooral grote Amerikaanse bedrijven. Op het Damrak komen deze week onder meer de hoofdfondsen Unilever, ASML en Vopak met handelsupdates. 5.493 keer bekeken | 2 reacties

15 apr Musk: Panasonic beperkt capaciteit Tesla

PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Het aantal auto's dat Tesla kan bouwen wordt beperkt door batterijenpartner Panasonic. Dat heeft topman Elon Musk van de bouwer van elektrische auto's op Twitter gezegd. Volgens hem heeft de capaciteit van de batterijenproductie al sinds juli invloed op het aantal Model 3's dat Tesla kan bouwen. 5.372 keer bekeken | 5 reacties

15 apr Ajax kan kassa nog luider laten rinkelen

Gerelateerd:  Ajax 14,460 +3,29%

AMSTERDAM (ANP) - Ajax kan de kassa in de Champions League nog luider laten rinkelen. Bij een goed resultaat tegen Juventus overschrijden de inkomsten in de koningsklasse van het Europese clubvoetbal de grens van 90 miljoen euro. 5.276 keer bekeken | 1 reacties

15 apr Trafigura krijgt Nyrstar in handen

Gerelateerd:  Nyrstar 0,135 -1,46%

BRUSSEL (AFN) - De noodlijdende Belgische zinkproducent Nyrstar komt bijna volledig in handen van grootaandeelhouder Trafigura. De grondstoffenhandelaar komt het bedrijf te hulp met flinke financiële steun en verwerft bijna alle aandelen. 5.255 keer bekeken | 5 reacties

15 apr 'Belangstelling Stern op interessant moment'

Gerelateerd:  Stern 7,940 -4,11%

AMSTERDAM (AFN) - De belangstelling in Stern komt op een interessant moment. De dealergroep zit in de afrondende fase voor verkoop van de leasetak aan ALD Automotive. Dat betekent dat er een serieuze balansverkorting aankomt, zo constateren analisten van IEX. 4.568 keer bekeken | 1 reacties

15 apr 'Miljarden omzetverlies Deutsche en Commerz'

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Het samengaan van Deutsche Bank en Commerzbank zou een omzetverlies van één tot anderhalf miljard euro kunnen opleveren. Dit kan gebeuren door klantenverlies na een eventuele samensmelting. Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. 4.368 keer bekeken | 2 reacties

15 apr Fugro begint aan inspectie wegen Nederland

Gerelateerd:  Fugro 3,728 -3,42%

LEIDSCHENDAM (AFN) - Fugro begint met een vijfjarige klus voor de inspectie van wegen in Nederland met zijn automatische analysesysteem ARAN. De opdracht van Rijkswaterstaat kan nog met vijf jaar worden verlengd. 3.694 keer bekeken | 0 reacties

15 apr Probiodrug rondt plaatsing aandelen af

Gerelateerd:  VIVORYON THERAPEUT 3,750 +0,67%

HALLE (AFN) - Biotechnologiebedrijf Probiodrug heeft de private plaatsing van aandelen, waarmee 8,2 miljoen euro werd opgehaald, afgerond. De effecten werden onder meer geplaatst bij een consortium van strategische investeerders onder leiding van Claus Christiansen, oprichter en voorzitter van Nordic Bioscience. Dat consortium investeerde in totaal 6,2 miljoen euro. 3.655 keer bekeken | 1 reacties

15 apr BAM benoemt kwaliteitsdirecteur

Gerelateerd:  BAM 1,245 -4,89%

BUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM benoemt Simon Finnie tot Chief Business Excellence Officer. Met deze benoeming is het eerder door BAM bekendgemaakte Executive Committee compleet. 3.609 keer bekeken | 3 reacties

15 apr Goldman Sachs boekt lagere resultaten

Gerelateerd:  Goldman Sachs Group 146,930 -2,00%

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs heeft in het eerste kwartaal lagere resultaten behaald in vergelijking met een jaar eerder. Het financiële concern verdiende onder meer minder geld met de handel in obligaties en aandelen. 3.549 keer bekeken | 3 reacties

15 apr Wall Street rood na tegenvallende banken

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen op Wall Street zijn maandag met kleine minnen gesloten. Beleggers verwerkten tegenvallende resultaten van de grote banken Goldman Sachs en Citigroup. Verder waren de blikken onder meer gericht op nieuws over de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. 3.512 keer bekeken | 1 reacties

15 apr 'VS minder streng voor industrie China'

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten hebben hun eis dat China stopt met het subsidiëren van de eigen industrie, stevig afgezwakt. Dat meldt persbureau Reuters op basis van bronnen rond de handelsgesprekken tussen beide landen. China zou veel tegengas hebben gegeven op dat punt. 3.290 keer bekeken | 1 reacties

15 apr Financieel directeur de Volksbank vertrekt

Gerelateerd:  ING 4,620 -4,04%

AMSTERDAM (AFN) - De Volksbank moet op zoek naar een nieuwe financieel directeur. Annemiek van Melick zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en verlaat het bedrijf achter onder meer SNS Bank en BLG Wonen per september. 2.951 keer bekeken | 3 reacties

15 apr Handelsgesprekken VS-EU 'zo snel mogelijk’

BRUSSEL (AFN) - De onderhandelingen tussen de VS en de EU over een beperkt handelsakkoord gaan zo snel mogelijk van start. EU-handelscommissaris Cecilia Malmström zei dat maandag nadat de 28 lidstaten haar hiervoor een mandaat hadden gegeven. Alleen Frankrijk stemde tegen. 2.594 keer bekeken | 2 reacties

15 apr Kleine winst voor AEX

Gerelateerd:  AEX 471,46 -1,43%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging maandag licht omhoog. De meeste andere Europese beurzen lieten weinig beweging zien. De aandacht bleef uitgaan naar de kwartaalcijfers van vooral grote Amerikaanse bedrijven. Op het Damrak komen deze week onder meer de hoofdfondsen Unilever, ASML en Vopak met handelsupdates. 2.562 keer bekeken | 0 reacties

15 apr 'Fagron stelt realistische doelen'

Gerelateerd:  Fagron 17,020 -0,70%

AMSTERDAM (AFN) - Toeleverancier aan apotheken Fagron stelt realistische doch ambitieuze doelen. Dat schrijven kenners van KBC Securities in een rapport over de onderneming, die vrijdag met een handelsupdate op de proppen kwam. 2.485 keer bekeken | 0 reacties

15 apr Klimaatactivisten bekladden Shell-kantoor

Gerelateerd:  Royal Dutch Shell A 16,900 -5,23%

LONDEN (ANP) - Klimaatprotesten in de Britse hoofdstad Londen worden gewelddadiger en lijken te escaleren, meldt Sky News. Milieuactivisten hebben maandag ruiten vernield van het Britse hoofdkwartier van Shell. Ook is op foto's te zien dat er graffiti op de muren van het gebouw is gespoten. De demonstranten kondigden eerder geweldloze protesten aan. 2.466 keer bekeken | 6 reacties

15 apr 'Japanse telecomreus 'gewoon' naar Londen'

Gerelateerd:  KPN 2,120 -1,94%

LONDEN (AFN) - Alsof er geen brexit is. De Japanse telecomreus NTT kiest in een tijd dat veel bedrijven vanwege de brexit het Verenigd koninkrijk de rug toekeren 'gewoon' voor Londen als vestigingslocatie van zijn nieuwe overzeese hoofdkantoor, zo schrijft de Japanse zakenkrant Nikkei op basis van ingewijden. 2.457 keer bekeken | 1 reacties

15 apr 'Unilever komt niet aan eigen groeiprognose'

AMSTERDAM (AFN) - Was- en levensmiddelenconcern Unilever heeft in het eerste kwartaal naar verwachting zijn eigen doelstelling voor de autonome omzetgroei niet gehaald. Dat blijkt uit een consensus van analistenramingen die de onderneming zelf op de website heeft gepubliceerd. Het bedrijf maakt donderdag voorbeurs zijn cijfers bekend. 2.431 keer bekeken | 0 reacties

15 apr Studie Nouryon, BP en haven Rotterdam

Gerelateerd:  DSM 104,300 +2,36%

ROTTERDAM (AFN) - BP, Nouryon (voorheen AkzoNobel Specialty Chemicals) en het Havenbedrijf Rotterdam gaan samen de mogelijkheden onderzoeken voor de productie van 'groene' waterstof door middel van waterelektrolyse voor de BP-raffinaderij in Rotterdam. Dit biedt de potentie voor aanzienlijke vermindering van CO2-emissies. 2.239 keer bekeken | 1 reacties

15 apr Boetes dreigen voor Nouryon wegens zoutwinning

Gerelateerd:  Akzo Nobel 58,480 +1,18%

AMSTERDAM (AFN) - De zoutproducenten Nedmag, Frisia en het voormalige AkzoNobel-onderdeel Nouryon hebben een dwangsom opgelegd gekregen wegens misstanden bij de zoutwinning. Toezichthouder Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) had daar al eerder mee gedreigd, omdat de bedrijven onvoldoende rekening zouden houden met de omgeving rond de mijnen. 2.097 keer bekeken | 0 reacties

15 apr Beperkte winsten op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag kleine winsten zien. Beleggers deden het rustig aan in afwachting van de kwartaalcijfers van de Amerikaanse grootbanken Goldman Sachs en Citigroup. Op het Damrak gaat deze week ook het cijferseizoen van start met handelsupdates van onder meer de hoofdfondsen Unilever, ASML en Vopak. 1.934 keer bekeken | 0 reacties

15 apr Zwitserse verzekeraar neemt Belgisch Fidea over

Gerelateerd:  NN Group 22,790 -6,48%

ANTWERPEN (AFN) - De Zwitserse verzekeraar Baloise neemt zijn Belgische branchegenoot Fidea over van het Chinese Anbang Insurance Group. De deal heeft een waarde van 480 miljoen euro. 1.798 keer bekeken | 0 reacties

15 apr Omzet detailhandel omhoog

DEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft in februari 4,3 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. 1.750 keer bekeken | 1 reacties

15 apr Europese beurzen kabbelend naar positief slot

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn maandag met slechts kleine verschillen gesloten ten opzichte van de vorige handelsdag op vrijdag. Beleggers verwerkten onder meer cijfers over de aantrekkende Chinese export en resultaten van de Amerikaanse grootbanken Goldman Sachs en Citigroup. Verder waren er hoopgevende ontwikkelingen over de handelsgesprekken tussen de VS en China. 1.716 keer bekeken | 0 reacties

15 apr Nikkei op hoogste niveau sinds december

Gerelateerd:  TOKYO-Nikkei 225 17.820,19 +0,01%

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is maandag met een stevige winst aan de nieuwe handelsweek begonnen. De stemming werd gesteund door optimisme over het naderende handelsakkoord tussen de Verenigde Staten en China en een goede start van het cijferseizoen op Wall Street. Een sterker dan verwachte Chinese export in maart en een daling van de Japanse yen hielpen de koersen eveneens vooruit. 1.596 keer bekeken | 0 reacties

15 apr Sterkere groei industrie New York

NEW YORK (AFN) - De industriële bedrijvigheid in en rond New York vertoont deze maand een sterkere groei dan een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve Bank van New York. 1.589 keer bekeken | 0 reacties

15 apr Rode cijfers Lufthansa door brandstofkosten

Gerelateerd:  Air France-KLM 4,972 +1,35%, LUFTHANSA AG VNA O.N. 8,018 +0,73%

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Lufthansa is in het eerste kwartaal flink in de rode cijfers gedoken. De Duitse luchtvaartmaatschappij had al eerder voor hoog oplopende brandstofkosten gewaarschuwd en houdt dat ook vast aan zijn eerder verlaagde groeiverwachtingen. 1.585 keer bekeken | 0 reacties

15 apr Conjunctuurbeeld fractie minder positief

DEN HAAG (AFN) - Het conjunctuurbeeld is in april opnieuw wat minder positief dan een maand eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 1.565 keer bekeken | 0 reacties

15 apr Wall Street lager in middaghandel

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen op Wall Street stonden maandag halverwege de handel licht in het rood. Beleggers verwerkten de kwartaalcijfers van de grote banken Goldman Sachs en Citigroup. Verder waren de blikken gericht op nieuws over de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. 1.545 keer bekeken | 0 reacties

15 apr Staat haalt 2,5 miljard euro op

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft een kleine 2,5 miljard euro opgehaald met de heropening van twee kortlopende leningen. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend. 1.539 keer bekeken | 0 reacties

15 apr Weinig beweging Europa in middaghandel

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen lieten maandag halverwege de middag weinig beweging zien. Beleggers verwerkten onder meer cijfers over de aantrekkende Chinese export en resultaten van de Amerikaanse grootbanken Goldman Sachs en Citigroup. Verder werden ontwikkelingen over de handelsgesprekken tussen de VS en China op de voet gevolgd. 1.466 keer bekeken | 0 reacties

15 apr 'Kleine uitslagen bij opening Wall Street'

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen op Wall Street blijven maandag bij de opening van de beursweek naar verwachting dicht bij huis. De blik van beleggers blijft gericht op de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Ook verwerken ze de kwartaalcijfers van de grote banken Goldman Sachs en Citigroup. 1.424 keer bekeken | 0 reacties

15 apr Wall Street voorzichtig uit de startblokken

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,00 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen op Wall Street zijn maandag zonder grote koersbewegingen aan de nieuwe handelsweek begonnen. Beleggers verwerkten de kwartaalcijfers van de grote banken Goldman Sachs en Citigroup. De blik van beleggers was verder onder meer gericht op de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. 1.417 keer bekeken | 0 reacties

15 apr UniCredit lapt 1,3 miljard in Iran-zaak

MILAAN (AFN) - De Italiaanse bank UniCredit is een schikking van 1,3 miljard dollar overeengekomen met Amerikaanse autoriteiten voor de schending van sancties tegen Iran jaren geleden. De betaling is honderden miljoenen hoger dan het bedrag dat al rondzong. 1.414 keer bekeken | 0 reacties

15 apr Duitse aanklacht oud-topman Volkswagen

Gerelateerd:  Volkswagen 114,000 -5,79%, VOLKSWAGEN AG VZO O.N. 99,050 -0,45%

BRAUNSCHWEIG (AFN/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse justitie heeft voormalig topman Martin Winterkorn van autoconcern Volkswagen aangeklaagd vanwege ernstige fraude en schending van mededingingsregels. Winterkorn maakt deel uit van een groep van vijf personen die wordt aangeklaagd door het Openbaar Ministerie van de stad Braunschweig. 1.407 keer bekeken | 0 reacties

Zoeken

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare