Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van vrijdag 15 maart 2019

15 mrt 'Bod op Wessanen opportunistische zet'

Gerelateerd:  Wessanen 11,340 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - Het overnamebod op natuurvoedingsproducent Wessanen door een consortium onder leiding van investeerder PAI, is een opportunistische zet van die laatste partij. Dat stelt KBC Securities in een analistenrapport. Volgens de Belgische bank is er nog ruimte voor een hoger bod op het bedrijf. 8.745 keer bekeken | 10 reacties

15 mrt ENI plant enorme bossen tegen CO2-uitstoot

Gerelateerd:  ENI 15,918 0,00%

MILAAN (AFN) - Het Italiaanse olie- en gasbedrijf Eni gaat enorme bossen planten om zo zijn CO2-uitstoot te compenseren. In totaal wil Eni in Zuid-Afrika, Zimbabwe, Mozambique en Ghana 81.000 vierkante kilometer aan bos aanplanten, schrijft de Britse krant Financial Times. Dat is zo'n twee keer de oppervlakte van Nederland. 6.898 keer bekeken | 13 reacties

15 mrt Tesla onthult betaalbare SUV

HAWTHORNE (AFN/BLOOMBERG) - Automaker Tesla heeft zijn nieuwe betaalbare SUV onthuld, de Model Y. Topman Elon Musk presenteerde de elektrisch wagen in de ontwerpstudio van het bedrijf in Hawthorne. De standaardversie van de Model Y moet vanaf 2021 verkrijgbaar zijn. 5.863 keer bekeken | 8 reacties

15 mrt Boeing-baas zag beloning fors stijgen

Gerelateerd:  Boeing Company (The) 372,700 -0,92%

CHICAGO (AFN/BLOOMBERG) - Boeing-baas Dennis Muilenburg was vorig jaar goed voor een beloning van 23,4 miljoen dollar. De loonsverhoging van circa 27 procent weerspiegelt volgens de vliegtuigmaker de sterke groei en ontwikkeling van het bedrijf. Dat was voorafgaand aan de tweede dodelijke crash met een toestel van het type 737 MAX in korte tijd, die Boeing ernstig in verlegenheid bracht. 5.532 keer bekeken | 12 reacties

15 mrt Aandeelhouders Juventus zien Ajax zitten

Gerelateerd:  Ajax 16,600 0,00%

NYON (AFN) - Aandeelhouders van Juventus schatten de kansen voor hun club in de Champions League hoog in. Nadat Ajax bij de loting in Nyon uit de koker kwam, schoot het aandeel Juventus in Milaan omhoog. In Amsterdam was er voor het aandeel Ajax een klein dipje, dat snel weer werd weggepoetst. 5.511 keer bekeken | 5 reacties

15 mrt Air Canada in de problemen door 737 MAX

MONTREAL (AFN/BLOOMBERG) - Air Canada schrapt zijn eerder afgegeven financiële verwachtingen voor dit jaar als gevolg van de problemen met de Boeing 737 MAX. De Canadese luchtvaartmaatschappij heeft relatief veel van zulke toestellen, die wereldwijd op de meeste plekken niet meer mogen vliegen in reactie op twee recente ongelukken met een 737 MAX. 5.395 keer bekeken | 3 reacties

15 mrt Wessanen uitblinker op Damrak

Gerelateerd:  AEX 550,390 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel Wessanen was vrijdag flink in trek op de Amsterdamse beurs door een overnamebod op het natuurvoedingsbedrijf. De Europese beurzen gingen licht omhoog na de koerswinsten een dag eerder. De aandacht bleef uitgaan naar de brexit, waarvan de deadline mogelijk wordt uitgesteld. 4.837 keer bekeken | 3 reacties

15 mrt 'Veel groeipotentie Flow Traders'

Gerelateerd:  Flow Traders 25,420 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - KBC Securities ziet veel groeimogelijkheden voor beursintermediair Flow Traders. Dat schrijven analisten van de Belgische bank, die Flow Traders gaan volgen. KBC geeft Flow Traders een buy-advies mee en een koersdoel van 32 euro. 4.788 keer bekeken | 4 reacties

15 mrt Handelshoop stuwt Wall Street

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 24.465,640 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag halverwege de sessie op winst, na positieve signalen over de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Beleggers verwerkten verder kwartaalcijfers van onder meer Oracle, Broadcom en Adobe. Ook vliegtuigmaker Boeing stond weer in de schijnwerpers. 4.774 keer bekeken | 1 reacties

15 mrt Hoop uitstel brexit stuwt beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen wisten vrijdag voort te borduren op de winsten van een dag eerder. De hoop dat de brexit wordt uitgesteld zorgde voor opluchting onder beleggers. Op het Damrak schoot Wessanen omhoog door een overnamebod op het natuurvoedingsbedrijf. 4.453 keer bekeken | 0 reacties

15 mrt Wall Street met winst het weekend in

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 24.465,640 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten gesloten. Positieve signalen over de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China stuwden het sentiment. Beleggers verwerkten verder kwartaalcijfers van onder meer Oracle, Broadcom en Adobe. Ook vliegtuigmaker Boeing stond weer in de schijnwerpers. 4.374 keer bekeken | 0 reacties

15 mrt Overname door Ahold Delhaize in Roemenië

Gerelateerd:  Ahold Delhaize 23,685 0,00%

BOEKAREST (AFN) - De Roemeense Ahold Delhaize-dochter Mega Image neemt een lokale supermarktketen over. Hoeveel wordt betaald voor Zanfir, dat actief is in de regio Vrancea, is niet bekendgemaakt. 4.142 keer bekeken | 0 reacties

15 mrt Europese beurzen weer op winst

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond vrijdag op winst. Ook andere Europese aandelenbeurzen stonden in de plus. De hoop op een brexituitstel zorgde voor opluchting onder beleggers. Op het Damrak schoot Wessanen omhoog door een overnamebod op het natuurvoedingsbedrijf. 4.096 keer bekeken | 0 reacties

15 mrt Beter Bed gaat samenwerken met Tempur

Gerelateerd:  Beter Bed 4,470 0,00%

UDEN (AFN) - Beddenverkoper Beter Bed gaat samenwerken met matrassenmaker Tempur. Bij winkels van het bedrijf in Nederland, België en Zweden worden matrassen van dat merk verkocht. Ook komen er in die winkels enkele proefmodellen. 3.938 keer bekeken | 3 reacties

15 mrt Nieuwe operationeel directeuren voor BAM

Gerelateerd:  BAM 3,840 0,00%

BUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM heeft Joost Nelis benoemd tot operationeel directeur Bouw en Vastgoed. Roel Vollebregt gaat die rol vervullen voor de Infra-tak. Beiden beginnen op 1 april in hun nieuwe rol en krijgen een plaats in het nieuwe zogeheten executive committee van BAM. 3.915 keer bekeken | 0 reacties

15 mrt Koerssprong Wessanen op groen Damrak

Gerelateerd:  AEX 550,390 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - Wessanen was vrijdag met afstand de sterkste stijger op het Damrak. Het natuurvoedingsbedrijf staat nadrukkelijk in de belangstelling van een consortium onder leiding van investeerder PAI Partners, dat Wessanen wil inlijven. Het sentiment op de Europese beurzen was positief, geholpen door de hoop onder beleggers op uitstel van de brexit. 3.874 keer bekeken | 0 reacties

15 mrt 'Wessanen en brexit in focus op beurs'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam begint vrijdag naar verwachting vrijwel vlak. Ook elders in Europa zullen de beursgraadmeters waarschijnlijk met kleine koersuitslagen beginnen. De aandacht blijft uitgaan naar de brexit, waarvan de deadline mogelijk wordt uitgesteld. Op het Damrak staat Wessanen in de schijnwerpers na een overnamebod op het bedrijf. 3.488 keer bekeken | 0 reacties

15 mrt Ford schrapt 5000 banen in Duitsland

Gerelateerd:  Ford Motor Company 8,690 +2,12%

DEARBORN (AFN/DPA) - De Amerikaanse automaker Ford zet een streep door 5000 banen in Duitsland. Het betreft de standplaatsen in Köln, Saarlouis en Aachen. Dat bevestigde de automaker, nadat berichten over ontslagen de ronde deden. 3.386 keer bekeken | 0 reacties

15 mrt 'Wall Street gaat hoger openen'

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 24.465,640 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York lijken vrijdag met winst aan de laatste sessie van de week te beginnen. Het sentiment op Wall Street krijgt wat steun van positieve signalen over de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Verder gaat de aandacht van beleggers uit naar kwartaalcijfers van onder meer Oracle en Adobe en verschillende macro-economische gegevens. 3.314 keer bekeken | 1 reacties

15 mrt Apple moet Qualcomm betalen in patentkwestie

Gerelateerd:  Apple 195,280 +3,78%, QUALCOMM 57,770 +1,07%

SAN DIEGO (AFN) - Techreus Apple moet chipconcern Qualcomm een vergoeding van 31,6 miljoen dollar betalen vanwege inbreuk op patenten. Volgens de jury van een rechtbank in San Diego heeft Apple gebruik gemaakt van zeker drie technologische toepassingen waar Qualcomm het intellectueel eigendom van heeft. 3.231 keer bekeken | 0 reacties

15 mrt Agrifirm verliest omzet door handelsoorlog

Gerelateerd:  ForFarmers 7,500 0,00%

APELDOORN (AFN) - Landbouwcoöperatie Agrifirm heeft in het afgelopen jaar een lagere omzet in de boeken gezet vergeleken met een jaar eerder. De branchegenoot van ForFarmers kampte met hogere kosten door importheffingen en mindere afzet naar rundvee- en varkenshouderijen. 3.169 keer bekeken | 0 reacties

15 mrt Consumentenvertrouwen VS gaat omhoog

ANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in maart gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit een voorlopig cijfer van de Universiteit van Michigan. 3.063 keer bekeken | 0 reacties

15 mrt DGB wil mandaat Logtenberg verlengen

Gerelateerd:  DGB Group N.V. 0,850 0,00%

HARDENBERG (AFN) - DGB Group wil het mandaat van Mark Logtenberg als voorzitter van de raad van bestuur en tevens niet-uitvoerend bestuurder verlengen. Dit geldt voor een periode van twee jaar, zo valt te lezen in de gepubliceerde agenda voor de aandeelhoudersvergadering die op 26 april wordt gehouden. 2.857 keer bekeken | 1 reacties

15 mrt Wall Street opent met winst

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 24.465,640 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine plussen aan de laatste handelssessie van de week begonnen. Beleggers verwerken positieve signalen over de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. Ook wordt gekeken naar kwartaalcijfers van onder meer Oracle en Adobe en naar verschillende macro-economische gegevens. 2.840 keer bekeken | 0 reacties

15 mrt Minder winst BMW door tegenwind

Gerelateerd:  BAY.MOTOREN WERKE AG ST 71,350 0,00%

MÜNCHEN (AFN/DPA) - Auto- en motorenbouwer BMW heeft afgelopen jaar minder winst geboekt. De Duitse onderneming had onder meer last van de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China en de invoering van strengere uitstootregels in Europa. Ook de brexit baart BMW zorgen. 2.690 keer bekeken | 1 reacties

15 mrt 'OPEC kan productieval Venezuela opvangen'

Gerelateerd:  Royal Dutch Shell A 28,210 0,00%

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Oliekartel OPEC heeft voldoende extra productiecapaciteit om een sterk dalende productie in Venezuela op te kunnen vangen. Dat schrijft het Internationaal Energie Agentschap (IEA) in zijn maandrapport. 2.545 keer bekeken | 0 reacties

15 mrt Veel kantoren BNP Paribas Fortis sluiten

Gerelateerd:  BNP Paribas 43,040 0,00%

BRUSSEL (AFN/BELGA) - De Belgische bank BNP Paribas Fortis gaat de komende drie jaar ongeveer 40 procent van het aantal kantoren sluiten, met het verlies van circa 2200 werknemers tot gevolg. Het banenverlies moet zoveel mogelijk plaatsvinden door natuurlijk verloop en via vrijwillig vertrek. 2.474 keer bekeken | 0 reacties

15 mrt Boskalis start inkoop eigen aandelen

Gerelateerd:  Boskalis 24,150 0,00%, HAL Trust 134,000 0,00%

PAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis is begonnen met de inkoop van 100 miljoen euro aan eigen aandelen. Dat komt bij de huidige beurskoers neer op circa 4,1 miljoen aandelen ofwel 3 procent van het aantal uitstaande aandelen. 2.430 keer bekeken | 0 reacties

15 mrt Industriële productie VS iets omhoog

WASHINGTON (AFN) - De industriële productie in de Verenigde Staten is in februari met 0,1 procent gestegen op maandbasis. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve. 2.410 keer bekeken | 0 reacties

15 mrt Groente- en fruitreus Greenyard schrapt banen

SINT-KATELIJNE-WAVER (AFN/BELGA) - Het Belgische groenten- en fruitconcern Greenyard gaat dit jaar tot wel 422 banen schrappen als onderdeel van een reorganisatie om de resultaten te verbeteren en kosten te besparen. Ook bekijkt de onderneming de desinvestering van haar divisie voor geconserveerd fruit en groenten, Greenyard Prepared. 2.335 keer bekeken | 1 reacties

15 mrt Industrie New York groeit zwakker

NEW YORK (AFN) - De industriële bedrijvigheid in en rond New York is deze maand minder sterk gegroeid dan een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Federal Reserve Bank van New York. 2.323 keer bekeken | 0 reacties

15 mrt Chips en yen stuwen Japanse beurs

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is vrijdag met winst geëindigd. Een goedkopere Japanse yen hielp de exportbedrijven vooruit. Ook was de chipsector in trek na een goed ontvangen kwartaalbericht van het Amerikaanse chipconcern Broadcom. Daarnaast stond de handel in het teken van de Bank of Japan, die het zeer ruime monetaire beleid ongewijzigd liet. Verder was de blik gericht op Europa, waar de brexitdeadline mogelijk wordt verlengd. 2.124 keer bekeken | 0 reacties

15 mrt 'Elbers wil snel duidelijkheid groei Schiphol'

Gerelateerd:  Air France-KLM 10,340 0,00%

SCHIPHOL (AFN) - Topman Pieter Elbers van KLM wil dat het kabinet snel duidelijkheid geeft over de groeimogelijkheden van Schiphol na 2020. Dat zegt hij in een interview in De Telegraaf. 2.071 keer bekeken | 1 reacties

15 mrt Fastned krijgt Britse snelladers gegund

Gerelateerd:  Alfen N.V. 12,318 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - Fastned mag vijf snellaadstations voor elektrische voertuigen bouwen en exploiteren in het noordoosten van Engeland. Het bedrijf dat werkt aan een Europees netwerk van snellaadstations won een aanbesteding. 2.034 keer bekeken | 0 reacties

15 mrt Inflatie eurozone bevestigd op 1,5 procent

LUXEMBURG (AFN) - De inflatie in de eurozone is in februari gestegen naar 1,5 procent op jaarbasis, van 1,4 procent in januari. Dat meldde het Europese statistiekbureau Eurostat op basis van een definitief cijfer. 1.831 keer bekeken | 0 reacties

15 mrt Winkelverkopen trekken aan

DEN HAAG (AFN) - De detailhandel heeft in januari 1,6 procent meer omgezet dan in dezelfde maand een jaar eerder. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het verkoopvolume lag 0,8 procent hoger. 1.656 keer bekeken | 0 reacties

15 mrt Bank of Japan somberder over economie

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - De Japanse centrale bank heeft zijn rentebeleid zoals verwacht ongewijzigd gelaten. De Bank of Japan (BoJ) kwam wel met verwachtingen die somberder waren dan eerder. 1.568 keer bekeken | 0 reacties

15 mrt Apple: behandelen Spotify niet anders

Gerelateerd:  Apple 195,280 +3,78%

CUPERTINO (AFN/BLOOMBERG) - Techbedrijf Apple zegt dat het muziekstreamingdienst Spotify gewoon aan dezelfde regels houdt als andere bedrijven. Spotify wil volgens Apple echter behandeld wordt als een bedrijf dat gratis apps aanbiedt, terwijl het wel geld verdient via Apples App Store. De iPhonemaker reageert daarmee op een klacht die Spotify indiende bij de Europese Commissie. 1.561 keer bekeken | 1 reacties

15 mrt 'Swedbank verwerkte meer dubieus geld'

STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - Via de Zweedse bank Swedbank is mogelijk veel meer dubieus geld doorgesluisd dan eerder werd aangenomen. Dat meldt de Zweedse publieke omroep SVT. De zender berichtte eerder al dat transacties via het financieel concern worden gelinkt aan de witwasaffaire bij Dankse Bank. 1.371 keer bekeken | 0 reacties

15 mrt Kortingsacties goed voor omzet H&M

STOCKHOLM (AFN/BLOOMBERG) - HM heeft de omzet in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar flink opgevoerd. In de periode van december tot en met februari gebruikte de Zweedse kledingwinkelketen kortingsacties om van oude voorraden af te komen. 1.237 keer bekeken | 0 reacties

Zoeken

Aandelen in het nieuws

ASR Nederland 37,100 21 mrt
0,000
0,00%

Gesponsorde links