Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van maandag 11 februari 2019

11 feb 'Winst Aegon zakt verder'

Gerelateerd:  Aegon 4,669 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - Aegon presenteert over het tweede halfjaar een lagere onderliggende winst dan een jaar eerder. Ook is de nettowinst meer dan gehalveerd vergeleken met wat er in de tweede helft van 2017 verdiend werd. Dit verwachten marktvorsers gepeild door de verzekeraar vooruitlopend op de presentatie van de halfjaarcijfers aanstaande donderdag. 11.066 keer bekeken | 12 reacties

11 feb 'Bouwer sluisdeuren IJmuiden dreigt met beslag'

Gerelateerd:  BAM 4,308 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - De Zuid-Koreaanse bouwer van de deuren van de nieuwe zeesluis in IJmuiden dreigt met beslaglegging op de net aangekomen deuren. Dit laat Geosung Tech weten aan Het Financieele Dagblad. De bouwer ligt in de clinch met OpenIJ, het consortium van BAM en VolkerWessels, over meerkosten van de bouw van de stalen deuren en over de bankgarantie waarvan OpenIJ gebruik heeft gemaakt. 10.577 keer bekeken | 0 reacties

11 feb 'Ordina flink hoger op Damrak'

Gerelateerd:  AEX 569,610 0,00%, Ordina 1,942 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - ICT-bedrijf Ordina zou mogelijk een overnameprooi kunnen worden voor de Noorse branchegenoot Visma. Die speculatie stuwt het aandeel maandag op, nadat bekend is gemaakt dat Visma softwarebedrijf Roxit overneemt, schrijft IEX-analist Martin Crum. 7.768 keer bekeken | 3 reacties

11 feb Topmanagers KLM bezorgd over koers

Gerelateerd:  Air France-KLM 11,120 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - Leidinggevenden van luchtvaartmaatschappij KLM maken zich grote zorgen over de koers van moederbedrijf Air France-KLM. In een brandbrief van KLM-topmanagers aan de raad van commissarissen van Air France-KLM spreken ze hun zorgen uit over recente ontwikkelingen. Een belangrijk punt is de gewenste herbenoeming van KLM-baas Pieter Elbers wiens termijn bijna afloopt. 5.318 keer bekeken | 3 reacties

11 feb 'Boskalis vangt goede prijs met verkoop'

Gerelateerd:  Boskalis 24,170 0,00%, HAL Trust 136,800 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - Boskalis vangt een goede prijs bij de verkoop van zijn belang in het samenwerkingsverband Saam Smit Towage. Dat schrijft KBC Securities in een reactie. 5.237 keer bekeken | 4 reacties

11 feb Brexitzorgen drukken op Britse economie

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De naderende brexit heeft duidelijk zijn weerslag op de Britse economische groei. Volgens het Britse statistiekbureau was in het vierde kwartaal van 2018 sprake van een groeivertraging tot 0,2 procent op kwartaalbasis, tegen een groei van 0,6 procent in de vorige meetperiode. Het gaat daarbij om voorlopige cijfers. Het Britse pond verloor stevig aan waarde na de publicatie van de cijfers. 5.197 keer bekeken | 10 reacties

11 feb 'Damrak begint hoger aan drukke week'

Gerelateerd:  AEX 569,610 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent maandag waarschijnlijk met winst. Ook elders in Europa lijken de beurzen hoger te beginnen aan de nieuwe drukke cijferweek. Op het Damrak komen deze week de AEX-bedrijven Randstad, AkzoNobel, ABN AMRO, Heineken, DSM en Aegon met resultaten. Maandag is het nog rustig aan het cijferfront. 4.593 keer bekeken | 0 reacties

11 feb Eerste jaarcijfers met Westfield bij Unibail

Gerelateerd:  UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD 154,650 0,00%

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Vastgoedinvesteerder Unibail-Rodamco-Westfield kan bij de presentatie van zijn jaarcijfers woensdag voor het eerst inzicht geven in de impact van de miljardenfusie waaruit het bedrijf is ontstaan. Het in Amsterdam genoteerde Unibail-Rodamco nam de Australische branchegenoot Westfield afgelopen zomer over voor 21 miljard euro. 4.255 keer bekeken | 1 reacties

11 feb AEX klimt aan begin drukke week

Gerelateerd:  AEX 569,610 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs won maandag terrein. Ook de andere Europese beurzen toonden herstel na de verliesbeurt op vrijdag. Beleggers maakten zich op voor een drukke cijferweek. Op het Damrak bleef het maandag nog rustig aan het cijferfront. Verder werd uitgekeken naar de nieuwe handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. 3.955 keer bekeken | 0 reacties

11 feb Boskalis verkoopt belang Saam Smit Towage

Gerelateerd:  Boskalis 24,170 0,00%, HAL Trust 136,800 0,00%

PAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis verkoopt zijn belang in samenwerkingsverband Saam Smit Towage voor 201 miljoen dollar. De deal moet in het tweede kwartaal afgerond worden, afhankelijk van goedkeuring van autoriteiten. 3.870 keer bekeken | 2 reacties

11 feb Heijmans ontwikkelt woningen in Vlaardingen

Gerelateerd:  Heijmans 9,990 0,00%

ROSMALEN (AFN) - Bouwbedrijf Heijmans gaat 300 tot 400 woningen ontwikkelen en bouwen in Vlaardingen. Daartoe tekenden de bouwer en de Zuid-Hollandse gemeente een voorlopig contract. De deal levert Heijmans naar verwachting tussen de 80 miljoen en 100 miljoen euro op. 3.492 keer bekeken | 1 reacties

11 feb 'Winst verzekeraar NN Group loopt op'

Gerelateerd:  NN Group 38,300 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - Verzekeraar NN Group (Nationale-Nederlanden) heeft een hoger resultaat over het vierde kwartaal in de boeken gezet vergeleken met een jaar eerder. Dat verwachten analisten geraadpleegd door persbureau Bloomberg. Beleggers zullen verder alert zijn of het NN lukte om de kosten structureel te verlagen in het afgelopen jaar. De verzekeraar presenteert donderdag voorbeurs zijn kwartaal- en jaarcijfers. 3.410 keer bekeken | 0 reacties

11 feb ABN AMRO steekt geld in zonne-energiebedrijf

Gerelateerd:  ABN AMRO 21,880 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - Het ABN AMRO Energy Transition Fund heeft een meerderheidsbelang genomen in Eternal Sun Group (ESG), een bedrijf actief in de markt voor zonne-energie. ESG gaat naar verwachting van de bank snel groeien, mede omdat het unieke technologie in handen heeft. Om hoeveel geld het gaat, werd niet naar buiten gebracht. 3.194 keer bekeken | 0 reacties

11 feb Europese beurzen winnen terrein

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen wonnen maandag stevig terrein, na de verliesbeurt op vrijdag. Beleggers maakten zich op voor een drukke cijferweek. Op het Damrak bleef het maandag nog rustig aan het cijferfront. Verder werd uitgekeken naar een nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China, die in Peking worden gehouden. 2.903 keer bekeken | 0 reacties

11 feb Hoekstra: goed gesprek over KLM met Le Maire

Gerelateerd:  Air France-KLM 11,120 0,00%

BRUSSEL (AFN) - Minister Wopke Hoekstra van Financiën heeft in Brussel ,,een constructief’’ gesprek gevoerd met zijn Franse collega Bruno Le Maire over het ,,grote belang van KLM’’. Hij zei dat na afloop van het bilaterale overleg in de marge van de Eurogroepvergadering. Hoekstra noch Le Maire wilde op de inhoud ingaan. 2.700 keer bekeken | 4 reacties

11 feb Gemengd beeld op beurzen Azië

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurzen in het Verre Oosten lieten maandag een gemengd beeld zien. Beleggers hielden de blik vooral gericht op de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China die later deze week in Peking worden gehouden. De handel verliep verder relatief rustig aangezien de belangrijke financiële markt in Japan gesloten was vanwege een nationale feestdag. 2.498 keer bekeken | 0 reacties

11 feb Opdracht Gemalto voor politie Oeganda

Gerelateerd:  Gemalto 51,200 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - De in Amsterdam genoteerde digitaal beveiliger Gemalto heeft een opdracht gekregen om biometrische identificatietechnologie te leveren aan de politie van Oeganda. Er werden geen financiële details gemeld over de opdracht. 2.391 keer bekeken | 1 reacties

11 feb Winstdag voor Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn maandag met winsten de handel uitgegaan. Beleggers maakten zich op voor een drukke cijferweek. Daarnaast werd er op de financiële markten uitgekeken naar een nieuwe ronde handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. 2.251 keer bekeken | 1 reacties

11 feb Kleine uitslagen op Wall Street

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn maandag dicht bij huis gebleven. Beleggers namen een afwachtende houding aan in aanloop naar de nieuwe handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China, die later deze week in Peking worden gehouden. 2.207 keer bekeken | 0 reacties

11 feb Gemengd beeld op Wall Street

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen toonden maandag tijdens de middaghandel in New York een gemengd beeld. Beleggers namen een afwachtende houding aan in aanloop naar de nieuwe handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China, die later deze week in Peking worden gehouden. 1.981 keer bekeken | 0 reacties

11 feb Euronext verhoogt bod op Oslo Børs

Gerelateerd:  Euronext 60,350 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - Euronext heeft zijn bod op zijn Noorse branchegenoot Oslo Børs verhoogd. De pan-Europese beursuitbater biedt nu 158 Noorse kroon per aandeel waardoor het totale bod op ruim 6,7 miljard Noorse kroon uitkomt. Omgerekend is dat ongeveer 690 miljoen euro. 1.831 keer bekeken | 0 reacties

11 feb 'Wall Street opent hoger'

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan maandag naar verwachting hoger beginnen. Daarmee volgt Wall Street het voorbeeld van de markten in China en Europa. Beleggers kijken onder meer uit naar de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China, die later deze week in Peking worden gehouden. De tijdelijke wapenstilstand in het handelsconflict loopt op 1 maart af. 1.785 keer bekeken | 0 reacties

11 feb Hoofdindex Amsterdam op winst

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index op de beurs in Amsterdam stond maandagmiddag op winst. Ook de andere Europese graadmeters gingen vooruit. Beleggers maken zich op voor een drukke cijferweek. Daarnaast wordt er uitgekeken naar een nieuwe ronde van handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. 1.749 keer bekeken | 0 reacties

11 feb Cat Rock wil fusie Just East met branchegenoot

Gerelateerd:  Takeaway.com 76,200 0,00%

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Het Britse maaltijdbezorgbedrijf Just Eat moet een fusie aangaan met een branchegenoot. Dat schrijft de activistische aandeelhouder Cat Rock Capital Management in een open brief aan het bestuur van Just Eat, een branchegenoot van het Nederlandse Takeaway.com. 1.527 keer bekeken | 0 reacties

11 feb 'Gamesbedrijf Unity wil naar de beurs'

SAN FRANCISCO (AFN) - Het Amerikaanse gamesbedrijf Unity Technologies wil naar verluidt in 2020 een gang naar de beurs maken. Dat meldt techwebsite Cheddar op basis van ingewijden. Het bedrijf gaf geen commentaar. 1.374 keer bekeken | 0 reacties

11 feb Swissport lijft HCH helemaal in

Gerelateerd:  Air France-KLM 11,120 0,00%

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Bagage- en vrachtafhandelaar Swissport lijft Heathrow Cargo Handling (HCH) helemaal in. Het belang van 50 procent in het bedrijf dat de Zwitsers nog niet bezaten, wordt overgenomen van Air France. 1.258 keer bekeken | 0 reacties

11 feb Wall Street opent in de plus

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag hoger geopend. Daarmee volgt Wall Street het voorbeeld van de markten in China en Europa. Beleggers kijken onder meer uit naar de handelsbesprekingen tussen de Verenigde Staten en China, die later deze week in Peking worden gehouden. De tijdelijke wapenstilstand in het handelsconflict loopt op 1 maart af. 1.249 keer bekeken | 0 reacties

Zoeken

Gesponsorde links