Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van dinsdag 3 december 2019

03 dec Handelsvrees drukt Wall Street weer omlaag

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag opnieuw in het rood gesloten, na de koersverliezen op maandag. Wel liepen de minnen wat terug richting het einde van de handelsdag. President Donald Trump wakkerde de handelszorgen bij beleggers op Wall Street verder aan door te zeggen dat hij het sluiten van een handelsdeal met China mogelijk over de Amerikaanse presidentsverkiezingen van volgend jaar heen wil tillen. 3.040 keer bekeken | 4 reacties

03 dec Shell en EDF tekenen contract zonneproject VS

Gerelateerd:  Royal Dutch Shell A 25,860 -0,35%

SAN DIEGO (AFN) - Shell Energy North America en EDF Renewables North America hebben een vijftienjarig contract getekend rond een groot zonne-energieproject in Californië. Het draait om een 'power purchase' contract rond een deel van het Palen Solar-Project. 2.292 keer bekeken | 0 reacties

03 dec Air France schrapt vluchten om staking

Gerelateerd:  Air France-KLM 10,125 -0,83%

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Air France schrapt donderdag 30 procent van de binnenlandse vluchten en 15 procent van de middellange vluchten vanwege een staking door luchtverkeersleiders in Frankrijk. Vluchten op lange routes verlopen naar verwachting volgens schema. 1.189 keer bekeken | 1 reacties

03 dec Wall Street opnieuw behoorlijk onderuit

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gingen dinsdag weer behoorlijk omlaag, na de koersverliezen op maandag. President Donald Trump wakkerde de handelszorgen bij beleggers op Wall Street verder aan door te zeggen dat hij het sluiten van een handelsdeal met China mogelijk over de Amerikaanse presidentsverkiezingen van volgend jaar heen wil tillen. 4.020 keer bekeken | 8 reacties

03 dec Reggeborgh koopt weer stukken VolkerWessels

Gerelateerd:  VolkerWessels 21,950 -0,23%

AMERSFOORT (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft meer aandelen in bouwbedrijf VolkerWessels bijgekocht. Het investeringsfonds van de familie Wessels heeft nu 71,91 procent van het bouwbedrijf in handen. 1.594 keer bekeken | 3 reacties

03 dec Inval bij kantoren Volkswagen om dieselfraude

Gerelateerd:  Volkswagen 175,250 0,00%, VOLKSWAGEN AG VZO O.N. 176,480 +0,08%

WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - De Duitse autoriteiten hebben invallen gedaan bij kantoren van autoconcern Volkswagen in een onderzoek naar de dieselfraude bij het bedrijf. De doorzoeking was gericht op bepaalde individuele verdachten rond het gesjoemel met uitstootwaarden van dieselauto's van Volkswagen. 1.645 keer bekeken | 2 reacties

03 dec Cidron-eCom stapt in bij FNG

Gerelateerd:  FNG N.V. 14,300 0,00%

MECHELEN (AFN) - De Luxemburgse investeerder Cidron-eCom stapt in bij kledingwinkelbedrijf FNG. De Luxemburgers schaften afgelopen week een belang van ruim 10 procent van de aandelen in FNG aan, blijkt uit een belangenmelding. 856 keer bekeken | 0 reacties

03 dec Beurs Amsterdam zakt verder weg

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag opnieuw in het rood gesloten, na de stevige koersval op maandag. Ook elders in Europa was het sentiment overwegend negatief. De handelszorgen laaiden verder op nadat de Amerikaanse president Donald Trump verklaarde dat het misschien beter is om te wachten met een handelsdeal met China tot na de presidentsverkiezingen volgend jaar. 2.289 keer bekeken | 0 reacties

03 dec Integratie bij Aegon Asset Management

Gerelateerd:  Aegon 4,049 -0,42%

CEDAR RAPIDS (AFN) - Aegon Asset Management, de vermogensbeheertak van verzekeraar Aegon, gaat zijn Europese en Amerikaanse activiteiten integreren. Daardoor moet de dienstverlening aan klanten worden verbeterd en kan beter de concurrentie worden aangegaan met andere grote wereldwijde vermogensbeheerders. 2.014 keer bekeken | 0 reacties

03 dec Trump verwacht oplossing met Frankrijk

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse president Donald Trump verwacht dat hij en zijn Franse evenknie Emmanuel Macron tot een vergelijk komen over de Franse digitaks. Dat zei hij in Londen waar de twee bijeen zijn voor een top van de NAVO. "Het komt of goed of we komen tot een soort belasting die voor ons allebei werkt." 3.745 keer bekeken | 6 reacties

03 dec Europese beurzen verder omlaag

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen leverden dinsdag opnieuw in, na de duidelijke koersverliezen een dag eerder. De handelszorgen laaiden verder op nadat president Donald Trump verklaarde dat het misschien beter is om te wachten met een handelsdeal met China tot na de presidentsverkiezingen volgend jaar. Eerder kondigde Trump al importtarieven op staal en aluminium uit Brazilië en Argentinië aan en dreigde hij met Amerikaanse heffingen op Franse producten. 3.767 keer bekeken | 6 reacties

03 dec Wall Street verder omlaag door handelsonrust

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag duidelijk lager geopend, na de koersverliezen op maandag. Uitlatingen van president Donald Trump dat hij het sluiten van een handelsdeal met China mogelijk over de presidentsverkiezingen heen wil tillen, wakkerden de vrees voor langere onzekerheid aan. Een dag eerder drukten tegenvallende industriecijfers op het sentiment. 2.660 keer bekeken | 1 reacties

03 dec Beursgang Hongkong levert Alibaba meer op

Gerelateerd:  Alibaba Group Holding 198,740 -1,56%

HONGKONG (AFN/RTR) - De beursgang van Alibaba in Hongkong heeft de Chinese webgigant nog eens 1,7 miljard dollar opgeleverd. De optie om extra aandelen op de markt te brengen werd volledig benut. 1.313 keer bekeken | 0 reacties

03 dec President-commissaris Nokia stapt op

ESPOO (AFN) - President-commissaris Risto Siilasmaa van netwerktechnologiebedrijf Nokia vertrekt in april. Dan is hij twaalf jaar in dienst geweest. De laatste acht jaar was hij president-commissaris van het Finse bedrijf waar hij ook nog even interim-topman was. 1.488 keer bekeken | 0 reacties

03 dec Olieconcern Repsol wil nul uitstoot in 2050

Gerelateerd:  Repsol 14,460 -1,20%, Royal Dutch Shell A 25,880 -0,27%

MADRID (AFN/RTR) - Olieconcern Repsol wil in 2050 alle CO2-uitstoot door de eigen activiteiten en die van klanten hebben teruggebracht naar nul. Daarvoor voert het Spaanse bedrijf onder andere investeringen in schone energie op. 1.305 keer bekeken | 0 reacties

03 dec 'Trump praat Wall Street handelsvrees aan'

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan dinsdag voor een lagere opening. Uitlatingen van de Amerikaanse president Donald Trump dat hij het sluiten van een handelsdeal met China mogelijk over de presidentsverkiezingen heen wil tillen, wakkerden de vrees voor langere onzekerheid aan. Een dag eerder drukten tegenvallende industriecijfers op het sentiment. 6.647 keer bekeken | 22 reacties

03 dec Kamer steunt bindend vrouwenquotum

DEN HAAG (AFN) - De Tweede Kamer steunt een bindend vrouwenquotum voor beursgenoteerde bedrijven. Dat betekent dat verantwoordelijk minister Ingrid van Engelshoven meteen aan de slag kan met het quotum, zoals ze eerder aankondigde. 1.341 keer bekeken | 9 reacties

03 dec Unilever stelt directeur digitaal aan

Gerelateerd:  UNILEVER 53,820 -1,19%

ROTTERDAM (AFN) - Levens- en wasmiddelenproducent Unilever heeft Conny Braams benoemd tot directeur digitaal en marketing. Die positie, die zij vanaf 1 januari gaat bekleden, bestond nog niet bij het Brits-Nederlandse bedrijf. 954 keer bekeken | 0 reacties

03 dec NXP lijft onderdelen Marvell nog deze maand in

Gerelateerd:  ASMI 101,150 -0,10%, NXP Semiconductors NV 117,870 -0,67%

AMSTERDAM (AFN) - NXP Semiconductors verwacht nog deze maand onderdelen van zijn branchegenoot Marvell in te kunnen lijven. Het in New York genoteerde Nederlandse chipconcern sloot eerder dit jaar een overeenkomst om de wi-fi- en bluetooth-activiteiten van Marvell over te nemen. 1.086 keer bekeken | 0 reacties

03 dec DNB: beleid ECB stuwt aandelen

AMSTERDAM (AFN) - Aandelenkoersen lopen harder op dan verwacht als gevolg van het ruime monetaire beleid van de Europese Centrale Bank (ECB). Dat concludeert toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) op basis van eigen onderzoek. 2.940 keer bekeken | 9 reacties

03 dec Trump wacht mogelijk met handelsdeal China

LONDEN (AFN/RTR/BLOOMBERG) - Donald Trump wacht mogelijk nog een poos voordat hij een handelsovereenkomst met China sluit. Dat verklaarde de Amerikaanse president op een persconferentie voorafgaand aan de NAVO-top in het Verenigd Koninkrijk. Hij verklaarde geen deadline te hanteren voor een deal met Peking. 9.175 keer bekeken | 22 reacties

03 dec Hudson's Bay zegt nee tegen bod investeerder

TORONTO (AFN/BLOOMBERG) - De Canadese winkelketen Hudson's Bay gaat niet in op een overnamebod van Catalyst Capital Group. De investeerder had 2 miljard Canadese dollar (circa 1,4 miljard euro) over voor het concern waarvan de Nederlandse tak in financiële problemen zit. 2.730 keer bekeken | 0 reacties

03 dec Trump zet beurzen onder druk

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zagen dinsdag de eerdere winsten goeddeels weer verdampen. De handelszorgen laaiden verder op nadat president Donald Trump verklaarde dat het misschien beter is om te wachten met een handelsdeal met China tot na de Amerikaanse presidentsverkiezingen volgend jaar. Eerder kondigde Trump al importtarieven op staal en aluminium uit Brazilië en Argentinië aan en dreigde hij met Amerikaanse heffingen op Franse producten. 6.012 keer bekeken | 3 reacties

03 dec 'Basic-Fit kan nog meer aan leden verdienen'

Gerelateerd:  Basic-Fit 32,900 +0,61%

AMSTERDAM (AFN) - Basic-Fit kan flink meer gaan verdienen per lid. Analisten van ING denken dat omdat nog veel leden van de fitnessclubs van Basic-Fit op oude abonnementen zitten. Die werden per maand berekend, terwijl de nieuwe abonnementen per vier weken zijn geprijsd. Ruim de helft van de abonnees heeft nog een oud contract. 1.734 keer bekeken | 1 reacties

03 dec 'Tragere winstgroei DSM aanstaande'

Gerelateerd:  DSM 115,150 -1,20%

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De winstgroei van speciaalchemieconcern DSM kan volgend jaar lager uitvallen. Daarvoor waarschuwen kenners van Baader. Ze wijzen op de lagere capaciteit die de volumes in de voedingstak in de weg kunnen zitten. Ook wisselkoerseffecten pakken mogelijk negatief uit voor de winst. 1.984 keer bekeken | 0 reacties

03 dec Producentenprijzen eurozone omhoog

LUXEMBURG (AFN) - De producentenprijzen in de eurozone zijn in oktober met 0,1 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat maakte het Europese statistiekbureau Eurostat bekend. 948 keer bekeken | 0 reacties

03 dec Qatar Petroleum sluit leveringsdeal met Shell

Gerelateerd:  Royal Dutch Shell A 25,860 -0,35%

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Qatar Petroleum heeft een leveringsdeal afgesloten met Shell. Het gaat om een vijfjarige overeenkomst voor de verkoop van nafta. 2.589 keer bekeken | 0 reacties

03 dec Transavia gaat vliegen vanaf Brussel

Gerelateerd:  Air France-KLM 10,125 -0,83%

AMSTERDAM (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Transavia voert vanaf dit voorjaar vluchten uit vanaf Brussel. Vanuit België kunnen reizigers instappen voor bestemmingen in Spanje, Italië, Griekenland, Portugal, Israël en Marokko. De prijsvechter, een onderdeel van Air France-KLM, stationeert vooralsnog twee toestellen en begeleidend personeel op de luchthaven. 1.652 keer bekeken | 0 reacties

03 dec 'Patentzaak tegen Fugro-divisie Seabed op til'

Gerelateerd:  Fugro 9,424 -0,74%

AMSTERDAM (AFN) - De weg ligt open naar een patentzaak tegen het samenwerkingsverband Seabed Geosolutions van bodemonderzoeker Fugro en CGG. Dat schrijven analisten van ING naar aanleiding van een definitieve uitspraak van de Amerikaanse Patent Trial and Appeal Board (PTAB). 4.183 keer bekeken | 0 reacties

03 dec 'Toekomst ASMI en ASML ziet er goed uit'

Gerelateerd:  ASMI 101,150 -0,10%, ASML 250,400 -0,62%

AMSTERDAM (AFN) - De toekomstbeelden voor chiptoeleverancier ASM International (ASMI) en chipmachinemaker ASML zien er goed uit. Dat concluderen kenners bij ING na een ING-conferentie in Brussel. De marktvorsers wijzen vooral op de voorsprong van ASMI op het vlak van technologie en goede langetermijnvooruitzichten voor ASML. 7.596 keer bekeken | 7 reacties

03 dec Gouddelver Endeavour wil fusie met Centamin

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Gouddelver Endeavour mikt op een fusie met branchegenoot Centamin. De voorgestelde aandelendeal tussen de mijnbouwbedrijven zou een waarde hebben van 1,9 miljard dollar. Inspanningen om het bestuur van Centamin mee te krijgen in de plannen lijken vooralsnog vruchteloos. 1.200 keer bekeken | 0 reacties

03 dec Italiaanse bank UniCredit schrapt 8000 banen

MILAAN (AFN/BLOOMBERG) - De Italiaanse bank UniCredit schrapt de komende vier jaar 8000 banen en keert investeerders 2 miljard euro uit door eigen aandelen in te kopen. Dat kondigde de topman Jean Pierre Mustier dinsdag aan bij de presentatie van een strategische plan voor de periode tot en met 2023. 1.301 keer bekeken | 0 reacties

03 dec Waanzinnige voorspelling: renteverhogingen ECB

KOPENHAGEN (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) begint komend jaar met renteverhogingen. Aan het eind van het jaar staat de beleidsrente in Europa zelfs weer boven het nulpunt. Dat is een "waanzinnige voorspelling" van de Deense Saxo Bank. 102.440 keer bekeken | 24 reacties

03 dec 'Onduidelijke besparingen Randstad'

Gerelateerd:  RANDSTAD NV 53,560 -0,96%

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De verklaring van uitzender Randstad in aanloop naar zijn analistendag is onduidelijk op het vlak van kostenbesparingen. Dat constateren analisten van KBC Securities in een eerste reactie. Volgens RBC blijft Randstad goed presteren. ING bestempelde de aankondiging van dinsdag als positief. 1.529 keer bekeken | 1 reacties

03 dec AEX toont wat herstel

Gerelateerd:  AEX 596,310 -0,99%

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs toonde dinsdag wat herstel na de flinke verliesbeurt een dag eerder. Ook elders in Europa gingen de meeste beurzen vooruit. Beleggers hielden vooral de ontwikkelingen aan het wereldwijde handelsfront in de gaten na de aankondiging van Amerikaanse importtarieven op staal en aluminium uit Brazilië en Argentinië en de dreiging van Amerikaanse heffingen op Franse producten. 2.211 keer bekeken | 0 reacties

03 dec Mijnbouwer Vale belooft record ijzerproductie

Gerelateerd:  ArcelorMittal 15,950 -1,07%

RIO DE JANEIRO (AFN/BLOOMBERG) - De Braziliaanse mijnbouwer Vale belooft om tegen 2022 een record aan ijzer te produceren. De onderneming had dit jaar te maken met een terugval in productie nadat zijn dam in de staat Minas Gerais bezweek. 1.571 keer bekeken | 0 reacties

03 dec 'Prosus praat beleggers Just Eat angst aan'

Gerelateerd:  Takeaway.com 83,900 -0,89%

AMSTERDAM (AFN) - Just Eat-beleggers wordt angst aangepraat in de overnamestrijd rond het Britse maaltijdbestelbedrijf. Met dat verwijt komt Takeaway.com in de richting van zijn rivaal Prosus. Beide in Amsterdam genoteerde bedrijven pogen Just Eat in te lijven. 1.538 keer bekeken | 0 reacties

03 dec Moody's somberder over Britse banken

LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's is negatiever geworden over het Britse bankenstelsel. De prognose voor de sector is verlaagd naar negatief van stabiel. 927 keer bekeken | 0 reacties

03 dec 'China hint op zwarte lijst aan bedrijven'

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese overheid zal binnenkort een zwarte lijst publiceren met "onbetrouwbare entiteiten". De stap kan leiden tot sancties tegen Amerikaanse bedrijven en een nieuwe escalatie van het handelsconflict tussen het land met de Verenigde Staten. 4.702 keer bekeken | 3 reacties

03 dec 'Voorzichtig herstel voor Beursplein 5'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam lijkt dinsdag met een kleine winst te openen. Ook de andere Europese beurzen zullen waarschijnlijk wat herstel laten zien na de flinke verliesbeurt een dag eerder. Beleggers houden vooral de ontwikkelingen aan het wereldwijde handelsfront in de gaten na de aankondiging van president Donald Trump om toch weer importheffingen op staal en aluminium uit Brazilië en Argentinië in te voeren. 2.784 keer bekeken | 0 reacties

03 dec China wil meer elektrisch rijden

PEKING (AFN) - China maakt vaart met het vergroenen van zijn enorme wagenpark. In 2020 moet een kwart van de nieuwe auto's een volledig elektrisch zijn, of een hybride auto met of zonder stekker. Dat het ministerie van Industrie en Informatietechnologie bekendgemaakt in nieuwe plannen. 3.289 keer bekeken | 7 reacties

03 dec Randstad trekt de broekriem aan

Gerelateerd:  RANDSTAD NV 53,560 -0,96%

LONDEN (AFN) - Randstad wil tegen 2021 zeker 120 miljoen euro aan kosten hebben bespaard. Dat plan legt de uitzender dinsdag voor aan zijn investeerders tijdens een bijeenkomst in Londen. De besparing moet onder meer gerealiseerd worden door het verbeteren van de productiviteit en het selectiever investeren in strategische initiatieven. 3.089 keer bekeken | 2 reacties

03 dec Alfen levert Uniper accu voor energieopslag

Gerelateerd:  Alfen N.V. 14,600 -0,27%

ALMERE (AFN) - Fabrikant van laadpalen en energiesystemen Alfen levert het Duitse energiebedrijf Uniper een accu voor de opslag van energie. Het systeem wordt ingezet bij de elektriciteitscentrale op de Maasvlakte bij Rotterdam. 2.398 keer bekeken | 2 reacties

03 dec VS overwegen importheffingen tegen Frankrijk

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten overwegen importheffingen in te voeren op 2,4 miljard dollar aan goederen uit Frankrijk. Het gaat om een vergelding voor de 'digitaks' die Frankrijk heeft ingevoerd. Die op techbedrijven gerichte belastingmaatregel is volgens het Witte Huis oneerlijk, omdat die vooral Amerikaanse ondernemingen treft 2.712 keer bekeken | 1 reacties

03 dec Handelsvrees zet Nikkei lager

Gerelateerd:  TOKYO-Nikkei 225 23.410,190 -0,09%

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is dinsdag met verlies geëindigd. De aankondiging van de Amerikaanse president Donald Trump om toch weer importheffingen op staal en aluminium uit Brazilië en Argentinië in te voeren wakkerde de vrees voor een wereldwijd handelsconflict weer aan. Ook tegenvallende cijfers over de Amerikaanse industrie drukten de stemming op de beursvloeren. 1.513 keer bekeken | 0 reacties

Zoeken

Aandelen in het nieuws

Euronext 68,850 09:36
-0,350
-0,51%
ING 10,444 09:39
-0,034
-0,32%
PROSUS 59,480 09:39
-0,570
-0,95%

Gesponsorde links