Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van maandag 2 december 2019

02 dec Amerikaanse heffingen tegen EU definitief

GENÈVE (AFN) - De Verenigde Staten mogen definitief importheffingen instellen op Europese goederen. Dat heeft Wereldhandelsorganisatie WTO bepaalt. Vier Europese landen pasten gunstige leningen voor vliegtuigbouwer Airbus niet voldoende aan om dat te voorkomen. 7.576 keer bekeken | 10 reacties

02 dec Wall Street begint week met verliesbeurt

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag duidelijk lager gesloten. Tegenvallende cijfers over de Amerikaanse industrie drukten op het sentiment. Verder keken beleggers weer naar de handelsvete tussen de Verenigde Staten en China nu het Aziatische land zou willen terugslaan voor een wet die de VS aannamen over Hongkong. 2.441 keer bekeken | 0 reacties

02 dec Easyjet weer op weg naar FTSE 100

Gerelateerd:  easyJet 1.363,000 -1,80%

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Budgetluchtvaartmaatschappij easyJet keert waarschijnlijk na een halfjaar weer terug in de FTSE 100, de belangrijkste Britse beursgraadmeter. FTSE Russel, de samensteller van de index voor de Londense beurs, maakte dat maandag bekend. Verzekeraar Hiscox degradeert na een jaar uit de hoofdindex en komt in de FTSE 250 terecht. 831 keer bekeken | 0 reacties

02 dec Wall Street duikt in het rood

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden maandag, halverwege de eerste handelsdag van de maand december, duidelijk in de min. Tegenvallende cijfers over de Amerikaanse industrie drukte op het sentiment. Verder keken beleggers weer naar de handelsvete tussen de Verenigde Staten en China nu het Aziatische land zou willen terugslaan voor een wet die de VS aannamen over Hongkong. 4.540 keer bekeken | 21 reacties

02 dec Reggeborgh breidt belang VolkerWessels uit

Gerelateerd:  VolkerWessels 22,000 0,00%

AMERSFOORT (AFN) - Grootaandeelhouder Reggeborgh heeft opnieuw aandelen in bouwbedrijf VolkerWessels aangeschaft. Het investeringsfonds van de familie Wessels kocht 87.248 aandelen en heeft nu 71,77 procent van het bouwbedrijf in handen. Voor de stukken werd gemiddeld 21,90 euro betaald. 1.856 keer bekeken | 2 reacties

02 dec Philips werkt samen met zorgverlener VS

Gerelateerd:  Philips Koninklijke 42,070 -1,59%

AMSTERDAM (AFN) - Medisch technologiebedrijf Philips is een samenwerking aangegaan met de Amerikaanse zorgverlener Inspira Health voor de duur van vijf jaar. Met de samenwerking is 50 miljoen dollar gemoeid. 1.121 keer bekeken | 0 reacties

02 dec ABN AMRO sluit automaten om plofkraakrisico

Gerelateerd:  ABN AMRO BANK N.V. 15,190 -0,72%

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft per direct 470 geldautomaten gesloten. Dat heeft de bank gedaan vanwege het toegenomen risico op plofkraken de laatste tijd. Het gaat om ongeveer de helft van alle geldautomaten van ABN AMRO. De bank gaat direct aan het werk zodat klanten van de gesloten automaten snel weer in de eigen buurt geld op kunnen halen. 2.058 keer bekeken | 6 reacties

02 dec Nedap wil Van der Sluijs als opvolgster Urff

Gerelateerd:  Nedap 48,000 0,00%

GROENLO (AFN) - Technologiebedrijf Nedap heeft in Daniëlle van der Sluijs een nieuwe financieel directeur gevonden. Ze volgt Eric Urff op die eerder dit jaar bij Nedap vertrok. Van der Sluijs werkte de afgelopen jaren bij het beursgenoteerde veevoederbedrijf ForFarmers en daarvoor bij onder meer Numico, Crucell en de Rotterdamse haven. 944 keer bekeken | 0 reacties

02 dec Grens 600 punten verdwijnt weer uit beeld

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is maandag stevig in het rood gedoken. Daarmee verdween de grens van 600 punten voorlopig uit het zicht. Verzekeraar ASR deed het goed bij de hoofdfondsen na het afronden van de verkoop van zijn bancaire activiteiten aan Achmea. Ook was er bovengemiddelde aandacht voor speciaalchemieconcern DSM, dat een wisseling aan de top bekendmaakte. Elders in Europa was het sentiment eveneens negatief. 5.333 keer bekeken | 4 reacties

02 dec Industrie VS opnieuw gekrompen

NEW YORK (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de Verenigde Staten heeft in november opnieuw krimp laten zien. Dat meldde onderzoeksbureau ISM. 5.870 keer bekeken | 7 reacties

02 dec ASR koploper in rode AEX

Gerelateerd:  AEX 595,360 -1,15%, ASR Nederland 33,820 -0,85%

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is maandagmiddag in het rood gedoken. Daarmee verdween de grens van 600-punten verder uit het zicht. Verzekeraar ASR dat de verkoop van zijn bancaire tak aan Achmea afrondde, voerde de leidende index aan. Ook was er bovengemiddelde aandacht voor speciaalchemieconcern DSM dat een wisseling aan de top bekendmaakte. Elders in Europa was het sentiment eveneens negatief. 4.928 keer bekeken | 0 reacties

02 dec Kleine koersbewegingen op Wall Street

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag, op de eerste handelsdag van de maand december, dicht bij huis gebleven. De handel krijgt daarbij steun van meevallende cijfers over de Chinese industrie. Verder blijft de aandacht van beleggers op Wall Street uitgaan naar de handelsvete tussen China en de Verenigde Staten. 1.334 keer bekeken | 0 reacties

02 dec 'Wall Street hoger na industriecijfers China'

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 0,000 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York gaan maandag, op de eerste handelsdag van de maand december, naar verwachting licht hoger openen. De handel krijgt daarbij steun van meevallende cijfers over de Chinese industrie. Verder blijft de aandacht van beleggers op Wall Street uitgaan naar de handelsvete tussen China en de Verenigde Staten. 3.087 keer bekeken | 6 reacties

02 dec Branson houdt grip op 'kind' Virgin Atlantic

Gerelateerd:  Air France-KLM 10,105 -1,03%

LONDEN (AFN) - Richard Branson behoudt de controle over zijn luchtvaartbedrijf Virgin Atlantic Airways behouden. De Britse miljardair heeft daarover een akkoord bereikt met Air France-KLM dat twee jaar geleden nog besloot om voor 31 procent in te stappen. Dat schrijft Branson in een open brief aan zijn personeel waarin hij Virgin Atlantic als "zijn kindje" beschrijft. 1.640 keer bekeken | 1 reacties

02 dec Beter Bed verlost van Matratzen Concord

Gerelateerd:  Beter Bed 2,405 0,00%

UDEN (AFN) - Beter Bed is verlost van Matratzen Concord. De beddenverkoper maakte bekend dat de verkoop van het Duitse onderdeel aan Magical Honour Limited is afgerond. Onlangs gingen aandeelhouders al akkoord. Volgens Beter Bed was het definitief sluiten van de deal een kwestie van tijd. 2.810 keer bekeken | 6 reacties

02 dec Frankrijk wil vergroening van auto-industrie

PARIJS (AFN/RTR) - De Franse auto-industrie moet verduurzamen. Om daaraan te voldoen kondigde de regering in Parijs een reeks maatregelen aan. Frankrijk wil onder meer regels instellen waarbij auto's die het meest vervuilend extra belast worden. 1.908 keer bekeken | 6 reacties

02 dec GTT rondt overname KPN International af

Gerelateerd:  KPN 2,739 -0,15%

AMSTERDAM (AFN) - GTT Communications heeft de overname van KPN International definitief afgerond. Met de verkoop van het internationale netwerk van KPN aan GTT was een bedrag gemoeid van 50 miljoen euro. 1.899 keer bekeken | 0 reacties

02 dec Trump herstelt tarieven op staal Brazilië

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Verenigde Staten gaan met onmiddellijke ingang opnieuw importheffingen opleggen op staal en aluminium uit Brazilië en Argentinië. Dat meldde de Amerikaanse president Donald Trump op Twitter. 7.674 keer bekeken | 11 reacties

02 dec Staat haalt 1,2 miljard op

DEN HAAG (AFN) - De Nederlandse staat heeft ruim 1,2 miljard euro opgehaald met een nieuwe kortlopende lening. Dat maakte het Agentschap van de Generale Thesaurie van het ministerie van Financiën (DSTA) bekend. 1.552 keer bekeken | 0 reacties

02 dec Moody's plakt rating Baa3 op Prosus

Gerelateerd:  PROSUS 59,160 -1,48%

LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's geeft de in Amsterdam genoteerde techinvesteerder Prosus de rating Baa3. De outlook is stabiel, aldus Moody's. 2.026 keer bekeken | 0 reacties

02 dec Europese beurzen winnen terrein

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen wonnen maandag terrein. Op het Damrak wist de AEX-index weer de 600 puntengrens te doorbreken. De stemming werd gesteund door beter dan verwachte groeicijfers van de Chinese industrie. Daarnaast hielden beleggers vooral het verloop van het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China in de gaten. 2.121 keer bekeken | 3 reacties

02 dec Nissan-baas overdenkt alliantie met Renault

Gerelateerd:  Renault 41,360 -1,21%

YOKOHAMA (AFN/BLOOMBERG) - De samenwerking tussen automakers Nissan, Renault en Mitsubishi moet voor alle partijen voordelig uitpakken. Volgens de nieuwe Nissan-baas Makoto Uchida is het zaak dat afspraken opnieuw moeten worden bekeken. 1.546 keer bekeken | 0 reacties

02 dec Jefferies krikt advies Prosus op

Gerelateerd:  PROSUS 59,160 -1,48%

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Zakenbank Jefferies verhoogt het advies voor de in Amsterdam genoteerde techinvesteerder Prosus van underperform naar hold. Volgens Jefferies is de sinds september ingezette koersdaling van Prosus nu wel ver genoeg gegaan. Het koersdoel gaat van 61 euro naar 59 euro. 2.492 keer bekeken | 1 reacties

02 dec Industrie eurozone krimpt minder sterk

LONDEN (AFN) - De bedrijvigheid in de industrie van de eurozone is in november minder sterk gekrompen dan in de voorgaande maand. Dat liet de Britse marktonderzoeker Markit weten op basis van een definitief cijfer. Ook viel de krimp wat minder sterk uit dan eerder gemeld. 1.417 keer bekeken | 2 reacties

02 dec ING verhoogt advies Sligro

Gerelateerd:  Sligro 23,800 +0,42%

AMSTERDAM (AFN) - ING schroeft zijn beleggingsadvies voor Sligro op naar 'buy' van 'hold'. Daarbij wijzen de analisten vooral op de sterke concurrentiepositie van Sligro en de 'hands-on' managementaanpak. 4.883 keer bekeken | 3 reacties

02 dec AEX weer boven 600 punten

Gerelateerd:  AEX 595,400 -1,14%

AMSTERDAM (AFN) - Op het Damrak wist de AEX-index maandag weer boven de 600 punten te klimmen. Ook de andere Europese beurzen gingen vooruit. De stemming werd gesteund door beter dan verwachte groeicijfers van de Chinese industrie. Daarnaast hielden beleggers vooral het verloop van het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China in de gaten. 2.657 keer bekeken | 2 reacties

02 dec Industrie Nederland toont lichte krimp

ZOETERMEER (AFN) - De bedrijvigheid in de Nederlandse industrie heeft in november lichte krimp laten zien. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi). 1.635 keer bekeken | 2 reacties

02 dec 'NN doet mee in laatste biedingsronde Caser'

Gerelateerd:  NN Group 33,980 -0,26%

MADRID (AFN/BLOOMBERG) - Verzekeraar Nationale-Nederlanden (NN) maakt zich op voor de laatste biedingsronde voor de Spaanse verzekeraar Caser Seguros. Dat meldde de Spaanse krant La Expansión op basis van ingewijden. De geïnteresseerde partijen kunnen vanaf dinsdag bindende biedingen inleggen. 2.036 keer bekeken | 0 reacties

02 dec 'DSM kiest voor continuïteit'

Gerelateerd:  DSM 114,350 -1,89%

AMSTERDAM (AFN) - DSM kiest met de benoeming van bestuurders Geraldine Matchett en Dimitri de Vreeze als opvolgers voor de vertrekkende topman Feike Sijbesma op enige manier voor continuïteit. Dat constateren analisten van KBC Securities in een reactie. Voor ING kwam de aankondiging van Sijbesma niet geheel als een verrassing. 1.989 keer bekeken | 0 reacties

02 dec AEX opent met kleine winst

Gerelateerd:  AEX 595,400 -1,14%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam is maandag met een kleine winst geopend. Ook de andere Europese beurzen begonnen licht hoger aan de laatste maand van het jaar. De stemming werd gesteund door beter dan verwachte groeicijfers van de Chinese industrie. Daarnaast hielden beleggers vooral het verloop van het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China in de gaten. 1.169 keer bekeken | 0 reacties

02 dec Liberum verhoogt advies Unilever

Gerelateerd:  UNILEVER 53,740 -1,34%

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Beleggingsadviseur Liberum verhoogt het advies voor Unilever van hold naar buy. Volgens Liberum kan de hernieuwde strategische focus van Unilever steun bieden aan toekomstige groei en margeontwikkeling, samen met rendementen voor beleggers. 1.872 keer bekeken | 0 reacties

02 dec Turkse economie groeit weer

ISTANBUL (AFN/RTR) - De Turkse economie lijkt de valutacrisis van een jaar geleden goeddeels te boven. In het derde kwartaal van het jaar groeide de economie met 0,9 procent op jaarbasis. Daarmee werd de krimp van de voorbije drie kwartalen een halt toegeroepen. 1.308 keer bekeken | 0 reacties

02 dec Cat Rock blijft fusie Just Eat-Takeaway steunen

Gerelateerd:  Takeaway.com 83,600 -1,24%

LONDEN (AFN) - Investeerder Cat Rock roept aandeelhouders van de Britse maaltijdbezorgonderneming Just Eat weer op om akkoord te gaan met het fusievoorstel van het Nederlandse Takeaway.com. Dat heeft Cat Rock gedaan net als eerdere keren via een open brief. Cat Rock heeft een belang van ongeveer 3 procent in Just Eat. 1.009 keer bekeken | 0 reacties

02 dec BMW steekt 400 miljoen euro in iNext-fabriek

Gerelateerd:  BAY.MOTOREN WERKE AG ST 73,280 -0,54%

DINGOLFING (AFN/DPA) - Automaker BMW investeert 400 miljoen euro in zijn grootste fabriek in het Duitse Dingolfing. Het geld wordt gebruikt voor aanpassingen die nodig zijn om op de locatie op termijn de volledig elektrische aangedreven SUV iNext te maken. De productie van de sportieve terreinwagen moet daar in 2021 beginnen. 1.338 keer bekeken | 0 reacties

02 dec 'Openingswinst voor Damrak'

Gerelateerd:  AEX 595,400 -1,14%

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal maandag naar verwachting met winst beginnen aan de laatste maand van het jaar. Ook de andere Europese beurzen lijken hoger te openen. De stemming wordt gesteund door beter dan verwachte Chinese industriecijfers. Daarnaast houden beleggers vooral het verloop van het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China in de gaten. 2.922 keer bekeken | 0 reacties

02 dec Zakelijke stap Takeaway langverwacht

Gerelateerd:  Takeaway.com 83,600 -1,24%

AMSTERDAM (AFN) - Takeaway heeft maandag zijn langverwachte zakelijke platform Takeaway Pay gelanceerd. Kenners van ING menen dat met deze stap een volledig nieuw marktsegment wordt aangeboord. Dat geldt met name in markten waar het gebruikelijker is dat de werkgever betaalt voor de lunch, zoals in Duitsland. 1.828 keer bekeken | 1 reacties

02 dec Topman effectenhuis Nomura stapt op

TOKIO (AFN/BLOOMBERG) - Topman Koji Nagai van het grote Japanse effectenhuis Nomura Holdings treedt per 1 april van volgend jaar af. Hij draagt het stokje over aan mede-operationeel directeur Kentaro Okuda. 868 keer bekeken | 0 reacties

02 dec ASR rondt verkoop bancaire tak aan Achmea af

Gerelateerd:  ASR Nederland 33,820 -0,85%

UTRECHT (AFN) - Verzekeraar ASR heeft de verkoop van bancaire activiteiten van ASR Bank aan branchegenoot Achmea afgerond. Volgens de bedrijven, die de deal in het voorjaar van 2019 aankondigden, is aan alle voorwaarden voor de overname voldaan. Daaronder is ook de goedkeuring van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB). Financiële details over de transactie werden niet gemeld. 1.602 keer bekeken | 0 reacties

02 dec 'Focus op staal, mijnbouw en auto's na cijfers China'

Gerelateerd:  ArcelorMittal 15,764 -2,22%

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Europese bedrijven actief in de staalproductie, mijnbouw en autofabricage kunnen in beweging komen na de cijfers over de industrie in China. Uit die gegevens bleek dat de industriële bedrijvigheid in de tweede economie van de wereld in november verder is verbeterd. 2.998 keer bekeken | 0 reacties

02 dec Groei industrie China trekt verder aan

PEKING (AFN/RTR) - De bedrijvigheid in de omvangrijke Chinese industrie is in november opnieuw gegroeid, waarbij het groeitempo het hoogste niveau in bijna drie jaar bereikte. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureaus Markit en Caixin. 1.739 keer bekeken | 0 reacties

02 dec Nikkei hoger na Chinese industriecijfers

Gerelateerd:  TOKYO-Nikkei 225 23.410,190 -0,09%

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met winst begonnen aan de laatste maand van het jaar. Beter dan verwachte cijfers over de Chinese industrie zorgden voor een positieve stemming bij beleggers. Daarnaast werd gelet op de verdere ontwikkelingen rond de handelsgesprekken tussen de Verenigde Staten en China. 1.132 keer bekeken | 0 reacties

02 dec DSM-topman Sijbesma kondigt vertrek aan

Gerelateerd:  DSM 114,350 -1,89%

HEERLEN (AFN) - Topman Feike Sijbesma verlaat DSM. Hij legt op 15 februari zijn taak als bestuursvoorzitter neer na bijna 13 jaar aan het roer te hebben gestaan van het speciaalchemieconcern. Hij zat 20 jaar in het bestuur van DSM en is al 32 jaar in dienst van de onderneming. Sijbesma blijft nog tot mei volgend jaar betrokken bij het bedrijf om de overgang soepel te laten verlopen. 3.269 keer bekeken | 2 reacties

Zoeken

Aandelen in het nieuws

Air France-KLM 10,090 10:00
-0,120
-1,18%
DSM 114,150 10:00
-2,400
-2,06%
Euronext 68,800 10:00
-0,400
-0,58%
ING 10,378 10:00
-0,100
-0,95%
PROSUS 59,220 10:00
-0,830
-1,38%

Gesponsorde links