Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van vrijdag 11 januari 2019

11 jan Wall Street maakt verliezen grotendeels goed

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 24.465,640 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag overwegend vlak gesloten. Alleen techbeurs Nasdaq noteerde een duidelijke min. Daarmee maakte Wall Street de verliezen van eerder op de dag grotendeels goed. Wel kwam een einde aan de opmars van Wall Street van de afgelopen tijd. De aandacht van beleggers blijft vooral uitgaan naar de voortdurende shutdown van de Amerikaanse overheid en het Amerikaans-Chinese handelsconflict. 7.677 keer bekeken | 6 reacties

11 jan Verdediger Wöber van Ajax naar Sevilla

Gerelateerd:  Ajax 16,300 -0,91%

AMSTERDAM (AFN) - Maximilian Wöber vervolgt zijn loopbaan bij Sevilla. Ajax meldt dat het nagenoeg akkoord is met de Spaanse club over een overgang. Slechts enkele kleine voorwaarden moeten nog worden ingewilligd. 5.095 keer bekeken | 2 reacties

11 jan Amerikaanse beurzen in de min

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag op verlies. Wall Street deed daarmee een stapje terug na de opmars van de afgelopen tijd. De aandacht blijft vooral uitgaan naar de shutdown van de Amerikaanse overheid en het Amerikaans-Chinese handelsconflict. 3.225 keer bekeken | 0 reacties

11 jan Stijgende AEX flirt met 500 punten

Gerelateerd:  AEX 543,580 +0,45%

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zijn vrijdag overwegend lager gesloten. De AEX sloot wel met winst, al kon die eerdere plussen waarbij de Amsterdamse beursgraadmeter enkele keren boven de grens van 500 punten kwam, niet vasthouden. Beleggers verwerkten de lagere koersen op Wall Street, de patstelling rond de shutdown van de Amerikaanse overheid en keken vooruit naar de belangrijke stemming van volgende week in het Britse Lagerhuis over het brexitakkoord. 4.344 keer bekeken | 3 reacties

11 jan 'Volkswagen akkoord met samenwerking Ford'

Gerelateerd:  Ford Motor Company 8,510 -0,35%, Volkswagen 143,300 0,00%, VOLKSWAGEN AG VZO O.N. 139,900 0,00%

WOLFSBURG (AFN/BLOOMBERG) - De raad van commissarissen van autoconcern Volkswagen heeft ingestemd met een strategische samenwerking met de Amerikaanse branchegenoot Ford Motor bij kleine bedrijfsvoertuigen. Dat meldden ingewijden bij Volkswagen aan het Duitse persbureau DPA. Naar verluidt worden spoedig details naar buiten gebracht. 4.418 keer bekeken | 1 reacties

11 jan Europese beurzen in het rood

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen stonden vrijdagmiddag in de min. Beleggers verwerkten de lagere opening op Wall Street en keken vooruit naar de belangrijke stemming van volgende week in het Britse Lagerhuis over het brexit-akkoord. 4.207 keer bekeken | 3 reacties

11 jan Arcelor geeft Frans personeel Macron-bonus

Gerelateerd:  ArcelorMittal 18,032 -1,01%

LUXEMBURG (AFN/BLOOMBERG) - Staalconcern ArcelorMittal geeft zijn Franse werknemers een eenmalige bonus van 500 euro. Daarmee geeft het aan de beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf gehoor aan een oproep van de Franse president Emmanuel Macron. Die wilde dat bedrijven bonussen zouden geven om zo de angel uit de protesten van de 'gele hesjes' te halen. 7.087 keer bekeken | 7 reacties

11 jan Lagere opening op Wall Street

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 24.465,640 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag lager geopend. Wall Street deed daarmee een stapje terug na de opmars van de afgelopen tijd. De aandacht blijft vooral uitgaan naar de shutdown van de Amerikaanse overheid en het Amerikaans-Chinese handelsconflict. 2.621 keer bekeken | 0 reacties

11 jan Autoconcern GM positief over winst

Gerelateerd:  General Motors Company 36,750 +0,85%

DETROIT (AFN/BLOOMBERG) - Autoconcern General Motors (GM) is positief gestemd over de winstgevendheid. Het Amerikaanse bedrijf denkt dat de winst in 2018 hoger zal uitvallen dan verwacht en denkt dat dit jaar een verdere winststijging te zien zal zijn. 2.471 keer bekeken | 0 reacties

11 jan Advies Noren over bod Euronext komende maand

Gerelateerd:  Euronext 55,250 +0,18%

OSLO (AFN/BLOOMBERG) - Het Noorse beursbedrijf Oslo Børs komt uiterlijk eind volgende maand met een advies aan de aandeelhouders over het bod van Euronext. Het bedrijf roept zijn aandeelhouders op tot die tijd niet op het bod in te gaan. 2.230 keer bekeken | 0 reacties

11 jan 'Rustige opening op Wall Street'

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 24.465,640 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York staan vrijdag naar verwachting voor een licht lagere opening. Hiermee zetten de graadmeters een stapje terug, na de opmars van Wall Street van de afgelopen tijd. Beleggers hebben meer oog voor risico's zoals de zwakkere economische groei in China en de speech van Fed-voorzitter Jerome Powell die ook voorzichtigheid over de wereldwijde economische situatie heeft uitgesproken. 2.860 keer bekeken | 0 reacties

11 jan Inflatie VS zwakt af in december

WASHINGTON (AFN) - De inflatie in de Verenigde Staten is in december afgezwakt naar 1,9 procent op jaarbasis, tegen 2,2 procent een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid. 2.975 keer bekeken | 0 reacties

11 jan Vakbond roept op tot staking bij Proximus

BRUSSEL (AFN/BELGA) - Vakbond ACV roept op tot een staking bij het Belgische Proximus. Het telecombedrijf kondigde donderdag aan de komende jaren 1900 banen te schrappen als onderdeel van een grote reorganisatie. Ligt het aan de ACV, dan legt het personeel op dinsdag het werk neer, om daarmee hun ongenoegen te uiten. 2.718 keer bekeken | 1 reacties

11 jan Virgin Atlantic aast met korting op Flybe

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Virgin Atlantic heeft samen met andere partijen een bod gedaan van 2,2 miljoen pond (2,4 miljoen euro) op de Britse regionale luchtvaartmaatschappij Flybe. Het bod van de partijen ligt vele malen lager dan de beurswaarde van de geplaagde maatschappij bij het slot op donderdag van 36 miljoen pond. 2.671 keer bekeken | 0 reacties

11 jan Weer overnamespeculatie in Franse telecom

Gerelateerd:  ALTICE EUROPE N.V. 1,888 -1,97%

PARIJS (AFN/RTR) - De koers van het aandeel Altice Europe ging vrijdag omhoog, gevoed door overnamespeculatie in de Franse telecomsector. Volgens het blad Challenges hebben Altice USA-topman Dexter Goei en de uitvoerend bestuurder Thomas Reynaud van het Franse Iliad elkaar donderdag gesproken. 7.749 keer bekeken | 5 reacties

11 jan Volkswagen boekt recordverkoop in 2018

Gerelateerd:  Volkswagen 143,300 0,00%, VOLKSWAGEN AG VZO O.N. 139,900 0,00%

WOLFSBURG (AFN) - Het Duitse auto- en truckconcern Volkswagen heeft vorig jaar een recordaantal voertuigen verkocht, ondanks een lastige decembermaand. De wereldwijde verkoop kwam in 2018 uit op ruim 10,8 miljoen voertuigen, een stijging van bijna 1 procent vergeleken met 2017. 3.331 keer bekeken | 0 reacties

11 jan Beurzen gemengd in afwachtende handel

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten vrijdag een gemengd beeld zien. Beleggers verwerkten de aanhoudende winstreeks op Wall Street en keken alvast uit naar de belangrijke stemming in het Britse parlement over de brexit-deal, die volgende week wordt gehouden. 5.832 keer bekeken | 3 reacties

11 jan 'AB InBev overweegt beursgang Aziatische tak'

Gerelateerd:  AB InBev 71,910 +0,98%, Heineken 93,040 +0,63%

LEUVEN (AFN/BLOOMBERG) - Bierreus AB InBev overweegt volgens ingewijden een beursgang van zijn Aziatische divisie. 's Werelds grootste brouwer zoekt naar manieren om geld op te halen na recente overnames. Die zadelden het bedrijf op met een aanzienlijke schuldenlast. 3.740 keer bekeken | 2 reacties

11 jan Advies Wessanen omhoog bij Bank Degroof Petercam

Gerelateerd:  Wessanen 11,120 -0,71%

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Bank Degroof Petercam verhoogt het beleggingsadvies voor natuurvoedingsbedrijf Wessanen van reduce naar hold. Volgens de zakenbank is Wessanen nu eerlijk gewaardeerd na de scherpe koersval van het aandeel in 2018. 4.693 keer bekeken | 0 reacties

11 jan 'Brexit gaat mogelijk helemaal niet door'

LONDEN (AFN/RTR) - Het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie gaat mogelijk helemaal niet door. Daarvoor waarschuwen zowel de minister van Buitenlandse Zaken, Jeremy Hunt, als twee belangrijke sponsors van de brexitcampagne. 21.780 keer bekeken | 31 reacties

11 jan Productie Britse industrie gekrompen

LONDEN (AFN) - De productie in de Britse industrie is in november onverwacht gekrompen. Volgens het Britse statistiekbureau nam de productie die maand met 0,4 procent af op maandbasis, terwijl economen in doorsnee op een stijging met 0,2 procent hadden gerekend. 2.690 keer bekeken | 0 reacties

11 jan BMW voorziet groei ondanks moeilijke markt

Gerelateerd:  BAY.MOTOREN WERKE AG ST 69,060 0,00%

MÜNCHEN (AFN/RTR) - De Duitse automaker BMW verwacht dit jaar iets meer auto's te verkopen in vergelijking met afgelopen jaar, ondanks uitdagende marktomstandigheden. Dat meldde de maker van luxewagens bij de publicatie van zijn verkoopcijfers over 2018. 2.595 keer bekeken | 0 reacties

11 jan Veel handtekeningen voor petitie XS4ALL

Gerelateerd:  KPN 2,869 +0,38%

AMSTERDAM (AFN) - Een petitie tegen het verdwijnen van de merknaam XS4ALL is in korte tijd al duizenden keren ondertekend. Vrijdag rond het middaguur ging de teller richting de 13.000. Initiatiefneemster Kirsten Verdel is verrast door het grote aantal ondertekenaars. ,,Het signaal dat we ermee afgeven is duidelijk", zegt ze. 4.563 keer bekeken | 0 reacties

11 jan 'Chinees Geely halveert belang in Daimler'

Gerelateerd:  DAIMLER AG NA O.N. 50,810 0,00%

STUTTGART (AFN/BLOOMBERG) - Het Chinese autobedrijf Geely is bezig ruim de helft van zijn belang van bijna 10 procent in de Duitse branchegenoot Daimler te verkopen. Naar verluidt heeft de Amerikaanse bank Morgan Stanley de stukken nu in beheer in de zoektocht naar een koper, zo meldden bronnen. Geely zelf ontkent dat het aandelen Daimler van de hand doet. 3.444 keer bekeken | 0 reacties

11 jan Groen licht fusie in oliewinning Noordzee

Gerelateerd:  Royal Dutch Shell A 28,010 +0,90%

DEN HAAG (AFN) - Oranje-Nassau Energie (ONE) mag fuseren met olie- en gasdivisie Dyas van SHV, het conglomeraat van de familie Fentener van Vlissingen. Volgens toezichthouder Autoriteit Consument Markt (ACM) zijn er geen mededingingsbezwaren, want na de deal blijft er voldoende concurrentie over. Samen vormen ONE en Dyas een prominente speler in de olie- en gaswinning op de Noordzee. 3.253 keer bekeken | 0 reacties

11 jan AEX flirt met 500 puntengrens

Gerelateerd:  AEX 543,580 +0,45%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam ging vrijdag licht vooruit en flirtte met de 500 puntengrens. Ook op de andere Europese beurzen werden kleine winsten geboekt. Beleggers verwerkten de aanhoudende winstreeks op Wall Street en keken alvast uit naar de belangrijke stemming in het Britse parlement over de brexit-deal, die volgende week wordt gehouden. 4.228 keer bekeken | 2 reacties

11 jan Shell overweegt verkoop raffinaderij in Canada

Gerelateerd:  Royal Dutch Shell A 28,010 +0,90%

DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Shell overweegt de Sarnia-raffinaderij in Ontario en aardgasactiviteiten in Alberta te verkopen. Volgens het olie- en gasconcern passen deze Canadese activiteiten niet meer zo goed bij de portefeuille. Vandaar dat de interesse wordt gepeild van potentiële kopers. 3.773 keer bekeken | 1 reacties

11 jan Gele hesjes zitten luxemerk Richemont dwars

GENÈVE (AFN) - De Zwitserse producent van luxegoederen Richemont heeft in de belangrijke feestdagenperiode last gehad van de protesten door gele hesjes. Het bedrijf zag zich door de onrust die de protesten veroorzaakten genoodzaakt meerdere dagen de deuren te sluiten van winkels in Parijs. In de Franse hoofdstad doet het moederbedrijf van onder meer juwelen- en horlogemaker Cartier doorgaans goede zaken, geholpen door de vele toeristen die de stad bezoeken. 2.275 keer bekeken | 0 reacties

11 jan 'Kleine openingswinst voor AEX'

Gerelateerd:  AEX 543,580 +0,45%

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt vrijdag iets hoger te openen. Ook de andere Europese beursgraadmeters zullen naar verwachting met kleine winsten beginnen. Beleggers verwerken de aanhoudende winstreeks op Wall Street en kijken alvast uit naar de belangrijke stemming in het Britse parlement over de brexit-deal, die volgende week wordt gehouden. 3.038 keer bekeken | 0 reacties

11 jan Beursfonds Lavide krijgt nieuwe naam

Gerelateerd:  Lavide Holding 0,480 0,00%

ALKMAAR (AFN) - Beursfonds Lavide krijgt op korte termijn een nieuwe naam. Dat maakte de onderneming bekend in een verklaring, naar aanleiding van de benoeming van Salar Azimi tot topman van het bedrijf. Hij werd tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering verkozen. 3.091 keer bekeken | 6 reacties

11 jan Nedap tekent softwarecontract in Zuid-Afrika

Gerelateerd:  Nedap 47,900 +2,57%

GROENLO (AFN) - Nedap heeft een driejarig contract getekend met de Zuid-Afrikaanse kledingketen Ackermans. Het beursgenoteerde bedrijf gaat zijn softwareplatform !D Cloud leveren aan de 800 winkels van Ackermans. Er zijn geen financiële details naar buiten gebracht. 2.064 keer bekeken | 0 reacties

11 jan Ook grondpersoneel akkoord met cao Air France

Gerelateerd:  Air France-KLM 9,810 -0,79%

PARIJS (AFN) - Na het cabinepersoneel is ook het grondpersoneel van luchtvaartmaatschappij Air France akkoord met een nieuwe cao. Vakbonden schaarden zich unaniem achter de nieuwe afspraken. 2.287 keer bekeken | 0 reacties

11 jan Nikkei eindigt week met winst

Gerelateerd:  TOKYO-Nikkei 225 21.428,390 +2,15%

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is vrijdag met winst geëindigd. Beleggers trokken zich op aan de vijfdaagse winstreeks op Wall Street en bleven hoopvol over een mogelijke handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China, na de bemoedigende gesprekken tussen de twee landen eerder deze week. Elders in het Verre Oosten gingen de meeste beurzen ook vooruit. 1.626 keer bekeken | 0 reacties

11 jan Laagste aantal faillissementen sinds 2001

DEN HAAG (AFN) - Vorig jaar zijn er 3144 bedrijven en instellingen, exclusief eenmanszaken, failliet verklaard. Dat is bezien over het hele jaar het laagste aantal van deze eeuw, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 1.297 keer bekeken | 0 reacties

Zoeken

Aandelen in het nieuws

ABN AMRO 19,205 11:06
+0,170
+0,89%
ASML 164,340 11:06
-0,760
-0,46%
Boskalis 23,690 11:06
+0,070
+0,30%
Curetis 1,290 11:05
+0,040
+3,20%
Euronext 55,250 10:58
+0,100
+0,18%
OCI 23,980 11:06
+0,320
+1,35%
PostNL 2,220 11:05
+0,009
+0,41%
Value8 5,380 25 mrt
0,000
0,00%

Gesponsorde links