Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van vrijdag 12 oktober 2018

12 okt Wall Street met winsten het weekend in

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 24.465,640 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winsten gesloten. Beleggers richtten hun blik onder meer op de aftrap van een nieuw cijferseizoen. Verschillende grote banken gaven voorbeurs inzage in de kwartaalresultaten. Verder zaten techbedrijven duidelijk in de lift. 7.809 keer bekeken | 5 reacties

12 okt 'Winkels Sears dicht als onderdeel redding'

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De financieel in zwaar weer verkerende winkelketen Sears lijkt een 150 tal winkels te sluiten als onderdeel van het reddingsplan onder faillissementsbescherming. Dat meldden bronnen rond het Amerikaanse bedrijf. Zeker driehonderd winkels zouden hun deuren wel open kunnen houden. 2.773 keer bekeken | 2 reacties

12 okt Winsten op Wall Street lopen terug

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 24.465,640 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag in het groen, al liepen de winsten gedurende de sessie wat terug. Beleggers richten hun blik onder meer op de aftrap van een nieuw cijferseizoen. Verschillende grote banken gaven inzage in de kwartaalresultaten. Verder zaten techbedrijven in de lift. 3.704 keer bekeken | 2 reacties

12 okt 'KPN bereidt verdere kostenbesparingen voor'

Gerelateerd:  KPN 2,588 +0,82%

AMSTERDAM (AFN) - Telecombedrijf KPN snijdt mogelijk verder in de kosten. Marktonderzoeker Telecompaper meldt op basis van ingewijden dat het bedrijf een nieuw strategisch plan aan het voorbereiden is. Banenreducties zijn daar vermoedelijk onderdeel van. 5.789 keer bekeken | 4 reacties

12 okt AT&T overwoog verkoop CNN in Time Warnerdeal

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De baas van ATT heeft vorig jaar wel degelijk het idee geopperd om nieuwszender CNN te verkopen om daarmee groen licht te krijgen van Amerikaanse autoriteiten voor de overname van mediabedrijf Time Warner. Topman Randall Stephenson van het telecomconcern hoopte met een dergelijke geste een rechtszaak over de overname te voorkomen. 2.031 keer bekeken | 0 reacties

12 okt AEX sluit mineurweek af in stijl

Gerelateerd:  AEX 501,010 +1,15%

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam zag vrijdag een eerdere winst verdampen en sloot uiteindelijk in het rood. Daarmee werd een week waarin de graadmeter stevige verliezen leed in stijl afgesloten. Ook elders in Europa zakten graadmeters gedurende de sessie in het rood. Zorgen over oplopende rente in de VS en aanhoudende handelsspanningen blijven het sentiment drukken. 5.597 keer bekeken | 2 reacties

12 okt 'Snel besluit VS over deal Linde en Praxair'

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Amerikaanse autoriteiten zullen snel duidelijkheid geven over de op handen zijnde fusie tussen producenten van industrieel gas Linde en Praxair. Volgens ingewijden is een beslissing van marktwaakhond FTC ,,zeer snel" aanstaande. 2.183 keer bekeken | 0 reacties

12 okt GE stelt kwartaalcijfers uit

BOSTON (AFN/RTR) - Industrieel conglomeraat General Electric (GE) komt later met zijn kwartaalcijfers. Het bedrijf wil de nieuwe topman Larry Culp langer de tijd geven om bedrijfsonderdelen te bezoeken en het bedrijf door te lichten. De cijfers, die eerder op 25 oktober verwacht werden, komen nu op 30 oktober. 3.968 keer bekeken | 0 reacties

12 okt Consumentenvertrouwen VS gedaald

ANN ARBOR (AFN) - Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in oktober iets gedaald ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit een eerste raming van de Universiteit van Michigan. 3.008 keer bekeken | 7 reacties

12 okt Plussen op beurzen Europa

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond vrijdagmiddag in het groen. Ook elders in Europa gingen graadmeters omhoog. Daarmee toonden de beurzen iets van herstel na de zware verliezen de afgelopen dagen. Onder meer de sterker dan verwachte Chinese export zorgde voor enige opluchting. Ook de groene koersborden in New York deden het sentiment goed. 3.891 keer bekeken | 8 reacties

12 okt Banken in schijnwerpers op groen Wall Street

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 24.465,640 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met stevige winsten aan de laatste sessie van de week begonnen. Daarmee werd de negatieve teneur van de afgelopen dagen doorbroken. Beleggers richten hun blik onder meer op de aftrap van een nieuw cijferseizoen. Verschillende grote banken gaven inzage in de kwartaalresultaten. 3.564 keer bekeken | 0 reacties

12 okt 'Pieter Elbers tweede man bij Air France-KLM'

Gerelateerd:  Air France-KLM 9,180 +2,57%

PARIJS (AFN) - LM-topman Pieter Elbers staat volgens de Franse krant la Tribune op het punt benoemd te worden tot tweede man van Air France-KLM. Elbers, die al in de directie zit van het moederbedrijf van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij, blijft bovendien verantwoordelijk voor allianties, ICT en onderhoud. 3.931 keer bekeken | 1 reacties

12 okt 'Wall Street herstelt na verliesreeks'

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 24.465,640 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York tonen vrijdag tonen naar verwachting herstel na de grote verliezen eerder deze week. Oplopende rentes op obligaties drukten afgelopen week de aandelenhandel, met dieprode uitslagen als gevolg. Beleggers richten hun blik nu weer op de aftrap van een nieuw cijferseizoen. 2.596 keer bekeken | 0 reacties

12 okt ING steunt arbiters België ondanks schandaal

Gerelateerd:  ING 9,902 +0,74%

AMSTERDAM (AFN) - Het omkoopschandaal in het Belgische voetbal is voor ING geen reden om de scheidsrechters in België niet meer te sponsoren. Bij dat schandaal zijn ook twee topscheidsrechters betrokken. De arbiters in het Belgische betaalde voetbal hebben het ING-logo op hun mouw. 3.688 keer bekeken | 4 reacties

12 okt JPMorgan boekt kwart meer winst

Gerelateerd:  ING 9,902 +0,74%

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - JPMorgan Chase heeft in het derde kwartaal bijna een kwart meer winst geboekt dan een jaar eerder. De grootse bank uit de Verenigde Staten profiteerde onder meer van de renteverhogingen van de Federal Reserve. Mede daardoor wist JPMorgan zijn rentebaten op te krikken naar een recordhoogte. 3.489 keer bekeken | 0 reacties

12 okt Piloten dagen Ryanair over sluiting Eindhoven

Gerelateerd:  Air France-KLM 9,180 +2,57%

EINDHOVEN (AFN) - Zeventien piloten hebben een kort geding aangespannen tegen Ryanair vanwege de beslissing om de basis van de luchtvaartmaatschappij op Eindhoven Airport volgende maand te sluiten. Ze willen dat de rechter hun overplaatsing naar het buitenland verbiedt, aldus hun advocaat. De rechtbank in Den Bosch laat weten dat het kort geding volgende week dient. 2.836 keer bekeken | 0 reacties

12 okt Knot: ECB moet risico's even aankijken

BALI (AFN) - De Europese Centrale Bank (ECB) heeft tijd nodig om te zien hoe de economie van het eurogebied zich staande houdt te midden van risico's als de handelsspanningen, onzekerheid rond de brexit en de begrotingsproblemen in Italië. Dat heeft president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) gezegd in een interview met persbureau Bloomberg. 6.388 keer bekeken | 8 reacties

12 okt CK Hutchison denkt aan verkoop telefoonmasten

Gerelateerd:  ALTICE EUROPE N.V. 1,987 +2,19%

ROME (AFN) - CK Hutchison overweegt een verkoop van zijn telefoonmasten in Italië. Het Hongkongse conglomeraat, dat in Italië actief is met telecomaanbieder Wind Tre, wil met zo'n verkoop de schuldenlast terugdringen, zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. 2.253 keer bekeken | 0 reacties

12 okt Voorzichtig herstel op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen lieten vrijdag een voorzichtig herstel zien na de recente zware koersverliezen. De handelszorgen namen wat af dankzij een sterker dan verwachte toename van de Chinese export in september. Beleggers keken verder uit naar naar de kwartaalresultaten van de Amerikaanse banken JPMorgan, Citigroup en Wells Fargo. 3.645 keer bekeken | 3 reacties

12 okt Italië overweegt belang in Alitalia

Gerelateerd:  Air France-KLM 9,180 +2,57%

MILAAN (AFN) - De Italiaanse regering overweegt een belang te nemen in de vliegmaatschappij Alitalia, die vorig jaar onder curatele werd gesteld wegens acute financiële nood. De staat werkt aan een nieuw bedrijf dat de luchtvaartmaatschappij van de ondergang moet redden. Het ministerie van Economische Zaken zou daarin een belang van circa 15 procent krijgen, zei vicepremier Luigi Di Maio in een interview met zakenkrant Il Sole 24 Ore. 2.945 keer bekeken | 6 reacties

12 okt Industriële productie eurozone omlaag

LUXEMBURG (AFN) - De productie van de industrie in het eurogebied is in augustus met 1 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat. 2.775 keer bekeken | 10 reacties

12 okt Britse bakkersketen lijkt gered

BIRMINGHAM (AFN/BLOOMBERG) - De acuut in financiële problemen gekomen Britse bakkersketen Patisserie Valerie lijkt gered van de ondergang. Voorzitter Luke Johnson heeft het bedrijf met een kapitaalinjectie van 20 miljoen pond gered. Verder haalde het bedrijf 15,7 miljoen pond op met de plaatsing van nieuwe aandelen. 3.181 keer bekeken | 3 reacties

12 okt IEA: olievraag stijgt minder sterk

Gerelateerd:  Royal Dutch Shell A 25,870 +1,17%

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Ook het Internationaal Energie Agentschap (IEA) schroeft zijn verwachtingen voor de wereldwijde vraag naar ruwe olie iets terug. De olieprijzen blijven naar verwachting voorlopig wel nog op een hoog niveau. 2.941 keer bekeken | 2 reacties

12 okt 'Bezorgdheid over Arcelor misplaatst'

Gerelateerd:  ArcelorMittal 19,202 +3,40%

AMSTERDAM (AFN) - Bezorgdheid van beleggers over het cashbeleid bij ArcelorMittal, gezien de voorgenomen overname van Ilva en mogelijk die van Essar, is misplaatst. Dat zeggen analisten van ING, die het aandeel Arcelor ondergewaardeerd vinden. 5.746 keer bekeken | 3 reacties

12 okt Arcelor sluit deal over afstoten onderdelen

Gerelateerd:  ArcelorMittal 19,202 +3,40%

LUXEMBURG (AFN) - ArcelorMittal heeft een overeenkomst bereikt met Liberty House Group over de verkoop van onderdelen in Tsjechië, Roemenië, Macedonië en Italië. Daarbij is geen overnamebedrag naar buiten gebracht. 3.060 keer bekeken | 1 reacties

12 okt AEX veert op na recente koersval

Gerelateerd:  AEX 501,010 +1,15%

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam koerste vrijdag in het groen. Ook de andere Europese beurzen veerden op na de recente zware koersverliezen. De handelszorgen namen wat af dankzij een sterker dan verwachte toename van de Chinese export in september. Beleggers keken verder uit naar naar de kwartaalresultaten van de Amerikaanse banken JPMorgan, Citigroup en Wells Fargo. 6.137 keer bekeken | 8 reacties

12 okt 'Vertraging Kiadis geen reden tot paniek'

Gerelateerd:  Kiadis Pharma 8,070 +1,77%

AMSTERDAM (AFN) - De vertraging in het toezichthoudende proces rondom de Europese introductie van ATIR101 door Kiadis Pharma is geen reden voor paniek. Een analist van KBC Securities maant tot kalmte, omdat de vertraging uiteindelijk geen gevolgen heeft voor de planning van Kiadis. 6.969 keer bekeken | 4 reacties

12 okt Beursgang Shurgard in Brussel wel op de rails

BRUSSEL (AFN) - De Luxemburgse internationale opslagverhuurder Shurgard Self Storage Europe gaat maandag 15 oktober naar de beurs in Brussel. Dat stelde het bedrijf vrijdag in een verklaring, een dag nadat twee grote internationale beursgangen nog werden afgeblazen naar aanleiding van de onstuimige marktomstandigheden. 1.366 keer bekeken | 0 reacties

12 okt Duitse inflatie omhoog in september

WIESBADEN (AFN) - De inflatie in Duitsland is in september uitgekomen op 2,3 procent op jaarbasis. Dat meldde het Duitse federale statistiekbureau op basis van definitieve cijfers. In augustus bedroeg de geldontwaarding in Europa's grootste economie nog 2 procent op jaarbasis. 1.705 keer bekeken | 0 reacties

12 okt Intel kleiner in ASML

Gerelateerd:  ASML 142,940 +1,64%, Intel Corp 47,210 0,00%

AMSTERDAM (AFN) - Intel heeft zijn belang in ASML verkleind. Dat bleek vrijdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). 4.700 keer bekeken | 3 reacties

12 okt 'Voorzichtig herstel op Damrak'

Gerelateerd:  AEX 501,010 +1,15%

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs lijkt vrijdag wat hoger te beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen naar verwachting wat herstellen na de forse koersverliezen in de afgelopen dagen. Beleggers kijken vooral uit naar de kwartaalresultaten van de grote Amerikaanse banken JPMorgan, Citigroup en Wells Fargo. 4.425 keer bekeken | 6 reacties

12 okt Nikkei sluit negatieve week hoger af

Gerelateerd:  TOKYO-Nikkei 225 21.148,020 -0,34%

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is vrijdag licht hoger gesloten. Ook de andere belangrijke beursgraadmeters in het Verre Oosten lieten herstel zien na de zware koersverliezen in de afgelopen dagen. De stemming werd gesteund door een sterker dan verwachte toename van de Chinese export in september. 1.238 keer bekeken | 0 reacties

12 okt Vertraging oordeel comité EMA bij Kiadis

Gerelateerd:  Kiadis Pharma 8,070 +1,77%

AMSTERDAM (AFN) - Kiadis Pharma rekent op vertraging voor het oordeel over zijn middel ATIR101 door het comité van het Europees medicijnagentschap EMA dat gaat over menselijk gebruik van medicijnen. De geplande marktintroductie van het middel voor gebruik bij beenmergtransplantaties bij leukemiepatiënten in de tweede helft van 2019 loopt naar verwachting geen vertraging op. 4.797 keer bekeken | 3 reacties

12 okt 'Verkoop hypotheekdochter ABN AMRO ketst af'

Gerelateerd:  ABN AMRO 21,130 +0,48%

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO heeft zijn hypotheekdochter Stater weer uit de verkoop gehaald. Het bedrijf, dat circa 225 miljoen euro moest opleveren, trok geen kopers voor het bedrag waar de bank op mikte. Dat meldde het Financieele Dagblad (FD) vrijdag op basis van ingewijden. De bank wilde niet reageren. 3.336 keer bekeken | 0 reacties

Zoeken

Aandelen in het nieuws

ABN AMRO 21,130 17:35
+0,100
+0,48%
Air France-KLM 9,180 17:35
+0,230
+2,57%
ALTICE EUROPE ... 1,987 17:35
+0,043
+2,19%
Arcadis 10,830 17:35
+0,220
+2,07%
ASML 142,940 17:35
+2,300
+1,64%
Gemalto 50,760 17:38
+0,240
+0,48%
Heineken 79,220 17:37
+1,580
+2,04%
ING 9,902 17:35
+0,073
+0,74%
Philips Konink... 31,995 17:37
+0,140
+0,44%
Royal Dutch Sh... 25,870 17:36
+0,300
+1,17%
Van Lanschot K... 21,650 17:35
0,000
0,00%
Vastned 32,300 17:35
+0,800
+2,54%
Wereldhave 28,150 17:35
+1,090
+4,03%
Gesponsorde links