Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nieuws van donderdag 11 oktober 2018

11 okt Weer uitverkoop op Wall Street

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 24.465,640 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag opnieuw in het rood gesloten. Beleggers zijn nog altijd nerveus over de oplopende obligatierentes. Ook de vrees dat het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China de wereldeconomie meer schaadt dan eerder gedacht, drukte het sentiment. 7.142 keer bekeken | 6 reacties

11 okt 'HNA dicht bij verkoop Swissport'

HAIKOU (AFN) - Het Chinese conglomeraat HNA is dicht bij de verkoop van Swissport. Het bedrijf dat de afhandeling van vliegtuigpassagiers en -bagage regelt voor luchtvaartmaatschappijen zou voor ruim 3 miljard dollar aan de Canadese investeerder Brookfield worden verkocht. Swissport is ook actief op Schiphol. 1.132 keer bekeken | 0 reacties

11 okt 'Coalitie neigt naar lagere winstbelasting'

Gerelateerd:  Unilever Cert. 48,880 -0,58%

DEN HAAG (AFN) - De regeringspartijen praten donderdagavond op het ministerie van Financiën verder over alternatieven voor de afschaffing van de dividendbelasting. Prominent op tafel ligt in ieder geval een verdere verlaging van de vennootschapsbelasting voor grote bedrijven, bevestigen ingewijden. 3.329 keer bekeken | 3 reacties

11 okt Invallen bij brouwers India om prijsafspraken

Gerelateerd:  Heineken 87,580 -0,16%

MUMBAI (AFN) - De Indiase mededingingsautoriteit heeft invallen gedaan bij de bierbrouwers Carlsberg, AB InBev en United Breweries. Dat hebben bronnen aan persbureau Reuters laten weten. De drie brouwers zouden verboden prijsafspraken hebben gemaakt in het Aziatische land. Heineken heeft een belang van ruim 43 procent in United Breweries. 2.649 keer bekeken | 2 reacties

11 okt Mineurstemming Wall Street houdt aan

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 24.465,640 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden donderdag tijdens de middaghandel opnieuw overwegend in de min. Beleggers zijn nog altijd nerveus over de oplopende obligatierentes. Ook de vrees dat het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China de wereldeconomie toch meer schaadt dan eerder gedacht drukte het sentiment. 4.257 keer bekeken | 1 reacties

11 okt Weer rode dag op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen hebben donderdag weer een stevige tik gekregen. Beleggers deden hun aandelen van de hand vanwege de stijgende Amerikaanse obligatierentes en de vrees dat het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China de economische groei zal remmen. 5.208 keer bekeken | 6 reacties

11 okt Trump-adviseur: Fed blijft onafhankelijk

WASHINGTON (AFN/RTR) - De Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, is en blijft een onafhankelijke instelling. Dat zei Larry Kudlow, economisch adviseur van president Donald Trump, in een interview met nieuwszender CNBC. Hij zei verder dat Trump ook geen beleid dicteert aan de Fed. 3.929 keer bekeken | 3 reacties

11 okt Europese beurzen krijgen weer tik

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen hebben donderdag opnieuw stevige verliezen geleden. Beleggers deden hun aandelen van de hand vanwege de stijgende Amerikaanse obligatierentes en de vrees dat het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China de economische groei zal remmen. Ook in Azië kelderden de markten. 3.468 keer bekeken | 0 reacties

11 okt Wall Street blijft dicht bij huis

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 24.465,640 0,00%

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag licht lager geopend na de forse verliezen van een dag eerder. De dalende beurzen in Azië en Europa en een mix van nervositeit over oplopende rentes op de obligatiemarkt en handelsvrees drukt het sentiment. De inflatie viel lager uit dan verwacht, wat weer wat tegenwicht bood. 1.518 keer bekeken | 0 reacties

11 okt Beleid ECB niet anders ondanks spanningen

FRANKFURT (AFN/RTR) - Beleidsmakers van de Europese Centrale Bank (ECB) hebben tijdens de meest recente beleidsvergadering gesproken over de oplopende handelsspanningen wereldwijd, die mogelijk de economische groei in de weg kunnen zitten. Ingrepen in het monetaire beleid vonden de knappe koppen desondanks nog niet nodig. Dat valt op te maken uit de notulen van de bijeenkomst. 2.372 keer bekeken | 3 reacties

11 okt 'Wall Street staat voor vlakke opening'

Gerelateerd:  NY-DJ-Industrial Avg 24.465,640 0,00%

NEW YORK (AFN) - Beleggers in New York maken zich donderdag op voor een vlakke opening na de forse verliezen een dag eerder. Het sentiment wordt gedrukt door een mix van nervositeit over de oplopende rentes op de obligatiemarkt en handelsvrees. In Europa en Azië wordt dat eveneens op de beursvloeren gevoeld. Een lager dan verwacht inflatiecijfer bood wat tegenwicht. 1.732 keer bekeken | 1 reacties

11 okt OPEC tempert verwachting olievraag

Gerelateerd:  Royal Dutch Shell A 27,750 +0,49%

WENEN (AFN/BLOOMBERG) - De OPEC heeft zijn inschatting van de wereldwijde vraag naar ruwe olie iets verlaagd in verband met de afzwakkende economische groei. Onder meer nieuwe economische gegevens voor Turkije, Brazilië en Argentinië drukken op het vooruitzicht. Dat staat in het maandelijkse rapport van de organisatie. 2.994 keer bekeken | 0 reacties

11 okt Uitkeringsaanvragen VS gaan omhoog

WASHINGTON (AFN) - Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is afgelopen week gestegen naar 214.000. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend. 1.593 keer bekeken | 2 reacties

11 okt Inflatie VS minder hoog in september

WASHINGTON (AFN) - De inflatie in de Verenigde Staten is in september afgezwakt naar 2,3 procent op jaarbasis, tegen 2,7 procent een maand eerder. Dat blijkt uit cijfers van de Amerikaanse overheid. 1.464 keer bekeken | 1 reacties

11 okt Delta Air Lines verhoogt winst

Gerelateerd:  Air France-KLM 10,370 +2,37%

ATLANTA (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Delta Air Lines heeft in het derde kwartaal meer winst behaald, ondanks een stevige stijging van de brandstofkosten. De Amerikaanse samenwerkingspartner van Air France-KLM profiteerde van een sterke vraag naar vliegreizen en hogere ticketprijzen. 1.349 keer bekeken | 0 reacties

11 okt Musk: James Murdoch niet voorzitter Tesla

PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Elon Musk ontkent dat James Murdoch hem gaat vervangen als voorzitter van Tesla. Zakenkrant Financial Times meldde eerder op basis van ingewijden dat de zoon van mediamagnaat Rupert Murdoch topkandidaat zou zijn om voorzitter te worden bij de autobouwer. 1.796 keer bekeken | 0 reacties

11 okt Velux koopt maker dakraamsystemen JET-Group

AMSTERDAM (AFN) - De Deense dakramenproducent Velux slaat zijn vleugels verder uit in de markt voor industriële dakraamsystemen. Het bedrijf maakte bekend JET-Group over te nemen van de Nederlandse investeerder Egeria. Financiële details van de overname werden niet gemeld. 1.361 keer bekeken | 0 reacties

11 okt Europese beurzen opnieuw onderuit

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen gingen donderdag opnieuw fors onderuit. Beleggers dumpten hun aandelen door de stijgende Amerikaanse obligatierentes en de vrees dat het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China de economische groei zal remmen. Ook in Azië kelderden de markten. 6.083 keer bekeken | 4 reacties

11 okt LeasePlan blaast beursgang af

AMSTERDAM (AFN) - LeasePlan blaast zijn geplande beursgang af vanwege de slechte omstandigheden op de aandelenmarkten. De mededeling komt precies een week nadat de Nederlandse autoleasemaatschappij zijn plannen om naar de beurs te gaan wereldkundig maakte. 4.572 keer bekeken | 4 reacties

11 okt Crypto's volgen aandelenmarkt omlaag

Gerelateerd:  Binck 6,260 0,00%

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - De waarde van cryptomunten zoals de bitcoin stond donderdag onder druk. Met de daling volgden de crypto's het voorbeeld van de aandelenmarkten, die wereldwijd onder druk staan door een mix van nervositeit over de oplopende rentes en handelsvrees. 4.317 keer bekeken | 4 reacties

11 okt Rutte praat met bedrijven over kille relatie

Gerelateerd:  Ahold Delhaize 23,030 +0,70%

DEN HAAG (AFN) - Een flinke delegatie van het bedrijfsleven overlegt donderdag met premier Mark Rutte over de bekoelde relatie tussen politiek en het bedrijfsleven. Een woordvoerder van de premier bevestigt berichtgeving in het FD hierover. 4.017 keer bekeken | 8 reacties

11 okt Apple sluit grote deal met chipbedrijf Dialog

Gerelateerd:  Apple 170,420 0,00%, ASML 161,060 -0,58%

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Apple heeft overeenstemming bereikt met chipontwerper Dialog Semiconductor over gebruik van onder meer de energiebeheertechnologie van de Britten. Ook worden enkele bedrijfsonderdelen met in totaal driehonderd medewerkers overgenomen. In totaal is 600 miljoen dollar met de deal gemoeid, waarvan de helft verspreid over de komende jaren. 3.517 keer bekeken | 0 reacties

11 okt Curetis breidt Chinese samenwerking uit

Gerelateerd:  Curetis 1,400 -1,41%

AMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Curetis heeft de strategische samenwerking met Beijing Clear Biotech (BCB) uitgebreid en verlengd. Het Duitse bedrijf, dat een notering heeft in Amsterdam, maakte dat donderdag bekend in een verklaring. 1.965 keer bekeken | 1 reacties

11 okt BMW versterkt positie in China

Gerelateerd:  BAY.MOTOREN WERKE AG ST 70,690 0,00%

SHENYANG (AFN/DPA/BLOOMBERG) - Het Duitse autoconcern BMW versterkt zijn positie in China door een meerderheidsbelang te nemen in het samenwerkingsverband met de lokale partner Brilliance China Automotive. De Duitsers leggen 3,6 miljard euro op tafel om het belang in de joint venture te vergroten van 50 naar 75 procent. 1.662 keer bekeken | 1 reacties

11 okt 'Prestaties Humco stellen teleur bij Fagron'

Gerelateerd:  Fagron 16,890 -1,46%

AMSTERDAM (AFN) - De prestaties van de door Fagron overgenomen Amerikaanse branchegenoot Humco stellen teleur. Dat concludeert een analist van KBC Securities naar aanleiding van een handelsupdate van Fagron over het derde kwartaal. 1.655 keer bekeken | 0 reacties

11 okt Belgische goedkeuring voor ABN-deal SocGen

Gerelateerd:  ABN AMRO 20,880 +0,48%, Société Générale 25,030 -0,58%

BRUSSEL (AFN) - De Belgische mededingingsautoriteit heeft de overname van de Belgische private banking-activiteiten van Société Générale (SocGen) door ABN AMRO goedgekeurd. Dat bleek donderdag. 1.326 keer bekeken | 0 reacties

11 okt Opnieuw verkoopgolf op Damrak

Gerelateerd:  AEX 538,070 -0,29%

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging donderdag opnieuw flink omlaag. Ook op de andere Europese beurzen werd de verkoopgolf voortgezet. Beleggers dumpten hun aandelen door de stijgende Amerikaanse obligatierentes en de vrees dat het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China de economische groei zal remmen. 8.147 keer bekeken | 2 reacties

11 okt Inflatie Frankrijk bevestigd op 2,2 procent

PARIJS (AFN) - De inflatie in Frankrijk is in september uitgekomen op 2,2 procent op jaarbasis. Dat maakte het Franse statistiekbureau bekend op basis van definitieve cijfers. 1.051 keer bekeken | 0 reacties

11 okt Trump: Fed draait door met verhogen rente

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse koepel van centrale banken, de Federal Reserve, draait door met het verhogen van de rente. Dat heeft president Donald Trump gezegd na de zware koersverliezen op de beurzen. 7.575 keer bekeken | 20 reacties

11 okt Boskalis vervangt financieel topman

Gerelateerd:  Boskalis 24,020 +0,08%, HAL Trust 133,800 -0,15%

PAPENDRECHT (AFN) - Boskalis krijgt een nieuwe financieel topman. De maritiem dienstverlener wil huidig financieel directeur van onderdeel Boskalis Nederland, Carlo van Noort, doorschuiven naar de hogere functie. Hij vervangt per mei volgend jaar Hans Kamps, wiens termijn afloopt tijdens de aandeelhoudersvergadering in die maand. 2.984 keer bekeken | 0 reacties

11 okt Natixis bekijkt overname Ingenico

Gerelateerd:  ADYEN NV 676,400 +0,13%

PARIJS (AFN) - De betalingsdivisie van de Franse zakenbank Natixis voert gesprekken over een mogelijke overname van de Franse betalingsdienstverlener Ingenico Group. Dat werd bevestigd door Natixis na eerdere berichten over interesse in Ingenico, een branchegenoot van het in Amsterdam genoteerde Adyen. 1.092 keer bekeken | 0 reacties

11 okt Sanoma positiever over winstmarge

HELSINKI (AFN) - Het Finse mediaconcern Sanoma is positiever gestemd over de winstgevendheid dit jaar. Volgens het bedrijf is dat vooral te danken aan de goede prestaties van Sanoma Media Nederland, eigenaar van onder meer nieuwswebsite Nu.nl en tijdschriften als Libelle, Linda en Donald Duck. In Finland zijn de prestaties stabiel. 734 keer bekeken | 0 reacties

11 okt 'Galapagos gaat extra personeel aannemen'

Gerelateerd:  Galapagos 90,960 -0,26%

MECHELEN (AFN) - Biotechnoloog Galapagos is van plan op korte termijn 150 nieuwe werknemers in dienst te nemen bij zijn nieuwe hoofdkantoor dat wordt gebouwd in de Belgische stad Mechelen. Dat zegt operationeel en financieel directeur Bart Filius in de Belgische media. 5.042 keer bekeken | 1 reacties

11 okt Snellaadnetwerk Fastned geeft obligaties uit

Gerelateerd:  Alfen N.V. 13,950 -1,05%

AMSTERDAM (AFN) - Snellaadbedrijf Fastned gaat obligaties uitgeven. De onderneming wil met de opbrengsten de verdere uitrol van zijn netwerk van snellaadstations voor elektrische auto's in Europa financieren, zo meldt het in een handelsupdate. 1.648 keer bekeken | 2 reacties

11 okt 'Verkoopgolf op beurzen houdt aan'

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam opent donderdag naar verwachting flink lager. Ook de andere Europese beurzen zakken waarschijnlijk verder weg na de stevige verliezen een dag eerder. De wereldwijde verkoopgolf op de aandelenmarkten lijkt daarmee te worden voortgezet. Beleggers dumpen hun aandelen door de stijgende Amerikaanse obligatierentes en de vrees dat het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China de economische groei zal remmen. 5.224 keer bekeken | 3 reacties

11 okt Ook uitverkoop op Japanse beurs

TOKIO (AFN) - De Japanse effectenbeurs is donderdag fors lager geëindigd en zakte tot het laagste niveau in een maand tijd. Ook elders in het Verre Oosten gingen de beurzen flink onderuit in navolging van de zware koersverliezen op Wall Street. Beleggers deden hun aandelen massaal van de hand door de zorgen over de stijgende Amerikaanse obligatierentes en het slepende handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. 1.780 keer bekeken | 0 reacties

11 okt Thales: overname Gemalto volgend jaar rond

Gerelateerd:  Gemalto 50,740 +0,04%

PARIJS (AFN) - Het Franse technologieconcern Thales verwacht dat de overname van de in Amsterdam genoteerde digitaal beveiliger Gemalto in het eerste kwartaal van volgend jaar afgerond zal worden. Volgens Thales en Gemalto verloopt het goedkeuringsproces van toezichthouders naar tevredenheid. 1.939 keer bekeken | 0 reacties

11 okt VEON schrapt bod op onderdelen GTH

Gerelateerd:  VEON ORD 2,392 0,00%

ANSTERDAM (AFN) - Telecombedrijf VEON schrapt zijn bod op onderdelen van Global Holding Telecom in Pakistan en Bangladesh. Dat heeft het in Amsterdam genoteerde bedrijf donderdag bekendgemaakt. 649 keer bekeken | 0 reacties

11 okt Fagron scoort in Noord- en Zuid-Amerika

Gerelateerd:  Fagron 16,890 -1,46%

NAZARETH (AFN) - Fagron heeft in het derde kwartaal een hogere omzet behaald dan een jaar eerder. De groei kwam vooral uit Noord- en Zuid-Amerika, waar de toeleverancier van apotheken stevig aan de weg timmerde. 1.970 keer bekeken | 0 reacties

11 okt 'OM weigert Kamer uitleg over boete ING'

Gerelateerd:  ING 11,062 -0,31%

AMSTERDAM (AFN) - Het Openbaar Ministerie (OM) komt in de Tweede Kamer geen uitleg geven over de schikking met ING. Parlementariërs willen justitie in een hoorzitting aan de tand voelen over de miljoenenboete voor het witwasschandaal waar de bank bij betrokken was, maar krijgen nul op het rekest. Dat meldt De Telegraaf donderdag. 2.478 keer bekeken | 0 reacties

11 okt Export groeit ruimt 3 procent

DEN HAAG (AFN) - Het volume van de goederenexport was in augustus 3,2 procent groter dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. De stijging is iets groter dan in juli. 1.024 keer bekeken | 0 reacties

11 okt Aantal faillissementen op laag niveau

DEN HAAG (AFN) - Het aantal failliet verklaarde bedrijven is afgenomen. In september zijn er 33 bedrijven minder failliet verklaard dan in augustus, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. Het aantal faillissementen bereikte het laagste niveau na 2000. 643 keer bekeken | 0 reacties

Zoeken

Aandelen in het nieuws

Ahold Delhaize 23,040 17:19
+0,170
+0,74%
Air France-KLM 10,380 17:20
+0,250
+2,47%
ArcelorMittal 19,848 17:20
-0,187
-0,93%
ASR Nederland 38,460 17:20
+0,720
+1,91%
BAM 3,242 17:20
+0,028
+0,87%
Basic-Fit 29,750 17:19
+0,650
+2,23%
Curetis 1,400 16:16
-0,020
-1,41%
ForFarmers 8,350 17:14
+0,030
+0,36%
Intertrust 16,630 17:15
+0,130
+0,79%
Kendrion 22,000 17:18
-0,700
-3,08%
KPN 2,731 17:20
-0,003
-0,11%
Nedap 47,400 17:20
-0,100
-0,21%
Oranjewoud 5,800 16:30
-0,050
-0,85%
RANDSTAD NV 45,730 17:19
-0,570
-1,23%
RELX 19,275 17:20
-0,035
-0,18%
Unilever Cert. 48,885 17:20
-0,280
-0,57%
Van Lanschot K... 20,950 17:02
-0,050
-0,24%
WDP 132,200 17:17
-1,000
-0,75%
Wolters Kluwer 55,240 17:19
-0,200
-0,36%
Gesponsorde links