Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Frans Faas - EgoCentric

24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 oktober 2003 17:37
    En toen ?

    Als Sanderink koopt voor 0,62 en het fiscaal voordeel is 0,43 dan is er nog 0,19 aan overige waarde. Wat mag dat dan zijn ?

    Daarbij zal delisting geld kosten.

    Waarom koopt hij aandelen op van een bedrijf dat hij blijkbaar nu ook al straffeloos kan leegzuigen en misbruiken.

    Ik ken de constructie van de holding niet maar ik vermoed dat verkoop van Centric als totaal of in onderdelen op dit moment gezien de constructie erg lastig is.

    Daarom koopt Sanderink waarschijnlijk langzaam maar zeker alle aandelen op.
    Bij een bezit van 95% bestaat er volgens mij een manier om de rest te kopen tegen een dwingend bod.

    Op het moment dat hij alles heeft zet hij heel Centric in de etalage.
    Leuke prooi voor CMG/Logica of Ordina.

    Zolang Ec herstel uitblijft heeft hij de tijd, hij zorgt er wel voor dat als de orders/omzet gaan oplopen hij de rest uit de markt plukt. Hij ziet zelf als eerste hoe de markt zich ontwikkeld.

  2. forum rang 7 ffff 27 oktober 2003 19:45
    Geachte Heer Faas,
    Beste Frans,

    WELKOM op de voorpagina als columnist. Ik volg U al heel wat jaren (!!), uit de tijd van verhitte discussies over AND op Guru, maar ook op het Getronics-forum was U een dankbaar onderwerp van gesprek. En dan zeg ik het nog heel netjes.

    De problematiek die je hier aanvoert, Frans , komt herhaaldelijk voor zowel in Nederland zoals jij nu beschrijft , maar ook in België. Onlangs hebben we hier in de KK een hele thread gehad over Kendrion, waar een soortgelijk verhaal zich afspeelt en waarbij de grootaandeelhouder ook delen van het bedrijf Kendrion overneemt, maar wel met geld geleend van Kendrion en toen die overgenomen bedrijven niet marcheerden, moest de moederholding Kendrion de zware schuld van zo'n 45 miljoen Euro plots afschrijven. Als het je interesseert kan ik je de threads opgeven.

    Op dit moment, althans de laatste maanden is er een verdacht spelletje aan de gang bij Prolion. Nadat middels een emissie nog snel voor miljoenen is opgehaald door de grootaandeelhouder voor een dubbeltje per aandeel, worden diezelfde aandelen in miljoenenaantal weer op de markt gegooid. Theoretisch moet dit kunnen, maar wat daar momenteel gebeurt kan volgens mij ook niet. Prolion is met handen en voeten gebonden aan zijn grootaandeelhouder ( VSP-Dumarey=Punch) en huist in de panden van Dumarey en laat zijn produkten vervaardigen door Punch -Dumarey, dus kan heel eenvoudig gelden van Prolion naar Dumarey worden overgemaakt. Als Prolion je interesseert: de afgelopen weken daar herhaaldelijk uitgebreide postings daar geplaatst.

    Maar hetzelfde gebeurt ook in België bij een bedrijf als Real Software waar grootaandeelhouder Rudi Hageman de kas met 26 miljoen Euro geplundeerd (schijnt) te hebben. Hij wordt er althans officieel van in beschuldiging gesteld door de huidige CEO: de Heer Dilissen.

    Nog veel straffer gaat het bij het beursgenoteerde Carestel: Halen vier jaar geleden tegen 24 Euro per aandeel tientallen miljoenen op de beurs op en halen ondertussen dit beursgenoteerde bedrijf leeg door grote sommen geld van Carestel naar de hoofdaandeelhouder te sluizen. Maar alsof dat niet genoeg is: het bedrijf wordt in 6 units geplitst en dochterlief van de hoofdaandeelhouder "koopt" het meest renderende bedrijf uit Carestel. Carestel zelf blijft met de schulden zitten en "de familie" boert heerlijk verder..... De huidige CEO van Carestel moest de hoofdaandeelhouder dwingen grote sommen die al uit Carestel naar privé waren overgemaakt, terug te storten.

    Frans, geloof me, ik kan nog wel even doorgaan! Jouw rethorische vraag: wat doen we eraan? Eigenlijk heel weinig! Als het kwaad geschied is, zoals bij het beursgenoteerde Van Dijck Computer,, dat door Creyff's = huidige Solvus groep is overgenomen en waarbij zwaar gefraudeerd is en vennootschapsgoederen naar privé zijn overgemaakt, ja dan is het al veel te laat. Van Dyck is wel veroordeeld, maar dat is een schrale troost voor de aandeelhouders van Van Dyck en voor zijn overnemer: Solvus Group.

    Bij dit soort enge verstrengeling van bedrijven met grootaandeelhouder blijf je altijd met dit risoco zitten, dat men het beursgenoteerde bedrijf slechts als melkkoe ziet.

    Mijn oplossing zal jou niet direct bevredigen: Gewoon dat soort aandelen niet meer kopen. Je handen ervan af trekken. En op die manier raak je nog meer in een vicieuze circel: omdat de aandelen steeds minder waard worden, neigt de hoofdaandeelhouder ertoe, dan maar de vennootschap helemaal leeg te zuigen. En jij en ik weten dat dat niet zo moeilijk is.

    ( Ik heb zelf BV, BVBA, CVA, Stichting en weet als geen ander hoe gemakkelijk het is te schuiven...Alleen bij mij zijn er geen gedupeerden omdat ik zelf steeds DGA ben, maar het leert je wel dat het niet moeilijk is.)

    Groet Peter
  3. [verwijderd] 27 oktober 2003 22:13
    een nieuwe columnist Frans Faas die het in zijn eerste posting direct
    opneemt voor de kleine aandeelhouder die door het grootkapitaal
    fors wordt benadeeld.

    Immers bij Centric Ksi, waarover Frans Faas zijn uitspraken doet, is
    geen raad van commissarissen, er wordt in het jaarrapport 2002 niets
    vermeld van de gelieerde omzet tussen Centric BV en het beursgenoteerde
    Centric Ksi.

    Grootaandeelhouder Sanderink (100% van Centric BV) en 77,40% grootaandeelhouder van het beursgenoteerde Centric Ksi wenst totaal
    geen inzicht te geven in de werkelijke gang van zaken in het beursgenoteerde Centric Ksi, waarbij hij het zelfs zo bont maakt
    om zelfs geen commissarissen (hetgeen wettelijk verplicht is) in
    Centric Ksi toe te laten.

    Tevens maakt hij daarbij de particuliere aandeelhouders ook nog voor speculanten uit, waarbij Sanderink telkens opnieuw de koers van Centric Ksi
    naar beneden praat om ze ( u raad het inderdaad goed) vervolgens tegen
    een lage prijs zelf te kopen.

    Met zijn Centric BV verricht hij alle rechtshandelingen voor Centric Ksi
    en het laat zich raden dat daarbij voor Centric Ksi niet veel goeds uitkomt
    nota bene, met Centric BV maakt deze persoon dit jaar voor belastingen
    meer dan 20 milioen euro winst en met Centric Ksi waar hij graag
    alle aandelen van wil hebben maakt hij enkele milioenen euro verlies.
    Het is inderdaad niet te geloven, dat zoiets anno 2003 in Nederland
    nog mogelijk is.

    In ieder geval veel dank en respect voor Frans Faas, die dergelijke
    zaken direct al in zijn eerste colum uit het duister haalt en in het
    daglicht zet, waardoor iedereen geconfronteerd wordt met duistere zaken die
    het daglicht niet kunnen verdragen maar daar wel in geplaatst dienen
    te worden zoals Frans Faas dat nu gedaan heeft.

    Geachte heer Faas mijn respect voor Uw studie inzake Centric Ksi,
    hiermee geeft u aan een welkome aanvulling te zijn op het aantal
    columnisten bij de iex.

    Waldo
  4. forum rang 7 ffff 28 oktober 2003 14:24
    Frans,

    Hieronder vind je drie verwijzingen. Alles bij elkaar staat daar een schat aan informatie. Je moet er wel even de tijd voor nemen om ze door te lezen. Ik heb een lang gesprek met de Heer Veenema , de huidige CEO van Kendrion gehad en dat gesprek ook in een van de threads hieronder weergegeven. Mijn voornaamste probleem dat ik nog steeds heb is dat in de jaarverslagen van Kendrion ik nooit gelzen heb dat de grootaandeelhouder zo'n grote lening bij zijn eigen Kendrion NV jhad afgesloten en dat die post dus als verlies nu maar geslikt moet worden.

    In de thread vind je ook nogal wat KK-bezoekers die zich benadeeld voelen.
    Ikzelf hoor daar in ieder geval bij.

    Mocht je nog vragen hebben. Je kunt me bereiken onder: fff_508@hotmail.com

    Groet Peter

    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as... Kendrion van de beurs.

    www.iex.nl/forum/thread.asp?thread=66... Kendrion, Onno en ik….

    www.iex.nl/forum/thread.asp?Message=6... Kendrion een brief gestuurd !
  5. [verwijderd] 28 oktober 2003 23:15
    Peter,

    bedankt voor de moeite. In mijn a.s. column over Kendrion zal ik ook op de jaarverslaggeving ingaan waar nogal wat aan schort.

    Ik heb ook al wat reacties van gedupeerden gehad dus als het er genoeg zijn kunnen we er wellicht wat aan doen.

    Ondanks dat je niet alle gaten kunt dichten denk ik toch dat je de moed niet mag verliezen

    groeten

    Frans Faas

    ps. ik mail je binnenkort

  6. [verwijderd] 28 oktober 2003 23:48
    CSS was ook een raar verhaal. Met eerst torenhoge winsten, dan een razendsnelle aftocht via faillessement waarna de juicy parts in vertrouwde handen verdwenen.

    (trouwens Peter, Centric vandaag plus 15 procent of zoiets. Overwoog na de column van dit weekend nog even een koopje.)

    Mvg,
    Zwolle
  7. forum rang 7 ffff 29 oktober 2003 12:11
    Cde Reiger,

    Het mag dan wel "oud" nieuws zijn, het is toch goed dat op een beleggersforum en zeker dan op de voorpagina daar opnieuw aandacht voor gevraagd wordt.

    Vandaar ook dat ik mijn voorbeelden er ook eens bijgaf. De laatste jaren valt toch iedere keer weer op dat er herhaaldelijk op zijn zachtst gezegd, heel vreemde transacties plaatsvinden en dat daar verder weinig op gereageerd wordt. De VEB doet verdienstelijk werk en haalt zo nu en dan zijn gelijk. Maar ikzelf ben ervan overtuigd dat er vooral bij die kleine beursgenoteerde bedrijven heel veel "onregelmatigs" gebeurt. Als klap op de vuurpeil twee weken geleden het faillisement van beursgenoteerde Keyware, dat pas VIJF dagen later , en drie beursdagen later in de pers bekend wordt. Deze week is bekend geworden dat er vier grote beleggers in staat van beschuldiging worden gesteld wegens handelen met "voorwetenschap".

    Wij kunnen met zijn allen niet alert genoeg zijn en steeds opnieuw vragen stellen. Achteraf bleek dat er wel degelijk malversaties waren bij Laurus, bij Ahold, bij Real Software, bij Lernout&Hauspie, bij Baan, bij Adelphia, bij MCIWorldcom, bij Vivendi Universal, etc.etc.etc. En wij beleggers: Wij stonden erbij en keken ernaar.

    Laten verantwoordelijken maar duidelijk tekst en uitleg geven. En wees blij dat er beleggers zijn zoals Frans Faas, die publiceren en naar CEO's opbellen!

    Peter
  8. [verwijderd] 29 oktober 2003 12:23
    Malversaties, voorkennis etc etc. Zoals bekend heeft IEX een rubriek Voorkennis. Wat doet zij bijv. met buitenproportionele dag-omzetten.Ik denk hierbij bijv. aan het gerucht?? dat Varin ineens zijn meer dan 5% belang in Corus van de hand had gedaan.Wat is jullie ervaring met deze rubriek???
  9. forum rang 7 ffff 10 oktober 2020 17:37
    Voor wie geïnteresseerd is in " geschuif" met vennootschapsgoederen, die moet de posting van 27 oktober 2003 nog maar eens doorlezen..... Alweer 17 jaar geleden..
    e als je vandaag de krant open slaat en het faillisement van FSC, de modeketen volgt en de opeenvolgende overboekingen via buitenlandse filialen, vanuit de onderneming naar privé rekeningen... die constateert dat er dus eigenlijk niets veranderd is. Gewoon nieuwe spelers die het ook eens proberen... Zitten vandaag wel in de cel, dus er wordt toch zo nu en dan opgetreden.

    Hoe zou het met Frans Faas zijn? Eigenlijk best benieuwd naar.

    Peter
  10. Sjonnie2 10 oktober 2020 17:49
    quote:

    ffff schreef op 10 oktober 2020 17:37:

    Voor wie geïnteresseerd is in " geschuif" met vennootschapsgoederen, die moet de posting van 27 oktober 2003 nog maar eens doorlezen..... Alweer 17 jaar geleden..
    e als je vandaag de krant open slaat en het faillisement van FSC, de modeketen volgt en de opeenvolgende overboekingen via buitenlandse filialen, vanuit de onderneming naar privé rekeningen... die constateert dat er dus eigenlijk niets veranderd is. Gewoon nieuwe spelers die het ook eens proberen... Zitten vandaag wel in de cel, dus er wordt toch zo nu en dan opgetreden.

    Hoe zou het met Frans Faas zijn? Eigenlijk best benieuwd naar.

    Peter
    Het laatste succesvolle wapenfeit van Frans Faas kun je via onderste link lezen.

    www.iex.nl/Forum/Topic/1336730/Xeikon...

  11. forum rang 7 ffff 10 oktober 2020 18:18
    Sjonnie,
    Bedankt en wat een herinneringen roepen al die namen Xeikon en Dumarey allemaal niet op..... Zowel van Xeikon als van het bedrijf van Guy Dumarey ooit aandelen gehad, maar nu moet ik wel heel erg diep in mijn grote archief duiken om al die " stories" van zoveel jaar geleden weer voor de geest te halen......
24 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0654 +0,10%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,69%
Gold spot 2.387,76 +0,35%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links