Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Jouw wilde gok

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. meedoen-of-winnen 17 maart 2023 20:20
    Hoi allemaal,
    Hier een onderwerp voor de meer speculatieven onder ons. Een uitnodiging om jouw ‘gokjes’ te delen rondom (onbekende, evt zwaar afgestrafte) aandelen waar je een positie in hebt genomen, in de hoop een keer de spijker op zijn kop te slaan. Met grote risicobereidheid. Negen keer fout gokken en een keer goed wat het compenseert, of dat hoop je zeg maar.
    Eventueel met vermelding van ‘waarom’ je juist bij dat bedrijf de gok waagt.
    Mijn gokjes, de eerste vooralsnog met verlies
    Desktop metal
    Opendoor technologies

    Desktop metal vanwege de geprognosticeerde verwachtingen voor 3D printing. En de hoop dat ze volgend jaar breakeven draaien.
    Open door technologies in de hoop dat ze het ergste achter de rug hebben en overleven.
  2. forum rang 7 ffff 18 maart 2023 17:04
    Meedoen,

    Je bent natuurlijk openhartig, maar.........je start in mijn ogen met een volkomen, totaal verkeerde instelling! Beleggen, investeren in aandelen is GEEN gokken. Dat is wat sommige traders ervan maken. Snel kopen en verkopen en dan mar hopen dat je goed zat.

    Beleggen is in de kern van de zaak niets meer en niets minder dan.....mede-eigenaar van een bedrijf zijn, dat producten maakt, personeel te werk stelt en als het goed is ook nog wat verdient. En met een aandeel, het woord zegt het al, neem je deel aan dat proces. Je bent een stukje mede-eigenaar en bekijkt zo, in mijn geval al meer dan een halve eeuw naar....je investeringen. Dus NIET naar je gokjes.

    Nu mag iedereen van mij gokken. Er bestaan giga veel goklokaties. Alleen is het verstandig te beseffen waarmee je precies bezig bent. Wordt bij de voetbaluitslagen het een ééntje, of een tweetje of een drietje? En dat dan twintig maal gokken.
    Maar zo beheer je geen zuurverdiende spaarcenten. Die INVESTEER je.......

    Gisteren in VW Vorzugsaktien en in Merck KGaA geïnvesteerd, bezoeker meedoen. Niet in gegokt.....

    Peter
  3. meedoen-of-winnen 18 maart 2023 20:30
    Hoi Peter,
    Dank voor je reactie. Die insteek rondom aandelen onderschrijf ik. Ik heb het ook niet over opties. Verder permitteer ik mij voor 10 Max 15 procent van mijn portefeuille een wat speculatievere insteek. Dus zeker niet mijn hele portefeuille. Misschien had ik dat even moeten specificeren. Zit net als jij bv ook gewoon in Volkswagen
  4. meedoen-of-winnen 18 maart 2023 20:34
    Hoi Peter,
    Dank voor je reactie. Die insteek rondom aandelen onderschrijf ik, ik ben van buy and hold over het algemeen. Ik heb het ook niet over opties. Verder permitteer ik mij voor 10 Max 15 procent van mijn portefeuille een wat speculatievere insteek. Dus zeker niet mijn hele portefeuille. Misschien had ik dat even moeten specificeren. Zit net als jij bv ook gewoon in Volkswagen
    Willem
  5. Dagobertje 18 maart 2023 20:50
    Afgelopen week een paar leuke korte ritjes gemaakt met First Republic Bank in zowel short als longposities. Zit momenteel long waar mijn lopende transactie 14% in de min staat. Pharming zit ik ook in en is ook speculatief, hierbij overweeg ik mijn aandelen één dag voor de mogelijke goedkeuring op de 29e om te zetten naar een Factor met hefboom 5. BYD en NIO zijn ook speculatieve aandelen die ik in porto heb. Mijn risicobereidheid is groot gezien de geringe waarde van mijn portefeuille en mijn lange horizon.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,02 -0,09%
EUR/USD 1,0707 +0,09%
FTSE 100 8.040,38 -0,06%
Germany40^ 18.086,70 -0,01%
Gold spot 2.310,50 -0,24%
NY-Nasdaq Composite 15.712,75 +0,10%

Stijgers

VIVORY...
+24,31%
ASMI
+10,99%
BESI
+4,08%
NX FIL...
+3,85%
TomTom
+3,80%

Dalers

ALLFUN...
-11,00%
ING
-5,96%
Flow T...
-2,94%
WDP
-2,89%
RELX
-2,04%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links