Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TABS Holland in 2022

93 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. twinkletown 31 december 2021 16:27
    Wat weten we over het eerste halfjaar 2021?
    tabsholland.nl/resultaten-tabs-hollan...

    • Omzetstijging van 24% tot € 502 miljoen (vorig jaar: € 405 miljoen)
    • Kostenniveau 11% hoger dan vorig jaar
    • Operationeel resultaat stijgt met 88% naar € 68 miljoen (vorig jaar: € 36 miljoen)
    • Nettoresultaat € 51,8 miljoen (vorig jaar: € 27,8 miljoen)
  2. forum rang 4 shaai 31 december 2021 17:11
    B enito c. schreef op 31 december 2021 09:26:

    Opzienbarende ontknoping bij Hunter Douglas. Ik vond de aandelen aantrekkelijk en zelfs ergens vergelijkbaar met Tabs, beiden wpa geschat boven de 12 euro en beiden profiterend van de woningmarkt. Uiteraard houdt daar de vergelijking op. Zo plotseling kan het gaan, nu komt de waarde bij Hunter Douglas er in eén keer uit tegen 175 euro.

    investor.hunterdouglasgroup.com/news-...

    Ca van 100 naar 175, in een keer, dat zou ook mooi zijn voor TABS

    Wat zou TABS kosten als het wordt overgenomen voor 175 p a?
    Eigenlijk geen uitstaande schulden die je er bij op hoeft te tellen, dus puur # aandelen x 175?

    Volgens mij genoeg Private Equity die dat nu kunnen en willen betalen
  3. twinkletown 1 januari 2022 18:16
    quote:

    shaai schreef op 31 december 2021 17:11:

    Circa van 100 naar 175, in een keer, dat zou ook mooi zijn voor TABS

    Wat zou TABS kosten als het wordt overgenomen voor 175 p a?
    Eigenlijk geen uitstaande schulden die je er bij op hoeft te tellen, dus puur # aandelen x 175:
    6.331.831 x 175 = 1.108.070.425,00 [= 15,67 keer operationeel resultaat 2020 en waarschijnlijk slechts 9 keer het operationeel resultaat 2021]]

    Volgens mij genoeg Private Equity die dat nu kunnen en willen betalen.
    Denk ik ook maar HAL zal niet willen verkopen voor 175 p a.
  4. DeBrakkeGrond 2 januari 2022 17:44
    Mooi dat er al een '2022 draadje' is. De voor 2022 aangekondigde beursgang van Building Materials Europe (BME) zou maar zo voor een meer realistische beurskoers voor Tabs Holland kunnen zorgen. M.a.w., de flinke onderwaardering van 'onze' hout- en bouwmaterialenleverancier zou dan pas echt duidelijk kunnen worden bij een groter publiek.

    Rekenen volgens Bartjens.. Ik doe een poging aan het begin van dit nieuwe jaar; d.w.z. het berekenen van een 'zo nauwkeurig mogelijk geschatte' WPA over 2021 van Tabs. Kijk ik naar de laatste 3 jaren (2018-2020) dan wordt gemiddeld 55% van het resultaat in 't eerste halfjaar verdiend. Mijn schatting voor de WPA over heel 2021 is 14,95 euro per aandeel. Hieruit zou een dividend van 7,50 euro betaald kunnen worden (47,5 miljoen).

    Bij een eindejaarskoers van 108 euro bereken ik op basis van bovenstaande cijfers een K/W verhouding van slechts 7,2 en een zeer fraai dividendrendement van 6,9%. Ondanks de mooie koerswinst over 2021 is het aandeel mijns inziens nog steeds zeer, zéér aantrekkelijk gewaardeerd.
  5. twinkletown 16 januari 2022 16:12
    Houthandel Van Dam uit Bunnik (onderdeel van Tabs Holland) doet net als Accsys Technologies ook aan houtveredeling. Fraké Noir, is een product van houthandel Van Dam.
    www.houthandelvandam.nl/houtsoorten/f...
    www.frakenoir.nl/
    www.innovita-advies.nl/product/frake-...
    Zou Accsys Technologies eventueel een interessante partij zijn voor Tabs Holland (en/of HAL Investments)?
    www.accsysplc.com/
  6. benito c. 19 januari 2022 09:16
    Mooie overnames:
    www.withagenhoutprodukten.nl/
    www.hormes.nl/
    TABS Holland neemt Hormes Bouwmaterialenen Withagen Houtprodukten over TABS Holland N.V. heeft een overeenkomst getekend voor de overname van tweebedrijven. Het gaat om Hormes Bouwmaterialen in Wijchen(bij Nijmegen) en Withagen Houtprodukten in Tynaarlo(tussen Assen en Groningen). Het bedrijf Hormes richt zich opde verkoop van bouwmaterialen, maar ook hout en plaat, daarnaast omvat het een keukens-en tegels-showroomen een shop/bouwmarkt. Withagen is gespecialiseerd in het leveren van gelamineerd naaldhout, kruislaaghout en gevingerlast hout, voor constructies en gevel-timmerwerk.Withagen is onder andere bekendvanhet merk Vilam.TABS Holland is een vooraanstaande leverancier van hout, plaaten bouwmaterialen op de Nederlandse marktvan nieuwbouw, renovatie en onderhoud. De activiteiten van TABS Holland bestaan uit verschillende bedrijven,waaronder de landelijke hout-, plaat-en bouwmaterialen-handelsPontMeyer en Jongeneelen een zevental groothandels. Hormes Bouwmaterialen isopgericht in 1923, de huidigeeigenaar, HouleHormes, is de vierde generatie. Withagen Houtprodukten is in 1993 gestart door Wim Withagenen is thans in handen van JoostWithagen. De twee bedrijvenzijn mooie aanvullingen op de TABS Holland-activiteiten. Hormes Bouwmaterialen is een gezonde onderneming met een sterke regionale positieen met Withagen vergroot TABS Holland met name haar positie als leverancier van hout voor prefab. Na de verwerving van Hormes Bouwmaterialen en Withagen HoutproduktenheeftTABS Holland 102vestigingen verspreid over Nederland. Naast PontMeyer en Jongeneel makendevolgendeimporteurs/groothandels deel uitvan het bedrijf: Heuvelman Hout, RETBouwproducten, de Hillegersbergsche Gevelproducten, CentropHoutimport, Trima, Houthandel van Damen Astrimex.Het bedrijf teltop dit moment ongeveer 1.600FTE.Bij de overte nemen bedrijven werken35FTE.René Olsthoorn, CEO van TABS Holland: “Wezijn blij met de aanstaande overnames.Hormes Bouwmaterialen en Withagen Houtprodukten zijn gezonde bedrijven met een goede naam.Wezien beide bedrijvenals een mooie aanvulling op onze activiteiten. Dooruitbreiding van onze landelijke dekking met de Hormes-vestiging kunnenwij onze klanten nog beter bedienen.”
  7. twinkletown 21 januari 2022 15:20
    FD:

    HAL-dochter en bouwmaterialenconcern TABS Holland opnieuw op overnamepad

    TABS Holland, eigendom van investeringsmaatschappij HAL Investments, neemt twee bouwgerelateerde bedrijven over: Hormes Bouwmaterialen in Wijchen en Withagen Houtprodukten in Tynaarlo. Bij de twee bedrijven werken circa 35 mensen.

    Hormes richt zich op de verkoop van bouwmaterialen, maar omvat ook een keuken- en tegelshowroom en een bouwmarkt. Withagen is gespecialiseerd in onder meer het leveren van gelamineerd naaldhout, voor constructies en gevel-timmerwerk.

    Volgens ceo René Olsthoorn van TABS Holland zijn de overgenomen ondernemingen ‘gezonde bedrijven met een goede naam'. ‘We zien beide bedrijven als een mooie aanvulling op onze activiteiten.’

    102 vestigingen

    Na de verwerving van de twee bedrijven heeft de Zaandamse houthandelsgroep dertien bedrijven met 102 vestigingen verspreid over Nederland. De bekendste bedrijven die onderdeel uitmaken van TABS Holland zijn de landelijke hout- en bouwmaterialenhandel PontMeyer met 48 vestigingen en Koninklijke Jongeneel met 42 vestigingen. Daarnaast maken diverse groot- en houthandels deel uit van de bedrijvengroep. Vorig jaar nam TABS ook al twee bedrijven over.

    Omzet bijna €800 mln

    Bij TABS Holland werken momenteel zo’n 1600 mensen (fte’s). Het concern behaalde in 2020 een nettowinst van €51 mln op een jaaromzet van €788 mln.

    Investeringsmaatschappij HAL deed in de zomer van 2019 een bod op alle aandelen van TABS, maar dat werd destijds door een groep minderheidsaandeelhouders als te laag ervaren. HAL, eigenaar van onder meer de FD Mediagroep, heeft volgens de eigen website momenteel 94% van de aandelen van TABS in handen. De Zaanse leverancier van hout- en bouwmaterialen is genoteerd aan de alternatieve mkb-beurs NPEX.
  8. twinkletown 21 januari 2022 15:26
    Houtwereld

    TABS Holland groeit door overnames

    www.houtwereld.nl/houtnieuws/tabs-hol...

    Withagen Houtprodukten
    “Wij zijn erg blij met de overname. Na 20 jaar is het tijd voor de volgende stap en schaalvergroting, daarvoor sluiten we aan bij de grote speler TABS Holland. Alle regelgeving en de administratieve druk is zo groot geworden, dat ik met ons kleinere bedrijf nauwelijks nog echt met het vak en projecten bezig ben. Je kunt wel 20 jaar lang vol gas geven, maar uiteindelijk breekt het je op. Ik hoop privé wat meer tijd te krijgen en me weer volop met ons mooie vak bezig te houden”, aldus Joost Withagen.

    Hormes Bouwmaterialen
    “Vanuit de gedachte om ook de komende jaren de continuïteit van Hormes te waarborgen heb ik besloten het bedrijf onder te brengen bij deze grote gerenommeerde speler. Vele uitdagingen zoals prefab vraagstukken, circulaire ontwikkelingen en digitalisering, maar ook diverse veranderingen in de bouw zelf zijn als kleine speler lastig alleen door te voeren. Met de persoonlijke overtuiging dat houtbouw in de toekomst steeds groter wordt, is de keuze voor TABS Holland niet meer dan logisch. Het is dan ook nu tijd om de verantwoording voor de goede toekomst bij TABS Holland neer te leggen. Ook zijn er persoonlijke motieven om de toekomst voor mijzelf en mijn gezin op een andere manier vorm te geven”, legt Houle Hormes de keuze uit.
  9. forum rang 4 shaai 21 januari 2022 15:30
    quote:

    twinkletown schreef op 21 januari 2022 15:20:

    FD:

    HAL-dochter en bouwmaterialenconcern TABS Holland opnieuw op overnamepad

    TABS Holland, eigendom van investeringsmaatschappij HAL Investments, neemt twee bouwgerelateerde bedrijven over: Hormes Bouwmaterialen in Wijchen en Withagen Houtprodukten in Tynaarlo. Bij de twee bedrijven werken circa 35 mensen.

    Hormes richt zich op de verkoop van bouwmaterialen, maar omvat ook een keuken- en tegelshowroom en een bouwmarkt. Withagen is gespecialiseerd in onder meer het leveren van gelamineerd naaldhout, voor constructies en gevel-timmerwerk.

    Volgens ceo René Olsthoorn van TABS Holland zijn de overgenomen ondernemingen ‘gezonde bedrijven met een goede naam'. ‘We zien beide bedrijven als een mooie aanvulling op onze activiteiten.’

    102 vestigingen

    Na de verwerving van de twee bedrijven heeft de Zaandamse houthandelsgroep dertien bedrijven met 102 vestigingen verspreid over Nederland. De bekendste bedrijven die onderdeel uitmaken van TABS Holland zijn de landelijke hout- en bouwmaterialenhandel PontMeyer met 48 vestigingen en Koninklijke Jongeneel met 42 vestigingen. Daarnaast maken diverse groot- en houthandels deel uit van de bedrijvengroep. Vorig jaar nam TABS ook al twee bedrijven over.

    Omzet bijna €800 mln

    Bij TABS Holland werken momenteel zo’n 1600 mensen (fte’s). Het concern behaalde in 2020 een nettowinst van €51 mln op een jaaromzet van €788 mln.

    Investeringsmaatschappij HAL deed in de zomer van 2019 een bod op alle aandelen van TABS, maar dat werd destijds door een groep minderheidsaandeelhouders als te laag ervaren. HAL, eigenaar van onder meer de FD Mediagroep, heeft volgens de eigen website momenteel 94% van de aandelen van TABS in handen. De Zaanse leverancier van hout- en bouwmaterialen is genoteerd aan de alternatieve mkb-beurs NPEX.
    Jammer dat ze de juicy details er niet bij zetten: wat het bod was, en wat de koers nu is, en allicht ook nog dat mede juist door dat lage bod V8 de sympathie kreeg en wel aardig wat kon oprapen, tegen een nettere prijs, die voor V8 ook een mooie belegging bleek
  10. twinkletown 22 januari 2022 13:52
    Nog meer Tabs Holland nieuws:
    Per 1 januari 2022 is Timber and Building Supplies Holland N.V. (TABS Holland) toegetreden als lid van Ferney. De omzet in ijzerwaren en gereedschappen is volledig ondergebracht bij Ferney. Ferney is een inkoopcombinatie van ijzerwarenhandelaren.
    mixonline.nl/news/6409/tabs-met-jonge...
  11. twinkletown 31 januari 2022 21:33
    Value8 kwam vanavond met een 'Januari-bericht' en Peter Paul de Vries schrijft over TABS Holland (en Bouwcenter Concordia) het volgende:
    Ook van de andere belangen is goed nieuws te melden. De belangen in Concordia en TABS Holland (hout en bouwmaterialen) profiteerden van de combinatie van aanhoudende vraag en hogere prijzen.

    Met betrekking tot Bouwcenter Concordia doet de Vries een verdrietige mededeling:
    Vorige week ontvingen we het trieste bericht van het plotselinge overlijden van Johan Veenstra (58 jaar), de directeur van Concordia. Een uitstekende manager die Concordia in de drie jaar dat hij directeur was een flinke boost heeft gegeven.

    Value8 houdt een belang van 25% in Bouwcenter Concordia (bron: jaarbericht 2020) en zo'n 0,505% (eigen berekening) in TABS Holland.
  12. twinkletown 1 februari 2022 22:08
    quote:

    benito c. schreef op 1 februari 2022 21:18:

    Tabs is goed bezig, opnieuw een houtbedrijf overgenomen, zie website.
    Inderdaad, goed bezig: Tabs neemt Houthandel Looijmans over

    tabsholland.nl/wp-content/uploads/202...
    www.houtwereld.nl/houtnieuws/tabs-hol...
    mixonline.nl/item/6442/tabs-koopt-loo...
    shop.onthoutons.nl/klantenservice/ove...
  13. forum rang 4 shaai 18 februari 2022 15:02
    De omzet van de bouw is in het vierde kwartaal van 2021 met 11 procent gestegen. Dat is de hoogste groei in een kwartaal sinds het begin van de coronacrisis. Voor heel 2021 kwam de omzet in de bouw 8,2 procent hoger uit dan een jaar eerder. De hout- en bouwmaterialenindustrie zag de omzet nog iets meer stijgen.
93 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0709 +0,06%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.161,70 +0,13%
Gold spot 2.318,58 -0,15%
NY-Nasdaq Composite 15.696,64 +1,59%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links