Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel ArcelorMittal AEX:MT.NL, LU1598757687

  • 23,640 24 apr 2024 17:35
  • +0,170 (+0,72%) Dagrange 23,550 - 23,950
  • 2.185.626 Gem. (3M) 2,5M

Arcelor Mittal Mei

1.166 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 59 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 03har 1 mei 2021 11:58
    En wederom een nieuwe maand. Na een enigszins teleurstellende maand April, nieuwe kansen in Mei.

    De cijfers 6 mei, hoe gaan ze er uitzien, gunstig, teleurstellend, verwacht wie het weet mag het zeggen.
    Gunstig is:
    Staal prijs is max.
    Staalbehoefte is max.
    Magazijnen Service centra/klant voorraden laag.
    Ertsprijzen hoog, doch zijn al enige dagen aan het dalen (gunstig of ongunstig).

    Kortom we mogen aannemen dat het eerste kwartaal fantastische resultaten zal laten zien. Maar hoe zit het met de outlook voor de rest van het jaar.
    Ik ben ervan overtuigd dat de staalbehoefte, automotive/witgoed/verpakking/buis en bouw maximaal blijft.

    Hierdoor zal de bezettingsgraad hoog blijven. Volgens mij heeft ArcelorMittal op dit moment alle productie m.u.v. Italia op maximaal staan. Alle revisies, grote renovaties zijn afgerond. Nieuwbouw plannen tot greenplans (India) liggen op de plank of worden al uitgevoerd (Amerika/Mexico/Brazilie/Canada en Liberie). Daarbij natuurlijk nog Italia!

    Blijft over de prijzen, kunnen deze zo hoog blijven, volgens mij alleen als de vraag hoog blijft.
    Echter ik krijg de indruk dat alle staalproducenten maximaal draaien, dit zal het aanbod verhogen en de druk op de vraag verminderen. De ruimte zit dan nog in de voorraden, tot op heden zijn deze bij zowel ArcelorMittal als de gebruikers minimaal.

    Vraag blijft, wil je als gebruiker de magazijn voorraden verruimen bij deze hoge prijzen! Lijkt niet logisch, hoewel een voorraadje chips was nu niet verkeerd ingeschat.

    Parallel daaraan de (gekoppelde) erts prijzen, hoog i.v.m. diverse problemen in de mijnbouw sector in Australie en Brazilie, dambreuken/orkaanschades enz. Deze problemen lijken nu (deels) over waardoor de productie weer conform het gebruik loopt. Voor ArcelorMittal loopt het project Liberie en Baffin island op schema. Hoewel veel erts zelf wordt gewonnen, moet Arcelor daarbij toch nog 32 milj. ton op de markt inkopen. De andere 50 miljoen koopt hij van ArcelorMittal Mining zodat deze winst kan maken!!

    Q1 resultaten volgens of zelfs boven verwachting/concensus => koers stabiel.
    Pas als de outlook goed BLIJFT zal de koers verder stijgen, outlook lijk mij gunstig, koop explosie komt nadat een ieder is gevaccineerd, er is maximaal (spaar) geld zowel bij burgers als overheid. Die nieuwe BMW moet er komen toch.

    Veel succes,
    03haR
  2. forum rang 5 03har 1 mei 2021 12:41
    @Against All Odds,

    Nucor heeft altijd alleen maar E:A:F’s gehad, U.S. Steel heeft wel hoogovens maar veel verouderd niet renoveerbaar volgens huidige standaard. Koers US Steel is altijd met grote halen op en neer, geen stabiele koers maar ook geen stabiele bedrijfsvoering. Ze ‘barsten’ van de milieu claims en andere problemen.

    Milieu/klimaat gaat een item worden in de staal industrie, kijk maar naar de relatie Wijk aan Zee/Overheid en Hoogovens IJmuiden. Evenzo is Puttin in paniek want Siberie lijkt te ontdooien en is de Brits staal industie nagenoeg failliet t.g.v verouderde installaties.

    Arcelor gaat zijn rentevoet zelfs laten bepalen door zijn klimaat/duurzaamheid verbeteringen.

    E:A:F’s lijken milieu vriendelijker omdat deze de energie krijgen van de centrale, en dus zelf geen CO2 uitstoot kennen, doch vergeet niet dat een elektrische-centrale die uitstoot wel heeft, dus milieu technisch schiet dat niet op. Cokes in de centrale of in de hoogoven, effect (CO2) is gelijk.

    03haR
  3. forum rang 5 03har 1 mei 2021 13:47
    @OxMarket

    Milieu:

    China is, n.a.v. milieu problemen, gestopt met ‘export’ subsidies waardoor ‘dumpen’ minder zal worden, ik had dit reeds meerdere malen genoemd o.a. bij de staal/schrot-prijzen. Tevens worden de veel probleem veroorzakende E.A.F.’s afgeschakeld. Dit lijkt zichtbaar in de nu lagere/variërende schrotprijs en zelfs export uit China. China importeerde en exporteerde voorheen weinig tot geen schrot.
    Voordeel is een krimpende productie waarbij aan de interne vraag wordt voldaan en minder export plaats vindt, waardoor ook de staal prijzen zich meer lijken te richten op westerse prijzen.
    In een vorige berekening liet ik zien wat staal mogelijk zou kunnen kosten, duidelijk zichtbaar was de verhouding hoogovens t.o.v. DRI. Arcelor maakt ‘slechts’ 19% van zijn staal met DRI/HBI. Gunstig is wel dat in India AMNS 3 ‘staalmaak’ methodes kent, Hoogovens, DRI en HBI. Arcelor zal deze ervaringen delen met Calvert en hopelijk daarna met Europeese sites. Staal maken is per definitie milieu onvriendelijk, groen staal bestaat niet, het is bruin/roestig of blauw/oxide of zilver/vertint. Groen staal komt alleen geverfd uit een coatinglijn. Nogmaals even ter verduidelijking, per ton staal komt er 1 ton CO2 vrij. Mag U raden hoeveel ton er vrij komt bij het maken van 70 miljoen ton staal!!! Slim van mr. Mittal om zijn ‘rente’ te laten afhangen van verbeteringen. Bij een dergelijk hoge uitstoot heeft elke investering (voorlopig) een maximaal effect.

    03haR
  4. [verwijderd] 2 mei 2021 12:21
    Al met al blijf ik vooral nu erg opletten , AM is de laatste jaren op de cijfers niet omhoog geschoten , wel flink omlaag , ik blijf daarom opletten en verheug me nergens op , OxMarket komt ineens vlak voor de cijfers met een verhaal , zelf heb ik deze zelfde tekst al eens gezien bij webinars, weet niet wat ik ervan moet denken , ik blijf trouw aan mijn eigen strategie , en ja met de termen ritje maken enz , per slot van rekening is het mijn geld , mijn belegging en mijn winst of verlies .
    Zoals als ik lees loopt OxMarket binnen met zijn keuzes , nou dan van harte en vooral geniet ervan succes
  5. [verwijderd] 3 mei 2021 07:59
    Goedemorgen , weer een nieuwe spannende week voor de boeg , wat gaat het worden , omhoog of omlaag ?
    Er komen veel cijfers deze week , is dat gunstig of ongunstig voor AM ?
    Nou ik denk een daling, en dat de overige cijfers ongunstig voor AM zijn , maar dit is mijn gevoel dus , al hoop ik net als de meesten hier op een gigantische stijging , AM is niet de grote ster in het geven van een positieve Outlook , dus ben erg benieuwd .
    .
  6. Against all odds 3 mei 2021 08:28
    Goede morgen,

    Ik denk dat AEX in een kleine consolidatie fase zit en eerst weer even een nieuwe “bodem” moet neerzetten.

    De tot heden gegeven kwartaal cijfers hebben, hoewel over het algemeen goed tot zeer goed, geen koersstijgingen met zich meegebracht, ook niet bij de andere grote staalbedrijven.

    Ik blijf verwachten dat Arcelor Mittal goede tot zeer goede kwartaal cijfers zal publiceren, en waarschijnlijk ook een positieve Outlook, maar of dat dit voldoende zal zijn om aan de hooggespannen verwachtingen van de Beleggers te voldoen in een Consoliderende markt blijft de vraag, hierom neem ikzelf tot de kwartaal cijfers ook geen nieuwe posities in.

    Ik stel mijn hoop echter steeds meer bij op de korte termijn toekomst, want verwacht dat hoe goed de
    Cijfers Q1 ook zijn de cijfers van Q2 beter zullen zijn, en dat mogelijk de visie van beleggers en analisten zal verbeteren als duidelijk kan worden dat de cyclus zijn omhoog gaande trend langer als verwacht zal aanhouden, en wat deze potentiële exorbitante resultaten en vrije cash flow resultaten met een balans en bedrijf als Arcelor Mittal kan doen (als de EBITDA en Vrije cash flow meerdere kwartalen hoog blijven)

    In de vorige grote up cyclus besloot Arcelor Mittal deze gelden te investeren in uitbreiding om de grootste te worden, maar het lijkt alsof dat momenteel niet gaat gebeuren.

    Hopelijk dat de te verwachten winsten, positiever geïnvesteerd worden en een betere return on investment gaan opbrengen.

    Ik zelf hoop dat bij iets boven de 24 de bodem wel is gevonden, en bij een iets positiever AEX en algemeen beeld de 25 wel weer kan worden opgezocht.

    De lager als 24 zie ik enkel zitten na publicatie van de Q1 cijfers en Outlook, en hetzelfde geld voor een potentiële uitbraak boven de 25,50.

    Hoewel een zeer grote spread tussen 24 en 25,50 voel ik mij niet comfortabel genoeg om voor de korte termijn een positie in te nemen (koop of verkoop), maar ik blijf positief op Arcelor Mittal op de middellange (maanden) en lange termijn ( jaren).

    Voor de middel lange en lange termijn zie ik geen enkele reden om aan te nemen dat Arcelor Mittal niet zijn 2018 koersen van boven de 30 positief kan doorbreken.

    Veel succes allemaal
  7. forum rang 7 mvliex 1 3 mei 2021 08:50
    quote:

    Pussy schreef op 3 mei 2021 07:59:

    Goedemorgen , weer een nieuwe spannende week voor de boeg , wat gaat het worden , omhoog of omlaag ?
    Er komen veel cijfers deze week , is dat gunstig of ongunstig voor AM ?
    Nou ik denk een daling, en dat de overige cijfers ongunstig voor AM zijn , maar dit is mijn gevoel dus , al hoop ik net als de meesten hier op een gigantische stijging , AM is niet de grote ster in het geven van een positieve Outlook , dus ben erg benieuwd .
    .
    Welke overige cijfers?
  8. [verwijderd] 3 mei 2021 09:45
    quote:

    Pussy schreef op 2 mei 2021 12:21:

    Al met al blijf ik vooral nu erg opletten , AM is de laatste jaren op de cijfers niet omhoog geschoten , wel flink omlaag , ik blijf daarom opletten en verheug me nergens op , OxMarket komt ineens vlak voor de cijfers met een verhaal , zelf heb ik deze zelfde tekst al eens gezien bij webinars, weet niet wat ik ervan moet denken , ik blijf trouw aan mijn eigen strategie , en ja met de termen ritje maken enz , per slot van rekening is het mijn geld , mijn belegging en mijn winst of verlies .
    Zoals als ik lees loopt OxMarket binnen met zijn keuzes , nou dan van harte en vooral geniet ervan succes
    Goedemorgen Pussy,
    Ik ben geen FUD-verspreider of een troll of iets, ik post nu geloof ik sinds februari over dit aandeel op een internationaal forum daar schreef ik al eerder over bijvoorbeeld de potentiële schrapping van belastingvoordelen voor Chinese exporteurs en de productie-halts op hoogovens in China (Tzansghan provincie begon het mee).
    www.spglobal.com/platts/en/market-ins...
    www.metalbulletin.com/Article/3986628...

    Hier het verhaal waar ik op doel, ik droeg dit aan omdat ik een aantal leden hier zag praten over stijgende staal/erts prijzen (gelukkig verzorgd MT een deel van de eigen voorraad, ook na verkoop van MT USA aan CLF (tevens nog een belang, van momenteel ong. 10% daarin(?))), een belangrijk onderdeel van de stijgende internationale prijzen is ook het verminderde export volume van China ofwel hun stijgende prijs (en hopelijk een combinatie van die twee, maar dat is natuurlijk altijd afwachten vanuit China haha).

    Verder, ter verduidelijking, ik bedoelde niks tegen uw strategie, ik zie u vaker daghandelen met 1000 stukken en geloof dat u nagenoeg altijd succes heeft dusja, wie ben ik hahaha. Ik vond de termen gewoon komisch want ik kende die absoluut niet en ik dacht dat het iets van dit forum was, echter toen hoorde ik het ook op de radio dus ging ik er vanuit dat het beleggers jargon is oid.
    Binnen lopen is een groot woord, maar gezien mijn situatie en mijn portefeuille mag ik inderdaad ZEER tevreden zijn, gelukkig!

    Wat u zei over de koersen deze week kan ik me wel in vinden, ik houd me persoonlijk iets te veel bezig met de schommelingen van dag tot dag, echter probeer ik te kijken naar de langere termijn en ik ben van mening dat die ZEER goed is voor MT aangezien ik denk dat de staalprijzen zullen stabiliseren op een hoger niveau en een bedrijf als MT daarvan kan profiteren als ze doorgaan met de ontwikkelingen die zie nu lijken te maken.

    (Bonus feitje; Goldman Sachs rekent voor CLF op een staalprijs van 750 USD in q3/4 van 2021, sinds het nieuws uit China van de export rebate cut zijn de prijzen geskyrocket en praten we momenteel over $1000+ in q2 van 2022, het is afwachten waarop ze stabiliseren).
1.166 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 59 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Herstel in zicht voor ArcelorMittal

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links