Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bitcoin beoordelen met de REVE indicator

14 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 1 maart 2021 17:49
    Beste mensen,
    Ik heb een nieuwe indicator gebouwd, welke ik REVE heb genoemd. In de bijlage is dat het paneel onder de hoofdgrafiek. Ik ga af en toe het verloop van de Bitcoin bespreken, omdat dit een interessant buitenbeentje is in de beleggingsmogelijkheden. M.i. is het belangrijkste kenmerk dat de handel voortdurend doorgaat en ook dat er geen High Frequency Trading in mogelijk is, omdat het kopen en verkopen ervan minuten duurt. Een ander leuk kenmerk is dat er volume wordt gerapporteerd, wat nodig is voor het gebruik van de REVE.

    De REVE is geschreven in Pinescript, de code staat hier: www.tradingview.com/script/LeC6mldC-R...

    In mijn bijgevoegde grafiek heb ik de kleuren voor de volume-expansies aangepast, namelijk groentinten voor expansies die door (vemoedelijk) insitutionele professionele handelaren zijn teweeg gebracht en roodtinten voor (vermoedelijke) zelfstandige, meer amateuristische handelaren.
    De range extensies hebben dezelfde kleuren als in de code, namelijk rood voor een sprong in prijs omlaag, blauw omhoog en zwart voor flink op en neer, maar per saldo geen prijs effect.
    Belangrijk is de achtergrondkleur van de REVE. Daar zijn vijf kleuren mogelijk, namelijk blauw voor duidelijk opwaarts momentum, rood voor duidelijk neerwaarts momentum, groen voor enigszins opwaarts, grijs voor enigszins neerwaarts en wit voor zijwaarts momentum.

    De bitcoin heeft de afgelopen dagen een rood REVE en vrijwel geen opvallende volumeschommelingen. Zit dus nog in een dalende trend.
  2. [verwijderd] 10 maart 2021 15:06
    Beste mensen, aan de grafiek heb ik nu een nieuwe indicator toegevoegd, welke nog in een experimenteel stadium verkeert. Ik noem hem Buyer or Sellers Dominance indicator (Bosdom). Deze rapporteert het verschil tussen kopers-vulume en verkopers-volume in de afglopen 10 periodes.Ik bekijk hem nog even, hoewel ik heb gevoel heb dat het een zinvolle indicator is die, zoals het hoort, iets laat zien wat je aan de gewone grafiek niet kunt zien. Het is het histogram onder de REVE, de achtergrond kleuren heb ik gelijk gemaakt aan de REVE. Ik leg het aflezen ervan zo uit dat het histogram de volume-actie toont en de achtergrond de prijs-actie. REVE toont ook een volume- en een prijs actie, maar dan weer heel anders geanalyseerd.

    De afgelopen drie dagen is de bitcoin gaan stijgen, REVE is sinds drie dagen blauw, gisteren was er een volume-event. Kopers zijn dominant, dus dat belooft een rally te worden. De koers is weer in de buurt van de vorige top.
  3. [verwijderd] 23 maart 2021 00:25
    Beste mensen, ik de Bosdom herdoopt in "faith indicator". Het script ervan heb ik inmiddels gepubliceerd: www.tradingview.com/script/ev2TidhJ-F...
    Ik heb hem in de grafiek nu boven de REVE gezet, omdat ik deze indicator een mooiere onderkant aan de hoofdgrafiek vind geven.
    Inmiddels is de bitcoin een beetje op en neer gegaan, maar vandaag is er een grote rode candle gevormd. Het vertrouwen in de koers is een beetje negatief geworden. Omdat de markt niet reageert met steunvolume voorzie dat de koers het kanaal zal oversteken naar de onderste lijn, dus 35538 euro voor een bitcoin. dan denk ik dat de koers niet dieper zal gaan, maar daarna weer zal terugkeren, naar 51000, een volledige schommeling in de huidige "natuurlijke" range dus. Dan hopelijk verder omhoog. Dat zien we over een paar weken..
  4. [verwijderd] 30 maart 2021 16:01
    Beste mensen, de bitcoin is inmiddels iets boven de € 50.000 gekomen, hij is niet zo diep gezakt als ik de vorige keer had voorzien, maar maakte een omkeerpatroon op € 42.540 met vooral institutioneel volume als steun. De angst ebt uit de markt weg en er is duidelijk opwaarts momentum. Ik verwacht dat de bitcoin nog iets verder stijgt, naar bovenste grens van het kanaal, dus € 54.000 en dan zien we wel weer verder over een week of wat
  5. [verwijderd] 24 april 2021 14:34
    Beste mensen, de prijs van de Bitcoin had de afgelopen weken een rampzalig verloop, hij staat nu iets boven € 40.000. In de grafiek van de bijlage zien jullie de candles in de rode band terecht komen, onder de onderste fibonacci lijn die tot op dit ogenblik weerstand geeft. De faith indicator geeft een paniek waarde van acht, erger kan niet, de TPX (Trader Pressure indeX) geeft een grote dominantie aan van verkopers. Hen enige lichtpuntje is dat gisteren een climax volume was in de REVE, wat het einde van de neerwaartse rally kan betekenen. Ik verwacht nu bodemvorming.
  6. [verwijderd] 13 mei 2021 22:48
    Hallo, alweer een rampzalig verlopen prijsontwikkeling van de Bitcoin, naar ik begrijp omdat Elon Musk, de grootste eigenaar van Tesla, die een paar maanden geleden de Bitcoin omarmde, opeens de Bitcoin dumpt. Waarschijnlijk doet hij dit op verzoek van de Chinezen, die gedreigd zouden hebben om zijn elektrische auto's van hun markt te weren als hij Bitcoin blijft steunen. Eigenlijk zien we nu dat de waarde van Bitcoin robust is en niet makkelijk onder €40000 kan worden gebracht. Ik denk dat de wereld deze munt zal blijven gebruiken, met of zonder Elon Musk, en dus opwaarderen. Voor alsnog staat de koers bij de weerstand van €40000, mijn eerdere voorspellingen van boven €50000 laten op zich wachten. Geduld is nodig.
  7. [verwijderd] 9 juni 2021 22:35
    Beste mensen
    Zo robuust was de bitcoin nou ook weer niet, ze koerst inmiddels rond € 30.000. Afgelopen weken is de crypto zelfs afgedaald naar rond de € 24.000, maar gelukkig kwam het goede nieuws uit El Salvador zodat nu vast staat dat in tenminste één land op Aarde de bitcoin volkomen legaal is. We moeten hopen dat meer landen volgen, ze zullen zonder twijfel onder hevige internationale druk worden gezet om dit besluit weer in te trekken. Ik vermoed dat het vertrouwen in de dollar zo laag is dat dit soort landen de mogelijkheid willen hebben om naar iets anders uit te wijken. De koers is afgelopen dagen wat opgelopen, ik verwacht dat de neiging om bitcoins van de hand te doen is afgelopen en er een periode van stijging komt.
  8. [verwijderd] 25 juni 2021 17:38
    Beste mensen,
    inmiddels is er wat meer nieuws uit El Salvador, daar gaan ze "het tientje van Lieftinck" toepassen, want ELKE burger van het land krijgt een app van de regering met een bitcoin wallet waarin de regering 30 USD aan BTC stopt, zodat het betalingsverkeer in het land volledig op BTC over kan gaan. Dit zal a.s. september al gebeuren, er zal iets van 100 miljoen USD aan besteed worden.
    cointelegraph.com/news/el-salvador-to...
    Allerlei financiële instituties zijn boos en proberen El Salvador te straffen. Ik verwacht dat als het El Salvador lukt om dit voornemen te realiseren, er een heuse officiële cryptomunt is gerealiseerd waarmee in volkomen privacy onbeperkt betalingen kunnen worden gedaan.
    De koers van BTC lijkt intussen gestabiliseerd rond 30000 euro. In de Fibzones slingert de koers netjes rond een ongeveer horizontaal verlopende grijze band, de Reve laat zien dat na elke volumineuze dumping van BTC er een flinke opkoop plaatsvindt. Ik verwacht met het geaccepteerd worden van BTC een zonnige toekomst voor de koers ervan.
  9. [verwijderd] 1 augustus 2021 12:45
    Beste mensen
    Op 21 juli kwam er in de grafiek van de bitcoin in euro's (BTCEUR) opeens een omkeer patroon en sindsdien gaat de koers in een rechte streep omhoog van het dieptepunt rond € 25000 naar het huidige niveau van € 35000, de REVE laat in de laatste dagen van juli enthousiaste climax volumes zien door gretige kopers. De TPX lijkt nu een overbought te tonen, de Faith een groot vertrouwen in verdere koersstijgingen. Daarom verwacht ik voor komende weken eerst een pas op de plaats met een koers rond € 34000 en daarna heb ik goede hoop op verdere stijgingen.
  10. [verwijderd] 13 augustus 2021 17:10
    Beste mensen.
    Vandaag is in de grafiek een tweede vlag binnen de uptrend afgerond met een omkeerpatroon. De REVE geeft geen volume- of rangebijzonderheden aan zodat ik aanneem dat de uptrend in de komende weken zal worden voortgezet. Vlaggen zijn immers voortzettingspatronen!
  11. [verwijderd] 4 september 2021 11:40
    Beste mensen.
    In El Salvador wordt volgende week de bitcoin wettig betaalmiddel. Er komen zelfs geld automaten waar de mensen US dollars zullen kunnen opnemen van hun wallet. Ik hoop dat dit allemaal goed zal gaan. In de grafiek zien we dat de koers op een niveau van € 42000 horizontaal beweegt. De groene staafjes van de REVE duiden op belangstelling door institutionele handelaren. Kennelijk probeert men de koers op dit niveau te stabiliseren.
  12. [verwijderd] 19 september 2021 18:00
    In de hoofdgrafiek zet ik tegenwoordig het KeltCOG kanaal, hier een link naar de beschrijving hiervan www.tradingview.com/script/vnpB6Jmq-K...
    De afgelopen weken bewoog de koers zich rond de grijze COG zone, wat betekent dat de markt tevreden is met de huidige koers van ongeveer € 40000 Er waren in de REVE maar enkele volume en range incidenten, wat er op wijst dat de markt evenwicht gevonden heeft
  13. [verwijderd] 6 oktober 2021 10:36
    Beste mensen.
    Er komt veel goed nieuws van het Bitcoin front. Uit El Salvador horen wij geen negatieve geluiden, El Salvador heeft ook een 'eigen' mining gestart die milieuvriendelijk werkt met thermische energie. Brazilië heeft vandaag aangekondigd dat ze er ook een wettig betaalmiddel van willen maken. De koers begon vorige week opeens te stijgen op basis van speculatief volume en ook op latere dagen laat de REVE oranje volumestootjes zien. De candles lopen nu in de blauwe uptrend zone. Als de uptrend aanhoudt, verwacht ik dat deze maand weer de € 50000 wordt bereikt.
14 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,67 -1,06%
EUR/USD 1,0617 -0,08%
FTSE 100 7.820,36 -1,82%
Germany40^ 17.760,40 -1,48%
Gold spot 2.382,45 -0,03%
NY-Nasdaq Composite 15.865,25 -0,12%

Stijgers

Avantium
+5,13%
FASTNED
+2,27%
Air Fr...
+2,00%
DSM FI...
+1,84%
CM.COM
+1,69%

Dalers

Arcelo...
-6,90%
Aperam
-6,68%
JUST E...
-4,85%
SBM Of...
-4,17%
RANDST...
-3,69%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links