Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Scandinavische (Noorse, Zweedse, Deense, Finse) aandelen« Terug naar discussie overzicht

HydrogenPro

66 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. Max Downforce 9 januari 2021 18:37
  Waterstofbedrijf HydrogenPro zal helpen Spaanse energiereus Repsol in de ontwikkeling en het versnellen van haar vooruitgang in steeds een emissievrije bedrijf in 2050, een beurs aankondiging zei op vrijdag.

  HydrogenPro zal technologie bijdragen en hoe het bedrijf efficiënte hogedrukalkaltrolyten kan bouwen en leveren om groene waterstof te produceren. Dit zal bijdragen aan het koolstofvrij maken van Repsol en het helpen zijn emissievrije doelstellingen te bereiken.

  Het Noorse waterstofbedrijf heeft al een intentieverklaring aangegaan met een dochteronderneming van Repsol, Petroloes del Norte. De eerste fase omvat samenwerking om later deze maand een aanvraag voor Europese Green Deal-financiering voor te bereiden en in te dienen. De toekomstige projecten zijn afhankelijk van de toewijzing van Green Deal-financiering.

  "We zijn blij dat we de kans hebben om samen te werken met Repsol, dat is het eerste bedrijf in hun sector om zo'n ambitieus doel te stellen," de CEO van HydrogenPro, Mårten Lunde, zei in de beurs aankondiging.

  HydrogenPro aandelen zijn een stijging van 51,96 procent in de afgelopen maand tot NOK 62,0.
 2. Max Downforce 16 januari 2021 10:46
  ....maar om informatie te delen. Onderstaand artikel is wellicht interessant.

  "We hebben geprofiteerd van het parcours dat Nel voor ons is gegaan. Maar we zijn niet te vergelijken met Nel. Ze doen meer dingen dan wij, en ze hebben ook een veel uitgebreider businessmodel", zegt ceo Mårten Lunde van Hydrogenpro nadat hij aan de bel trok bij Oslo Børs.
  Hydrogenpro is in 2013 gestart als adviesbureau op basis van samenwerking met het Chinese Tianjin Hydrogen Equipment over exclusieve rechten op het gebruik van het Chinese waterstofproductieapparaat, een zogenaamde elektrolyse.
  Een elektrolysepijp produceert waterstof met water en elektriciteit. Hydrogenpro's business idee is om grote waterstoffabrieken te bouwen gericht op de industrie.
  In The Financial Times op woensdag, Nel chief executive Jon André Løkke zei dat het de industrie, en niet de transportsector, dat zal het belangrijkste gaan vooruit. Nel en Hydrogenpro worden dus concurrenten. Maar volgens de Hydrogenpro-baas is er genoeg ruimte voor beide.

  Het is de industrie die telt
  "Deze markt wordt zo groot dat er meer dan genoeg te doen is voor alle bedrijven die slagen. Hoewel de waterstofbedrijven met elkaar concurreren, is het waterstof geproduceerd uit fossiele energiebronnen die onze belangrijkste concurrent is," zegt Lunde.

  Vier contracten
  Nel en Hydrogenpro hebben echter totaal verschillende benaderingen van deze markt.
  ANNONSE
  Terwijl Nel een grote productiecapaciteit van elektrolyse en tankstations opbouwt en investeert in gestandaardiseerde oplossingen, is Hydrogenpro meer een ingenieursbureau dat met behulp van verschillende onderaannemers faciliteiten voor zijn klanten zal opzetten.
  VEEL ERVARING: Voorzitter Walter Qvam, bestuurslid Terje Mikalsen en CEO Mårten Lunde in gesprek tijdens de beursgang van HydrogenPro van woensdag.
  "De elektrolysetechnologie is 200 jaar oud, dus niemand heeft er een patent op. Maar we hebben elementen die onze technologie zeer aantrekkelijk maken in een grootschalig segment", zegt Lunde.
  "Er zijn op dit moment geen grote fabrieken gebouwd voor de productie van groene waterstof. We hebben vier contracten, waarvan we hopen dat er binnen niet al te lang een investeringsbeslissing zal worden genomen. Hier zijn er first-mover voordelen, en we verwachten een aantal voordelen te krijgen," voegt voorzitter Walter Qvam.
  Gemakkelijk te pootwinnaars
  Als je het vergelijkt met andere disruptieve technologieën, zijn het vaak de gemakkelijk te verbinden spelers die de snelste groei
  Walter Qvam, Hydrogenpro
  Qvam was tussen 2008 en 2016 ceo van Kongsberg Gruppen.
  "Er zijn meer manieren om over zaken na te denken dan zelf de hele waardeketen te bezitten. Als je het vergelijkt met andere disruptieve technologieën, zijn het vaak de easy-going spelers die de snelste groei krijgen, zegt de voorzitter, eraan toevoegend:
  "In deze markt zullen er de hele tijd nieuwe ideeën en technologieën zijn, en dan kan het jammer zijn om nauw verbonden te zijn met een technologie of sommige leveranciers.
  – Heeft u winkeltechnologie bij verschillende aanbieders gezien?
  "We zijn gebonden aan sommige leveranciers, maar we moeten dynamisch zijn en in staat zijn om te beschikken over een flexibele supply chain. We willen ons daarom niet optuigen met een grote faciliteit hier thuis", zegt Lunde.

  Mitsubishi aan de eigenaarkant
  Het geld dat Hydrogenpro heeft opgehaald in verband met de Mercury Market-notering zal worden gebruikt om het werkkapitaal te verbeteren en een grotere organisatie op te bouwen. Lunde verwacht dat er het komende jaar tussen de acht en tien meer medewerkers in het bedrijf zullen zijn.
  Een van de vier grote contracten van het bedrijf is met Mitsubishi Power, en het is eerder bekend dat de Mitsubishi Group 120 miljoen NOK heeft bijgedragen aan de kwestie.
  "Mitsubishi kwam enkele jaren geleden naar ons toe omdat ze onze technologie en oplossingen leuk vonden. We zien dit als een bevestiging dat we goed werken", zegt Lunde.
  Wanneer ga je geld verdienen?
  "We hopen dat het al in 2021 gebeurt, maar het zal worden geregeld door onze contracten. Op dit moment zijn er geen definitieve investeringsbeslissingen genomen over een van deze," zegt Lunde, eraan toevoegend:
  "Onze pijplijn groeit van maand tot maand. In een dergelijke beginfase zijn er echter enkele licht luchtige projecten. Het is daarom belangrijk dat we ons kunnen concentreren op de meest realistische projecten.
 3. forum rang 6 'belegger'' 16 januari 2021 13:38
  Mooi overzichtsartikel. Het bevestigt in grote lijnen wat ik al dacht. Namelijk dat het een advies- en/of ingenieursbureau is. Als ik kijk naar de market cap dan past HydrogenPro 13 keer in NEL.

  Industrie of transport
  In de media begint men in algemene artikelen over waterstof vaak over transport. Bovenstaande partijen hebben het juist over de industrie en dat ligt meer in lijn met organisaties zoals bijvoorbeeld het IEA. De staal- en cementindustrie zijn daar voorbeelden van. Dat verzin ik niet zelf.

  Grootschalige projecten
  Verder wordt gesproken over grootschalige projecten. Om welke capaciteit het dan precies gaat kan ik nog niet vinden. NEL heeft met Iberdrola een contract getekend voor een 20MW electrolyser, maar ook een MoU voor een project met een capaciteit van 200MW in 2023.

  Engineering, Procurement & Construction (EPC)
  Bij grote projecten wordt over het algemeen onderscheid gemaakt tussen Engineering, Procurement & Construction (EPC) en het leveren van de techniek. Zo levert NEL de techniek en werken zij voor het EPC gedeelte vaak met Kværner. Een ander voorbeeld is ITM dat voor het EPC gedeelte werkt met Linde. Om bij de Noorse aandelen te blijven zie ik bijvoorbeeld Aker Solutions (NO0010716582) die volgens hun eigen website EPC verzorgen voor groene, blauwe en turquoise waterstoffabrieken en e-fuel: www.akersolutions.com/what-we-do/rene...

  Volgens mij kun je HydrogenPro dan ook beter vergelijken met partijen die EPC verzorgen dan met een partij als NEL. Ik kan mij voorstellen dat het bedrijf weinig overhead heeft. Aan de andere kant vind ik het lastig inschatten in hoeverre grote partijen in zee willen gaan met een dergelijk klein bureau. Daarin zie ik wel een risico, maar als zij een paar mooie contracten weten binnen te halen kan het ook ineens snel gaan met de koers. Wat mij betreft interessant om te volgen, maar enige voorzichtigheid kan volgens mij geen kwaad.
 4. Max Downforce 19 januari 2021 17:08
  Daar sluit ik mij helemaal bij aan.

  Financial calendar for HydrogenPro AS
  Year 2021

  • Feb 22, 2021: Fourth-Quarter Report 2020
  • May 25, 2021: First-Quarter Report 2021
  • May 31, 2021: Annual General Meeting
  • Aug 23, 2021: Second-Quarter and Half-Year Report 2021
  • Nov 22, 2021: Third-Quarter Report 2021
 5. Max Downforce 5 maart 2021 19:41
  Thx, als ik wat nieuws heb gevonden deel ik het. Momenteel niet echt veel fundamenteels. Wel zijn er extra aandelen uitgegeven als ik het goed heb begrepen. (heb wel mijn positie weer beetje uitgebreid, maar geen idee waar de bodem momenteel ligt)

  live.euronext.com/nl/product/equities...
66 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 758,21 0,00%
EUR/USD 1,1877 +0,04%
Germany30^ 15.553,50 -0,10%
Gold spot 1.811,75 -0,05%
LONDEN-FTSE 100 7.097,96 +0,23%
NY-Nasdaq Composite 14.681,07 +0,06%

Stijgers

Alfen ...
+3,75%
SBM Of...
+1,79%
RELX
+1,24%
Royal ...
+1,22%
Arcelo...
+1,07%

Dalers

PROSUS
-6,33%
OCI
-4,38%
Vastned
-4,05%
Brunel
-2,76%
VIVORY...
-1,84%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links