Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Oranjewoud 2021

113 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 4 januari 2021 07:13
    Een onderzoek naar wanbeleid Sanderink is gerechtvaardigd
    Commentaar 3 jan

    De neergang van de Twentse ondernemer Gerard Sanderink (72) is zo langzamerhand ronduit tragisch. De selfmade miljonair bouwde jarenlang aan een bedrijvenconglomeraat met als kroonjuwelen IT-bedrijf Centric, bouwbedrijf Strukton en ingenieursbureau Antea Group. Sanderink heeft zo'n 15.000 medewerkers in dienst en is een essentiële leverancier van de overheid.

    Sanderinks imperium leek onverwoestbaar. Maar het leven van de Quote 500-miljonair staat al enige tijd volledig op zijn kop. Onder de giftige invloed van de al lang geleden als 'cybercharlatan' ontmaskerde Rian van Rijbroek is de zakenman aan een destructieve zuivering begonnen in de top van zijn bedrijven. Voormalige vertrouwelingen en kundige managers verlaten massaal zijn concern. Bij Centric, een voor de Nederlandse infrastructuur essentiële leverancier van IT-systemen, is er van het oorspronkelijke bestuur zelfs niemand meer over. Verder zag Centric klanten vertrekken en de winst halveren.

    Wat de neergang extra pijnlijk maakt, is de soap rond Brigitte van Egten. Zij werkte jarenlang als directeur bij een van Sanderinks bedrijven en was ook zijn geliefde. Maar met de komst van Rian van Rijbroek in het leven van Sanderink moest 'rivale' Van Egten het veld ruimen.

    De deels publiekelijk uitgevochten vete met zijn ex — een gênante vertoning waar Van Egten nooit om heeft gevraagd — roept inmiddels de prangende vraag op of Sanderink nog wel capabel is om zijn bedrijven te besturen. Zo lapte Sanderink gerechtelijke uitspraken aan zijn laars, publiceerde lasterlijke informatie over zijn ex via zijn zakelijke accounts, bedreigde een politiefunctionaris en vernietigde in beslag genomen bewijsmateriaal.

    Pas vorige week liet de raad van commissarissen van beursfonds Oranjewoud, waar Strukton onder valt, van zich horen: Sanderink is onder verscherpt toezicht gesteld. Rijkelijk laat, de reputatieschade is onomkeerbaar. Maar het is nu zaak dat de rvc zijn rug recht houdt en Sanderink bij zinnen brengt. Lukt dat niet dan rest een gerechtelijk onderzoek naar wanbeleid.

    Daarbij hoort de kanttekening dat Centric buiten het bereik van de Oranjewoud-rvc valt. Maar de advocaat-generaal van de Ondernemingskamer heeft ook een eigen bevoegdheid. Die aanwenden is een paardenmiddel, maar vanwege de cruciale positie die Centric inneemt als overheidsleverancier helaas gerechtvaardigd.

    fd.nl/ondernemen/1369116/een-onderzoe...
  2. forum rang 4 shaai 4 januari 2021 20:36
    www.oranjewoudnv.nl/sanderink-treedt-...

    Sanderink treedt terug bij Oranjewoud N.V. en de dochterondernemingen

    Utrecht, 4 januari 2021 – Met ingang van vandaag heeft Gerard Sanderink zijn bestuurlijke taken bij Oranjewoud N.V., Antea Group en Strukton Groep neergelegd. De Raad van Commissarissen van Oranjewoud N.V. zal binnen haar bevoegdheden acteren om tot een passende invulling van de opengevallen posities te komen.

    Aanleiding voor het terugtreden is de ontstane onrust rond de persoon Gerard Sanderink. Hij, evenals de Raad van Commissarissen, vindt deze commotie niet in het belang van de bedrijven van Oranjewoud N.V. en wil met deze stap rust creëren.

    De komende periode zal verder worden gewerkt aan het passend maken van de governance.
  3. forum rang 4 shaai 4 januari 2021 22:11
    Degelijk stuk:

    www.rtvoost.nl/nieuws/1493475/Herman-...

    "We moeten schoon schip maken, dit is slecht voor Strukton, voor al zijn bedrijven", zo motiveert Spenkelink het ontslag van topman Sanderink. Hoe dat ontslag tot stand is gekomen, hoe groot de druk was van de commissarissen en of Sanderink uiteindelijk zelf de beslissing heeft genomen wordt niet duidelijk. Maar Spenkelink klinkt ferm: "Het gedonder moest gewoon ophouden." Hoewel IT-bedrijf Centric niet onder Oranjewoud valt is Sanderink daar ook opgestapt.

    Of de 72-jarige Sanderink nog terugkeert, daarover wil Herman Spenkelink het niet hebben. "Dat weten we niet, daarover kan ik geen uitspraken doen." Wel vraagt Spenkelink nog respect voor Sanderink: "Het is een genie, een eigenzinnig genie, die doen wel vaker gekke dingen. Feit is wel dat hij prachtige bedrijven heeft opgebouwd en 15.000 man aan het werk heeft."
  4. forum rang 4 shaai 4 januari 2021 23:15
    www.tubantia.nl/enschede/reacties-aft...

    Reacties aftreden topman Sanderink: ‘Hij is wel opgestapt, maar nog niet weg’
    ENSCHEDE - De reacties op het opstappen van topman Gerard Sanderink van Centric en Oranjewoud zijn voorzichtig positief. Volgens CDA-kamerlid Pieter Omtzigt is het een verstandig besluit. Beleggersvereniging VEB waarschuwt dat Sanderink als aandeelhouder nog steeds invloed heeft.

    Angelique Kunst 04-01-21, 21:57
    Pieter Omtzigt, die onlangs Kamervragen stelde over het gedrag van de Twentse topman: „We stellen niet snel vragen over individueel gedrag bestuurders, maar hier maakten we bewust een uitzondering vanwege de belangen. Een bestuurder - ook al is hij eigenaar - dient evenwichtig de belangen van alle stakeholders te behartigen. Het was zeer de vraag of hij dat kon en daarom was het zeer wel mogelijk dat er snel een enquête zou starten bij de OndernemingsKamer vanwege wanbestuur. Voor de rust, voor het behoud van werkgelegenheid is dit veruit het beste. Daarom is het goed dan Sanderink deze stap genomen heeft.”
  5. forum rang 10 voda 5 januari 2021 16:44
    Na vertrek is topman Sanderink dinsdag alweer 'gewoon op kantoor' bij Strukton
    Joris Polman Stijn van Gils 12:16

    Medewerkers reageren gelaten op het het vertrek van Gerard Sanderink als topman bij beursfonds Oranjewoud en IT-bedrijf Centric. Ingewijden houden er rekening mee dat het aftreden van de topman vooral symbolisch is en hij achter de schermen nog altijd de touwtjes in handen houdt. Dinsdagochtend verscheen hij volgens ingewijden alweer op het hoofdkantoor van Strukton in Utrecht.

    Sanderink vertrok maandag als topman van beide bedrijven na grote onrust rondom hem en Kamervragen over zijn bedrijven. Maar ook na zijn vertrek behoudt Sanderink zo'n 99% van de aandelen Oranjewoud, het moederbedrijf achter bouwer Strukton en ingenieursbureau Antea Group met een jaaromzet van €2,4 mrd. IT-bedrijf Centric, met een jaaromzet van zo'n €482 mln, is zelfs volledig in eigendom van de 72-jarige ondernemer.

    Sanderink behoudt invloed
    Sanderink was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar over zijn vertrek als topman. Herman Spenkelink, voorzitter van de raad van commissarissen van Oranjewoud, wilde maandagavond niet meteen ingaan op de nieuwe rol van Sanderink. Of de ondernemer nog betrokken blijft bij gesprekken over de toekomst van de onderneming is volgens hem bijvoorbeeld nog niet duidelijk. Wel mag Sanderink van de president-commissaris nog gewoon naar kantoor komen en dat doet hij dus ook.

    Een woordvoerder van Centric, dat juridisch losstaat van Oranjewoud, liet dinsdagochtend weten dat Sanderink zelf besloten heeft om af te treden en alle vertrouwen heeft in het nieuwe bestuur. Hij blijft wel eigenaar en kan in die hoedanigheid zijn stem uitbrengen op de agendapunten van de aandeelhoudersvergadering. Ook mag hij zelf punten inbrengen in de aandeelhoudersvergadering. Het is niet te verwachten dat Centric straks anders georganiseerd gaat worden, laat de woordvoerder weten.

    Dieptepunt
    De weg die uiteindelijk tot het aftreden van Sanderink leidde, werd zo'n twee jaar geleden ingeslagen. Nadat hij in zelfbenoemd cyberexpert Rian van Rijbroek zijn nieuwe vriendin vond, verloor hij het vertrouwen in zijn voormalige vertrouwelingen. Sindsdien vecht hij allerlei juridische geschillen uit. Zo beschuldigt hij, zonder bewijs, zijn ex-vriendin van fraude en stelde hij dat het voormalige bestuur van Centric over 2018 een onjuiste jaarrekening heeft opgeleverd.

    De reeks conflicten bereikte twee weken geleden op het hoofdkantoor van Strukton in Utrecht een dieptepunt. Sanderink zou daar bewijs hebben vernietigd tijdens een beslaglegging daarop. Op dit delict staat maximaal vier jaar gevangenisstraf. Ook zou hij die dag een hulpofficier van justitie hebben bedreigd.

    Voor de commissarissen van Oranjewoud was na het incident in Utrecht de maat vol. Ze zouden zware druk op de ondernemer hebben gezet om af te treden. Ook bij het anders georganiseerde Centric zou grote druk op hem zijn uitgeoefend, waarna Sanderink wel weg moest.

    Gelaten reacties bij Centric
    Medewerkers van Centric reageren volgens ingewijden gelaten op de bestuurswissel. Ze moeten eerst nog maar zien wat het betekent dat Sanderink weg is als hun leider. Eerder legde Sanderink namelijk al verschillende rechtelijke uitspraken naast zich neer. In december werd bij het gerechtshof van Arnhem bijvoorbeeld nog afgesproken dat Sanderink zich niet meer over zijn ex-vriendin zou uitlaten. Enkele dagen later stuurde hij 'een persoonlijk bericht' met een geheim rapport over zijn ex aan personeel van zijn bedrijven. Ook hoogwaardigheidsbekleders zoals minister-president Mark Rutte en Klaas Knot, president van De Nederlandsche Bank (DNB), ontvingen het later als rapport.

    Bij zijn IT-bedrijf heeft Sanderink na botsingen bovendien het volledige bestuur vervangen. De bestuurders die nu overblijven staan bekend als hechte vertrouwelingen van hem. De huidige ceo Henny Luijrink trad eerder op namens Sanderink tijdens rechtszaken tegen het oud-bestuur. Daarin herhaalde hij onder meer, zonder bewijs, dat een voormalige directeur zou hebben gerommeld met cijfers. De overgebleven niet-uitvoerende bestuurders zijn nu Louis Luijten, die na het vertrek van Sanderink is gepromoveerd tot voorzitter, en Aike Schoots. Ook Schoots trad eerder namens Sanderink op bij rechtszaken.

    Ondertussen staat het IT-bedrijf er relatief sterk voor. In 2019 zag het bedrijf zijn winst weliswaar halveren, maar Centric werkt met veel langetermijncontracten. BNG Bank (Bank Nederlandse Gemeenten) liet vorige week nog aan het FD weten dat de feitelijk dienstverlening nog altijd op een 'onveranderd goed niveau' ligt. DNB, dat een miljoenencontract met Centric heeft, zegt de ontwikkelingen te volgen. Centric zelf stelt dat de financiële resultaten zich op dit moment conform de verwachtingen ontwikkelen.

    Vooral zware tijd bij Strukton
    Bij Oranjewoud ziet die situatie er minder rooskleurig uit. De beursgenoteerde holding maakte over 2019 een verlies van €3,9 mln. Over de eerste zes maanden van 2020 zag het concern het verlies oplopen tot ruim €10 mln, deels door herstructureringskosten. Ook liep de omvang van de orderportefeuille terug.

    Het bedrijf kampt bovendien met een lage solvabiliteit, eigen vermogen gedeeld door het totale vermogen, van volgens de laatste cijfers slechts 17%. Het bedrijf heeft daarmee weinig buffer tegen financiële tegenslag. Ingenieursbureau Antea Group staat er sterk voor en is winstgevend, maar bouwer Strukton kampt met problemen en boekte over 2019 een nettoverlies van bijna €20 mln. Het bedrijf zit bovendien met een onderzoek in zijn maag van de fiscale opsporingsdienst Fiod naar de betaling van steekpenningen bij een metroproject in de Saoedische hoofdstad Riyad.

    fd.nl/ondernemen/1369417/na-vertrek-i...
  6. forum rang 4 shaai 11 januari 2021 16:53
    www.deondernemer.nl/actueel/dossier-g...

    NIEUWSACTUEEL
    Dossier Sanderink: Centric-topman ondanks aftreden ‘gewoon’ weer aan het werk
    Hij is een van de meest besproken ceo's, ondernemers, bestuurders: Gerard Sanderink. En ondanks het aftreden als bestuurder van zijn bedrijven Oranjewoud (Strukton) en Centric is hij 'gewoon' weer aan het werk. De vraag is of het terugtreden van Sanderink in de praktijk iets verandert. Sanderink kan voorlopig in ieder geval blijven doen wat hij altijd deed.

    Angelique Kunst (Tubantia) 8 januari 2021

    Gerard Sanderink Centric
    Het hangt van de statuten van de onderneming af waar Gerard Sanderink zich als aandeelhouder nog mee mag bemoeien. Foto: ANP.

    Lees ook: Na commotie over wangedrag: Sanderink treedt af bij Centric en Oranjewoud

    Het nieuws verraste vriend en vijand op de eerste maandag van 2021: Gerard Sanderink treedt terug als bestuurder van zijn bedrijven, schrijft Tubantia. Hij kwam in opspraak omdat hij zich ernstig misdroeg tijdens een bezoek van de deurwaarder. Die kwam beslag leggen op bewijsmateriaal, maar dat werd ter plekke door Sanderink vernietigd. Ook bedreigde de Twentse multimiljonair bij die gelegenheid een politie-inspecteur die de deurwaarder assisteerde.

    Deze ontluisterende gebeurtenis vlak voor kerst was een dieptepunt in een jaar waarin Sanderink zichzelf steeds ongeloofwaardiger maakte. Hij sjoemelde tijdens een rechtszaak met de jaarcijfers van zijn bedrijf Centric, legde herhaaldelijk vonnissen van de rechtbank naast zich neer en schond een plechtige belofte aan het Gerechtshof in Arnhem.

    'Uit gedrag Sanderink spreekt enorme persoonlijke rancune'
    Volgens hoogleraar Corporate Governance Mijntje Lückerath-Rovers konden de commissarissen niet anders dan ingrijpen. „Uit zijn gedrag spreekt een enorme persoonlijke rancune. Het kan best dat iets je enorm dwarszit, maar je kunt je als bestuurder van een groot bedrijf niet door zulke emoties laten leiden. Uit de berichten die ik over hem lees, blijkt dat hij zich intimiderend gedraagt en niet van goede wil is om zaken vreedzaam op te lossen. Als je zo willens en wetens je bedrijf in gevaar brengt, dan ben je geen goede bestuurder.”
    ........
  7. forum rang 4 shaai 11 januari 2021 16:56
    www.gelderlander.nl/de-graafschap/ger...

    incl mooie cartoon

    Gerard Sanderink for president
    COLUMNGerard Sanderink uit Weerselo. Ik zie - in de zomer van 1999 - zijn rode Opel Vectra nog staan op De Veldhoek, het toenmalige trainingscomplex van De Graafschap. De puissant rijke Tukker had in een dikke Bentley kunnen rijden, maar dat vond hij geldverspilling.

    Raymond Willemsen 10-01-21, 07:27 Laatste update: 07:35
    2
    1 REACTIE
    De excentrieke eigenaar van computerbedrijf Centric stopte zijn geld liever in De Graafschap, als shirtsponsor. Dat hebben ze geweten!

    Daarom verbaasde het me niet toen deze week bekend werd dat Sanderink zich had misdragen tegenover een deurwaarder en een inspecteur van politie. Twee vrouwen, Brigitte van Egten en Rian van Rijbroek, hebben de 72-jarige het hoofd zo op hol gebracht, dat hij is doorgedraaid.

    Gerard Sanderink (links) en Rian van Rijbroek.
    Gerard Sanderink (links) en Rian van Rijbroek. © Carlo ter Ellen
    Toen hij bij De Graafschap instapte, was Sanderink vrijgezel en woonde hij bij zijn moeder. Wijlen Willem Neeskens, zijn adviseur en medewerker van De Telegraaf, hield Sanderink nog een beetje op het juiste spoor. Maar toen al hield hij er vreemde ideeën op na.

    Splinter te dik
    Na een half jaar meldde hij me al te willen stoppen als sponsor. ,,De Graafschap maakt de verwachtingen niet waar.” Even later deugden de spelers niet. ,,Splinter is te dik, Tumba altijd ziek en Viscaal geen topper meer.’ Telkens zei Sanderink me dit soort dingen zonder dat de club er vanaf wist. Het liefst wilde de leiding hem aan de kant zetten, maar ze durfden niet. Zijn geld was te belangrijk.

    Uiteindelijk vertrok Sanderink als shirtsponsor, maar hij kwam uit het niets nog twee keer terug. En altijd was er trammelant. In 2011 werd hem de wacht aangekondigd, maar een jaar later was hij ineens commissaris op De Vijverberg. Voor één maand. Toen vertrok hij. Boos en voor de vierde keer. Als Martin Mos stopt als voorzitter, is het niets om Sanderink te benaderen? Is leuk voor ons. Een beetje reuring is nooit mis.
  8. forum rang 10 voda 27 januari 2021 05:52
    Miljonair Sanderink blijft toch bestuurder Oranjewoud

    Gepubliceerd op 26 januari 2021 20:36 | Views: 1.646

    UTRECHT (ANP) - Miljonair Gerard Sanderink blijft toch aan als bestuurder van Oranjewoud. Dat deed hij op verzoek van de raad van commissarissen van het bedrijf. Oranjewoud heeft zelf geen activiteiten, maar is het moederbedrijf van bouwbedrijf Strukton en advies- en ingenieursbureau Antea. Bij die twee bedrijven is Sanderink wel weg als topman.

    Het vertrek van Sanderink was begin dit jaar aangekondigd vanwege de ophef rond zijn persoon. Uiteindelijk besloten de commissarissen dat hij toch mocht blijven bij Oranjewoud omdat Sanderink net geen 98 procent van de aandelen in handen heeft. Zijn aanblijven maakt het makkelijker om overleg te voeren.

    Sanderink was de afgelopen jaren veelvuldig in het nieuws door een hoog oplopende ruzie met zijn voormalige geliefde Brigitte van Egten, die hij aan de kant zette nadat hij bevriend raakte met Rian van Rijbroek, een zelfverklaarde cyberdeskundige. Bij haar beweringen worden door kenners veel vraagtekens gezet.

    Sinds Van Rijbroek in Sanderinks leven is, vecht hij een vete uit met Van Egten. Daarin werd hij keer op keer in het ongelijk gesteld, maar meermalen lapte hij die vonnissen aan zijn laars. Ook bij zijn bedrijven heerste onrust. Zo vertrok een groot deel van de top van Centric, dat veel IT-projecten verzorgt voor de overheid.
  9. forum rang 4 shaai 27 januari 2021 13:29
    rare column, maar wel wat interessanteachtergrond info
    www.volkskrant.nl/columns-opinie/hoe-...

    ...
    Beiden zijn ook kind van de wilde jaren van het neoliberale kapitalisme. In de overname-oorlogen van die jaren waren ze tegelijkertijd roofridders (raiders) en bevriende ridders (white knights). Als raiders belaagden ze met geleend geld grote beursgenoteerde fondsen, als white knights smeerden ze het management stroop om de mond, ­zo lang er een slaatje uit te slaan was.

    Trump zat in het vastgoed, Sanderink in de ict. Beiden twijfelden nooit. ‘Soms kom je in een situatie terecht waarin iedereen elkaar zit aan te kijken, terwijl niemand wat doet. Dan kom ik langs en denk: Hop, ik doe een zet’, vertelde Gerard Sanderink in deze krant.

    Hij wilde zich waarmaken, want zijn vader vond hem eigenlijk een minkukel. Pas toen hij op zijn 16de het ouderlijk huis verliet, kon hij ­boven zichzelf uitstijgen.

    Hij haalde een bul elektrotechniek op de TH in Twente met als bijvakken wiskunde en bedrijfskunde. Hij ging bij BSO van Eckart Wintzen werken en begon in 1979 voor zichzelf: software voor geautomatiseerde productielijnen van Philips (videorecorders), Heineken (biervullijnen) en Nutricia (potjesvullers). Hij kocht kleine noodlijdende computerbedrijfjes op om het juiste personeel binnen te halen.

    ‘Als ik een verlieslijdend bedrijf winstgevend heb gemaakt, zoek ik een nieuwe uitdaging. Liefst wat moeilijker’, klopte Sanderink zich op de borst. Hij ging prat op zijn werkdagen van 18 uur. Hij kocht de restanten van het ict-bedrijf HCS waaraan bedrijfsdokter Joep van den Nieuwenhuyzen, paardenmiljonair Léon Melchior en superkruidenier Eric Albada Jelgersma zich hadden vertild.

    Hij had haast: ‘Het leven gaat snel voorbij en ik heb veel gemist. Ik heb geen gezin opgebouwd, ik ben niet getrouwd. Ik moet accepteren dat ik maar een ding goed kan en dat is automatisering.’ In 1997 zette hij een kroon op zijn werk door Multihouse in Gouda af te troggelen van de ­bewindvoerders voordat de roofridders zouden toeslaan. Hetzelfde jaar zette Trump zijn tweede vrouw aan de kant, omdat hij geen tijd had voor een getrouwd leven.
    ...
  10. forum rang 4 shaai 27 januari 2021 13:32
    www.telegraaf.nl/financieel/668916613...

    ...
    Begin januari werd bekend gemaakt dat Sanderink zou vertrekken, maar de twee commissarissen hebben besloten tot zijn aanblijven. „Dit hebben we gedaan omdat Sanderink toch uiteindelijk de baas is als grootaandeelhouder”, zegt commissaris Wim te Kamp in een reactie tegen De Telegraaf.

    In gesprek blijven
    „Door Sanderink als bestuurder aan te houden, hebben we geregeld dat we met elkaar in gesprek blijven als eigenaar en toezichthouder. De contacten met de klanten zit in de bedrijven, daar heeft Sanderink geen directe betrokkenheid meer bij.” De afgelopen weken bleek dat Sanderink nog steeds als president-bestuurder stond ingeschreven bij Kamer van Koophandel.

    Volgens Te Kamp zijn er in het geval van Oranjewoud weinig andere smaken. De ondernemer heeft 99% van de aandelen in handen, en kan via deze rol het beleid en investeringen nog steeds bepalen. De raad van commissarissen is echter niet uitgebreid, teneinde het toezicht te versterken.

    "Het is lastig om een commissaris te vinden voor een onderneming waar een juridisch onderzoek loopt naar een smeergeldaffaire en een topman die in opspraak is geraakt. Niemand wil zich daaraan branden"
    „Het is lastig om een commissaris te vinden voor een onderneming waar een juridisch onderzoek loopt naar een smeergeldaffaire en een topman die in opspraak is geraakt. Niemand wil zich daaraan branden. Mijn collega Spenkelink en ik zijn ieder geval gebleven”, zegt Te Kamp.
    ...
  11. Spes 1 februari 2021 18:49
    Vandaar dat Sanderink aan het kopen is... Wat mogen we verwachten, 7 euro per aandeel? Slim om het via de ondernemingskamer te laten lopen. Kan er ook geen discussie ontstaan over een laag bod.

    GOUDA (ANP) - Miljonair Gerard Sanderink wil bouw- en ingenieursconcern Oranjewoud van de beurs halen. Sanderink is via zijn bedrijf Sanderink Investments al eigenaar van 99,09 procent van de aandelen van het bedrijf. Hij wil de minderheidsaandeelhouders via een procedure bij de Ondernemingskamer uitkopen. De rechters daar bepalen dan de prijs die Sanderink moet betalen.

    Sanderink werd begin dit jaar aan de kant gezet als directeur van Oranjewoud, waar ingenieursconcern Antea Group en bouwbedrijf Strukton Group onder vallen. Ook bij de twee dochterondernemingen vertrok hij als directeur nadat hij in opspraak was geraakt vanwege het bedreigen van een gerechtsdeurwaarder. Onlangs maakte Oranjewoud bekend dat hij daar toch topman mocht blijven omdat de raad van commissarissen op die manier beter overleg kon voeren met de man die vrijwel het gehele bedrijf in handen had.

    Sanderink was de afgelopen jaren veelvuldig in het nieuws door een hoog oplopende ruzie met zijn voormalige geliefde Brigitte van Egten, die hij aan de kant zette nadat hij bevriend raakte met Rian van Rijbroek, een zelfverklaarde cyberdeskundige. Zij wordt door kenners van techveiligheid als charlatan gezien.

    Sinds Van Rijbroek in Sanderinks leven is, vecht hij een vete uit met Van Egten. Daarin werd hij keer op keer in het ongelijk gesteld, maar meermalen lapte hij die vonnissen aan zijn laars. Ook bij zijn bedrijven heerste onrust. Zo vertrok een groot deel van de top van Centric, dat veel IT-projecten verzorgt voor de overheid. Ook bij Centric stapte Sanderink overigens op als topman.
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 februari 2021 19:15
    quote:

    guusje schreef op 1 februari 2021 19:04:

    Van de beurs het werd eens tijd heb er op gewacht eindelijk word ik van mijn aandelen verlost. De koers stond praktisch altijd op het zelfde geen verlies en geen winst. Werd het wel zat maar mijn gevoel zei wachten tot het van de beurs gaat. Dus eindelijk is het zover.
    Niemand heeft zoveel geduld als jij............!!!!
113 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0651 +0,07%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.699,40 -0,77%
Gold spot 2.391,15 +0,49%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links