Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Aandeel Ajax AEX:AJAX.NL, NL0000018034

 • 15,200 15 okt 2021 17:35
 • +0,200 (+1,33%) Dagrange 15,000 - 15,200
 • 3.396 Gem. (3M) 3,3K

AJAX 2021

174 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. IEDER JAAR EEN STAPJE VERDER 2 januari 2021 14:23


  Goede middag allen
  (na aanmoediging van MOEdig voorwaarts)

  2 jan 2021.


  2021
  Voor ieder alle goeds voor een heel jaar met vast weer elke dag veel nieuwe mogelijkheden om "de kansen die zich voordoen" met vertrouwen tegemoet te treden.
  Naast gelukkige momenten horen daar ook ongelukkige momenten bij. Zeker als we terugkijken naar het jaar 2020 weten we daar alles van. Daarom: Maak er iets moois van.


  Wij hebben ook weer zin in een nieuw fris AJAX jaar.


  Volgens ons zou op het veld het volgende meer dominant moeten zijn:

  1.
  - Onverzettelijkheid om te winnen, geestdrift met het verlangen naar de titel "unstoppable" wat er ook tussentijds gebeurt, samenwerken omdat samen helpt en dan toch ook de passie om nogmaals "de emotie" te benadrukken. De rode vlag op de stier, de wrijving van Johan Cruyff die professionals doet out performen.

  2.
  - En dat in aanvulling op het alom aanwezige talent, de techniek, de ervaring, de denkkracht (analyses) etc etc.

  3.
  En niet zelf gaan geloven/luisteren naar de artikelen over mogelijke toekomstige wereldstatus en mooie persoonlijke carrière mogelijkheden en Ajax is aan zijn stand verplicht..... dit leidt allemaal af. ........... If 3 ga terug naar 1. om de focus en scherpte te houden.  Maarrrr, wij hebben geen verstand van voetbal.....  Na de 1ste flow van Euro 5,- naar Euro 24.
  hebben we afgelopen jaar 2020 kunnen profiteren van de nieuwe investeringen vanaf Euro 11,95 met als resultaat slechts een klein negatief resultaat voor het hele jaar.

  Ajax koers 2020: van 21,40 naar 11,60.

  Wij zien volop opwaartse kansen voor de komende jaren gelet op de vele concurrentiële voordelen die Ajax ontwikkelt maar zijn net als de resultaten op het veld niet vanzelfsprekend.


  We gaan het volgen!
  En kopen met regelmaat wat stukken bij


  Groet,
 2. forum rang 5 MOEdig Voorwaarts 3 januari 2021 06:57
  @IJESV

  Bedankt voor het openen van een nieuwe draad en jij en alle forumgenoten nog de beste wensen voor 2021!

  Ik ga ervan uit dat in de loop van het (voor)jaar het publiek langzaam weer welkom zal worden geheten, zodat we het niet zo lang meer met nep-geluid hoeven te stellen (wat ik overigens nog altijd veel beter vind dan de pijnlijke stilte die er in werkelijkheid heerst) en de clubs daarmee ook een belangrijke bron van inkomsten zien terugkeren.

  Komend weekend gaat de competitie weer van start en het belooft een spetterende januari maand te worden met vele topwedstrijden. Toen afgelopen zomer het competitieschema in elkaar geknutseld werd, heerste namelijk nog stiekem de hoop dat er in januari meer publiek aanwezig zou mogen zijn, waardoor alle toppers van de eerste competitiehelft de komende weken op het programma staan. Om niets van dit spektakel te hoeven missen heb ik onlangs ESPN zelfs weer geactiveerd!

  Het is lastig te voorspellen wie er aan het einde van deze maand bovenaan zal staan; tot voor kort zou ik Vitesse een goede kans hebben gegeven (de topclubs verspelen immers onderling punten), maar die hebben de laatste wedstrijden flink wat punten gemorst. Ik denk nu dat de best spelende ploeg, zijnde PSV, de grote favoriet is. Ik zie PSV trouwens ook als voornaamste titelkandidaat, met Ajax als tweede. Wat dat voor consequenties heeft m.b.t. de lengte van het traject tot het bereiken van de CL groepsfase heb ik niet meteen paraat (R0ME0??). Het bereiken daarvan is natuurlijk wel essentieel voor de financiele mogelijkheden en resultaten.

  Op (operationeel) financieel en sportief vlak was afgelopen jaar natuurlijk wat minder. Opererend vanuit een Mickey Mouse league wil Ajax zich blijvend meten met de Europese (sub)top en dat is geen makkelijke opgave; spelers worden niet zo maar meer aan de hoogste bieder verkocht en velen krijgen voortijdig een contractverlenging aangeboden in combinatie met een stevige salarisverhoging. Dat maakt Ajax kwetsbaar voor financiele en sportieve tegenvallers, zoals het niet spelen voor publiek of het niet bereiken van de CL.

  Ik moet trouwens bekennen dat ik geen hardcore Ajax-supporter ben; hoewel ik heel erg kan genieten van het bij vlagen schitterende spel blijf ik het aandeel met een financiele bril benaderen. Mijn positie heeft de afgelopen jaren in omvang gevarieerd (een stuk voor de top was ik zelfs al mijn stukken al kwijt) en is momenteel zeer bescheiden.
 3. forum rang 9 Wilbar 7 januari 2021 09:20
  Ajax persoonlijk rond met Sébastian Haller

  AMSTERDAM - De transfer van Sébastien Haller (26) naar Ajax is weer een stap dichterbij gekomen. Club en speler bereikten een mondeling akkoord over een meerjarige verbintenis.
  Het is nu zaak voor Ajax overeenstemming te bereiken met West Ham United over de transfersom en het papierwerk in orde te maken. Mogelijk is de Fransman dan zondag tegen PSV al inzetbaar, maar dat zal kort dag zijn.

  www.telegraaf.nl/sport/2078437290/aja...
 4. forum rang 9 Wilbar 7 januari 2021 10:20
  Hoofdsponsor Ziggo tekent bij tot 2023

  Ajax slaat ook toe op commercieel gebied
  AMSTERDAM - In de luwte van de op handen zijnde transfer van Sébastien Haller (26) heeft Ajax op commercieel gebied een slag geslagen. De club en hoofdsponsor Ziggo braken hun contract tot 2022 open en kwamen een nieuwe verbintenis tot 2023 met een optie tot 2025 overeen.
  Daarmee levert commercieel directeur Menno Geelen in coronatijd vakwerk. Ziggo betaalt jaarlijks negen miljoen euro vast en maximaal drie miljoen euro aan bonussen, verreweg het meest van alle sponsoren in de Nederlandse sportwereld. De nieuwe deal geeft Ajax langer financiële zekerheid en is een welkome opsteker. Doordat er geen fans en sponsoren bij de wedstrijden zijn, loopt Ajax dit jaar tientallen miljoenen euro’s aan inkomsten mis.

  De samenwerking met Ziggo dateert van november 2014 toen het kabelbedrijf Aegon opvolgde. Toenmalig directeur Michael Kinsbergen en de huidige directeuren Edwin van der Sar en Menno Geelen bereidden de megadeal maandenlang in stilte voor.

  www.telegraaf.nl/sport/2021302523/aja...
 5. forum rang 9 Wilbar 8 januari 2021 09:38
  Ajax heeft Haller binnen voor recordbedrag van 22,5 miljoen euro

  Ajax heeft zich voor een recordbedrag versterkt met Sébastien Haller, zo bevestigt de Amsterdamse club vrijdag. De 26-jarige Ivoriaanse spits komt over van West Ham United en kost 22,5 miljoen euro. Niet eerder legde Ajax zo veel geld neer voor een speler.

  www.nu.nl/voetbal/6100643/ajax-heeft-...
  www.ajax.nl/artikelen/ajax-contractee...
 6. forum rang 5 Kees1 8 januari 2021 13:09
  Bas Dost ging in december 2020 voor ongeveer vier miljoen euro naar Club Brugge. Dost is ouder dan Haller, maar heeft een minstens zo goed trackrecord. Was het niet beter geweest om Dost aan te trekken voor zeg twee jaar en in de tussentijd intern iemand (Brobbey bijv) op te leiden?
  Ajax had dan 18,5 miljoen bespaard en was qua spelers nmm niet slechter af geweest. Die 18,5 miljoen had aan de aandeelhouders kunnen worden uitgekeerd, zijnde een euro per aandeel.
  Gemiste kans!
 7. forum rang 10 voda 15 januari 2021 15:06
  Ajax langer door met Perr Schuurs

  FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
  AFC Ajax
  15,82 -0,08 -0,50 % Euronext Amsterdam

  (ABM FN-Dow Jones) Ajax heeft het contract met verdediger Perr Schuurs verlengd tot en met 30 juni 2025. Dit maakte de voetbalclub uit Amsterdam vrijdag bekend.

  Het contract van Schuurs zou in de zomer van 2022 aflopen.

  De verdediger speelde tot nu toe 43 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax, waarin hij twee doelpunten maakte.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
 8. forum rang 9 Wilbar 16 januari 2021 19:02
  Ajax-talent Julian Rijkhoff naar Borussia Dortmund

  AMSTERDAM - Wéér kan er bij Ajax een speler aan het rijtje zelfopgeleide, maar nooit doorgebroken spitsen worden toegevoegd. Julian Rijkhoff tekent zodra hij 25 januari zestien wordt een contract voor drie jaar bij Borussia Dortmund.
  En dus blijft Patrick Kluivert nog steeds de laatste zelf geknede spits die furore maakte in de Ajax-aanval. Donyell Malen (21) – nu PSV – verruilde in 2015 de Amsterdamse jeugdopleiding voor Arsenal. Brian Brobbey (18) heeft nog altijd niet bijgetekend en lijkt op weg naar de uitgang.
  Rijkhoff was in gesprek met de club over zijn eerste verbintenis, maar de aanbieding kon de oud-speler van FC Purmerend niet bekoren. Daarna hoorde hij heel lang niets meer en zag Borussia Dortmund zijn kans schoon. Ajax ontvangt slechts een opleidingsvergoeding.

  www.telegraaf.nl/sport/1701757488/aja...
 9. [verwijderd] 18 januari 2021 01:54
  Aardige week geweest voor Ajax.
  3 moeilijke wedstrijden en 7 punten.
  Promes misschien naar Moskou.
  Kudus op de weg terug.

  Alleen dat die Corona ellende zolang blijft duren is wel in alle opzichten negatief.

  Toch zal Ajax er relatief beter uit komen dan een PSV of Feyenoord die minder transfer inkomsten hebben om het gemis aan ticket verkoop op te vangen.

  Dit jaar kampioen worden en rechtstreeks CL is daarom extra belangrijk om de concurrentie geen lucht te geven en zo meer afstand te kunnen nemen.

  We zullen zien, woensdag weer een flinke testcase uit bij AZ voor de beker.
 10. [verwijderd] 18 januari 2021 22:54
  Huntelaar naar Schalke.

  Ik gun het Huntelaar maar had hem toch liever behouden.
  Zeker als extra breekijzer ijzer sterk.

  Wie moet je er in de 80ste min nu in gaan gooien om iets te forceren..

  Met alle respect voor elke andere speler, maar wie gaat er tippen aan Huntelaar op dat gebied ....

  Ga nu wel meer de uitslagen van Schalke bijhouden.
 11. [verwijderd] 20 januari 2021 09:19
  quote:

  R0ME0 schreef op 18 januari 2021 22:54:


  Huntelaar naar Schalke.

  Ik gun het Huntelaar maar had hem toch liever behouden.
  Zeker als extra breekijzer ijzer sterk.

  Wie moet je er in de 80ste min nu in gaan gooien om iets te forceren..

  Met alle respect voor elke andere speler, maar wie gaat er tippen aan Huntelaar op dat gebied ....

  Ga nu wel meer de uitslagen van Schalke bijhouden.


  De 2 andere Strating erfgenamen met een belang van 3.01% hebben beide 3000 aandelen verkocht waardoor hun belang net onder de 3% is gedaald naar 2.99%.

  De 3de erfgenaam had dit al een tijd geleden gedaan met een wat groter aantal.

  Nu dus deze bijna 9% van de aandelen onder de radar van de afm meldingen.

  Wat hun verdere intenties zijn is natuurlijk onbekend en of die 3de strating inmiddels al veel meer heeft verkocht weten we ook niet.

  Tijd dat een rijke partij de familie strating eens opbelt en een goed bod doet op de resterende aandelen, vers aandeelhouders bloed en de pluk boven de markt weg.

  ==================

  ondertussen bericht de Telegraaf dat Ajax van plan is om vanavond met 8 andere basisspelers te starten dan de afgelopen wedstrijd.
  Alleen Nico, Gravenbergh en Promes zouden blijven staan.
  Hopelijk betekend dit dus dat Gravenbergh voldoende hersteld is.
  Het zelfde geld voor Neres die gaat starten op de plek van Anthony.
  Labyad in de spits
  Alvarez naast Gravenbergh en Ekkelenkamp op 10.
  Achterin neemt Rensch de plek van Mazraoui in, Schuurs (ook nieuw in de basis omdat de afgelopen 2 wedstrijden Timber starte), Martinez ipv Blind en staat Stekelenburg (dat is toch ook wel mooi) op doel ipv Onana.

  Hopelijk pakt dit alsnog goed uit maar het klinkt meer als een we laten de beker evt varen ten faveure van het kampioenschap, dat kan ik snappen maar is wel jammer.

  Als AZ dan wel met zijn sterkste opstelling komt hebben zij er hopelijk genoeg last van op 31 januari als deze wedstrijd voor de competitie op herhaling gaat.
 12. IEDER JAAR EEN STAPJE VERDER 20 januari 2021 14:56
  quote:

  R0ME0 schreef op 20 januari 2021 09:19:


  [...]

  De 2 andere Strating erfgenamen met een belang van 3.01% hebben beide 3000 aandelen verkocht waardoor hun belang net onder de 3% is gedaald naar 2.99%.

  De 3de erfgenaam had dit al een tijd geleden gedaan met een wat groter aantal.

  Nu dus deze bijna 9% van de aandelen onder de radar van de afm meldingen.

  Wat hun verdere intenties zijn is natuurlijk onbekend en of die 3de strating inmiddels al veel meer heeft verkocht weten we ook niet.

  Tijd dat een rijke partij de familie strating eens opbelt en een goed bod doet op de resterende aandelen, vers aandeelhouders bloed en de pluk boven de markt weg.

  ==================

  ondertussen bericht de Telegraaf dat Ajax van plan is om vanavond met 8 andere basisspelers te starten dan de afgelopen wedstrijd.
  Alleen Nico, Gravenbergh en Promes zouden blijven staan.
  Hopelijk betekend dit dus dat Gravenbergh voldoende hersteld is.
  Het zelfde geld voor Neres die gaat starten op de plek van Anthony.
  Labyad in de spits
  Alvarez naast Gravenbergh en Ekkelenkamp op 10.
  Achterin neemt Rensch de plek van Mazraoui in, Schuurs (ook nieuw in de basis omdat de afgelopen 2 wedstrijden Timber starte), Martinez ipv Blind en staat Stekelenburg (dat is toch ook wel mooi) op doel ipv Onana.

  Hopelijk pakt dit alsnog goed uit maar het klinkt meer als een we laten de beker evt varen ten faveure van het kampioenschap, dat kan ik snappen maar is wel jammer.

  Als AZ dan wel met zijn sterkste opstelling komt hebben zij er hopelijk genoeg last van op 31 januari als deze wedstrijd voor de competitie op herhaling gaat.
  Bedankt Romeo,

  Je bent weer scherp op de AFM meldingen!!


  Wat vinden wij ervan!!

  Mooi voor de handel/ omzet dat de free float weer een (klein) beetje groter is geworden!!
  Wat een verschil de omzet van de laatste jaren vergeleken met 4/5 jaar terug!!
  En dat kan nog wel verder omhoog.

  Wat ons betreft mogen de "2,99% aandeelhouders" ook langzamerhand of versneld verkopen zodat we verder kunnen kopen op deze nog steeds te lage koers. Het zal de rendementen op de lange termijn alleen maar vergroten. En intussen kan de koers jaarlijks stapje voor stapje weer verder vooruit!

  Jouw suggestie voor een nieuwe grote investeerder zou natuurlijk ook helemaal oké zijn wat ons betreft. Overigens verkoop van aandelen door de Vereniging Ajax is wat ons betreft ook nog een mooie optie.....
 13. forum rang 9 Wilbar 1 februari 2021 09:42
  Nog geen persbericht van Ajax maar wel al op Teletext en in de Telegraaf:

  Ajax heeft zich versterkt met Oussama
  Idrissi.De vleugelaanvaller wordt de
  rest van het seizoen gehuurd van het
  Spaanse Sevilla.Ajax heeft tevens een
  optie tot koop bedongen.

  De 24-jarige Idrissi stapte in oktober
  over van AZ naar Sevilla,maar komt in
  Spanje nauwelijks aan spelen toe.De
  Marokkaanse international verkaste in
  2018 van FC Groningen naar AZ,waar hij
  in 96 wedstrijden 36 keer scoorde.

  Ajax speelt daarmee in op het mogelijke
  vertrek van Quincy Promes.Die tekent de
  komende dagen zeer waarschijnlijk een
  contract bij Spartak Moskou.
 14. [verwijderd] 1 februari 2021 09:49
  quote:

  Wilbar schreef op 1 februari 2021 09:42:


  Nog geen persbericht van Ajax maar wel al op Teletext:

  Ajax heeft zich versterkt met Oussama
  Idrissi.De vleugelaanvaller wordt de
  rest van het seizoen gehuurd van het
  Spaanse Sevilla.Ajax heeft tevens een
  optie tot koop bedongen.

  De 24-jarige Idrissi stapte in oktober
  over van AZ naar Sevilla,maar komt in
  Spanje nauwelijks aan spelen toe.De
  Marokkaanse international verkaste in
  2018 van FC Groningen naar AZ,waar hij
  in 96 wedstrijden 36 keer scoorde.

  Ajax speelt daarmee in op het mogelijke
  vertrek van Quincy Promes.Die tekent de
  komende dagen zeer waarschijnlijk een
  contract bij Spartak Moskou.


  Ajax zal het pas bekend maken zodra het papierwerk ook rond is en dat werd een race tegen de klok met eind van deze dag als deadline dus het zal wel vanavond worden als ze iets bekend maken.

  Promes heeft iets meer tijd omdat de Russische transfermarkt wat langer open is.

  Gezien de omstandigheden rondom Promes is een verkoop van tussen de 8 a 10 miljoen prima en ik verwacht dat de optie tot koop van Idrissi ook wel rond de 10 miljoen zal zijn, maar dat is dus een optie en hoeft dus niet te betekenen dat het ook gaat gebeuren.

  Ze zouden ook nog steeds naar de koop van Sulemana kijken maar daar was nu dit window niet genoeg tijd meer voor, als er al daadwerkelijk interesse is want er zijn wel vaker geruchten met de naam Ajax om de prijs op te drijven of om de bekendheid van een speler op de kaart te zetten, maar daar zou evt ook komende zomer naar gekeken worden.

  Wat veel belangrijker is is dat we gewoon 7 punten los staan van de nr 2 na dit weekend :)
  Kampioenschap is rechtstreeks CL dus dat is toch goed nieuws.
 15. Peter2meter 1 februari 2021 12:02
  Topweekend en een grote stap voorwaarts
  Neres weer fit, Kudus komt er aan, alvarez en martinez laten zien een absolute meerwaarde te zijn voor deze selectie
  Rensch ontwikkelt goed, idrissi voor Promes en Haller moet nog in vorm komen
  Nu Brobbey nog bijtekenen.
  Signalen staan op groen
  Nu nog een klein Redditje doen met zijn allen en we staan op 25
  Die ene shorter roken we zo uit
 16. forum rang 10 voda 2 februari 2021 05:46
  Ajax huurt Oussama Idrissi van Sevilla FC

  FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
  AFC Ajax
  15,88 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

  (ABM FN-Dow Jones) Ajax heeft een overeenstemming bereikt met Sevilla FC over de huur van Oussama Idrissi. Dit maakte de Amsterdamse voetbalclub maandagavond bekend, zonder financiële details te noemen.

  De 24-jarige vleugelaanvaller wordt gehuurd van de Spaanse club, waar hij op dit moment onder contract staat. De huur kent een looptijd van een half seizoen, tot en met 30 juni 2021.

  Idrissi werd op 26 februari 1996 geboren in Bergen op Zoom en speelde tussen 2016 en 2020 in de eredivisie namens FC Groningen en AZ.

  In de zomer van 2020 vertrok de Marokkaans international naar Sevilla FC, waar hij tot dusver tien officiële wedstrijden voor speelde.

  Door: ABM Financial News.
  info@abmfn.nl
  Redactie: +31(0)20 26 28 999

  © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
174 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Ajax Meer »

Koers 15,200   Verschil +0,20 (+1,33%)
Laag 15,000   Volume 3.396
Hoog 15,200   Gem. Volume 3.277
15 okt 2021 17:35
Premium

Biedt de hoge discount op Ajax een koopkans?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

 1. video thumbnail

  Arend Jan Kamp over Cruijff en de beurs

  24 maart 2016 16:52 - Vimeo

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.