Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Holding Nextera Energy (NEE)

34 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Joni-2 21 november 2020 10:56
    De holding NextEra Energy Inc. (Nee: $ 148 Miljard) in een notendop:

    • Werelds grootste nutsbedrijf
    • Grootste US-energie bedrijf (tot vorige maand was dit 100 jaar: Exxon Mobile...)
    • Werelds grootste elektriciteit producent en uitbater, via wind- en zon en energieopslag (samen zowat 53% van de omzet)
    • Haalt zo’n 35% omzet uit gascentrales en pijpleidingen
    • Verzorgt ook de hoogspanning, in diverse delen van de US
    • Heeft sinds 2019 geen kolencentrales meer
    • Heeft sinds 08-2020 nog 3 kerncentrales in dienst (van de oorspronkelijke 14)
    • .

    interactive.nexteraenergy.com/

    www.spglobal.com/platts/en/market-ins...

    www.iex.nl/Column/492483/NextEra-Ener...

    newsroom.nexteraenergy.com/news-releases
  2. Joni-2 25 november 2020 19:10
    NextEra Energy: Florida Power & Light Company - FPL schenkt 1.000 elektriciteitspalen, met Wifi op zonne-energie aan Palm Beach County, om internettoegang te bieden aan studenten in achtergestelde gemeenschappen. De provincie /County zorgt voor de installatie in december.

    Zo’n 90 scholen met 25000 studenten zouden hiervan gebruik kunnen maken, om tijdens de Covid-19 pandemie afstandsonderwijs te volgen.

    www.marketscreener.com/quote/stock/NE...
  3. evenaar 6 januari 2021 20:27
    Dank voor dit draadje!

    Dit lijkt een stabiel groeiaandeel. Deze heb ik in ieder geval in het lijstje gezet en ben zo ook weer Air Products en Thyssenkrupp tegengekomen.

    Veel energie aandelen zijn up gegaan vandaag. Zo ook de iShares clean energy etf. De stijging van NEE vandaag is daarmee in lijn van de rest en is niet zo bijzonder. Wel fijn als je deze in de porto hebt.

  4. Joni-2 6 februari 2021 16:04
    NextEra Energy Resources heeft plannen onthuld om tegen het einde van 2024 maar liefst 30 GW aan hernieuwbare energiebronnen aan zijn portfolio toe te voegen.

    De hernieuwbare energie-activiteiten van NextEra Energy leiden tot 14,4 GW aan zonnecapaciteit en maar liefst 6,3 GW aan energieopslag.

    Een combinatie van goedkope hernieuwbare energiebronnen, PV- en Windparken, batterijopslag vandaag en waterstof op de langere termijn, "heeft de totale hernieuwbare markt voor NextEra Energy aanzienlijk vergroot", zei CEO Jim Robo

    Hij benadrukte het potentieel voor “decarbonisatie” in de elektriciteits-, transport- en industriële sectoren, dankzij hernieuwbare energiebronnen, batterijopslag en groene waterstof.

    “Bovendien zijn we van mening dat het mogelijk is dat de regering-Biden, ondersteund door een aanzienlijke verschuiving in publieke steun om maatregelen te nemen om klimaatverandering aan te pakken, kan optreden om deze verschuivingen verder te versnellen door de uitbreiding van bestaande prikkels, evenals het initiëren van andere vormen van beleidsondersteuning, ”voegde Robo eraan toe.

    Vorig jaar zag NextEra Energy Resources meer dan een verdubbeling, van het totale aantal hernieuwbare projecten in opdracht in vergelijking met 2019, met een bereik van 5.750 MW aan zonne-, wind- en opslaginstallaties.

    2020 was ook een record wat betreft hernieuwbare productie voor de eenheid, met bijna 7 GW.

    Cc: PV-Tech
  5. Joni-2 5 maart 2021 18:56
    Vandaag en gisteren NextEra Energy, Inc. bijgekocht aan $69.(en $72)

    In Texas hebben ze slechts voor 3300 MW-windmolens, wat mogelijke schadeclaims verwaarloosbaar maakt.
    (cc: Seeking.Alpha)

    Heel smalle “forecast”, koers doelen variëren tussen $ 77 - $89 - $101
    Alleen + aanbevelingen, geen enkel, sell of underperform
    (cc: money.cnn)

    Na de opdoffer van de groene utility’s, zie je bij Nextera Energy, het nut om de laagste Volatiliteit en Bèta te hebben en krijgen ze de hoogste Sharp Ratio…(1,54, cc Morningstar.nl)

    Orsted, Verbund en Elia, blijven wel in portefeuille…:)
  6. Joni-2 16 maart 2021 18:09
    Nextera Energy investeert $ 150 miljoen in totaal nieuw systeem (van Mainspring Energy) van een elektriciteit generator, die bovendien op alle brandstoffen werk (ook waterstof)

    Het brandstof-flexibele systemen biedt de lage uitstoot van brandstofcellen, met de betaalbaarheid en flexibiliteit van motoren en micro-turbines.

    Mainspring Energy’s, werkte reeds 10 jaar aan het systeem, de eerste industriële toepassing, is nu op een industrieterrein in California geïnstalleerd

    www.bloomberg.com/news/articles/2021-...

    www.greentechmedia.com/articles/read/...
  7. Joni-2 23 maart 2021 19:14
    NextEra Enrgy, wil een zonnepark van 690 MW, bouwen bij de pas gesloten Duane Arnold- kerncentrale in Iowa, USA.
    NextEra's NextEra Energy Resources, stelde het project van $ 700 miljoen voor, dat volgens haar ongeveer 300 banen in de bouw zal creëren.

    Het bedrijf sloot de kernreactor in augustus 2020 nadat een zware storm de koeltorens van de fabriek had beschadigd. NextEra was al van plan om de centrale in oktober 2020 buiten bedrijf te stellen.

    NextEra Energy Resources, nu al 's werelds grootste generator van hernieuwbare energie, via wind (18 GW) en zon (4 GW), exploiteert zonne-energieprojecten in 27 staten en heeft nog voor 11 GW nieuwe hernieuwbare energie projecten in planning/uitvoering
    Het Iowa-project zal ongeveer 3.500 hectare beslaan en zal naar verwachting eind 2023 van start gaan.

    Nu de regering-Biden probeert om tegen 2035 alle elektriciteit van het land uit schone energiebronnen te halen, is Iowa goed op weg om over te stappen van vuile fossiele brandstoffen, zoals steenkool, naar schonere vormen van energie zoals wind en zonne-energie.

    Wind produceerde 58% van de elektriciteit die in 2020 in de staat Iowa, werd geproduceerd, terwijl de rest grotendeels afkomstig was van steenkool (24%), aardgas (12%), nucleair (5%) en waterkracht (1%), volgens gegevens van de Amerikaanse Energy Information Administration (EIA).

    Cc Reuters: (Rapporterend door Scott DiSavino; bewerking door Richard Chang)
  8. Joni-2 28 april 2021 15:48
    OPAL Fuels LLC en een eenheid van NextEra Energy (NEE.N) hebben woensdag plannen onthuld voor de bouw van de eerste productiefaciliteit voor hernieuwbaar aardgas (RNG) (Bio-gas) op een stortplaats in Minnesota, aangezien de vraag naar schone energie stijgt na de druk van de regering.
    De dochteronderneming van NextEra zal samenwerken met OPAL om een bestaande stroomopwekkingsfaciliteit te vervangen door een nieuwe RNG-productie-eenheid die 3.200 standaard kubieke voet per minuut stortgas zal opvangen en meer dan 6 miljoen gas gallon equivalenten (GGE) van RNG per jaar zal produceren, aldus de bedrijven. .

    Bio-gas is, gas uit dierlijk afval, voedselafval en rioolwaterzuiveringsinstallaties, meestal methaan. Het kan worden schoongemaakt om onzuiverheden te verwijderen en als RNG in aardgaspijpleidingen worden geïnjecteerd of ter plaatse worden verbruikt.

    NextEra Energy heeft gezegd dat de capaciteitsgroei in hernieuwbare energie de kwartaalwinst boven verwachting heeft geduwd. Het is de meest waardevolle elektriciteitsleverancier van het land en 's werelds grootste producent van wind- en zonne-energie.

    Voor OPAL, ontstaan uit een fusie van Fortistar Methane Group en TruStar Energy, is het Pine Bend RNG-project het zesde in een reeks van 12 RNG-projecten waarvoor bijna $ 500 miljoen aan kapitaalinvesteringen nodig zijn.

    De faciliteit zal jaarlijks het equivalent van meer dan 2 miljoen ton CO2 opvangen - het equivalent van het van de weg halen van ongeveer 435.000 personenauto's, aldus OPAL.

    Het project zal worden geplaatst op een stortplaats die eigendom is van Republic Services Inc (RSG.N) en zal worden verbonden met een pijpleiding die eigendom is van Xcel Energy Inc (XEL.O) , een toonaangevend elektriciteits- en gasbedrijf in de regio.

    cc: Reuters
  9. Joni-2 24 juli 2021 09:34
    NextEra winst stijgt door groeiende groene energie-investeringen

    (Reuters) -NextEra Energy Inc rapporteerde vrijdag een gecorrigeerde kwartaalwinst die de voorspellingen van Wall Street iets overtrof dankzij groeiende investeringen in nieuwe energie-infrastructuur door de nutsbedrijven en energie tak van Florida.

    Het bedrijf, dat het afgelopen decennium agressief is uitgebreid naar wind- en zonne-energie, heeft een sterke toename van de belangstelling van investeerders ervaren nu overheden en bedrijven steeds meer afstand nemen van fossiele brandstoffen. NextEra bezit ook aanzienlijke aardgas-, transmissie-, energieopslag- en nog 2 nucleaire activa (van de oorspronkelijke 14).

    De aangepaste winst van het bedrijf van $ 1,395 miljard was 8% hoger dan een jaar geleden.

    NextEra-aandelen stegen met 1.42% tot $ 77,2 op de New York Stock Exchange.

    Vorig jaar stond NextEra kort bovenaan ExxonMobil als het grootste Amerikaanse energiebedrijf wat marktwaarde betreft.
  10. Joni-2 29 oktober 2021 20:53
    Apollo-fondsen om $ 824 miljoen te investeren ter ondersteuning van de acquisitie van 50% van het belang van NextEra Energy Partners in de portfolio van 2,5 GW hernieuwbare energie
    Investering in een van 's werelds toonaangevende bedrijven voor hernieuwbare energie markeert de nieuwste transactie van het bedrijf ter ondersteuning van de energietransitie

    22 oktober 2021 08:05 ET | Bron: Apollo Global Management, Inc.

    NEW YORK, 22 oktober 2021 (GLOBE NEWSWIRE) -- Apollo (NYSE: APO) heeft vandaag aangekondigd dat fondsen die worden beheerd door haar dochterondernemingen (de "Apollo-fondsen") zijn overeengekomen om $ 824 miljoen te investeren in een converteerbare aandelenportefeuillefinancieringsovereenkomst met NextEra Energy Partners, LP (NYSE: NEP) in een portfolio van 2,5 GW hernieuwbare energieopwekking (de "Portfolio").
    De Apollo-fondsen hebben zich verbonden aan de investering als onderdeel van de verkoop van 50% van de portefeuille van NextEra Energy Resources, LLC, een dochteronderneming van NextEra Energy, Inc. (NYSE: NEE) aan NextEra Energy Partners.

    De portefeuille, die naar verwachting operationeel zal zijn op het moment van financiering, bestaat uit 13 wind- en zonne-energieactiva op utiliteitsschaal, waaronder drie met batterijopslag, die gediversifieerd zijn over de Amerikaanse energiemarkten. De activa hebben langetermijn overeenkomsten voor de aankoop van stroom met gediversifieerde tegenpartijen van beleggingskwaliteit. NextEra, een van de grootste wereldwijde producenten van hernieuwbare energie, zal activabeheer en O&M-diensten leveren aan de portefeuille, waardoor Apollo wordt afgestemd op een operationele partner van wereldklasse en voortbouwt op de groeiende activiteit van het bedrijf binnen zijn platform voor infrastructuurinvestering.

    "Bij Apollo hebben we actief geïnvesteerd in de transitie naar schone energie via ons infrastructuurplatform en we zijn verheugd om te investeren in deze hoogwaardige portefeuille van wind- en zonne-energie, die wordt ondersteund door langetermijncontracten met tegenpartijen van investeringskwaliteit", aldus Geoff. Strong, Apollo Senior Partner en Co-Head van Infrastructuur en Natuurlijke Hulpbronnen. “We zijn verheugd om samen te werken met NextEra Energy, een van 's werelds toonaangevende bedrijven op het gebied van hernieuwbare energie, in een innovatieve transactie die onze gedifferentieerde kapitaalbronnen matcht met de bredere groei-initiatieven van NextEra in de sector. Zoals we op onze recente Investor Day hebben uiteengezet, geloven we dat ons infrastructuurplatform uniek gepositioneerd is om te schalen en een belangrijke motor zal zijn van ons groeiverhaal, en deze transactie toont onze unieke capaciteiten in deze sector.”

    Deze investering bouwt voort op Apollo's 30-jarige staat van dienst waarin door Apollo beheerde fondsen meer dan $ 20 miljard hebben geïnvesteerd in infrastructuurgerelateerde kansen op het hele platform. Onder leiding van Senior Partners Dylan Foo en Geoff Strong richt het infrastructuurteam zich op kansen op het gebied van communicatie, energie en hernieuwbare energiebronnen, transport en midstream-energie.

    De transactie onderstreept ook Apollo's sterke staat van dienst op het gebied van investeringen in en leningen aan bedrijven die de transitie naar schone energie ondersteunen. Sinds 2018 is Apollo Funds, naast andere investeringen, een nieuwe onderneming aangegaan met Johnson Controls om diensten op het gebied van duurzaamheid en energie-efficiëntie te leveren; geïnvesteerd in US Wind, een offshore windontwikkelaar; een joint venture gevormd om de groei van het royaltybedrijf voor hernieuwbare energie Great Bay Renewables te versnellen; geïnvesteerd in Stagecoach Royalty, een platform voor royalty's op het gebied van hernieuwbare energie; verwierf een meerderheidsbelang in Arlington Valley, een zonne-energiebedrijf op utiliteitsschaal; verwierf Tullahennel, een windenergiebedrijf in Ierland; geïnvesteerd in duurzame bio-energieproducent AS Graanul Invest; en geïnvesteerd in FlexGen, een leverancier van integratiediensten en softwaretechnologie voor oplossingen voor energieopslag. In aanvulling, de door het Apollo Fonds gesponsorde Spartan-reeks van voertuigen voor speciale doeleinden hebben combinaties aangekondigd of voltooid met Fisker, een EV-autobedrijf; Sunlight Financial, een fintech voor de financiering van zonnepanelen, en Allego, een toonaangevend pan-Europees EV-laadbedrijf.

    De transactie is onderhevig aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden en zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2021 worden afgerond. Allen & Overy LLP en Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP waren juridisch adviseurs van de Apollo Funds.

    Over Apollo

    Apollo is een snelgroeiende, wereldwijde alternatieve vermogensbeheerder. We streven ernaar om onze klanten een extra rendement te bieden op elk punt in het risico-rendementspectrum, van investment grade tot private equity, met een focus op drie bedrijfsstrategieën: rendement, hybride en aandelen. Via onze investeringsactiviteiten op ons volledig geïntegreerde platform voorzien we in de behoeften van onze klanten op het gebied van pensioeninkomen en financieel rendement, en bieden we innovatieve kapitaaloplossingen aan bedrijven. Onze geduldige, creatieve en deskundige benadering van beleggen brengt onze klanten, bedrijven waarin we investeren, onze medewerkers en de gemeenschappen die we beïnvloeden op één lijn, om kansen te vergroten en positieve resultaten te behalen. Op 30 juni 2021 had Apollo ongeveer $ 472 miljard aan activa onder beheer. Ga voor meer informatie naar www.apollo.com .

    Apollo-contactgegevens

    Voor beleggers:
    Noah Gunn
    Global Head of Investor Relations
    (212) 822-0528
    IR@apollo.com
  11. Willy B. 8 december 2021 10:40
    Buiten Orsted en Enel, ben ik ook geïnteresseerd in het toevoegen van NexEraEnergy.
    Iemand een idee waarom ze vorig jaar zo crashten, hoewel de balans en verwachtingen mij erg positief ogen?

    Het heeft toch niet enkel met de presidentsverkiezingen te maken (aandeel stond op 300 USD in oktober 2020)
  12. Willy B. 8 december 2021 16:51
    quote:

    'belegger'' schreef op 8 december 2021 16:29:

    Het lukt mij niet om een bestandje toe te voegen met de koersgrafieken van NextEra, Enel en Ørsted.

    Dan voeg ik dit artikel van vorig jaar gewoon weer eens toe :)

    www.bloomberg.com/graphics/2020-renew...

    Hartelijk dank, want wou nog vragen of er enige input was omtrent de verschillende spelers op hernieuwbaar energiefront.

    Orsted is al een tijd terug gezakt, Enel ook (hoewel ik vasthou voor dividend). NextEra lijkt dus enkel te groeien.
  13. Joni-2 8 december 2021 17:23
    Een aandelenkoers bekijk ik alvast, op 1 jaar en op 2 jaar, 3J, 4J, enz tot 10 en zelfs 20 jaar indien mogelijk….
    Dan zie je dat Orsted, te snel gestegen was en nu gewoon terug in de top van het peloton zit, samen met Nextera en Elia.

    Nextera heeft veel minder last van bubbels.... :)

    Alleen Verbund, steekt er al 1,5 jaar bovenuit.
    Omdat het:
    • het enige beursgenoteerde “waterkracht” bedrijf is (wat de goedkoopste elektriciteit kan produceren)
    • dat groeit in alle alternatieve richtingen (inclusief "EU" coördinator voor waterstof, van de hele Donau)
    • van haar “zuster/moeder bedrijf” OMV ag, in 2020/2021 volledig beheerder mocht worden van de Zuid Europese/Russische gaspijp en beheerder van de Oostenrijkse openbare EV laadpalen werd
    • alle alternatieve energie coördineert in het voormalige Oostenrijkse keizerrijk, tot aan de Zwarte zee
    • en Tina.... niet te vergeten....

    ps
    Op investing.com zie je bij de grafieken, makkelijk en duidelijk de Split factor van elk aandeel (+ dividend)
34 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links