Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Aandeel OXURION BRU:OXUR, BE0003846632

 • 2,485 24 sep 2020 17:35
 • +0,015 (+0,61%) Dagrange 2,440 - 2,485
 • 10.035 Gem. (3M) 26,9K

Oxurion 2020

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
 1. relpinda 21 september 2020 21:26
  1 september 2020
  Deel A van de studie zal de optimale dosis beoordelen op basis van 3 verschillende dosisniveaus van 3 THR-149-injecties - uitlezing verwacht rond medio 2021
  Deel B van de studie zal vervolgens de werkzaamheid en veiligheid evalueren van de geselecteerde optimale dosis THR-149 versus aflibercept voor de behandeling van DME - uitlezing verwacht in de eerste helft van 2023


  Leuven, België, 1 september - 07.00 uur CET - Oxurion NV (Euronext Brussel: OXUR), een biofarmaceutisch bedrijf dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van de volgende generatie therapieën voor de behandeling van diabetische oogaandoeningen, met de nadruk op diabetisch macula-oedeem, meldt vandaag dat de eerste patiënt is gedoseerd in zijn tweedelige fase 2-studie ("KALAHARI") die THR-149 evalueert voor de behandeling van DME. THR-149 werkt door remming van het Plasma Kallikrein-Kinin (PKaI-Kinin) -systeem, een gevalideerd VEGF-onafhankelijk doelwit voor DME.

  In een fase 1-onderzoek dat medio 2019 werd gerapporteerd, werd aangetoond dat THR-149 goed wordt verdragen en veilig is. Bij geen van de doseringen die in het onderzoek zijn geëvalueerd, werden geen dosisbeperkende toxiciteiten of geneesmiddelgerelateerde ernstige bijwerkingen gemeld.

  De fase 1-studie leverde ook veelbelovende resultaten op met betrekking tot de werkzaamheid, met name verbeteringen in de best gecorrigeerde gezichtsscherpte (BCVA) van patiënten. Een snel intredende werking werd waargenomen vanaf dag 1, bij alle doses, met een toenemende gemiddelde verbetering in BCVA tot 7,5 letters op dag 14.

  Belangrijk is dat deze visuele winst gehandhaafd bleef met een gemiddelde verbetering in BCVA van 6,4 letters op dag 90 na een enkele injectie met THR-149.

  De fase 2, met de studienaam ‘KALAHARI’, is een gerandomiseerde, prospectieve, multicenter studie waarin meerdere (3) injecties van THR-149 in 2 delen worden beoordeeld. Deel A (n = 18) is een enkelvoudig gemaskeerd, dosisbepalend deel van de studie waarbij 3 dosisniveaus van THR-149 worden beoordeeld om de optimale dosis voor deel B te selecteren. Deel B (n˜104) is het dubbelblinde, actief gecontroleerd deel van de studie met 1 dosisniveau THR-149 en aflibercept als comparator.

  De studie zal ongeveer 122 patiënten met centraal betrokken DME rekruteren die suboptimaal reageren op anti-VEGF in de twee delen van de studie, met gegevens van deel A verwacht tegen medio 2021 en de eerste resultaten van deel B verwacht in de eerste helft. van 2023.

  Charles C. Wykoff, MD, Ph.D., board-gecertificeerde medische en chirurgische retinaspecialist en onderzoeksdirecteur bij Retina Consultants in Houston, en hoofdonderzoeker van de studie, zei: "Het starten van deze klinische proef is een belangrijke stap om mogelijk THR -149, een nieuwe en veelbelovende plasmakallikreïne-remmer, voor patiënten met DME. DME is wereldwijd een belangrijke oorzaak van gezichtsverlies bij volwassenen en er zijn nieuwe benaderingen nodig voor de tot 40% van de patiënten die niet optimaal reageren op anti-VEGF-monotherapie. Deze patiënten kunnen baat hebben bij therapieën met nieuwe werkingsmechanismen, zoals remming van plasmakallikreïne. THR-149 heeft bemoedigende vroege klinische gegevens opgeleverd en ik kijk uit naar de resultaten van deze robuuste klinische fase 2-studie. "

  Grace Chang, MD, Ph.D., Chief Medical Officer van Oxurion, zei: “We zijn verheugd de rekrutering van de eerste patiënt voor deze fase 2-studie met THR-149 in DME aan te kondigen, die we veilig hebben kunnen starten. , rekening houdend met de noodzakelijke voorzorgsmaatregelen van Covid-19. De gegevens van het fase 1-onderzoek met THR-149 toonden aan dat het na een enkele injectie veelbelovende werkzaamheidsresultaten opleverde met betrekking tot BCVA en dat het ook een snelle werking had. Wij zijn van mening dat deze fase 2-studie de klinische voordelen van THR-149 voor patiënten met DME verder zal toelichten. "

  Patrik De Haes, MD, CEO van Oxurion, zei: “Wij geloven dat THR-149 het potentieel heeft om een ??belangrijke therapie te worden voor het grote aantal patiënten dat niet optimaal reageert op therapieën tegen vasculaire endotheliale groeifactor (VEGF). .

  De start van deze fase 2-studie is een belangrijke stap in onze plannen om een ??DME-franchise op te bouwen op basis van de succesvolle ontwikkeling van THR-149 en THR-687 voor specifieke, complementaire doelgroepen van patiënten. Door met succes deze twee nieuwe therapeutische kandidaten te ontwikkelen, hebben we het potentieel om de behandeling van DME-patiënten wereldwijd te transformeren. "

  De opkomende DME-franchise van Oxurion zal gebaseerd zijn op de succesvolle ontwikkeling van zowel THR-149 als THR-687, twee nieuwe therapieën met verschillende werkingsmechanismen, ontworpen voor specifieke complementaire doelgroepen van patiënten:

  Oxurions meest geavanceerde nieuwe kandidaat-geneesmiddel, THR-149, wordt ontwikkeld om mogelijk de voorkeursbehandeling te worden voor DME-patiënten met aanhoudend oedeem die momenteel suboptimaal reageren op anti-VEGF-therapie
  Het tweede kandidaat-geneesmiddel van Oxurion dat gericht is op DME, THR-687, zal naar verwachting in 2021 de fase 2-ontwikkeling ingaan. VEGF's als de steunpilaar van DME-therapie vandaag.
  Oxurion is ervan overtuigd dat het met zowel THR-687 als THR-149 in staat zal zijn om nieuwe therapieën op maat te bieden.
 2. relpinda 21 september 2020 21:29
  Oxurion NV presenteert op H.C. Wainwright & Co
  22e jaarlijkse wereldwijde investeringsconferentie
  Leuven, België, 14 september 2020 - 8.00 uur. CET - Oxurion NV (Euronext Bxls: OXUR),
  een biofarmaceutisch bedrijf dat de volgende generatie standaardzorgtherapieën ontwikkelt voor
  diabetisch macula-oedeem (DME), kondigt vandaag aan dat de CEO van het bedrijf, Dr.Patrik De Haes,
  zal presenteren op HC Wainwright & Co's 22e jaarlijkse wereldwijde investeringsconferentie op
  Woensdag 16 september 2020 om 10.00 uur ET.
  De presentatie gaat over de opkomende DME-franchise van Oxurion die is ontworpen om de
  behandelingsresultaten van alle DME-patiënten. De franchise van het bedrijf is gebaseerd op THR-149
  en THR-687, twee nieuwe kandidaat-geneesmiddelen met verschillende, niet-VGEF-werkingsmechanismen. DME is
  een significant wereldwijd gezondheidsprobleem en de belangrijkste oorzaak van verlies van gezichtsvermogen bij diabetespatiënten
  wereldwijd.
  Tijdens de virtuele conferentie, die plaatsvindt van 14-16 september 2020, zal Oxurion dat ook doen
  deelnemen aan een-op-een sessies.
  EINDE
  Voor meer informatie, richt u tot:
  Oxurion NV
  Wouter Piepers,
  Wereldwijd hoofd Investor Relations
  & Bedrijfscommunicatie
  Tel: +32 16 75 13 10 / +32478 33 56 32
  wouter.piepers@oxurion.com
  Citigate Dewe Rogerson
  David Dible / Sylvie Berrebi / Frazer Hall
  Tel: +44 20 7638 9571
  oxurion@citigatedewerogerson.com
  Over Oxurion
  Oxurion (Euronext Brussel: OXUR) is een biofarmaceutisch bedrijf dat de volgende generatie ontwikkelt,
  standaardzorgtherapieën om het gezichtsvermogen beter te behouden bij patiënten met diabetisch macula-oedeem (DME),
  de belangrijkste oorzaak van gezichtsverlies bij diabetespatiënten wereldwijd.
  Oxurion bouwt aan een toonaangevende wereldwijde franchise in de behandeling van DME, gebaseerd op het succesvolle
  ontwikkeling van zijn twee nieuwe therapieën:
  • THR-149, een plasmakallikreïne-remmer die wordt ontwikkeld als een potentiële nieuwe zorgstandaard voor
  DME-patiënten die suboptimaal reageren op anti-VEGF-therapie.
  THR-149 heeft positieve topline Fase 1-resultaten laten zien voor de behandeling van DME. Het bedrijf is
  voert momenteel een fase 2 klinische studie uit waarin THR-149 wordt geëvalueerd met DME-patiënten die
  reageerde eerder suboptimaal op anti-VEGF-therapie.
  THR-149 is ontwikkeld in samenwerking met Bicycle Therapeutics PLC (NASDAQ: BCYC)
  • THR-687, is een pan-RGD-integrineremmer, die in eerste instantie wordt ontwikkeld als een potentiële nieuwe
  standaardzorg voor alle DME-patiënten. Positieve topline resultaten in een klinische fase 1-studie
 3. relpinda 21 september 2020 21:31
  page 2,
  het als behandeling voor DME werd aangekondigd in januari 2020. THR-687 zal naar verwachting een fase ingaan
  2 klinische proef tegen medio 2021.
  THR-687 is een geoptimaliseerde verbinding die is afgeleid van een bredere bibliotheek van integrineremmers die zijn goedgekeurd door Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG).
  Oxurion heeft zijn hoofdkantoor in Leuven, België, en is genoteerd aan de beurs van Euronext Brussel onder
  het symbool OXUR.
  Meer informatie is beschikbaar op www.oxurion.com.
  Belangrijke informatie over toekomstgerichte verklaringen
  Bepaalde verklaringen in dit persbericht kunnen als "toekomstgericht" worden beschouwd. Zo'n toekomstgericht
  uitspraken zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen, en, dienovereenkomstig, omvatten en worden beïnvloed door verschillende
  risico's en onzekerheden. De Vennootschap kan daarom geen enkele garantie geven dat dergelijke toekomstgerichte verklaringen werkelijkheid zullen worden en neemt geen verplichting op zich om enige toekomstgerichte verklaring bij te werken of te herzien, hetzij als gevolg van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of enige andere reden.
  Aanvullende informatie over risico's en onzekerheden die van invloed zijn op het bedrijf en andere factoren die
  kan ertoe leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van enige toekomstgerichte verklaring in de
  Jaarverslag van het bedrijf. Dit persbericht vormt geen aanbod of uitnodiging voor de verkoop of
  aankoop van effecten of activa van Oxurion in enig rechtsgebied. Er mogen geen effecten van Oxurion worden aangeboden
  of verkocht binnen de Verenigde Staten zonder registratie onder de U.S. Securities Act van 1933, zoals gewijzigd,
  of in overeenstemming met een vrijstelling daarvan, en in overeenstemming met elke toepasselijke Amerikaanse staat
  effectenwetgeving.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

OXURION Meer »

Koers 2,485   Verschil +0,02 (+0,61%)
Laag 2,440   Volume 10.035
Hoog 2,485   Gem. Volume 26.858
24 sep 2020 17:35
label premium

Positieve data Oxurion stemmen optimistisch

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare