Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

USA (partial) Government Shutdown 2020 ?

20 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ff_relativeren 3 september 2020 19:24
    De Amerikaanse politiek heeft de hakken in het zand gezet, en het ziet er naar uit dat er ook dit jaar weer het risico opduikt van een (gedeeltelijke) Government shutdown. Om uit de impasse te komen, vraagt nu het Witte Huis om een kort overbruggings-budget tot begin december.

    Handige zet, want dan mag de Senaat nog in oude samenstelling (met meerderheid van Republikeinen) onderhandelen en stemmen. De Democraten gaan (uiteraard) liever voor een iets langer overbruggings-budget tot begin maart. Zodat het Huis van Afgevaardigden + de Senaat in de nieuwe samenstelling (na de verkiezings-uitslag) mag onderhandelen en stemmen.

    Ook is er nog geen oplossing voor het Corona-noodbudget -dat nu vanzelf in deze onderhandelingen terecht gaat komen-. Het wordt een behoorlijk ingewikkeld politiek spel dat (kei)hard gespeeld gaat worden.

    Komt er per 1 oktober een nieuwe Shutdown van de Amerikaanse Overheid ? De kans bestaat.
    Bron : edition.cnn.com/2020/09/03/politics/c... .
  2. forum rang 7 ff_relativeren 18 september 2020 21:36
    De onderhandelaars van Republikeinen en Democraten gaan voor (alweer) een tijdelijke oplossing van enkele maanden. Op grote lijnen zijn ze er uit, maar er resteren nog enkele onderhandelingsstukken.

    Waaronder de duur van de tijdelijke overbrugging. Republikeinen willen niet verder dan tot december - zodat de oude Senaat (met meerderheid van Republikeinen) bij de volgende onderhandeling nog steeds zeggenschap heeft. Terwijl de Democraten een tijdelijke maatregel willen tot februari. Zodat de Senaat in nieuwe samenstelling zeggenschap heeft.

    Uiteraard zit daar een belangrijk verschil. Bron : edition.cnn.com/2020/09/18/politics/p... .
  3. forum rang 7 ff_relativeren 19 september 2020 02:27
    Met het overlijden van Opperrechter (lid van de Supreme Court) Ruth Bader Ginsburg, is het politiek waarschijnlijker geworden dat er eind deze maand een (partial) Government Shutdown komt.

    Niet omdat er geen overeenstemming bereikt KAN worden over een tijdelijk overbruggingsbudget. Maar omdat een Government Shutdown ervoor zorgt dat er geen andere belangrijke agendapunten behandeld mogen worden in de Senaat ! Zoals een nieuwe Rechter-benoeming voor de Supreme Court.

    Moet er een ethische vraag gesteld worden of de Democraten de regering lam mogen leggen om te voorkomen dat Donald Trump nog meer invloed krijgt op de Supreme Court (waar zijn leven na het Presidentschap vanaf kan hangen) ?

    De Democraten zullen er weinig moeite mee hebben naar mijn idee. Herinnert u zich nog het verkiezingsjaar 2016 ? Er was een vacature in de Supreme Court , en President Obama nomineerde Rechter Garland. Dat is namelijk de taak van een President. Maar wat gebeurde er ? De Republikeinse Senaat blokkeerde de benoeming en bleef blokkeren , net zo lang tot Donald Trump in het zadel zat. Ter herinnering : Dat politieke machtsspel begon niet in de laatste 7 weken van de verkiezing. Nee , dat spel werd keihard gespeeld vanaf de maand MAART 2016 tot JANUARI 2017 (inauguratie Trump).

    Bron : en.wikipedia.org/wiki/Merrick_Garland... ;

    Bron : eu.usatoday.com/story/news/politics/2... .

    Het overlijden van Ruth Bader Ginsburg komt pas 7 weken voor de verkiezing. Zou het dan , in het licht van wat de Republikeinen deden in 2016 , een ethische vraag zijn of de Democraten in 2020 een paar weken een benoeming mogen tegenhouden met het enige politieke middel dat ze tot hun beschikking hebben ?

    Dames en Heren, ik houd er rekening mee dat er een (partial) Government Shutdown komt. En dat die pas wordt opgelost in januari 2021. Tenzij er een side-deal komt tussen Democraten en Republikeinen, dat er geen nominatie wordt omgezet naar een benoeming, tot de nieuwe President , en Huis van Afgevaardigden , en Senaat , zijn geinstalleerd.

    Ter afsluiting : Een hommage van CNBC over het leven van Ruth Bader Ginsburg :
    www.cnbc.com/2020/09/18/justice-ruth-... .
  4. forum rang 7 ff_relativeren 19 september 2020 02:59
    Mitch McConnell, die 10 maanden lang de benoeming van Rechter Garland blokkeerde ,
    heeft nu ineens haast om Ruth Bader Ginsburg te vervangen in de Supreme Court.

    Bron : www.cnbc.com/2020/09/18/trump-nominee... .

    Vooruit maar @ Democraten , gooi de Senaat maar op slot tot januari met het enige legitieme middel dat ter beschikking is : Een (partial) Government Shutdown.
  5. forum rang 7 ff_relativeren 23 september 2020 01:31
    quote:

    ff_relativeren schreef op 22 september 2020 00:38:

    Nog geen oplossing voor de (30 september) government shutdown :
    edition.cnn.com/2020/09/21/politics/g... .

    Het issue van een Government Shutdown wordt doorgeschoven naar 11 december ..
    Bron : www.cnbc.com/2020/09/22/government-sh... .
  6. forum rang 7 ff_relativeren 28 november 2020 00:53
    quote:

    ff_relativeren schreef op 23 september 2020 01:31:

    [...]
    Het issue van een Government Shutdown wordt doorgeschoven naar 11 december ..
    Bron : www.cnbc.com/2020/09/22/government-sh... .

    Over 2 weken is het vrijdag 11 december. De deadline voor wel of geen (partial) Government shutdown in de USA. Er is nog geen compromis. Er is nog geen oplossing. Een totaal-oplossing in zo een kort tijdsbestek lijkt niet meer haalbaar.

    Valt de boel stil na 11 december ? Of komt er een overbrugging tot eind januari zodat het nieuwe parlement de belangrijke keuzes kan maken ? We gaan aftellen. Het is zo 11 december.
  7. forum rang 7 ff_relativeren 2 december 2020 02:17
    Nog anderhalve week tot aan de deadline van 11 december. Mnuchin namens het Witte Huis en Nancy Pelosi hebben een voorkeur om tot een definitief pakket te komen in plaats van een tijdelijke voorziening van enkele maanden.
    De Republikeinen in de Senaat zien het overleg tussen Mnuchin en Pelosi niet zitten en zijn bang dat Mnuchin te veel ruimte geeft aan de Democraten.
    Kortom : Ze zijn er nog niet uit terwijl de deadline van een (partial) Government Shutdown rap dichterbij komt. Daarnaast is er nog het Corona-hulpfonds dat eind deze maand afloopt. Ook daarvoor is er nog geen overeenstemming tussen Republikeinen en Democraten.

    Donald Trump laat weten dat hij geen Government Shutdown wil (en misschien is dat wel stoken richting de Democraten .. van Doe het dan .. Doe het dan).

    In de achtergrond van dit politieke strijdtoneel staat dan de verkiezings-run-off in Georgia voor 2 zetels in de Senaat. Simpel gesteld : De politieke partij die in deze onderhandelingen de zwarte piet toebedeeld krijgt , maakt een gerede kans om de verkiezingen van 5 januari te verliezen.

    De belangen zijn groot. Heel groot. Wie laat het overleg klappen en wie kan de ander de schuld toeschuiven ? It's a high-stakes political game. And the leading players are Mitch McConnell, Steven Mnuchin, and Nancy Pelosi.

    Bron : edition.cnn.com/2020/12/01/politics/n... .
  8. forum rang 7 ff_relativeren 11 december 2020 01:12
    quote:

    ff_relativeren schreef op 9 december 2020 23:12:

    De deadline wordt met 1 week verschoven, van 11 december naar 18 december :
    www.cnbc.com/2020/12/09/government-sh... .
    Op het allerlaatste moment komt de deadline-verschuiving nog in gevaar in de Senaat. Als het morgen (vrijdag 11 december) niet lukt om dit op te lossen, dat gaat de USA zaterdag een ?korte? Government Shutdown in. Bron : edition.cnn.com/2020/12/10/politics/g... .
  9. forum rang 7 ff_relativeren 22 december 2020 09:21
    quote:

    ff_relativeren schreef op 19 december 2020 16:01:

    De deadline van gisterenavond wordt 2 dagen vooruit geschoven : www.cnbc.com/2020/12/18/covid-stimulu... .
    Het Amerikaanse Congres heeft een nieuw jaarbudget plus Coronahulpfonds goedgekeurd. Het wetsvoorstel is op weg naar het bureau van President Trump ter ondertekening : www.cnbc.com/2020/12/21/congress-to-p... .
  10. forum rang 7 ff_relativeren 23 december 2020 20:29
    quote:

    ff_relativeren schreef op 22 december 2020 09:21:

    [...]
    Het Amerikaanse Congres heeft een nieuw jaarbudget plus Coronahulpfonds goedgekeurd. Het wetsvoorstel is op weg naar het bureau van President Trump ter ondertekening : www.cnbc.com/2020/12/21/congress-to-p... .
    En weer werd de deadline van een Government Shutdown vooruit geschoven. De nieuwe deadline is maandag 28 december. Er ligt een goedgekeurd budgetvoorstel, maar Donald Trump tekent nog niet, en heeft de wet terug gestuurd naar het Congres. Maandagavond a.s. is de deadline. En dat is inclusief de Kerstdagen waarin het Congres naar huis is.

    Het lijkt logisch dat er voor a.s. maandag geen nieuwe wet wordt aangenomen door de beide kamers van het Congres. Dat betekent dat Trump moet kiezen a.s. maandag : Tekenen van de Wet die hij terug gestuurd heeft, of alsnog een Government Shutdown.

    Bron : edition.cnn.com/2020/12/23/politics/d... .
  11. forum rang 7 ff_relativeren 24 december 2020 22:21
    Het budget-voorstel dat door het Congres is goedgekeurd, werd naar het Witte Huis gestuurd voor ondertekening door de President, maar het wordt nu per vliegtuig naar Florida gebracht, omdat Donald Trump naar Mar-a-Lago is vertrokken.

    Maandagavond verloopt immers de deadline voor de Government Shutdown. Er is dus (enige) haast bij om Trump toch te laten ondertekenen. Daarom wordt de tekst nu dus naar Florida gevlogen. (digitaal werken is er dus nog niet bij in de USA)

    Trump had al aangegeven dat hij niet akkoord is met de tekst, en hij had het Congres gevraagd om aanpassingen door te voeren. Die aanpassingen hebben geen meerderheid gevonden in het Congres, en daarom wordt nu de originele tekst naar Florida gebracht.

    Gaat Donald J Trump die versie ondertekenen ?

    Bron : www.cnbc.com/2020/12/24/trump-covid-r... .

    Pfffh wat een manier om Kerstavond nog met actualiteiten bezig te zijn. Geen Hoogmis, geen Kerkbezoek, en het eten is al achter de kiezen. Beste lezers .. Fijne dagen !
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,52 -0,56%
EUR/USD 1,0648 +0,05%
FTSE 100 7.835,35 -0,53%
Germany40^ 17.713,80 -0,69%
Gold spot 2.381,75 +0,10%
NY-Nasdaq Composite 15.601,50 -0,52%

Stijgers

EBUSCO...
+3,77%
WDP
+3,76%
Heineken
+1,57%
Pharming
+1,21%
NSI
+0,91%

Dalers

AMG Cr...
-2,45%
TomTom
-2,34%
RENEWI
-2,06%
KPN
-1,95%
ADYEN NV
-1,94%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links