Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

china en het virus...........voor China een bewust of onbewust doel !!!!

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. tante pietje 8 april 2020 23:58
    Inmiddels is China feitelijk redelijk snel van het virus af en heeft mogelijk de minste schade ondervonden in vergelijk met de rest van de wereld.
    China stond al langer onder druk van Amerika - Amerika ( Trump ) doet er alles aan China te hinderen om een leidende wereldmacht te worden. Een virus , bewust of onbewust in het leven geroepen door China komt China nu best goed uit op deze manier zouden de chinezen een enorm voorsprong kunnen realiseren t.o.v de westers wereld/machten.

    Amerika en Europa zullen een lange weg moeten gaan om hiervan te herstellen laat staan de kosten die hiermee gemoeid zijn welke de toekomstige ontwikkelingen in de weg staan omdat er minder geld beschikbaar zal zijn vanwege de te lijden corona schade. China heeft deze schade bij lange na niet welke er in europa, Amerika en Azie nu plaatsvindt weshalve ik deze vorm van machtsverdeling en streven naar wereld leiderschap als moderne oorlogsvoering zou kunnen kwalificeren ................misschien zou de westerse wereld China aansprakelijk moeten stellen voor geleden schade immers uiteindelijk zal iedere burger ( lees belastingbetaler ) de komende jaren gaan betalen voor deze enorme schade die is ontstaan.

    Iets om over na te denken
  2. Cézan 9 april 2020 08:58
    quote:

    Weibo schreef op 9 april 2020 01:09:

    Heb deze week aandelen SINA gekocht, de grootste positie die ik ooit heb gehad.

    U verwacht er dus veel van.
    Ik zie het staan nu

    Sina Corporation $ 33,22 0,00 0,00 % 08-04-20

    Dan hebben Zd Korea en Singapore het ook beter bekeken dan bv NYC (usa, wat een ellende daar via hun apps wss afgedwongen en dat doet NL niet zo snel..of wel?

    ^^

    Geen idee.


  3. forum rang 7 ffff 9 april 2020 12:03
    .misschien zou de westerse wereld China aansprakelijk moeten stellen voor geleden schade …..

    Tja, tante Pietje, laat de westerse wereld en in ieder geval de Engelsen dan maar hun hart vasthouden als de Chinezen afkomen met een rekening die nog was blijven liggen van de heroine-oorlog.....

    Misschien, tante Pietje, had de westerse wereld iets kunnen leren van de maatregelen van de Chinese regering. Terwijl wij hier in het westen, een beetje beduusd, wat gniffelend naar die superstrenge maatregelen daar in China keken, terwijl onze bevolkingen zonder probleem gezellig gingen skiën, carnaval vieren, stadions bezoeken, parties organiseren terwijl toch echt op dat moment duidelijk werd dat zoiets onverstandig was.... Neen, heerlijk coulant zijn tegen een veel minder gedisciplineerde bevolking in het Westen vergeleken met de Chinese bevolking en dan.... de Chinezen moeten maar betalen.

    Weet je, tante Pietje, dat de Spanjaarden ervoor gezorgd hebben dat ruim 90 procent van de Mexicaanse bevolking stierf in de eerste decennia van de zestiende eeuw.... Misschien ook een rekening sturen vanuit Mexico?.

    Misschien toch HIER zoiets van: Eigen schuld, dikke bult....of is dat te lastig om te accepteren?

    Peter

  4. tante pietje 9 april 2020 12:54
    Chineeesen zijn de winnaars van deze uitbraak gewild of toch niet gewild - kopen olie voor een prikkie opslagtanks tot aan de rand gevuld - bedrijven aandelen belangen in de westerse wereld worden de laatste gekocht op de beurzen - staal wordt ingeslagen voor een prikkie ................wie is hier de winnaar van deze pandemie .............chinezen waren nooit te vertrouwen en zullen dat nimmer zijn - het enige wat er goed aan is een loempia laten ze die honden en katten maar zelf eten
  5. tante pietje 9 april 2020 13:12
    Chinese aandelen en obligaties zijn tijdens de coronacrisis opvallend goed overeind gebleven. Nu de Chinese economie als eerste herstelt, weten steeds meer buitenlandse beleggers China te vinden. Als dat maar goed gaat, want de Amerikaans-Chinese handelsspanningen zouden binnenkort wel eens een nieuwe, veel gevaarlijkere fase kunnen ingaan.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 874,79 +0,96%
EUR/USD 1,0702 +0,47%
FTSE 100 8.044,81 +0,26%
Germany40^ 18.157,00 +1,66%
Gold spot 2.324,71 -0,11%
NY-Nasdaq Composite 15.451,31 +1,11%

Stijgers

VIVORY...
+26,32%
BAM
+4,73%
PROSUS
+3,52%
ASMI
+3,14%
JUST E...
+3,10%

Dalers

RANDST...
-7,22%
Akzo N...
-6,93%
FASTNED
-4,65%
NSI
-3,89%
Arcelo...
-2,65%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links