Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wie wordt de running mate van Joe Biden ?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
110 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 8 ff_relativeren 24 maart 2020 20:28
  Wie wordt de running mate van Joe Biden ?


  Tijdens het debat van zondag 15 maart (2020) kondigde Joe Biden aan, dat zijn Running Mate een vrouw zal zijn. Aan de ene kant jammer omdat daarmee een waanzinnig succesvolle combinatie met Michael Bloomberg niet meer tot de mogelijkheden behoort. Aan de andere kant een sterke keuze van Joe Biden om zoveel mogelijk vrouwelijke stemmen te winnen in de Presidentiele verkiezingen van november (2020).

  De keuze voor een vrouw als Running Mate, opent de discussie in de (Amerikaanse) media, wie de beoogde Vice President gaat worden als Joe Biden de verkiezing zou winnen. In die beschouwingen wordt onderscheid gemaakt tussen de formele eisen, en strategische eisen ;


  De formele eisen :

  De formele eisen zijn verwoord in de Amerikaanse Constitutie. De kandidaat moet tenminste 35 jaar zijn, tenminste de afgelopen 14 jaren onafgebroken in de USA gewoond hebben, en moet geboren zijn in de USA. De formele eisen zeggen niets over een partijlidmaatschap. (Republikein, Liberaal, Democraat, of zelfs onpartijdig)

  De strategische eisen :

  De strategische eisen zijn vaak afgestemd om de Presidentskandidaat aan te vullen. Op kennisgebied, op balans qua karakters, op neutraliteit of gezag op de politieke vloer (om beide helften van het Congres achter Wetgeving te krijgen), op populariteit in 1 of meer swing states (bij voorkeur in Staten die anders naar de opponent zouden gaan), op geschiktheid om een bepaalde leeftijdsgroep te overtuigen, of op geschiktheid om een bepaalde bevolkingsgroep te overtuigen.

  Op basis van bovenstaande formele en strategische eisen komen de Amerikaanse media voorlopig met 14 namen. Ik heb er enkele namen aan toegevoegd. Dit zijn de eerste namen :


  Kamala Harris. Goede balans in karakter met Joe Biden. Sterk op kennisgebied, populariteit in California, spreekt zowel een bevolkingsgroep aan als ook een leeftijdsgroep.

  Amy Klobuchar. Goede balans in karakter met Joe Biden. Draagkracht op de politieke vloer, populariteit in Minnesota.

  Elisabeth Warren. Massachusetts. Geen goede karaktermatch. Geen goede ideologische match.

  Gretchen Whitmer. Populair in Michigan. Spreekt een bevolkingsgroep aan en spreekt een (jonge) leeftijdsgroep aan. Geeft nu nog aan dat zij het niet wordt (maar zegt niet letterlijk dat ze niet beschikbaar is).

  Stacey Abrams. Rijzende ster bij de democraten. Spreekt een bevolkingsgroep aan, en is populair in Georgia.

  Maggie Hassan. Genoeg ervaring, maar spreekt geen andere stemmers aan dan Joe Biden. Bekendheid in New Hampshire.

  Jeanne Shaheen. Genoeg ervaring, maar spreekt geen andere stemmers aan dan Joe Biden. Bekendheid in (eveneens) New Hampshire.

  Sally Yates. Ambitieus, maar behoort niet tot de meest genoemde kandidaten. Populair in Georgia.

  Michelle Obama. De democratische kroon. In alles het tegenbeeld van Donald Trump. Zegt van zichzelf dat ze geen interesse heeft in politiek.

  Claire McCaskill. Gedreven, en veel ervaring. Bekendheid in Missouri.

  Catherine Cortez Masto. Advocate en voormalig Procureur-Generaal van Nevada. Huidig Senator voor Nevada.

  Valdez Venita Demings. Gepensioneerd Hoofd van Politie in Orlando. Lid van het Huis van Afgevaardigden namens Florida. Spreekt een bevolkingsgroep aan.

  Caroline Bouvier Kennedy. Dochter van John F. Kennedy. Op basis van haar familienaam veel naamsbekendheid, maar staat niet bekend als inhoudelijk sterk.

  Heidi Heitkamp. Staat niet in het rijtje van de voor de hand liggende kandidaten. Spreekt geen andere bevolkings- of leeftijdsgroep aan dan Joe Biden. Brengt stemmen binnen van North Dakota.

  Cecile Richards. Genoeg ervaring, maar spreekt geen andere bevolkings- of leeftijdsgroep aan dan Joe Biden. Brengt stemmen binnen van Texas.

  Muriel Bowser. Komt uit het bedrijfsleven. Ambitieus, en consequent. Spreekt een bevolkingsgroep aan, maar past niet duidelijk in de politieke puzzel. Bekendheid in Washington.

  Jill Tracy Jacobs Biden. De vrouw van Joe Biden. Prachtige karakteraanvulling en balans met Joe Biden, maar mist de politieke ervaring.

  Anna Wintour. Een grootheid binnen het blad Vogue, en (groot)sponsorenwerver voor de Democraten. Erg veel belangrijke contacten en gezag.

  Helaas kan Melania Trump niet mee doen omdat ze niet aan de Constitutionele eisen voldoet, maar wat zou ze als Running Mate van Biden de nervositeit opwekken van Donald Trump ..  Het is niet ongebruikelijk, dat een running mate pas bekend wordt gemaakt in de korte periode na het afronden van alle primaries, en nog voor de nationale Partij-conventie.

  Dat betekent ergens in juni - juli. Tot dan zal er nog volop gespeculeerd worden in de media. Misschien wordt het wel iemand uit het bedrijfsleven in plaats van uit de politiek. De Constitutie zegt immers niets over partijlidmaatschap. Alleen iets over leeftijd (tenminste 35 jaar), over burgerschap (tenminste 14 jaar), en over geboorteland (USA).
 2. forum rang 8 ff_relativeren 25 maart 2020 23:24
  Even een naam toevoegen. Een dame met heel veel politieke ervaring en invloed.
  Een vrouw met ontzettend veel dossierkennis en contacten in het Congres.

  Ze heeft een grote bijdrage geleverd aan het bijeenhouden van de diverse facties binnen de Democratische fractie in het Huis van Afgevaardigden.

  Als Speaker of the House heeft ze straks in november zeer verdienstelijke termijnen gediend, en ze zou niet beter beloond kunnen worden dan met de rol van Running Mate voor Joe Biden.

  Ik heb het over niemand minder dan mw. Nancy Pelosi.


  Zou iemand het meer verdienen dan zij ? Ze voldoet uiteraard aan de gestelde formele eisen in de Constitutie. Daarnaast brengt ze de bovenstaande strategische bonuspunten binnen. Om nog te zwijgen over haar naamsbekendheid.

  Er is 1 voor de hand liggend argument waarom Nancy Pelosi het niet zou worden ;
  Ze spreekt geen andere bevolkingsgroep of leeftijdsgroep aan dan Joe Biden ..
 3. forum rang 8 ff_relativeren 26 maart 2020 20:13
  Enkele toevoegingen aan de lijst met kandidaten uit de eerste 2 postings ;

  Michelle Lujan Grisham. Gouverneur en voormalig lid van het Huis van Afgevaardigden.

  Keisha Lance Bottoms. Burgemeester van Atlanta, 50 jaar en vanaf het begin loyaal aan Joe Biden.

  Tammy Baldwin. Senator voor Wisconsin.

  Tammy Duckworth. Veteraan-helikopterpiloot. In oorlogsgebied beide benen kwijtgeraakt en geen functionaliteit meer in 1 arm. Ze werd na deze traumatische gebeurtenis gekozen in het Huis van Afgevaardigden, en is momenteel Senator.
 4. forum rang 8 ff_relativeren 26 maart 2020 23:12
  The Guardian komt met een fraai achtergrond-verhaal ;

  Het is meer dan 100 jaar geleden dat vrouwen in de USA het kiesrecht kregen. De deur naar het hoogste gekozen Ambt is te lang gesloten geweest, en gaat nu open als er een vrouw naast Joe Biden het land gaat besturen.

  Slechts enkele uren nadat Elisabeth Warren zich terugtrok uit de Presidentiele nominatie, kwam een groep invloedrijke vrouwen samen in een Spaans restaurant in hartje Washington voor een diner. Zij pakten pen en papier, en formuleerden deze stellingen voor de 2020 Presidentiele verkiezingen :

  - er moest een vrouwelijke running mate komen voor Joe Biden ;
  - vrouwen zouden de meerderheid moeten vormen in de nieuwe regering ;
  - hun benoemingen moeten een reflectie zijn van de diversiteit van de samenleving ;
  - speerpunten zoals ouderschapsverlof voor beide partners moeten in de agenda voor de eerste 100 dagen van de nieuwe President.

  Hun brief ging, voorzien van vele handtekeningen, naar het Democratische Nationale Comité. Slechts enkele dagen na dit initiatief maakte Joe Biden bekend dat hij een vrouw als Vice President kiest ..

  bron : www.theguardian.com/us-news/2020/mar/... .
 5. forum rang 8 ff_relativeren 8 april 2020 22:14
  Nu Senator Bernie Sanders opzij stapt, is de deur open gezet naar het bekend maken van de running mate voor Joe Biden. Het is gebruikelijk dat de bekendmaking gebeurt in de (korte) tijdsspanne tussen de laatste Primary, en de officiele benoeming van de genomineerde kandidaat.

  Dat zou betekenen : ergens tussen half juni en begin augustus. De situatie is echter veranderd. Joe Biden is nog de enige kandidaat in de race voor de nominatie. De verdere Primaries doen er niet meer toe. En dat betekent dat de running mate ook al in de meimaand bekend kan worden gemaakt.

  Het zou zelfs voordelen kunnen hebben om niet te wachten tot na de laatste Primarie. Als de running mate al in mei bekend wordt gemaakt, hebben de Democraten 1 extra maand om zich te verenigen rond de presidentskandidaat Joe Biden en de running mate. Voor de Democraten staat alles op het spel. Het benutten van tijdwinst is cruciaal.
 6. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 april 2020 08:31
  quote:

  ff_relativeren schreef op 25 maart 2020 23:24:


  Even een naam toevoegen. Een dame met heel veel politieke ervaring en invloed.
  Een vrouw met ontzettend veel dossierkennis en contacten in het Congres.

  Ze heeft een grote bijdrage geleverd aan het bijeenhouden van de diverse facties binnen de Democratische fractie in het Huis van Afgevaardigden.

  Als Speaker of the House heeft ze straks in november zeer verdienstelijke termijnen gediend, en ze zou niet beter beloond kunnen worden dan met de rol van Running Mate voor Joe Biden.

  Ik heb het over niemand minder dan mw. Nancy Pelosi.


  Zou iemand het meer verdienen dan zij ? Ze voldoet uiteraard aan de gestelde formele eisen in de Constitutie. Daarnaast brengt ze de bovenstaande strategische bonuspunten binnen. Om nog te zwijgen over haar naamsbekendheid.

  Er is 1 voor de hand liggend argument waarom Nancy Pelosi het niet zou worden ;
  Ze spreekt geen andere bevolkingsgroep of leeftijdsgroep aan dan Joe Biden ..

  Ze zoeken iemand die Biden kan overleven...........

  En Nancy heeft het al druk genoeg.
 7. forum rang 8 ff_relativeren 16 april 2020 19:12
  We voegen nog een naam toe aan de lijst met mogelijke kandidaten : Susan Rice.
  55 jaar, voormalig veiligheidsadviseur onder President Obama en Vice President Biden.
  Joe Biden en Susan Rice hebben (dus) samengewerkt in de Amerikaanse Regering.
  Dat brengt de unieke combinatie van Ervaring + Kennis + Persoonlijk vlak + leeftijd.
 8. forum rang 8 ff_relativeren 16 april 2020 19:23
  Door de toevoegingen op de eerste 2 postings, is de afgelopen weken het volgende lijstje met kandidaten gevormd :

  Kamala Harris. Goede balans in karakter met Joe Biden. Sterk op kennisgebied, populariteit in California, spreekt zowel een bevolkingsgroep aan als ook een leeftijdsgroep.

  Amy Klobuchar. Goede balans in karakter met Joe Biden. Draagkracht op de politieke vloer, populariteit in Minnesota.

  Elisabeth Warren. Massachusetts. Geen goede karaktermatch. Geen goede ideologische match.

  Gretchen Whitmer. Populair in Michigan. Spreekt een bevolkingsgroep aan en spreekt een (jonge) leeftijdsgroep aan. Geeft nu nog aan dat zij het niet wordt (maar zegt niet letterlijk dat ze niet beschikbaar is).

  Stacey Abrams. Rijzende ster bij de democraten. Spreekt een bevolkingsgroep aan, en is populair in Georgia.

  Maggie Hassan. Genoeg ervaring, maar spreekt geen andere stemmers aan dan Joe Biden. Bekendheid in New Hampshire.

  Jeanne Shaheen. Genoeg ervaring, maar spreekt geen andere stemmers aan dan Joe Biden. Bekendheid in (eveneens) New Hampshire.

  Sally Yates. Ambitieus, maar behoort niet tot de meest genoemde kandidaten. Populair in Georgia.

  Michelle Obama. De democratische kroon. In alles het tegenbeeld van Donald Trump. Zegt van zichzelf dat ze geen interesse heeft in politiek.

  Claire McCaskill. Gedreven, en veel ervaring. Bekendheid in Missouri.

  Catherine Cortez Masto. Advocate en voormalig Procureur-Generaal van Nevada. Huidig Senator voor Nevada.

  Valdez Venita Demings. Gepensioneerd Hoofd van Politie in Orlando. Lid van het Huis van Afgevaardigden namens Florida. Spreekt een bevolkingsgroep aan.

  Caroline Bouvier Kennedy. Dochter van John F. Kennedy. Op basis van haar familienaam veel naamsbekendheid, maar staat niet bekend als inhoudelijk sterk.

  Heidi Heitkamp. Staat niet in het rijtje van de voor de hand liggende kandidaten. Spreekt geen andere bevolkings- of leeftijdsgroep aan dan Joe Biden. Brengt stemmen binnen van North Dakota.

  Cecile Richards. Genoeg ervaring, maar spreekt geen andere bevolkings- of leeftijdsgroep aan dan Joe Biden. Brengt stemmen binnen van Texas.

  Muriel Bowser. Komt uit het bedrijfsleven. Ambitieus, en consequent. Spreekt een bevolkingsgroep aan, maar past niet duidelijk in de politieke puzzel. Bekendheid in Washington.

  Jill Tracy Jacobs Biden. De vrouw van Joe Biden. Prachtige karakteraanvulling en balans met Joe Biden, maar mist de politieke ervaring.

  Anna Wintour. Een grootheid binnen het blad Vogue, en (groot)sponsorenwerver voor de Democraten. Erg veel belangrijke contacten en gezag.

  Helaas kan Melania Trump niet mee doen omdat ze niet aan de Constitutionele eisen voldoet, maar wat zou ze als Running Mate van Biden de nervositeit opwekken van Donald Trump ..

  Nancy Pelosi. Enorme dossierkennis en grote politieke ervaring. Veel gezag en contacten. Misschien is haar belangrijkste pluspunt, dat zij als geen ander in staat is om Donald Trump nerveus te maken.

  Michelle Lujan Grisham. Gouverneur en voormalig lid van het Huis van Afgevaardigden.

  Keisha Lance Bottoms. Burgemeester van Atlanta, 50 jaar en vanaf het begin loyaal aan Joe Biden.

  Tammy Baldwin. Senator voor Wisconsin.

  Tammy Duckworth. Veteraan-helikopterpiloot. In oorlogsgebied beide benen kwijtgeraakt en geen functionaliteit meer in 1 arm. Ze werd na deze traumatische gebeurtenis gekozen in het Huis van Afgevaardigden, en is momenteel Senator.

  Susan Rice. 55 jaar, voormalig veiligheidsadviseur onder President Obama en Vice President Biden.
  Joe Biden en Susan Rice hebben (dus) samengewerkt in de Amerikaanse Regering.
  Dat brengt de unieke combinatie van Ervaring + Kennis + Persoonlijk vlak + leeftijd.
 9. forum rang 8 ff_relativeren 21 april 2020 22:18
  In een column op CNN : waarom er bijna geen enkele kans is om Michelle Obama over te halen om Vice President te worden : edition.cnn.com/2020/04/21/politics/m... .

  De column bevat goede argumenten en onderbouwingen. En eindigt met 1 steekhoudend argument waarom ze misschien toch mee zal doen ..

  De auteur had er even goed bij kunnen zetten, waarom een JA van Michelle net zo een historische verkiezing zou opleveren als destijds haar man Barack Obama.
 10. forum rang 8 ff_relativeren 1 mei 2020 01:23
  Het selectieteam : 7 namen bekend ;

  Bob Bauer (voormalig juridisch adviseur Witte Huis) ;
  Dana Remus (algemeen adviseur campagne) ;
  Lisa Monaco (voormalig Homeland Security Adviseur) ;
  Christoper Dodd (voormalig Senator) ;
  Lisa Blunt Rochester (lid van het Congres) ;
  Eric Garcetti (Burgemeester Los Angeles) ;
  Cynthia C. Hogan (voormalig Senaats- en Witte Huis-adviseur van Biden).

  bron : edition.cnn.com/2020/04/30/politics/b... .
110 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 560,84 -1,60%
EUR/USD 1,1842 +0,23%
Germany30^ 12.868,70 -0,96%
Gold spot 1.944,61 0,00%
LDN100-24h 6.071,98 0,00%
NY-Nasdaq Composite 11.019,30 -0,21%

Stijgers

Flow T...
+4,18%
Kendrion
+2,51%
Pharming
+1,68%
PostNL
+1,28%
ForFar...
+1,08%

Dalers

VIVORY...
-7,41%
UNIBAI...
-6,64%
Air Fr...
-5,78%
Boskalis
-4,93%
Galapagos
-3,98%

Nieuws Forum Meer»

(32)

Take a sisi op 15 aug 2020 16:31
(8)

suske wiet op 15 aug 2020 12:03
(22)

Knarf op 15 aug 2020 11:52
(2)

Pechorin op 15 aug 2020 11:39
(33)

Leeser1959 op 15 aug 2020 11:30

Column Forum Meer»

(270)

PietKeizer op 15 aug 2020 16:06
(27)

Keinscheisscoins op 15 aug 2020 14:17
(6)

taurus86 op 15 aug 2020 07:54
(3)

Dagelijkse Kost op 15 aug 2020 07:31
(27)

objectief op 14 aug 2020 17:21
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare