Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Coronavirus echt gevaar?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5.162 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 ... 255 256 257 258 259 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
josti5
0
quote:

josti5 schreef op 26 maart 2020 14:18:


Gaan we óók het aantal doden nog bijhouden, dat valt door uitgesteld/niet/te laat behandelen van de 'gewone' kwalen?
Of worden die weggemoffeld?
We gaan het volgend jaar zien, in de CBS-statistieken...

Ik heb over dit onderwerp een vriendin gebeld, die verpleegster is op de afdeling neurologie.

'Onze afdeling is vrijwel leeg - wij zien opeens niemand meer met een beroerte, terwijl normaliter de afdeling behoorlijk vol ligt. Ik vind dit heel opvallend'.

Zó maar een verpleegster, uit de dagelijkse praktijk...
whammy
0
quote:

josti5 schreef op 26 maart 2020 18:02:


[...]
Ik heb over dit onderwerp een vriendin gebeld, die verpleegster is op de afdeling neurologie.

'Onze afdeling is vrijwel leeg - wij zien opeens niemand meer met een beroerte, terwijl normaliter de afdeling behoorlijk vol ligt. Ik vind dit heel opvallend'.

Zó maar een verpleegster, uit de dagelijkse praktijk...


Ik dien het niet te geloven!
VeniVidiMerui
0
quote:

josti5 schreef op 26 maart 2020 14:18:


Gaan we óók het aantal doden nog bijhouden, dat valt door uitgesteld/niet/te laat behandelen van de 'gewone' kwalen?
Of worden die weggemoffeld?
We gaan het volgend jaar zien, in de CBS-statistieken...

Wat vooral zal blijken is dat een aanzienlijk deel van de 'corona' doden overlapt met de normale sterfte. Oftewel een veel lagere toename in totale sterfte dan het aantal 'corona' doden dat er gaat vallen.
(omdat iemand die op sterven ligt met 3 bestaande aandoeningen en vervolgens corona krijgt en komt te overlijden nu ineens als 1 corona dode wordt geteld; terwijl het eigenlijk 0.25 corona dode is)
gokker
0
quote:

VeniVidiMerui schreef op 26 maart 2020 18:41:


[...]
Wat vooral zal blijken is dat een aanzienlijk deel van de 'corona' doden overlapt met de normale sterfte.
[...]

Het is een feit dat
  1. iedereen ooit sterft
  2. veruit de meeste slachtoffers van deze pandemie ouder zijn dan 65
  3. deze leeftijdsgroep zich nauwelijks meer voortplant

Ergo, over de komende tien jaar zal het aantal doden, veroorzaakt door deze epidemie, verwaarloosbaar klein zijn.
Conclusies laat ik aan anderen over, vooral ook aan de velen hier die vinden dat er sowieso teveel mensen op deze bol rondlopen.
voda
0
Kamer eist snel actie voor meer tests: desnoods dwanglicentie Roche

Testen, testen, testen. De regering moet zorgen voor voldoende testkits om zorgpersoneel en burgers te kunnen testen op het coronavirus. In het uiterste geval moet het kabinet er niet voor terugdeinzen patenten op testmaterialen te doorbreken, vindt onder meer coalitiepartner CDA.

Het tekort aan coronatests waar Nederland mee kampt komt vooral doordat de meeste labs afhankelijk zijn van de Zwitserse farmagigant Roche, dat pakweg 80 procent van de Nederlandse markt in handen heeft. Het farmaconcern kan onvoldoende produceren om aan de wereldwijde vraag te voldoen.

Daarom moeten Nederlandse labs zelf testmateriaal gaan produceren. Die kar gaat oud-ceo Feike Sijbesma van DSM trekken, schreef zorgminister Hugo de Jonge donderdag aan de Tweede Kamer. De voormalige topman van het biochemieconcern is benoemd tot speciaal gezant coronacrisis en gaat samenwerken met de door het ministerie ingestelde Taskforce Diagnostiek.

Die eigen productie vergt echter wel de receptuur van Roche voor verscheidene vloeistoffen. Als Roche daar niet zelf mee over de brug komt, dan moet de producent ertoe worden gedwongen, vindt een meerderheid van de Tweede Kamer. 'Overweegt de minister het inzetten van een dwanglicentie', wilde CDA-fractievoorzitter Pieter Heerma weten.

Breekijzer
Zo'n dwanglicentie maakt het mogelijk dat bijvoorbeeld ziekenhuizen medicijnen of preparaten na kunnen maken waarop een farmaceutisch bedrijf nog exclusieve eigendomsrechten over heeft.

Als er ooit een tijd was dat de belangen van de markt op de tweede plaats moeten komen, dan is deze coronacrisis dat wel, drong PvdA-leider Lodewijk Asscher aan. Dat sentiment werd door vrijwel de hele Kamer gedeeld, al waarschuwde VVD-Kamerlid Hayke Veldman tegen de inzet van al te zware geschut dat misschien averechts zou kunnen werken.

Alle fracties schaarden zich achter een CDA-motie waarin Heerma zijn eigen minister opriep 'op korte termijn' te zorgen voor voldoende testmateriaal en daarbij 'verdergaande juridische maatregelen richting de private sector' niet uit te sluiten.

Dat doet De Jonge ook niet, zei hij. Maar de zorgminister wil eerst de weg van de diplomatie bewandelen. Daarin kan Sijbesma met zijn contacten in de farmawereld als breekijzer fungeren. 'Wij hebben niet voor niets een speciaal gezant gevraagd om de Nederlandse productie op te schalen,' aldus De Jonge, die wees op Sijbesma's 'goede ingang' bij Roche.

Het kabinet is momenteel met Roche in gesprek, maar doet daar verder geen mededelingen over. 'We moeten hopen en rekenen dat het met een telefoontje lukt,' aldus De Jonge. Zo niet, dan legt hij het juridisch instrumentarium klaar.

Mondkapjes
Niet alleen zijn er niet genoeg testkits, ook het aanhoudende tekort aan beschermingsmaterialen en apparatuur baart de Kamerleden zorgen. 'Mijn buurvrouw werkt in een verpleeghuis bij ons. Handschoenen, dat was wat ze kreeg als beschermingsmateriaal en wat alcohol om te ontsmetten,' vertelde SP-fractievoorzitter Lilian Marijnissen, die zei te wonen in 'het epicentrum van de corona-uitbraak', Oss. Hoe denkt het kabinet huisartsen en verpleegkundigen te kunnen helpen aan mondkapjes, wilde D66-leider Rob Jetten weten.

De aanvoer van mondkapjes, handgel en andere beschermingsmiddelen begint nu op gang te komen, suste De Jonge. De tijdelijke minister voor medische zorg Martin van Rijn heeft een speciaal consortium opgericht die de middelen centraal gaat inkopen en verdelen. 'Alles aan leads wordt nagegaan,' verzekerde De Jonge.

Ook de beddencapaciteit op de intensive care-afdelingen is voorlopig op orde, wist De Jonge aan het einde van het debat te melden. Per 1 april beschikken ziekenhuizen over 1600 IC-bedden. Een verdere opschaling is afhankelijk van hoe snel de duizenden bestelde beademingsapparaten worden geleverd.

fd.nl/economie-politiek/1339389/kamer...
voda
0
Mondkapjes onderweg naar Europa al verhandeld aan de hoogste bieders

De Douane stelt mondkapjes en andere persoonlijke beschermingsmiddelen tijdelijk vrij van invoerrechten, behalve voor bedrijven die er geld mee willen verdienen. En dat zijn er nogal wat. De Douane heeft signalen dat mondkapjes op hun reis naar Rotterdam meerdere keren van eigenaar wisselen en in die tijd flink duurder worden.

'Het is extreem speculatieve handel', merken douanebeambten. De prijs van de mondkapjes kan onderweg enkele keren over de kop gaan'. Daarom stelt de Douane als voorwaarde voor heffingvrije toegang dat de hulpmiddelen worden ingevoerd door overheidsinstellingen, hulpeenheden of filantropische instellingen en dat ze worden 'geschonken, en ingezet voor slachtoffers van de coronacrisis'. De speciale vrijstelling wordt 'op verzoek' toegepast.

Ondernemers krijgen alleen vrijstelling als ze de mondkapjes en andere beschermingsmiddelen schenken aan officiële instellingen. Vervolgens moeten die de goederen zelf invoeren, op eigen naam. Volgens de Douane is er dan nog nauwelijks sprake van logistiek oponthoud.

De Douane kijkt volgens een zegsman 'kritisch' naar partijen mondkapjes die via Rotterdam worden doorgevoerd. Maar ze kan die volgens de huidige regels niet tegenhouden als ze het land weer verlaten omdat ze intussen aan het Midden-Oosten zijn verkocht.

Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid waarschuwde donderdag in de Tweede Kamer dat zelfs de suggestie van 'vordering' van de mondkapjes, die vorige week in de Kamer werd gedaan, al betekent dat orders worden geannuleerd en dat de partijen die onderweg zijn worden omgeleid. 'We moeten er terughoudend mee zijn als het een negatief effect gaat hebben'.

Steun aan ondernemers
De Douane komt ondernemers wel op andere terreinen tegemoet. De dienst merkt dat veel bedrijven tijdelijk niet aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen en niet alle termijnen en formaliteiten naleven. Bedrijven die in gebreke blijven worden met 'maatwerk' bediend en kunnen pro forma verzoeken indienen voor teruggaaf. Niet voldoen aan wettelijke termijnen als gevolg van de coronamaatregelen is 'verschoonbaar'.

Ook bedrijven die even niet kunnen voldoen aan vergunningsvereisten worden op maat geholpen en de termijn voor lopende vergunningen kan worden opgeschort. Verder wordt op verzoek uitstel van betaling verleend, zoals ook voor alle andere bedrijfsbelastingen inmiddels geldt. Dat uitstel wordt verleend tot een maand nadat de verscherpte coronamaatregelen zijn ingegaan. Verder legt de Douane geen boetes op in de coronacrisis, op voorwaarde dat er geen sprake is van een misdrijf, opzet of grove schuld.

fd.nl/economie-politiek/1339506/mondk...
josti5
1
Sjezus, als dit ons óók te wachten staat:

In Italië zijn 39 artsen overleden
aan corona,onder wie 18 huisartsen.Dat
meldt het Italiaanse persbureau Ansa.
Het aantal besmette zorgmedewerkers is
gestegen tot 6205,meer dan 9 procent
van het totale aantal infecties.In een
brief roepen Italiaanse artsen op om
zorgpersoneel snel te testen.
leek2018
1
Vraagje en een denkertje voor de posters hier:
Waarom accepteert een land (mensen en politiek) dat oorlog voert voor haar vrijheid wel dat jonge mensen (ook van andere hulpvaardige landen) sterven en waarom niet dat ouderen sterven om de huidige levenswijze in stand te houden. Deze vraag onder andere naar aanleiding van de kritiek op die Amerikaanse senator, die zei dat hij bereid is om te sterven voor zijn kinderen en kleinkinderen.
Willempie3
0
Het democratsche Westen krijgt het virus niet onder controle. Bang om de economie te schaden en bang voor mensenrechten- en privacy-schendingen. Te zachte maatregelen en te laat. Het virus groeit met 15 procent per dag. Dat is maal 2,66 in een week. Dat is maal 66 in 1 maand. Dus nu zijn het er 20.000, eind april meer dan 1 miljoen besmettingen. Het lijkt er op dat Merkel gelijk krijgt en dat bijna de hele bevolking het zal krijgen. Een groot voordeel is dat je daarna alles weer kunt opstarten en dat de pensioenen wel weer geindexeerd kunnen worden. Ook zal de woningnood afnemen.
Een grote overwinning voor China dat de zaak in ieder geval onder controle heeft, als je hun cijfers kunt vertrouwen.
ff_relativeren
0
Artsen luiden de bel : niet alle Corona-overlijdens worden in de cijfers opgenomen.
Echte aantal Corona-doden ligt hoger ..

bron : www.msn.com/nl-nl/nieuws/overig/huisa... .
R0ME0
0
America first!!!

Ja meneer Trump.

Amerika is zojuist gestegen naar de eerste plaats.... van de lijst met meeste corona gevallen.
asti
0
quote:

leek2018 schreef op 26 maart 2020 21:12:


Vraagje en een denkertje voor de posters hier:
Waarom accepteert een land (mensen en politiek) dat oorlog voert voor haar vrijheid wel dat jonge mensen (ook van andere hulpvaardige landen) sterven en waarom niet dat ouderen sterven om de huidige levenswijze in stand te houden. Deze vraag onder andere naar aanleiding van de kritiek op die Amerikaanse senator, die zei dat hij bereid is om te sterven voor zijn kinderen en kleinkinderen.

Ouderen moesten dus toen ze jong waren hun leven riskeren om een levenswijze in stand te houden. En nu ze oud zijn, moeten ze weer hun leven riskeren om een levenswijze in stand te houden?
leek2018
1
quote:

ff_relativeren schreef op 26 maart 2020 21:33:


Artsen luiden de bel : niet alle Corona-overlijdens worden in de cijfers opgenomen.
Echte aantal Corona-doden ligt hoger ..

bron : www.msn.com/nl-nl/nieuws/overig/huisa... .

Komt vaker voor hoor. Zie doodsoorzaken statistiek van CBS.
Bijvoorbeeld:
Iemand die Hartproblemen heeft en sterft aan Corana krijgt Hartproblemen als doodsoorzaak. Bij opeenvolgende kwalen wint de 1e kwaal om het zo maar eenvoudig te zeggen.
leek2018
0
quote:

asti schreef op 26 maart 2020 21:51:


[...]
Ouderen moesten dus toen ze jong waren hun leven riskeren om een levenswijze in stand te houden. En nu ze oud zijn, moeten ze weer hun leven riskeren om een levenswijze in stand te houden?

Ja, zo kan je het ook stellen als de tussenliggende periode niet te lang is. Ik bedoelde echter niet dezelfde generatie. Ik bedoelde meer jong bij oorlog en oud in vredestijd
luchtschip
0


Dr Fauci to Steph Curry on the differences between coronavirus and the common flu. Fauci says COVID-19 is 10x more serious than influenza.
video 1:08 minuut
twitter.com/loganmmurdock/status/1243...
asti
1
quote:

leek2018 schreef op 26 maart 2020 22:05:


[...]
Ja, zo kan je het ook stellen als de tussenliggende periode niet te lang is. Ik bedoelde echter niet dezelfde generatie. Ik bedoelde meer jong bij oorlog en oud in vredestijd

Ik weet wat je bedoelde.

Het is een debiele gedachte.
rationeel
0
quote:

asti schreef op 26 maart 2020 21:51:


[...]
Ouderen moesten dus toen ze jong waren hun leven riskeren om een levenswijze in stand te houden. En nu ze oud zijn, moeten ze weer hun leven riskeren om een levenswijze in stand te houden?


Verstand komt met de jaren ASTI:) en bij sommigen komt het nooit.
leek2018
0
quote:

asti schreef op 26 maart 2020 21:51:


[...]
Ouderen moesten dus toen ze jong waren hun leven riskeren om een levenswijze in stand te houden. En nu ze oud zijn, moeten ze weer hun leven riskeren om een levenswijze in stand te houden?

Ho, ho Je verdraait mijn woorden. Ik zei NIET MOESTEN ,Ik schreef ACCEPTEREN. Dat is heel wat anders. Ik krijg steeds meer het idee, dat mensen hier lezen wat ze willen lezen en niet wat er staat.
leek2018
0
quote:

rationeel schreef op 26 maart 2020 23:02:


[...]

Verstand komt met de jaren ASTI:) en bij sommigen komt het nooit.

Zie mijn reactie aan asti van 23.12 uur
VeniVidiMerui
0
quote:

R0ME0 schreef op 26 maart 2020 21:44:


America first!!!

Ja meneer Trump.

Amerika is zojuist gestegen naar de eerste plaats.... van de lijst met meeste corona gevallen.

Je realiseert je dat de USA meer inwoners heeft dan Italie, Duitsland, Frankrijk, Spanje en de UK bij elkaar?
Voorlopig doet Europa het nog aanzienlijk slechter dan de USA.
5.162 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 168 169 170 171 172 173 174 175 176 177 178 ... 255 256 257 258 259 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 508,04 +1,46%
EUR/USD 1,0928 +0,00%
Germany30^ 10.684,80 +3,41%
Gold spot 1.684,05 0,00%
LDN100-24h 5.821,63 0,00%
NY-Nasdaq Composite 8.153,58 +0,77%

Stijgers

JUST E...
+13,70%
UNIBAI...
+9,59%
NSI
+7,52%
ALTICE...
+6,77%
Brunel
+6,77%

Dalers

Accsys
-2,34%
Heijmans
-1,63%
Aperam
-1,58%
AMG
-1,49%
BESI
-1,05%

Nieuws Forum Meer»

(5)

Banana op 10 apr 2020 04:02
(13)

Banana op 10 apr 2020 03:59
(47)

NBWO op 10 apr 2020 03:19
(39)

Stephan010 op 10 apr 2020 02:25
(31)

the original moneymaker op 10 apr 2020 02:14

Column Forum Meer»

(742)

Kris69 op 10 apr 2020 01:22
(2)

Jaso415n op 9 apr 2020 21:04
(4)

Harry Nik op 9 apr 2020 20:25
(10)

snuf13 op 9 apr 2020 19:03
(3)

debozewolf op 9 apr 2020 18:31
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare