Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

SECTOREN

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
56 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
kck
1
quote:

ffff schreef op 18 jan 2020 om 15:57:


LapsKomt een man by de dokter.

Zegt de dokter: Heb meer dan honderd meloenen

Zegt de man: spreekt u Laps?

tuan besar
haas
0
quote:

ffff schreef op 18 jan 2020 om 15:57:


Cézan,Oké, welke sectoren? Word ik alweer vandaag gruwelijk verwend met een fantastisch doorwerkt artikel waarbij beheerders van grote vermogens HUN keuze DURVEN te laten publiceren. Verantwoordelijk voor zovele miljoen, zelfs miljarden bij elkaar, maar waarin dan voor de lange termijn.

Mijn posting wordt te lang Cézan, maar het was snoepen om de argumentatie: Dus keuze voor 2030, 2040 als eindbestemming.
Kwamen ze op: Sofina, Umicore GBL, Corbion, GOUD !, HAL, Sioen. Prosus, ASML, Philips, Ageas, Suez, Engie, ASMI, Melexis LVMH en nog wat. Allemaal onderbouwd, maar dat wordt te lang typen.

Peter


hebt u link naar het lijstje waaruit u schrijft
Ik ben gek op lijstjes:)

PS: heb deze draad: "SECTOREN" doorgenomen zojuist,zal daarop later nog mijn mening geven.Ik ben ook gek ,geworden, op sektoren:)
marique
0
quote:

haas schreef op 18 jan 2020 om 21:08:


[...]
hebt u link naar het lijstje waaruit u schrijft
Ik ben gek op lijstjes:)

PS: heb deze draad: "SECTOREN" doorgenomen zojuist,zal daarop later nog mijn mening geven.Ik ben ook gek ,geworden, op sektoren:)


www.tijd.be/markten-live/nieuws-algem...
asti
0
quote:

marique schreef op 18 jan 2020 om 19:07:


[...]
Mee eens. En zo zijn we terug bij de introposting van Cézan: richt je op sectoren die in de nabije toekomst misschien/mogelijk/vermoedelijk kunnen outperformen.
Maar de vraag is wélke sectoren dat dan zijn. Het verleden biedt geen garantie en de toekomst is in nevelen gehuld.


In 2007 noemde de toenmalige koningin Beatrix in haar troonrede voor het eerst het “bestrijden van criminaliteit via internet”. Nu heeft dat op zich niet meteen iets met beleggen te maken, maar zoiets kan een startpunt zijn bij het overwegen van een positie in een sector. Dat is als je er verstand van hebt. Zelf beleg ik niet in sectoren, maar vrijwel uitsluitend in biotech bedrijven. Maar er zijn methodes het overwegen waard, die meer lijken op het uitkiezen van een sector dan een bedrijf.

Als bijvoorbeeld gentherapie een bestaande behandeling overbodig zou kunnen maken, kun je de huidige grootte van de markt bekijken. Vervolgens tel je de gezamenlijke marketcap op van alle bedrijven die bezig zijn om iets uit te vinden en te ontwikkelen dat de huidige behandeling overbodig kan maken. Als die opgetelde waarde en de waarde van de huidige markt ver genoeg uiteenlopen, kun je dat als beginpunt nemen bij het overwegen van een positie in (al) de bedrijven in kwestie. Je hoeft dan niet zozeer gelijk te krijgen over de toekomst van een bepaald bedrijf, het gaat er in grote lijnen meer om of je gelijk krijgt over de toekomst van een bepaalde behandeling.
hirshi
0
@ asti

Bestrijden van criminaliteit op internet wordt bijna net zo belangrijk als het bestrijden van criminaliteit via internet.

Prima ETF in die sector is L&G Cyber Security UCITS ETF.
60% koerswinst in twee jaar is niet verkeerd toch..

Nu je het er toch over hebt..
Heb ook IShares NASDAQ US Biotechnology ETF in porto. Met Cellgene, Amgen, Gilead, Vertex, Illumina en Biogen als grootste posities een mooie collectie.

ETF's zijn bij uitstek geschikt om sectoren te bespelen. Je kunt er optimaal mee spreiden en hoeft dan dus niet de risico's te nemen die je met individuele aandelen hebt. De specifieke kennis binnen de sector kun je aan de markt overlaten.

rationeel
1
quote:

ffff schreef op 18 jan 2020 om 15:57:


Cézan,

Door diverse oorzaken is ook dit draadje weer een beetje de weg kwijt. Je doet/deed een verdienstelijke poging om met elkaar te gaan brainstormen over " sectoren" maar zoals je zelf ook hebt kunnen constateren wordt er binnen de kortste keren over andere zaken gepraat. En dan ook nog in een of andere Laps dialect en dan lijkt het helemaal of ze het ( hoge) Noorden zijn kwijtgeraakt.

Toch een paar opmerkingen Cézan na weer de gebruikelijke lezing van diverse analyses vandaag en gisteren.

Tot mijn grote genoegen kwam ik vandaag eens een uitvoerig artikel tegen dat helemaal in mijn manier van denken volgt: Bij beleggingen kijk je niet na een dag, na een maand of jaar, maar houd je vast na een, twee of drie decennia. Dat is/was spekkie voor mijn bekkie, als je geen trader bent en ook niet wilt zijn, maar al ruim twintig jaar ook op dit forum probeer aan te geven wat je de moeite van beleggen vond/ vindt en wat daar nu van gekomen is. Ik vond dus artikelen over...houd je vast... dertig jaar bijvoorbeeld Ackermanns & Van Haaren met een stuk beter resultaat in die dertig jaar dan Warren Buffet. En dan worden er nog een rits genoemd. Dat was dertig jaar geleden, toen Cézan, je de telefoon NIET kon gebruiken als je ging internetten en mijn vrouw de fantastische ingeving had: Neem dan een tweede telefoonlijn, want ik vond het heel vervelend dat als ik aan het internetten was, dat ik dan telefonisch niet bereikbaar was. Als je de portefeuille van die tijd bestudeert dan constateer dat ik dat een kleine helft van mijn portefeuille van TOEN niet meer bestaat. Overgenomen of failliet. Ga je nu kijken, in weer een heel ander artikel wat de laatste TWINTIG jaar, dus 2 decennia het goed gedaan heeft, dan kom je op heel andere aandelen en als klap op de vuurpijl, kijk je na precies tien jaar geleden dan zie je ook best flinke verschuivingen.

Pensioenfondsbeheerders, vermogensbeheerders, KK bezoekers die hier komen om wat pensioenreserve op te bouwen of om wat te sparen voor hun kinderen of kleinkinderen hebben uiteindelijk toch het meest aan een langetermijnvisie en veel lastiger dan een keuze maken. UITEINDELIJK, Cézan denk ik echt dat dat nu precies de opzet van jouw openingsposting was: Welke sectoren en wat specifieker welke aandelen zijn nu de moeite waard om te bekijken om eventueel aan te kopen als je niet naar de hectiek van alle dag kijkt maar voor over tien of twintig jaar. Zo heb ik al een halve eeuw gedacht en van een duizend Euro naar een 9 cijferig vermogen gewerkt. Was wel werken hoor, dat halve eeuw.

Oké, welke sectoren? Word ik alweer vandaag gruwelijk verwend met een fantastisch doorwerkt artikel waarbij beheerders van grote vermogens HUN keuze DURVEN te laten publiceren. Verantwoordelijk voor zovele miljoen, zelfs miljarden bij elkaar, maar waarin dan voor de lange termijn.

Mijn posting wordt te lang Cézan, maar het was snoepen om de argumentatie: Dus keuze voor 2030, 2040 als eindbestemming.
Kwamen ze op: Sofina, Umicore GBL, Corbion, GOUD !, HAL, Sioen. Prosus, ASML, Philips, Ageas, Suez, Engie, ASMI, Melexis LVMH en nog wat. Allemaal onderbouwd, maar dat wordt te lang typen.

Zo Cézan, jouw ' SECTOREN' werden hier omschreven als digitale transformatie, als consumptiegoederen, gezondheidszorg etc. Die gezondheidszorg noemde jij ook al.

Gewoon LEUK voor mijzelf was en is: Aankkop-dip-ordrs uitstaan voor Philips, Umicore, corbion Engie Suez Ageas.... Toch leuk om dat te ervaren. Ik meen dat ik er enkele ervan hier de afgelopen weken al postte. Uiteraard in ander draadje.

Dus wat te doen….? Gewoon voortdoen, Peter. Aan begin van vierde decennium gewoon op de oude manier verder doen. Het is wel werken, net zo zwaar als bergen beklimmen, maar van een paar Euro naar meer dan honderd miljoen krijg je natuurlijk nooit cadeau.

PeterHoe oud ga je worden Peter:)

De wereld gaat heel erg drastisch veranderen. Dat is mijn opinie.

En niet in het voordeel van bezitters:(
ffff
0
quote:

marique schreef op 18 jan 2020 om 19:00:


[...]
Peter,
Wat ik interessant vind is dat van de 9 analisten/vermogensbeheerders er 6 zijn die tenminste 1 beleggingsfonds/investeringsmaatschappij noemen in hun voorkeurslijstje. Sofina wordt zelfs 5x genoemd.
Van het totaal aantal voorkeursaandelen is 1/3 zo'n fonds/inv.mij. Conclusie: ook grote beleggers beleggen in beleggingsfondsen.Klopt allemaal Marique.

Zelf volg ik al meer dan twintig jaar fondsen als GBL, zelfs heel uitvoerig behandeld in de KK, als GIMV, Ackermanns @ van Haaren, Brederode. Deze laatste dan weer omdat ze om precies dezelfde redenen als ikzelf naar Luxemburg verkast zijn. Bij Brederode speelt ook het hoge percentage private equity tegenwoordig geducht mee.

" Probleem" wat ik een beetje met Sofina heb, is dat je over Sofina vierentwintig jaar niet veel hoort en plots sinds twee jaar echt heel vaak in de pers besproken wordt. Ik heb , zeker ten dele, een beetje " hype-gevoel bij dat aandeel temeer omdat ook zij zo zwaar in privat equity zitten en je dan toch moeilijker kunt controleren of de gepubliceerde waarde nu werkelijk zo hoog is. Dat overigens beleggingsfondsen vaak flink gekocht worden door andere grote fondsen is al heel lang bekend. Je diversifieert op een gemakkelijke manier. Toch blijf ik het leerzame artikelen vinden omdat ze over veel langere perioden gaan.

Tenslotte,
Het is de tijd van nieuwjaarsrecepties en zo nu en dan " moet " je daar wel heen gaan. Ontmoet je toch ook een intelligente taaldeskundige en laat, meer voor de lol, de laatste vier postings van Klaas Christiansen Knäckebröt , in de Koffiekamer bekend als kck zien. Ik vraag de taaldeskundige: Wat is dat nou: Laps of een Noors dialect?
Hij leest de laatste 4 postings van kck rustig door, fronst de wenkbrauwen en begint dan te bulderen van het lachen…
Wat is er, vraag ik de deskundige..?

Ach Peter, dat is geen dialect, dat is de wartaal van een Lap die straalbezopen is !

Waar zo'n nieuwjaarsreceptie al niet goed voor is. En op weg naar huis vraag ik mij toch af: Waarom reageert de moderator niet?

Ach, die zal ook wel half lazarus geweest zijn.

Peter

ONN
1
quote:

kck schreef op 17 jan 2020 om 23:01:


Uyt ervaryng fykse spread heur Nas100 blackreuckbeuys,zet eens 10k weg.

Shell neu preublum qua Liquiditeit

Je maakt een grapje zeker ?

Dat er niet zoveel omgaat in de Europese variant van BlackRock wil natuurlijk niet zeggen dat je moeite moet doen om een grote pluk te handelen. Al dat soort fondsen zijn afgeleid van de (futures op) indexen, en partijen als Flow Traders (HFT) zullen, als er wat te arbitreren valt, het niet nalaten. Hoe groot jouw order ook is. 1 miljoen (ruim 2000 stuks) zal i.i.g. geen probleem zijn.

De spread op de CNDX in Amsterdam is doorgaans ook maar 10 à 20 cent. En het fonds doet 461 en een beetje nu. Waar hebben we het nog over ?
kck
1
quote:

ONN schreef op 21 jan 2020 om 13:49:


[...]
Je maakt een grapje zeker ?

Waar hebben we het nog over ?


Paar jaar terug trof ik by verkoop een laag aantal bied en laat,zonder diepte en behoorlyke spread.Maar goed dat was Rabo.Nooit meer bekeken eerlyk gezegt.
Neem aan dat je gelyk hebt.Dit keer geen grap.heheh
haas
1
quote:

marique schreef op 19 jan 2020 om 10:59:


[...]

www.tijd.be/markten-live/nieuws-algem...


thx marique.
wat betreft de "blinddoek": wil ik graag aanvullen met het hebben van VISIE

2020 is mijn kroonjaar,na 3 lustrums van beleggen etc
In den beginne kwam ik door lezing in aanraking met beleggen/wisselen in sektoren
Naar mijn mening dat had toen 'n gegronde reden dat de economie freewheelde van groei/daling in de ene sektor naar de ander. Ik heb daar niks mee gedaan
De internationalisering van bedrijven,met name die in de Hoofdindexen, heeft ernorme vlucht genomen de afgelopen 25 jaren

Sindsdien is er enorme ontwikkeling van bouwen ETF 's etc. die 'n geheel of gedeeltelijk in sektor/regio etc. "bedienen"
Ook daaraan heb ik niet meegedaan(wel gevolgd in de ontwikkelingen)

mijn beleggingswerkwijze:
Al weleens eerder elders op IEX geschreven:99,9 % van mijn beleggen besteed ik aan "lezen"van informatie.
Brede scoop op veel aandelen volgen o.a. m.b.v volgports.

Ik beleg uitsluitend in aandelen van beursgenoteerde ondernemingen.
Met de volgende kenmerken/voorkeuren(uitzonderingen mogelijk)

1. internationaal georienteerde ondernemingen
2. dichtbij huis( vnl NL, DU en BE+ soms FR)
+ grote (tech) reuzen USA)
3. koers boven 20/30 euro
4. anti spreidingsfilosofie( beleggen in zo weinig mogelijk bedrijven)
5. investeren in kanshebbers op basis van trend/visie 
6. gericht op maken van koerswinst(ik ben geen dividend-melker)
7. actief schrijven van call/put opties/soms turbos
7. relatief wss veel cash t.o.v. wat anderen doen
samengevat: b&h&S

marique
0
@haas,

Doet me goed te lezen dat uw ideeën voor een groot deel overeenkomen met de mijne. Opties heb ik vroeger wel gebruikt, maar vind ik te veel aandacht vragend. Ik maak liever korte trips op sterke aandelen die met een dip worden beloond voor eerdere koersstijging. Ook dat vraagt aandacht en eigenlijk houd ik daar niet van. Zorgvuldig kiezen en daarna vasthouden past beter bij mij.

Kasbeheer, tja, jaarlijkse koerswinst voor de helft afromen, jaarlijks koersverlies weer aanvullen met gespaard kasgeld. Het systeem is de laatste jaren een beetje in de versukkeling geraakt. Ik kom banken tekort om al die liquiditeit veilig te stallen. Een luxeprobleem. En Luxemburg boeit mij niet :-)

ONN
0
ffff
0
Serieus, Marique,

Enkele jaren geleden was er een pracht hoofdredactieel artikel in de Tijd met als titel: " Luxemburg is niet meer voor de kleintjes…"

Ik vond dat om diverse redenen een heel goed artikel, zowel qua inhoud als qua titel en heb dat toen uitgeknipt en hangt hier ingekaderd in mijn werkbureau.
En dat is het leuke van een forum: Je komt er mensen tegen die na veel nadenken naar Luxemburg verhuizen en er jaarlijks meer dan een miljoen aan overhouden ( dus aan die verhuis) en je hebt er die daar totaal niet in geïnteresseerd zijn.
Het is allemaal een keuze...maar zoals de hoofdredacteur van de Tijd al begreep en er een artikel over schreef: Luxemburg is er niet meer voor de kleintjes..


Overigens toch nog een opmerking! Ik mis Cézan! Laat ik nu van de naieve veronderstelling zijn uitgegaan dat Cézan in het nieuwe derde decennium weer eens een interessante, boeiende beleggingsdraad in de KK zou willen opstarten. Dus dacht ik en nog enkele bezoekers: Laat ik er eens voor gaan zitten en zeker in een draad van Cézan een zinvolle beleggingsbijdrage schrijven. Maar wat constateer ik , toch wel tot mijn verbazing...Cézan zien we niet meer in zijn eigen beleggingsdraad.

Zo weer tevreden, ONN?

Peter
ffff
0
Heb je het wel gelezen……..?

Ennuh, zou je het artikel van die hoofdredacteur wel begrijpen…?

Peter
ONN
0
56 Posts, Pagina: « 1 2 3 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

'Hogere opening Wall Street verwacht'

14:49 De aandelenbeurzen in New York openen woensdag naar verwachting met winsten. Beleggers verwerken de belofte...

  Indices

  AEX 611,55 -0,06%
  EUR/USD 1,1087 +0,04%
  Germany30^ 13.548,90 -0,05%
  Gold spot 1.556,56 -0,13%
  LDN100-24h 7.576,76 -0,28%
  NY-Nasdaq Composite 9.370,81 -0,19%
  US30# 29.290,58 +0,33%

  Stijgers

  Alfen ...
  +6,97%
  VIVORY...
  +4,20%
  IMCD
  +1,46%
  Air Fr...
  +1,44%
  Wolter...
  +1,42%

  Dalers

  PROSUS
  -3,01%
  Kiadis...
  -2,04%
  Aperam
  -1,84%
  Corbion
  -1,81%
  SBM Of...
  -1,81%

  Nieuws Forum Meer»

  (23)

  rationeel op 22-jan-20 15:35
  (4)

  Ricky op 22-jan-20 15:24
  (6)

  P.Latzak op 22-jan-20 14:37
  (3)

  R0ME0 op 22-jan-20 13:44
  (16)

  Vanoranje op 22-jan-20 13:36

  Column Forum Meer»

  (102)

  BenR op 22-jan-20 15:34
  (2)

  Kaspersky op 22-jan-20 14:10
  (3)

  Snugger op 22-jan-20 12:55
  (8)

  Snugger op 22-jan-20 12:09
  (10)

  Calimero op 22-jan-20 11:20