Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Ease2pay N.V. AEX:EAS2P.NL, NL0000345627

  • 0,590 15 apr 2024 15:05
  • 0,000 (0,00%) Dagrange 0,570 - 0,590
  • 6.525 Gem. (3M) 14K

Ease2Pay - 2020: Its not so easy

195 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 januari 2020 20:19
    ‘Airbnb van het parkeren’ wekt onrust in Den Haag en Amsterdam: raadsleden noemen app illegaal

    De nieuwe app Lekkerparkeren heeft kwaad bloed gezet bij de gemeentes Amsterdam en Den Haag. De start-up moet volgens de twee Amsterdamse initiatiefnemers ‘het Airbnb van het parkeren’ worden, maar raadsleden in de twee steden noemen de app ‘illegaal’ en stellen dat hij ‘misbruik’ maakt van een parkeerregeling voor bezoekers.
    Binnenlandredactie 09-01-20, 15:40

    De app werkt zo: in grote steden als Amsterdam en Den Haag kunnen bewoners bij de gemeente voor een paar tientjes per jaar parkeerkorting voor eigen bezoek aanvragen, omgezet in parkeeruren. In het geval van Den Haag: voor twintig euro per jaar krijgen Hagenezen 300 parkeeruren waarmee persoonlijk bezoek tegen een gereduceerd tarief de auto kwijt kan.

    Inwoners kunnen deze parkeeruren via Lekkerparkeren aan onbekenden doorverkopen. ,,Veel inwoners houden jaarlijks vele tientallen bezoekersuren over’’, legt oprichter Vincent Biekman uit. ,,Die vervallen als het nieuwe jaar begint. Zo kun je er juist geld mee verdienen. En gebruikers van die uren kunnen daardoor goedkoper parkeren, het bespaart in Den Haag 40 procent.’’

    De app is overal in het land te gebruiken, maar vooralsnog hebben voornamelijk mensen uit Amsterdam en Den Haag hun parkeeruren aangeboden.

    De vergunning is niet overdraag­baar. Wie hier aan meedoet, riskeert dat de gemeente de bezoekers­ver­gun­ning intrekt
    Robert van Asten, Wethouder in Den Haag

    Bewoners die hun uren verkopen, kunnen dit doen voor 60 procent van het parkeertarief dat de gemeente in de betaalautomaat rekent. In het centrum van Den Haag betaal je dan bijvoorbeeld niet 4,50 per uur, maar slechts 2,60 euro. Dit bedrag gaat naar de verkoper die de bezoekersvergunning beschikbaar stelt. Lekkerparkeren verdient 22 cent per transactie.

    Dat doorverkopen van parkeeruren is echter níet de bedoeling van de regeling, aldus de Haagse mobiliteitswethouder Robert van Asten (D66). ,,De vergunning is niet overdraagbaar. Wie hieraan meedoet, riskeert dat de gemeente de bezoekersvergunning intrekt’’, vertelt hij aan deze site. In de voorwaarden van de vergunning staat ook aangegeven dat deze ‘niet overdraagbaar’ zijn. Ook CDA, D66 en CU/SGP hebben al hun bezwaren geuit in de Haagse raad.

    Illegaal

    Amsterdam sluit zich aan bij de bezwaren uit de Hofstad. Het Amsterdamse raadslid Dennis Boutkan (PvdA) noemt de parkeerapp ‘illegaal’ en stelt dat deze ‘misbruik maakt van een regeling die juist is bedoeld om parkeren door bezoekers aan Amsterdamse bewoners aantrekkelijk te houden’. Een gemeentewoordvoerder waarschuwt dan ook dat de bezoekersvergunning voor eigen bezoek is en niet voor commercieel gebruik. ,,Als de vergunning wordt gebruikt voor een ander doel dan waarvoor de vergunning is verleend, dan kan de gemeente deze intrekken.’’

    De start-up heeft al aangegeven het niet eens te zijn met de uitleg van Den Haag en Amsterdam en gaat ‘gewoon’ de markt op met de app. Het is niet duidelijk hoe de twee gemeentes gaan handhaven op het illegaal doorverkopen van parkeeruren en of er juridische stappen volgen tegen de makers van Lekkerparkeren.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 9 januari 2020 20:35
    Omstreden app verkoopt bezoekersparkeeruren van inwoners Den Haag
    09 januari 2020 20:01 Laatste update: 15 minuten geleden

    Een app verkoopt sinds vorige week bezoekersparkeeruren van inwoners van Den Haag, waarschuwt de gemeente. Het bedrijf LekkerParkeren vraagt inwoners tegen betaling de inloggegevens van hun bezoekersvergunning voor bezoekers in te leveren. Vervolgens gebruikt het bedrijf die om parkeeruren, bedoeld voor bezoekers, aan andere gebruikers van de app door te verkopen.

    LekkerParkeren verspreidt sinds januari folders in Den Haag. De gemeente waarschuwt haar inwoners voor de parkeerapp en zegt dat het misbruiken van de bezoekersvergunning ertoe kan leiden dat de gemeente de vergunning intrekt.

    "Ik heb geen goed gevoel over de aanpak van dit bedrijf", zegt wethouder Robert van Asten (Mobiliteit). "Deze app laat de nietsvermoedende Haagse bewoner bewust de voorwaarden van de bezoekersvergunning overtreden en ondermijnt het parkeerbeleid in onze stad."

    De bezoekersvergunning is bedoeld voor bezoek van inwoners van Den Haag. Zo kunnen vrienden, mantelzorgers en familie voor een klein bedrag in de straat van de bewoners parkeren.

    Den Haag heeft de aanbieder van de app laten weten dat het "niet gediend is van deze praktijken". De gemeente denkt na over vervolgstappen en adviseert bewoners in de tussentijd geen gebruik te maken van de app.

    Door: NU.nl Beeld: Getty Image
  3. forum rang 5 maci 14 januari 2020 19:26
    Waarom de vier bovenstaande berichten hier geplaatst? Ze hebben, behalve het feit een parkeer app te zijn helemaal niet te maken met Easy2pay.

    Op deze manier wordt iig de schijn gewekt Easy2paye in een negatief beeld te plaatsen. Dat is iets wat ze niet verdienen.

    Ik vind dat ze, gezien hun kleinschaligheid, op een goede manier bezig zijn. Daar kunnen veel (zeker een aantal kleine) beursgenoteerde bedrijven nog wat van opsteken!

    Zie de bijlage.

  4. forum rang 5 maci 15 januari 2020 09:55
    Als je dit zonder enige kennis allemaal leest zou je het zeker zo kunnen interpeteren. (Negatief dus.) Te meer om dat er geen enkele zin als toelichting wordt gegeven.
    Ik schreef niet voor niets:"...de schijn gewekt...".

    DZR is niet zo van de heldere communicatie.
    Een twee zinnen commentaar meestal. Nu slechts knip/plakwerk. Mja, hij heeft het zo druk om heel veel draadjes van z'n meldingen te voorzien. Dan kom je niet meer toe aan toelichting en of verduidelijking.
  5. forum rang 4 Onder de regenboog 24 januari 2020 10:38
    quote:

    woutjuhh schreef op 22 januari 2020 10:07:

    zag net op het "alfen" forum een forumlid wat reclame maken voor ease2pay. Leuke fantasie, maar lijkt me onrealistisch. wat denken jullie
    Reclame lijkt me beetje overdreven aangezien wij als groep alleen maar voor lange termijn zitten in starters. Zou beetje dom zijn. Wij willen graag weten wie er producten gebruiken van dit bedrijf en bevalt dat? Zit niet te wachten op glazenbol ideeën, eerder inzicht over echt gebruik van hun product . Wij zitten er voor nu op lange termijn in, of de boel zou volgend jaar moeten mislukken, die kans is naar ons idee ook aanwezig. Wij denken dat ze net over de drempel zijn en dat het zich de komende maanden moet gaan bewijzen. Schiet maar los ......;-) Bedankt !
  6. forum rang 4 Onder de regenboog 30 januari 2020 09:33
    quote:

    maci schreef op 27 januari 2020 16:42:

    [...]

    Wie is/zijn "wij als groep"?
    Erg vaag zo.
    Wij zijn een groep van twintig beleggers en net als jullie ben ik hier dus anoniem. We zitten vooral in startende ondernemers, echt aan het begin. Zodra de kudde volgt zijn wij vaak gevlogen, dus beleggen vooral voor lange termijn.eerste vier jaar.

    gr A.S
  7. forum rang 5 maci 12 februari 2020 08:39
    PB:

    Ease2pay introduceert één app voor zakelijk parkeren en tanken

    Ease2pay lanceert één betaal-app waarmee men zakelijk kan parkeren en tanken en alle transacties op één maandelijkse verzamelfactuur worden geleverd. Dankzij deze innovatie hoeven gebruikers niet meer op zoek naar een parkeerautomaat of op het tankstation in de rij voor de kassa te staan. Deze betaalwijze werkt op meer dan 700 tankstations en in 140 Nederlandse steden om te parkeren.

    In 2019 zijn we massaal contactloos gaan betalen. Betaalvereniging Nederland rapporteerde vorige maand dat 69% van alle elektronische betalingen aan de kassa contactloos was. Inmiddels wordt al 10% van deze betalingen zonder pas met een smartphone gedaan. De zakelijker rijder daar in tegen ziet een almaar toenemend passenbestand in de portemonnee: tankpas, laadpas, parkeerpas, brandstofpas, mobiliteitspas. De hoeveelheid passen die men onderweg bij zich moet hebben is niet meer te tellen.

    Ease2pay maakt hier nu een einde aan. Ieder bedrijf kan zichzelf registreren in de online portal, medewerkers uitnodigen en men kan binnen enkele minuten starten met tanken en parkeren. Wachten op de toegezonden pas is verleden tijd, evenals mogelijkheden tot pasfraude. Daarnaast wordt het tanken voor de medewerkers een stuk gebruiksvriendelijker. Voor het gebruik van de traditionele tankpas is het nodig veel informatie bij de kassa te onthouden; de kilometerstand, de pincode, het pompnummer. De Ease2pay app maakt het mogelijk om mobiel, snel en makkelijk vanuit je auto te betalen. Aangekomen bij het tankstation herkent de app de locatie. De medewerker selecteert het pompnummer, vult de kilometerstand van achter het stuur in en betaalt vervolgens direct in de app. Dus medewerkers staan nooit meer in de rij voor de kassa wachten om af te rekenen.

    Einde persbericht.

    Over Ease2pay

    Ease2pay is een innovatieve betaaldienstverlener die betalen goedkoper wil maken voor consumenten en winkeliers. Zo is Ease2pay bijvoorbeeld de enige gratis parkeerapp, de gebruiker betaalt geen transactiekosten. Het transactieplatform maakt van iedere smartphone een pinterminal: de app laat consumenten in één handeling bestellen, betalen en sparen zonder gebruik te maken van kassa’s of pinterminals.
  8. forum rang 4 Onder de regenboog 12 februari 2020 09:15
    Ja, wij zijn ze ook al enige tijd aan het volgen en die uitrol van hun begint nu toch wel mooie vormen aan te nemen.
    Wij zijn er al enige tijd geleden ingestapt, gebruik al hun producten en moet zeggen het werkt allemaal erg gebruiksvriendelijk. Aantal gebruikers zie je nu ook toe nemen met behoorlijke aantallen. We zijn erg benieuwd naar de cijfers.
  9. forum rang 5 maci 12 februari 2020 10:25
    quote:

    Ferdinand 62 schreef op 12 februari 2020 09:27:

    De cijfers ben ik ook erg benieuwd naar. Als die op zijn minst redelijk zijn dan kan de koers best een stuk verder omhoog. Maar het moet niet tegenvallen want dan zitten we zo weer terug in de range van € 1,10-€ 1,20.
    Van de cijfers verwacht ik niets positiefs. Er wordt volop ontwikkeld, waarvoor geld wordt geleend.
    Het enige wat een mooi bericht zou kunnen zijn is een melding van een groeispurt van appgebruikers.
  10. forum rang 4 Onder de regenboog 12 februari 2020 13:28
    quote:

    maci schreef op 12 februari 2020 09:48:

    [quote alias=Onder de regenboog id=12115626 date=202002120915]
    [Knip] Aantal gebruikers zie je nu ook toe nemen met behoorlijke aantallen. [Knip] [quote]

    Dergelijke meldingen graag met een bronvermelding. Hier hebben we niet aan.
    Sorry, u heeft gelijk.
    Overzicht :
    investor.ease2pay.eu/wp-content/uploa...
  11. forum rang 5 maci 12 februari 2020 13:50
    Dank voor de link.
    Ik kan er echter niet uit opmaken dat er zoals werd gemeld nu behoorlijke aantallen nieuwe gebruikers bijkomen.
    De getallen zijn gebaseerd op al bekende cijfers van H1 2019.

    Na een recente update van de app is deze er qua instellen van de parkeertijd er positief op vooruitgegaan.
195 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links