Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel JUST EAT TAKEAWAY AEX:TKWY.NL, NL0012015705

  • 14,390 16 apr 2024 12:23
  • -0,260 (-1,77%) Dagrange 14,240 - 14,530
  • 712.388 Gem. (3M) 2,3M

Takeaway.com 2020

1.068 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 54 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Ceteris Paribus 2 januari 2020 17:07
    Goldman vergroot belang in Takeaway.comdonderdag 02 januari 2020 08:19

    (ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs Group heeft een groter belang in Takeaway.com gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 27 december 2019.

    Het kapitaalbelang en stemrecht kwamen uit op 6,01 procent, hetgeen vriiwel volledig middellijk potentieel wordt gehouden.

    Goldman meldde op 24 december vorig jaar nog een kapitaalbelang in Takeaway.com van 1,14 procent. En op 20 december was er een eerste melding van 3,61 procent.

    Wet op het financieel toezicht

    De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.
  2. forum rang 10 voda 2 januari 2020 17:13
    Uitgelicht: Takeaway voert spannende overnamestrijd met Prosus

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Delivery Hero AG
    70,56 0,00 0,00 % Frankfurter Wertpapierbörse (Xetra)
    Just-Eat Holding PLC
    £ 8,514 0,166 1,99 % London Stock Exchange
    Prosus NV
    68,33 1,80 2,71 % Euronext Amsterdam
    Takeaway.com
    83,70 1,50 1,82 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com heeft zichzelf afgelopen jaar in de kijker gespeeld als veelvraat met de acquisitie van Delivery Hero in Duitsland en de voorgenomen overname van het Britse Just Eat, waarbij de Nederlandse maaltijdbezorger flink in de weg werd gezeten door beursnieuweling Prosus.

    Eind 2018 kondigde Takeway.com al een grote overname aan, namelijk de acquisitie van de Duitse activiteiten van Delivery Hero. Voor deze overname betaalde Takeaway ongeveer 930 miljoen euro, waarvan 508 miljoen euro in contanten, aangevuld met 9,5 miljoen aandelen Takeaway. Begin dit jaar lanceerde de Nederlandse maaltijdbezorger een emissie om de overname te financieren. In maart rondde Takeaway.com de overname af.

    Stap 2
    In juli werd bekend dat Takeaway.com een eventuele combinatie met concurrent Just Eat aan het onderzoeken was. Als een verrassing kwam de interesse niet. In februari van dit jaar drong investeringsmaatschappij Cat Rock al aan bij Just Eat op een fusie met branchegenoten. Cat Rock bezat op dat moment 13,0 miljoen aandelen Takeaway en een belang van 1,9 procent in Just Eat.

    In juli kwam ook het hoge woord eruit en sloot Takeaway een voorlopige overeenkomst over de fusie met Just Eat.

    Premie van 15 procent
    Onder de afspraken kregen aandeelhouders van Just Eat voor elk aandeel dat zij bezitten 0,09744 aandeel Takeaway.com. Dit waardeerde Just Eat op 731 pence per aandeel, hetgeen een premie vertegenwoordigt van 15 procent ten opzichte van de slotkoers op 26 juli. Aandeelhouders van Just Eat zouden na de deal circa 52,2 procent van de combinatie in handen krijgen en aandeelhouders van Takeaway.com de resterende 47,8 procent.

    Analisten leken te spreken over de combinatie, waarbij onder meer de lage premie als positief werd genoemd. Bovenal zal de fusie voor de nodige schaalvoordelen zorgen. CEO Jitse Groen van Takeaway rekent daarbij op hogere marges na de fusie.

    Beleggers bleken in de eerste instantie minder enthousiast en het aandeel Takeaway stond eind juli en in de eerste dagen van augustus flink onder druk. In de tussentijd kwamen ook cijfers over de ordergroei, die in de eerste zes maanden van dit jaar 70 procent bedroeg.

    Geen gelopen race
    Analisten van Peel Hunt noemden een overname nog geen gelopen race en dat beleggers rekening moeten houden met een concurrerend bod. Bovendien uitten diverse aandeelhouders, waaronder Aberdeen en Eminence, in de media kritiek op het overnamebod, dat niet de volle intrinsieke waarde van Just Eat zou weerspiegelen.

    De koers van Takeaway.com kwam verder onder druk te staan nadat Delivery Hero drie miljoen aandelen wilde verkopen. Toen al werd gespeculeerd dat beursnieuweling Prosus, dat aandeelhouders is van Delivery Hero, met opzet de koers van Takeaway wilde drukken omdat het zelf zou azen op Just Eat. Immers betekent een dalende koers van het aandeel Takeaway, dat de geboden prijs ook lager wordt.

    Prosus betreedt strijdtoneel
    De vermoedens bleken te kloppen, toen Prosus eind oktober een bod deed op Just Eat. Prosus was toen bereid 7,10 pond per aandeel Just Eat in contanten te betalen. Dat is een premie van ongeveer 20 procent ten opzichte van het bod van Takeaway.com en de slotkoersen van 21 oktober.

    Just Eat wilde er niets van weten en bleef achter een fusie met Takeaway.com staan. Tegelijk besloot laatstgenoemde om het bod niet te wijzigen, ondanks dat de waarde van het bod in lijn met de aandelenkoers van Takeaway was gedaald.

    Prosus sloeg wel terug en verhoogde het bod naar 7,40 pond per aandeel. Prosus zou zijn bod gestand doen, zodra een meerderheid van de aandelen is aangemeld, dus bij 50 procent plus één aandeel. De zekerheid van de transactie steeg daardoor significant, volgens Prosus, aangezien voorheen een hogere acceptatiedrempel werd gehanteerd.

    ING stelde dat Prosus inderdaad de druk opvoerde bij Takeaway. Volgens de analist waren er twee opties voor Takeaway.com, namelijk zelf het bod op JustEat verhogen of een deal sluiten met Prosus over een verdeling van de Britse maaltijdbezorger. Hesselink is namelijk van mening dat Prosus het meest geïnteresseerd is in het minderheidsbelang van JustEat in iFood. Prosus heeft zelf namelijk al een meerderheidsbelang in iFood.

    De analisten van Jefferies waren van mening dat, als het erop neerkomt, het bod van Prosus uiteindelijk onweerstaanbaar zou zijn voor aandeelhouders van Just Eat. Maar tot dan toe hield Just Eat de boot af en bleef het achter Takeaway.com staan.

    Hoger bod
    Toch kwam er wel een hoger bod van Takeaway. Takeaway bood uiteindelijk omgerekend 9,16 Britse pond per aandeel Just Eat. Prosus is bereid om 8,00 pond per aandeel te betalen, in contanten.

    ING denkt dat Takeaway nog steeds aan het langste eind zal trekken, ondanks dat de deal minder aantrekkelijk is geworden voor de aandeelhouders van Takeaway omdat het overnamebod omhoog moest. Na de fusie krijgen de huidige aandeelhouders van Just Eat namelijk een belang van 57,50 procent in het fusiebedrijf. Dat was bij de eerdere bieding nog circa 52 procent.

    Het aandeel Takeaway.com won afgelopen jaar circa veertig procent, terwijl Prosus circa twaalf procent inleverde sinds de beursgang in september dit jaar.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  3. forum rang 4 Erny 3 januari 2020 21:41
    Als Takeaway.com na evt. fusie met Just Eat van de Amsterdamse beurs verdwijnt en naar Londen gaat, wat zijn dan de praktische gevolgen voor Jan de Belegger ? Moet deze dan een dollarrekening openen, of in GBP gaan handelen ? Wat is de invloed van de koers EUR/GBP Euro ten tijde van de omzetting.
  4. forum rang 9 objectief 4 januari 2020 08:45
    Voor de fusie met Just Eat rond is zijn we al maanden verder. Jan de Belegger kan
    natuurlijk zijn aandelen in Amsterdam verkopen en/of ze laten omzetten in Just Eat Takeaway aandelen in GBP. Het is niks anders dan dat je belegt in een aandeel in Londen genoteerd, waarvan de waarde alhier bij je bank/broker in euro's wordt uitgedrukt. Je ontvangt hiervan nog een bericht.
  5. Huil maar niet 4 januari 2020 16:58


    ABM FN-Dow Jones -zaterdag, 4 januari 2020 12:00

    Takeaway op punt om Just Eat in te lijven – media
    Takeaway zal spoedig aankondigen dat het Just Eat definitief inlijft en het Prosus heeft afgetroefd. Dit schreef persbureau Bloomberg vrijdagavond.

    Meer dan de helft van de aandeelhouders van Just Eat heeft volgens bronnen van het persbureau aangegeven het bod van Takeaway te accepteren. Een deel van deze aandeelhouders moet zijn stukken nog wel formeel aanmelden, wat in de komende dagen zal gebeuren.

    Takeaway zet het bod definitief door als het 50 procent plus één aandeel weet te bemachtigen.

    Takeaway en Prosus voeren al maandenlang een strijd om de Britse maaltijdbezorger Just Eat. Prosus bood daarbij 8,00 Britse pond per aandeel Just Eat, terwijl Takeaway een bod in aandelen deed. Na een verhoging van dit bod, krijgen aandeelhouders van Just Eat na afronding van de fusie een belang van 57,50 procent in de nieuwe combinatie. De rest komt in handen van de aandeelhouders van Takeaway.

    Het bestuur van Just Eat heeft altijd de voorkeur gegeven aan het bod van Takeaway.

    Indien Takeaway slaagt in zijn overnamepoging, dan zal het vermoedelijk het minderheidsbelang van Just Eat in iFood verkopen. De helft van deze opbrengst wil het dan uitkeren aan de aandeelhouders van het fusiebedrijf.

    Een potentiële koper voor het belang in iFood is Prosus, dat al een meerderheidsbelang heeft.

  6. [verwijderd] 6 januari 2020 12:35
    quote:

    Sander1234 schreef op 4 januari 2020 09:25:

    Blijft moeilijk kiezen welke kant te kiezen. Nog steeds een hoog short percentage ( en die zitten vaak goed), aan de andere kant oa een Goldman die een groter belang neemt. Wie gaat gelijk krijgen?
    Niet zo lang geleden haalde GS een dergelijke grap ook uit bij Wereldhave. Daar kochten ze voor 20, verkoop op 22 en dan een week later een bericht met advies verlaging.

    Oftewel, GS kan zomaar een korte termijn stijging verwachten c.q zelf veroorzaken om vervolgens op tijd uit te stappen. Voorzichtig aan dus.
  7. forum rang 4 Erny 7 januari 2020 21:20
    quote:

    dubbub schreef op 7 januari 2020 20:39:

    Is de datum voor publicatie van de jaarcijfers en Q4 2019 al bekend? Zie hier geen informatie over in de IEX agenda en ook op Takeaway website is het niet vindbaar
    Dit beursfonds heeft haar financiële agenda nog niet gepubliceerd. Op beleggersagenda.eu wordt alles goed bijgehouden.
  8. forum rang 4 Erny 8 januari 2020 13:17
    quote:

    Huil maar niet schreef op 7 januari 2020 23:24:

    [...] Denk zelf stijgen met overname zal er ook meer winst gemaakt gaan worden anders zou je toch nooit een overname gaan doen.
    Lijkt mij tenminste.
    Voorlopig wordt er nog geen cent winst gemaakt. Koers is volledig gebaseerd op (hooggespannen) verwachtingen. En als die tegenvallen, maak je stoelriemen dan maar vast. Besef dat Takeaway een risico aandeel is.
  9. forum rang 4 Erny 8 januari 2020 19:34
    ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com heeft een update over het vierde kwartaal uitgesteld. Dit bevestigde de maaltijdbezorger woensdagavond aan ABM Financial News.

    Aanvankelijk zou Takeaway donderdag voorbeurs met cijfers over het vierde kwartaal komen, maar vanwege Britse regelgeving ten aanzien van het fusieproces met Just Eat is besloten dit uit te stellen naar 14 januari voorbeurs.
  10. forum rang 5 NLvalue 9 januari 2020 12:44
    quote:

    Erny schreef op 8 januari 2020 19:34:

    ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com heeft een update over het vierde kwartaal uitgesteld. Dit bevestigde de maaltijdbezorger woensdagavond aan ABM Financial News.

    Aanvankelijk zou Takeaway donderdag voorbeurs met cijfers over het vierde kwartaal komen, maar vanwege Britse regelgeving ten aanzien van het fusieproces met Just Eat is besloten dit uit te stellen naar 14 januari voorbeurs.
    Erny - lijkt me dat dit t antwoord is op wat er met de koers gaat gebeuren: omlaag

    Die Britse regelgeving is welbekend bij de deal advisors. Zeker geen 'nieuwe' informatie die deze last minute actie kan verklaren.

    Dat betekent dat de kwartaalcijfers - in de optiek van t management - niet gaan helpen om de aantrekkelijkheid van de Takeaway propositie te onderstrepen.

    Die GoldmanSachs 6% moet je niet teveel in lezen - zij zijn de deal advisor van Just Eat om de combinatie met Takeaway tot stand te brengen.
  11. forum rang 4 Erny 9 januari 2020 13:10
    quote:

    NLvalue schreef op 9 januari 2020 12:44:

    [...]

    Erny - lijkt me dat dit t antwoord is op wat er met de koers gaat gebeuren: omlaag

    Die Britse regelgeving is welbekend bij de deal advisors. Zeker geen 'nieuwe' informatie die deze last minute actie kan verklaren.

    Dat betekent dat de kwartaalcijfers - in de optiek van t management - niet gaan helpen om de aantrekkelijkheid van de Takeaway propositie te onderstrepen.

    Die GoldmanSachs 6% moet je niet teveel in lezen - zij zijn de deal advisor van Just Eat om de combinatie met Takeaway tot stand te brengen.
    Ben er zeker niet helemaal gerust op. Ik heb mijn positie voor de zekerheid afgebouwd en kijk de kat uit de boom. Blijf het wel een heel boeiend aandeel vinden.
  12. forum rang 10 voda 9 januari 2020 17:01
    Aandeelhouders keuren overname Just Eat goed

    FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
    Takeaway.com
    86,40 1,45 1,71 % Euronext Amsterdam

    (ABM FN-Dow Jones) Op de buitengewone aandeelhoudersvergadering van Takeaway.com hebben de aandeelhouders ingestemd met de overname van de Britse concurrent Just Eat. Dit meldde Takeaway.com donderdagmiddag na afloop van de vergadering.

    Takeaway.com verhoogde donderdag 19 december 2019 het bod op Just Eat.

    De Nederlandse maaltijdbezorger wil de overname in aandelen voldoen. Na de fusie krijgen de huidige aandeelhouders van Just Eat zo een belang van 57,50 procent. Dat was eerder 52,12 procent. Het resterende belang is voor de aandeelhouders van Takeaway.com.

    Door: ABM Financial News.
    info@abmfn.nl
    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    © Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
  13. Huil maar niet 10 januari 2020 11:41


    ABM FN-Dow Jones -vrijdag, 10 januari 2020 09:45

    Beursblik: bod Ahold op Grubhub onwaarschijnlijk
    Het lijkt onwaarschijnlijk dat Ahold Delhaize een bod zal doen op de Amerikaanse maaltijdbezorger Grubhub. Dit zeiden analisten van Berenberg vrijdag.

    Grubhub overweegt zijn strategische alternatieven, en een verkoop lijkt een serieuze optie.

    Volgens The Wall Street Journal zouden verschillende supermarktketens, waaronder Walmart, Kroger en Ahold Delhaize, hebben bekeken hoe een overname van Grubhub hen zou kunnen helpen.

    "Ik heb gesproken met bestuurders van elk bedrijf en er is interesse in een overname van Grubhub", zei consultant Brittain Ladd tegen de zakenkrant.

    Toch lijkt het analisten van Berenberg onwaarschijnlijk dat Ahold een bod zal doen. Een overname van circa 5 miljard dollar zou de schuldratio van het Nederlandse bedrijf van 2,5 naar meer dan 3 brengen. "Dat zou negatief worden opgepakt", aldus Berenberg, zeker omdat de Amerikaanse ketens van Ahold te maken hebben met toenemende concurrentiedruk van prijsvechters en online supermarkten zoals die van Amazon. Daarbij heeft Grubhub het zelf ook moeilijk, benadrukten de analisten.
1.068 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 54 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Is Just Eat Takeaway ondergewaardeerd?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links