Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Stern 2020

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
252 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
R0ME0
0
quote:

ronald64 schreef op 26 maart 2020 06:09:


7.000 stukjes aangeschaft, lees ik
www.afm.nl/nl-nl/professionals/regist...


Het aantal is misschien niet heel groot maar van het volume verhandeld is dit heel veel.
Misschien dat er nog meer meldingen volgen.
ronald64
0
Hij is een eigen aandelen inkoopprogramma begonnen.
Daar mag ie de komende maanden wat mij betreft mee doorgaan.
ronald64
0
Een dividend kunnen we ook op ons buik schrijven, vrees ik.
Op 26 maart a.s. zal tegelijk met de oproeping voor de Algemene Vergadering van 7 mei 2020 een voorstel voor een slotdividend worden gepubliceerd
R0ME0
0
quote:

ronald64 schreef op 26 maart 2020 10:08:


Een dividend kunnen we ook op ons buik schrijven, vrees ik.
Op 26 maart a.s. zal tegelijk met de oproeping voor de Algemene Vergadering van 7 mei 2020 een voorstel voor een slotdividend worden gepubliceerdDat dividend verwacht ik niet meer. Dat hoeft ook niet want er is al betaald over 2019, kunnen ze beter wat beter bij kas zitten in deze tijd zodat er volgend jaar in ieder geval ook nog wat is en je niet helemaal hoeft te passeren.

Verder is de vraag of de oproeping voor een ava op 7 mei niet helemaal aangepast gaat worden want dat is nog voor 1 juni, slimmer lijkt mij om het allemaal in juni te plannen.

Volgens mij moeten nederlandse bedrijven wel binnen 6 mnd na aflopen boekjaar een ava houden, dus ergens in juni en dan alvast het bericht er uit doen dat de ava evt digitaal gedaan wordt via wecast met inbel mogelijkheid of zoiets, of als kleinere beleggers willen stemmen maar dit niet kunnen ze alle punten van te voren al per mail krijgen en per mail hun stem al kunnen uitbrengen en die dan zo meegeteld worden, of allemaal de VEB machtigen, kan allemaal.

Het zijn vreemde tijden dus moet men ook niet raar opkijken als alles nu even anders gaat en ook moet.
bambricks
0
Zijn het de particuliere die nu verkopen? Op dit niveau met deze balans en steun maatregelen. Die verkoop van auto's zal zeker teruglopen. Maar een stilstaande auto slijt ook. Dus een deel van die verkoop achterstand zal ingelopen moeten worden. Het zal ook Stern geld gaan kosten dit Corona virus de vraag die je je moet stellen is: komen ze er relatief sterker uit?

Indien een groot aantal dealers/handelaren het lootje leggen kunnen ze een aantal bedrijven goedkoop overnemen en het markt aandeel uitbreiden voor een geringe investering. Daarnaast als een deel van de autodealers weg valt neemt je marktaandeel relatief so wie so toe.

Vacatures die opgevuld moeten worden kunnen in de toekomst met relatief beter personeel worden ingevuld dan nu het geval is.

Dus kom je door deze Corona storm heen dan kunnen de vooruitzichten misschien wel beter zijn dan ervoor. Ondanks dat de Corona meltdown een aanslag op de balans heeft gedaan. De koers is weerspiegelng van de optelsom van toekomstige winsten.

Een persoon die goed in de keuken kan kijken is Van der Kwast en die koopt toch elke dag bij op dit niveau.
ronald64
0
Het gaat om kleine ordertjes, dus de kans is groot dat Piet Particulier de “schuldige” is.
De grote jongens zingen deze rit wel uit.
Het is wel bijzonder. Van der Kwast komt op leeftijd en dacht zijn laatste kunstje nog te kunnen uitvoeren en denk je een interessante partner te hebben gevonden.
En dan krijg je dit. Met zijn 710.000 aandelen is hij een klap geld kwijt, mag ie alle zeilen bijzetten om de tent overeind te houden en moet hij weer in de wachtkamer plaatsnemen.
Biobert
0
He, een bonus voor Van der Kwast van 200K wordt voorgesteld, ter goedkeuring o de ava van 7 mei. Hij heeft toch ook al 3,50 dividend ontvangen, terwijl er nu geen geld is voor een slotdividend. Laten we die 200K bonus van hem met zijn allen delen: slotdividend 0,035 euro per aandeel
bambricks
0
Ja ik heb erook wel moeite mee. Ik begrjp best dat hij ( zeer) goed werk heeft geleverd met de Lease deal. Alleen met de aandelenkoers op 8 euro en een beetje plus een Corona crisis heb ik er veel moeite mee.Ik zou er minder moeite mee hebben als men besluit om voor 200.000 euro aandelen in te kopen en die als bonus uit te betalen.
Alleen worden die aandelen pas uitgekeerd indien Stern volgend jaar sterker uit deze crisis is gekomen. Nu nog SMART maken. Dus minimaal exclusief Heron een gelijkwaardig marktaandeel dan in 2019 en een bruto Marge van 20% op de sales. Dat was in de 1e helft 2019 een Marge van 18% . Dus betaalbaar in 2021 .


PS dividend kan niet, krijg je geen "Corona" support van de overheid.
Dus ook geen extraatje voor de directie.Hoe zuur ook na de toch wel
indrukwekkende deal die Van der Kwast heeft gesloten.
Kan je toch ook niet maken t.o.v . je personeel die nu een WW vergoeding
krijgen.

Solidair zou ik dat niet kunnen noemen.

Of een ander idee: om een optimale motivatie van het personeel te krijgen.
Schenk de 200000 euro aan het personeel in 2020 dat is circa 125 euro de man. Van der Kwast kan zijn doel dan halen (zoals boven omschreven) met gemotiveerd personeel dan krijgt hij via de stijging van de koers van zijn aandelen zijn extra beloning. Personeel loopt harder voor je als jij laat zien dat je ook wat voor ze over hebt.
Biobert
0
Volgens de AFM meldingen van deze week en van vandaag koopt Van der Kwast aandelen Stern in.Hij besteedt daarmee eigenlijk de toe te kennen bonus van 200K al in aandelen zodat beleggers en de overheid er mogelijk minder moeite mee zullen hebben.Een slimme man die van der Kwast.
bambricks
0
quote:

Biobert schreef op 27 maart 2020 12:34:


Volgens de AFM meldingen van deze week en van vandaag koopt Van der Kwast aandelen Stern in.Hij besteedt daarmee eigenlijk de toe te kennen bonus van 200K al in aandelen zodat beleggers en de overheid er mogelijk minder moeite mee zullen hebben.Een slimme man die van der Kwast.


Je moet nu juist samen sterk zijn . Dus zou het hem sieren om het personeel er bij te betrekken. Krijgt hij binnen een jaar veel meer voor terug.

Inderdaad hij heeft circa 20000 aandelen kocht. Ik zou eigenlijk graag zien dat die 250000 stuks aandelen, die in bezit zijn van Stern, worden afgestempeld.
Dan neemt de boekwaarde ook toe per aandeel met 4%.

Carrera710
0
Leaseplan raden klanten aan door te rijden met huidige auto en geen nieuwe auto te bestellen.
Biobert
0
Vertrouwen weg want ze hebben weinig liquide middelen. Hun bezit zijn auto's en daar zitten leningen onder van o.a.autoproducenten.
Carrera710
0
Maar ze hebben voorlopig genoeg geld op de rekening en de werkplaatsen draaien gewoon door.,
bambricks
0
quote:

Biobert schreef op 30 maart 2020 21:20:


Vertrouwen weg want ze hebben weinig liquide middelen. Hun bezit zijn auto's en daar zitten leningen onder van o.a.autoproducenten.

Denk dat de Heron verkoop nog vrij liquide is. Verwacht ook dat ze nu wel auto's uitleveren en dat ze behouden inkopen. Zie toelichting Van der Kwast. Dus ik denk dat de liquiditeit nog wel meevalt.

mastertrader
0
Op dit koers niveau wordt Stern aantrekkelijk als overname kandidaat, dus laat die kopers maar komen!!
mastertrader
0
Dat lijkt me niet Biobert, van der Kwast zit als insider in de gesloten periode die loopt van 26 maart t'm 7 mei (ALV).............dus dit is een echte koper, een visionair!!!
bambricks
0
Ik ben het niet. Heb echter wel 10% ( t.o.v mijn huidige portefeuille ) bijgekocht op dit niveau.
252 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Stern Groep Meer »

Koers 8,800   Verschil +0,60 (+7,32%)
Laag 8,420   Volume 28.901
Hoog 8,900   Gem. Volume 7.736
9 apr 2020 17:35
label premium

Stern Groep zoekt internationale aansluiting

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare