Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Neways 2020

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
244 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Joseph185
0
quote:

pielsje schreef op 16 februari 2020 10:35:


[...]

Voor geld is alles te koop beste Joseph...
Mijn stelling is dat als er al iemand Neways zou willen overnemen waarom heeft die zich dan nog niet gemeld bij deze prachtige overname koers. Pielsje geloof jij dan wel in een overname als reële kans in de nabije toekomst?
Dongen
0
quote:

galaking schreef op 15 februari 2020 11:05:


In navolging van de aangekondigde overname van NIBC ben ik hoopvol gestemd dat we misschien ook een een aankondiging van een overname van Neways kunnen verwachten. Evenals bij NIBC is de beurskoers van Neways al een tijdje uitermate bedroevend en het lijkt me dat een private equity bedrijf Neways zeker een interessante overnameprooi vindt. Het is echter wel zo dat iig de twee grootste aandeelhouders dit een goede propositie vinden.

Het is echter wel zo dat iig de twee grootste aandeelhouders dit een goede propositie MOETEN vinden.
effegenoeg
0
quote:

galaking schreef op 15 februari 2020 11:05:


In navolging van de aangekondigde overname van NIBC ben ik hoopvol gestemd dat we misschien ook een een aankondiging van een overname van Neways kunnen verwachten. Evenals bij NIBC is de beurskoers van Neways al een tijdje uitermate bedroevend en het lijkt me dat een private equity bedrijf Neways zeker een interessante overnameprooi vindt. Het is echter wel zo dat iig de twee grootste aandeelhouders dit een goede propositie vinden.


Wishfull thinking om te denken dat private equity geïnteresseerd zou zijn in toeleveranciers. Het wordt door hun ogen gezien als wisselgeld.
Bowski
0
quote:

Nuchtere Kijk Op schreef op 29 januari 2020 15:47:


Kopie van stukje uit het Eindhovensdagblad toen op 17-01-20 dit gemeld werd.

"Aandeelhouder Teslin neemt afscheid van Neways uit Son: geen vertrouwen in snel herstel
SON - Investeringsfonds Teslin heeft als aandeelhouder afscheid genomen van Neways. Het fonds had geen vertrouwen in een snel herstel van winstgevendheid van het Sonse elektronicaconcern.

Peter Scholtes 17-01-20, 13:56 Laatste update: 14:02 Bron: ED
Teslin hield gedurende meer dan tien jaar een belang van 10 procent in Neways. Eerder deze week werd al bekend dat het zijn aandelenpakket had afgebouwd naar 4,6 procent.

Neways moest deze week voor de derde keer binnen een jaar een tegenvallende ontwikkeling van de resultaten melden.

,,We vonden dat het onvoldoende snel de goede kant op ging", laat fondsmanager Jan-Jaap Bongers van Teslin Participaties weten. ,,We hadden er niet het vertrouwen in dat het op een goede en snelle wijze zou worden omgedraaid.”

Invloed uitoefenen
Een andere reden om uit Neways te stappen is volgens Bongers dat het fonds als belangrijke aandeelhouder bij zijn participaties invloed wil kunnen uitoefenen op het beleid van het bedrijf waarin het investeert. ,,Daarvoor willen we aan tafel zitten met het management. Neways heeft twee grotere aandeelhouders. We voelden niet dat we daar de invloed hadden die we zouden willen.”

Grootaandeelhouders van Neways zijn sinds jaar en dag VDL Beleggingen (27,9 procent) en de aan Frank Zweegers gelieerde Stichting Administratiekantoor Tymen (18,9 procent). Drie andere investeringsmaatschappijen houden zo'n 5 procent van de aandelen: Menor Investments, Add Value Fund en OtterBrabant Beheer, een vennootschap van de familie Van Ettro van MCB.

Teslin stelt dat het als fondsbeheerder steeds keuzes moet maken. Zo heeft het besloten een belang te nemen in het nieuwe beursfonds CM.com, een technologiebedrijf met een platform waarmee bedrijven direct kunnen communiceren met hun klanten via de smartphone. Teslin verdubbelde daarnaast zijn belang in technologiebedrijf Nedap.

Overnamekandidaat
Neways zag deze week na een nieuwe winstwaarschuwing de koers van het aandeel dalen tot 8,50 euro, het laagste niveau in ruim drie jaar. In de afgelopen dagen liep de koers weer op naar rond 9 euro. Dat gebeurde nadat het blad Beleggers Belangen in een publicatie Neways als een van de potentiële bedrijven noemde die zouden kunnen worden overgenomen. ‘Potentieel is er wel degelijk. Het blijft echter de vraag of Neways dit potentieel er op eigen kracht uit kan halen', stelt het beleggersblad. ‘Met een beurswaarde van nog geen 120 miljoen euro en een koerswinstverhouding van 8,6 lijkt het bedrijf een geheide overnamekandidaat'.

Eind 2017 noteerde Neways nog een topkoers van 17,54 euro."

Teslin stapt er uit, maar Value8 stapt er in.

www.veb.net/artikel/07311/value8-neem...
"Het lijkt er dus op dat dit belang linea recta naar Value8 is gegaan."
Joseph185
0
Nuchtere Kijk Op
1
Teslin zag andere, lees betere mogelijkheden. Ik volg dit bedrijf ook al een hele tijd, en snap hun beslissing. Neways zal naar ik denk ook behoorlijk last gaan krijgen van de automobiel sector. Niet bepaald een gelopen race in die automotive branche.

En toen het negatieve bericht uitkwam op de Neways site op 17-02 stond de koers op 9.02 en liep het zelfs nog wat op? Er zitten dus zeker ook kopers in deze markt die er anders over denken. Maar ik moet ze voorlopig niet. Zijn allemaal van die berichten dat ik denk, allemaal geen luxe daar. Vandaag zag ik ook de koers op 9,10 en zelfs 9,12 staan. Nu ca. half 5 staat er klein 8.80 bieden (321 st). Valt me nog mee eigenlijk deze daling (ca. 2%) na 2 dagen dat er toch weer een bevestiging verscheen dat het niet bepaald goed gaat. Al gaat dit dan over de vestiging Riesa in Duitsland.

www.newayselectronics.com/nl/nieuws/n...

"Tijdens een gewone personeelsbijeenkomst heeft het management van Neways Electronics Riesa GmbH vandaag hun personeel laten weten dat vanaf 1 maart 2020 arbeidstijdverkorting (Duits ‘Kurzarbeit’) voor een eerste periode van tien maanden zal worden ingevoerd. De afgelopen jaren is de capaciteit uitgebreid om klanten optimaal te bedienen. Met de arbeidstijdverkorting reageert het traditionele Saksische bedrijf nu flexibel op schommelingen in de vraag.
De tijdelijke vermindering van de normale werkuren is geldig tot 31 december 2020 en kan vervroegd worden beëindigd of verlengd, afhankelijk van de ordersituatie."

nl.investing.com/equities/neways Gelukkig maar dat value8 gekocht heeft, ik hoor / zie nog steeds lagere koersen en adviezen. Behalve dan van NIBC, maar die hebben zelf denk ik heel wat anders aan hun hoofd ;-)


ischav2
0
HIGHLIGHTS
• Net turnover up by 4.9% to € 531.7 million on the back of strong demand in Automotive (in particular e-mobility)
• Order book down by 4.1% to € 291.4 million, but remains at a healthy level
• EBITDA comes in at € 30.3 million (including IFRS 16 effect of € 5.1 million), compared to € 30.2
million in 2018
• Operating result comes in at € 15.1 million, down € 5.9 million from 2018 but in line with the
adjusted profit forecast published in January
• Net cash flow increased by € 20.9 million to € 16.4 million, largely due to a strong reduction in
inventories
• Net result of € 8.5 million, which translates to € 0.70 per share; cash dividend proposal of € 0.28
per share (40% pay-out in line with the dividend policy)
• Changes in the composition of the Supervisory Board and an increase from three to four
members
Joseph185
0
Mooi hebben we dat ook weer binnen. Ik verwacht een redelijk hogere koers. De focus ligt op winst.
Profitmaker
0


Focus op winst en minder op groei lijkt PM wenselijk! Stel dat de winst in 2020 richting 1 euro gaat dan is huidige koers uiteraard een lachtertje. Mooi aandeel om te kopen en een jaar op de plank te leggen. 12 euro moet dit jaar zeker weer mogelijk zijn. Daarnaast sluit PM ook niet uit dat er op termijn een overnamebod volgt.

PM zegt: KOPEN! STRONG BUY!
Nuchtere Kijk Op
0
NKO zegt: Eerst zien! Dan geloven!

De focus ligt op winst zie ik daarboven staan. Dat mag ik hopen ;-)

Maar dat vanaf 1 maart 2020 arbeidstijdverkorting (Duits ‘Kurzarbeit’) zal worden ingevoerd in de grote Duitse vestiging lijkt me niet bepaald een luxe probleem.

En als hun trackrecord al jaren niet positief is, lees ik naast alle STRONG BUY! verhalen opeens weer overname geruchten? Dat private equity bedrijven Neways een interessante overnameprooi zouden vinden.

Het lijkt me een beetje op hopen n.a.v. de EIGEN positie?

Ik heb ze i.i.g. niet ;-)
Joseph185
0
Ik gok stevig op Neways. Veel kansen op koersherstel. Lager kan natuurlijk ook. Gewoon lang aanhouden. Dividendrendement van ongeveer 3% is ook goed genoeg en pay out ratio van 40%.
Nuchtere Kijk Op
0
Prima Joseph185, dit forum is er ook om meningen te spiegelen enz. Dus chapeau dat jij je ook uitspreekt. Ik vertrouw alleen nog niet op koersherstel, omdat er mijns inziens helaas een andere tendens waarneembaar is. Als men nu die achteruitgang in koers en positief nieuws al heel lang ziet en dat in economisch voorspoedige tijden! Dan denk ik dat bij wat mindere economische tijden of dat nu wel/niet door bv corona virus ontstaat of bij daling wereldhandel ingegeven door bv China, dat er niet echt een trendbreuk snel optreed voor Neways. Ook bv. korter werken in Duitse fabriek bevestigd eerder andersom. Maar nogmaals aan of verkoop momenten zijn altijd moeilijk goed te kiezen ;-) Lang aanhouden van gekochte aandelen is zeker een optie en wellicht scoor je er bovengemiddeld mee tzt. Rendement maken is al moeilijk genoeg met de lage rente en die gaat historisch gezien al heel lang omlaag ;-) Deze cijfers werden ook verwacht, het is meer, krijgen ze vat op die lagere winsten en tegenvallende berichten. Ik lees nml. al heel lang dat het beter moet natuurlijk. We gaan het op langere termijn hopelijk beleven :-)
MarcoPolo89
0
Joseph185
0
Het kan inderdaad lang duren voordat Neways voor mij weer groene cijfers heeft. Ik zit nu ongeveer 70 cent onder de gemiddelde aankoop koers. Nu verkopen doe ik niet. Het beleggingsgeld is vrij geld en ik heb geen haast. Ik heb een inschatting gemaakt en houd daaraan vast. Er zijn altijd wel koersdrukkende factoren. Vroeger heb ik weleens zwaar verlies genomen op andere fondsen omdat ze teveel tegen hadden. Geen winst, bedenkelijk bestuur en dergelijke. Hier zie ik mooie kansen weliswaar op een lange termijn.
effegenoeg
0
quote:

Nuchtere Kijk Op schreef op 21 februari 2020 13:45:


Prima Joseph185, dit forum is er ook om meningen te spiegelen enz. Dus chapeau dat jij je ook uitspreekt. Ik vertrouw alleen nog niet op koersherstel, omdat er mijns inziens helaas een andere tendens waarneembaar is. Als men nu die achteruitgang in koers en positief nieuws al heel lang ziet en dat in economisch voorspoedige tijden! Dan denk ik dat bij wat mindere economische tijden of dat nu wel/niet door bv corona virus ontstaat of bij daling wereldhandel ingegeven door bv China, dat er niet echt een trendbreuk snel optreed voor Neways. Ook bv. korter werken in Duitse fabriek bevestigd eerder andersom. Maar nogmaals aan of verkoop momenten zijn altijd moeilijk goed te kiezen ;-) Lang aanhouden van gekochte aandelen is zeker een optie en wellicht scoor je er bovengemiddeld mee tzt. Rendement maken is al moeilijk genoeg met de lage rente en die gaat historisch gezien al heel lang omlaag ;-) Deze cijfers werden ook verwacht, het is meer, krijgen ze vat op die lagere winsten en tegenvallende berichten. Ik lees nml. al heel lang dat het beter moet natuurlijk. We gaan het op langere termijn hopelijk beleven :-)


Bedrijfsmatig is een wat mindere tijd altijd goed om de zaak eens wat extra op te schudden. In veel middelgrote bedrijven lopen altijd veel klaplopers rond.
Tijd om al het overbodige eens flink te saneren.
Nuchtere Kijk Op
0
quote:

effegenoeg schreef op 21 februari 2020 14:20:


[...]

Bedrijfsmatig is een wat mindere tijd altijd goed om de zaak eens wat extra op te schudden. In veel middelgrote bedrijven lopen altijd veel klaplopers rond.
Tijd om al het overbodige eens flink te saneren.


Klaplopers-effegenoeg:-)
Heb je goede tip om ze te saneren? Jaja die klaplopers. Je bent ze liever kwijt dan rijk. Maar nog steeds is het moeilijk & duur om van ze af te komen. Zeker in NL. In een tijd van teruggang (die daling winstcijfers) grijpen managers vaak naar bossing. ‘Bossing’, gepest worden door afd.-hoofd e/o manager enz.
Ze hopen dan dat de werknemer zelf opstapt om zo op een goedkope manier van personeel af te komen. In de praktijk belanden echter veel slachtoffers thuis met een burn-out, nog minder gemotiveerd, met juist hogere kosten voor het bedrijf tot gevolg.

Ondanks verslechtering in winstcijfers lijkt het erop of koers georkestreerd wordt in 8.90-9.02 range ;-)

€URO-Trader
0
Beter een belang nemen in Neways dan een Spaarrekening. Kan onverwacht omhoog koersen. De rente zeker niet.
Nuchtere Kijk Op
0
quote:

€URO-Trader schreef op 21 februari 2020 16:38:


Beter een belang nemen in Neways dan een Spaarrekening. Kan onverwacht omhoog koersen. De rente zeker niet.


Of onverwacht omlaag koersen ;-)
Joseph185
0
quote:

Nuchtere Kijk Op schreef op 21 februari 2020 16:47:


[...]

Of onverwacht omlaag koersen ;-)

Dat is ook zo. Maar een spaarrekening is zo saai. Op de beurs kunnen we nog zelf iets uitzoeken en keuzes maken . Veel leuker toch. Ook al zit het weleens tegen.
awater
0
Stodel is nu 7 weken aan de gang en heeft links en rechts al veel dingen gezien die vlgs. hem anders en beter kunnen. Weer wordt er veel nadruk gelegd op de inkomstenkant. Nog steeds het oude probleem. Als klanten in samenwerking met de techneuten van N. producten ontwikkelen en daarbij extra inspanning vragen is doorberekenen van de extra kosten een moeilijk spel. Al jaren laat N. zien dat dit spel nog niet beheerst wordt. Er zal nu weer een poging worden gedaan. Ik vind dat Stodel goed doorkomt in de uitleg. ook de interactie met de andere bestuurders was goed in de pers/analistenmeeting. Denk toch dat er niet veel meer in gaat zitten dan een ongeveer gelijk resultaat en dan ook nog als het Corona verhaal niet te lang gaat duren. N. is heel afhankelijk van suppliers en dat kan zomaar weer zorgen voor leverproblemen precies van de laatste onderdelen van een order en dan loopt het werkkapitaal weer op.
244 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Neways Electronics Meer »

Koers 5,360   Verschil -0,24 (-4,29%)
Laag 5,300   Volume 210.014
Hoog 5,480   Gem. Volume 22.814
1 apr 2020 17:35
label premium

Neways sluit jaar in stijl af

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare