Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wereldhave - 2020

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.953 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... 94 95 96 97 98 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Bart Meerdink
0
quote:

The Third Way... schreef op 14 februari 2020 16:08:


Hier de finale versie voordat Bart Meerdink en Chase patate (en anderen?) tot vanavond laten weten of ze meetekenen. We staan eerbiedig op 14.

Op dit moment ben ik ook aan het bekijken hoe we er op een geeigende manier veel meer aandacht voor kunnen krijgen.

Khou jullie op de hoogte...

Ik had al na de cijfers direct bij opening mijn positie verkocht, en verder denk ik zelf eigenlijk niet dat verkoop van België en de verhuizing van het hoofdkantoor veel zoden aan de dijk zetten, qua scheppen van waarde voor de aandeelhouder. Die 'tremendous upward pressure on rents' zie ik niet omdat het probleem nou juist is dat veel huurders niet genoeg verdienen om hogere huren te betalen (afgezien van de anchors, maar die hebben een erg sterke positie t.o.v. Wereldhave). Tenslotte, omvormen naar dienstverlener (na verkoop 'stenen') is niet verenigbaar met het karakter van Wereldhave als beleggingsinstelling. Dan zou je echt moeten liquideren en de organisatie deels in stand houden om dan dienstverlener te worden. Maar wie koopt de fysieke panden om ze bij Wereldhave in beheer te geven? Ik zou het zelf niet doen, gezien de zwakke reputatie van het fonds nu.

Dat wil niet zeggen dat versterking van de rol van dienstverlener een slecht idee is, ik heb al eerder ook gepleit voor het alle mogelijke manieren ondersteunen van de huurders (en samenwerking en het delen van kennis te organiseren) om ze in staat te stellen zich meer op de kern van hun onderneming te richten. En zo succesvoller te kunnen zijn (de huur kan dan ook weer stijgen ipv dalen).

Voor zover die dienstverlening duidelijk in een behoefte voorziet en geen overdreven grote investeringen of structurele kosten vergt natuurlijk.
NLvalue
0
Shortmeldingen 13/2

- DEShaw 0,71 (+0,02)
- Millenium 1,61 (0.09)
- WQuant 0,71 (+0.07)

Jullie weten t nog wel - net zo'n dag als vandaag.. hele dag blijft de koers hangen, shortvolume wordt leuk geabsorbeert- aan t eind loopt hij op als de verkoop druk wegvalt.

Mijn hypothese is nog steeds GS aan t werk die de koers aan t bewerken is richting de strike price van de 1.1mln CFD die nog steeds buitenom de markt hangt..

(Persoonlijk denk ik 18,60.. maar zoals jullie weten - mn trackrecord op analyse is een stuk beter dan die van voorspeller..)

NewPos
0
quote:

NLvalue schreef op 14 februari 2020 16:20:


TTW: stuur even een mail: wereldhavoc@hotmail.com


Is er nu al een closed area waarin de ondersteuners zitten en waar ze hun aandelenbelang veilig kunnen melden??
NewPos
0
quote:

NewPos schreef op 14 februari 2020 19:09:


[...]

Is er nu al een closed area waarin de ondersteuners zitten en waar ze hun aandelenbelang veilig kunnen melden??


Sorry gevonden. Niet goed gelezen!
The Third Way...
1
quote:

NewPos schreef op 14 februari 2020 19:14:


[...]

Sorry gevonden. Niet goed gelezen!


TThirdWay@gmail.com

Indien er een duidelijke meerderheid is kunnen we het doen. Ik zal er zorg voor dragen dat niet duidelijk wordt welke naam bij welke alias hoort. Derhalve moet de groep ook groot genoeg zijn.
Fertigo
0
quote:

MOEdig Voorwaarts schreef op 14 februari 2020 16:43:Wat ik in de hele discussie tot op heden heb gemist, is de naam van HAL Holding. Medio vorig jaar hebben zij een tweetal "brakke" winkelcentra opgepikt, juist met het doel deze te herontwikkelen.Als je kijkt naar de omvang van wat ze hebben gekocht dan is dat een stuk kleiner dan de Wereldhave centra. Beide zijn kleiner dan 10.000 m2 terwijl Wereldhave NL begint bij iets van 15.000 en enkele centra zelfs groter dan 30.000 zijn.

Daarnaast zeggen ze dat ze daar nu minder dan 5 man op hebben zitten. Lijkt meer alsof ze hun teen in het water hebben gestoken. Een dompelbad nemen lijkt me nog ver weg.

Maar wie weet, ze hebben na de verkoop van Grandvision een flinke berg geld op de plank liggen.
DrkBlg
0
Ik kan verkoop van WHB niet steunen. Ben wel niet blij met wat er nu gebeurt. Een bedrijf wordt kapot geprutst. Is begonnen met verkoop van hoe noemt het weer itis of zo. zoals ik al eerder gezegd heb , door angst op stijgende rente die er nooit gekomen is.
The Third Way...
0
Tussenstand:

1. 17 ondertekenaars and counting;
2. 8 hebben zich met naam gemeld;
3. Communicatie: samenwerking met bekend medium, lijken enthousiast. Bespreken vorm en vervolgstappen;
4. Dat medium raadt overigens aan om namen van ondertekenaars te noemen aangezien doel verdere dialoog is;
5. Een aantal ondertekenaars heeft aandelenbezit gespecificeerd waarbij enkelen alleen stelden een stevige duw richting de 1% (nodig voor AvA indien we dat willen) te geven. Kan iedereen die genoemd wilt worden aub exact aantal aandelen aangeven?
6. Een enkel heeft ook zijn communicatie met WH gedeeld (blijft confidentieel). Indien er anderen zijn, gaarne doorsturen. Wellicht zit er iets tussen dat nuttig is.

Alle ondertekenaars en nu ook medium (er lezen velen mee), bedankt. Ontzettend leuk hoe iedereen reageert voor het goede doel. Trouwens anderen ook gewaardeerd, gelukkig leveren er velen een positief kritische bijdrage!

Wordt vervolgd...
TThirdWay@gmail.com
Seven of Nine
0
quote:

8ball schreef op 14 februari 2020 10:00:


[...]Met 1% van de aandelen kun je punten op de agenda voor de ava laten plaatsen, dat zijn 400.000 stukken. Hoe ver zouden we komen met zijn allen hier ?
@thirdway; goed plan hoor, goed geschreven ook, jij komt ook op 25,- p/a, ik ook maar zou liever een volledige liquidatie zien, maar ach daar kunnen we na die eerste uitkering van 15,- p/a wel verder over steggelen op dit forum.


Ik doe graag mee met mijn zeer bescheiden positie. Het aantal en andere gegevens zal ik emailen.

Overigens heb ik er geen moeite mee als Wereldhave het voorbeeld van de rekenmeesters van Shell in 2016 volgt: tijdelijk overgaan op stockdividend en bij verbetering van de resultaten weer uitkeren, de verwatering terugkopen en schulden reduceren alvorens het dividend te verhogen. Tenzij het de FBI status aantast, maar dat weet men hierop het forum vast beter dan ik.
Deze fasering past wellicht ook goed bij de beloning van dhr. Storms. Als we over drie jaar weer cashdividend krijgen, heeft hij het goed gedaan. Laat staan een dividend verhoging.

In de gepresenteerde plannen mis ik nog focus en samenhang. Het is bijvoorbeeld denkbaar om een gedeelte van het aantal woon-m2 specifiek in te richten voor bepaalde belangrijke doelgroepen. Hiermee kan dan het woon- en winkelgedeelte beter op elkaar aansluiten en elkaar versterken.

Bijvoorbeeld appartementen voor pensionada`s en actieve ouderen. Ten eerste is deze groep nog minder gepenetreerd door de e-commerce en zullen zij vaker fysiek winkelen. Voor de middenstanders in dit segment ook fijn om hier fysiek te zitten.
Ten tweede kan met specifieke wensen en services kan de aantrekkelijkheid en toegevoegde waarde van de woningen worden gecreëerd. Bijvoorbeeld door de woningen extra te beveiligen en voor te bereiden op hulp op afstand. Wellicht in partnership met aanbieders van dergelijke zorgdiensten. High Tech Healthcare is vast wel een term die het goed doet binnen de Full Service Centra aanhangers. Bij een locatie waar het dan bijna zorgvastgoed wordt, kan het winkeloppervlak ook hierop worden aangepast. Apotheek-herhaal-recept-muur en elke ochtend een apotheekmedewerker achter een kleine balie en in de middag Moezel-busreis-aanbieder. Een Hema restaurant maakt het compleet.

Uiteraard moet het aanbod niet te eenzijdig worden. Aangezien ik veel zie dat opa`s en oma`s kleinkinderen ophalen bij een kinderdagverblijf, kan een kinderopvang er prima naast. Dit heeft weer een aanzuigende werking op werkende ouders, een graag geziene doelgroep van supermarkten en andere winkels.

Een ander thema zou extreem duurzame woningen kunnen zijn. Ook hier kan weer na een investering de m2 met een premie kunnen worden verhuurd. Klimaat neutraal, groen dak en gemeenschappelijk dakterras waar de hipsters kunnen sharen en connecten. Het winkeloppervlakte zou zich dan kunnen richten op kruidenwinkels en een glutenvrije koffiezaak waar ZZP'ers kunnen inloggen met de Applepro`s. Wellicht zelfs aangevuld met flexibele kantoorruimte waar een abonnement op kan worden genomen.

Met bovenstaande overdrijf ik natuurlijk enigszins: het gaat om het beeld. De wisselwerking tussen woon-, winkel- en kantooroppervlakte moet wat mij betreft meer worden uitgewerkt om een toegevoegde waarde te creëren.

//edit: inmiddels aangemeld bij TThirdWay@gmail.com
real123
0
Het lijkt mij dat de laaste koers daling na degradatie zal zijn, maar ja je kan smallcap als een belediging zien maar er zitten wel pareltjes tussen de smallcaps. Ze kunnen als de plannen van storm of die ik van het forum heb gehoord goed uitpakken makkelijk weer mee doen met de midkap denk niet dat ze ooit deel gaan uitmaken van de aex.
hjs64
0
@TTW, gaat lekker zo te lezen. Met een beetje mazzel halen we die 1% ook nog. Mag je op de Ava je plan presenteren ;).
Polder_mania
0
quote:

The Third Way... schreef op 14 februari 2020 20:52:


Tussenstand:

1. 17 ondertekenaars and counting;
2. 8 hebben zich met naam gemeld;
3. Communicatie: samenwerking met bekend medium, lijken enthousiast. Bespreken vorm en vervolgstappen;
4. Dat medium raadt overigens aan om namen van ondertekenaars te noemen aangezien doel verdere dialoog is;
5. Een aantal ondertekenaars heeft aandelenbezit gespecificeerd waarbij enkelen alleen stelden een stevige duw richting de 1% (nodig voor AvA indien we dat willen) te geven. Kan iedereen die genoemd wilt worden aub exact aantal aandelen aangeven?
6. Een enkel heeft ook zijn communicatie met WH gedeeld (blijft confidentieel). Indien er anderen zijn, gaarne doorsturen. Wellicht zit er iets tussen dat nuttig is.

Alle ondertekenaars en nu ook medium (er lezen velen mee), bedankt. Ontzettend leuk hoe iedereen reageert voor het goede doel. Trouwens anderen ook gewaardeerd, gelukkig leveren er velen een positief kritische bijdrage!

Wordt vervolgd...
TThirdWay@gmail.com


Ik heb het plan doorgenomen en ht ziet er gedegen uit.
Ik sluit mij graag aan.

Ik zal nog even een mail sturen met verdere gegevens en aantal aandelen
Gunba
0
Goed plan. Zet mij er maar bij. 778 aandelen. Ik zal je zo even mailen op TThirdWay@gmail.com
kassa!
0
Is de 400k al in zicht? Zou wat zijn.
Mocht WH het plan naar de prullenbak verwijzen brengt het misschien anderen op een idee een 20+ bod uit te brengen.
NLvalue
0
Nog een significante Long melding: Dennis, de CFO heeft op 7/2 3000 stuks bijgekocht op 15,49

Hij had er al 3000 op 32,65... dus middeling naar 24,1

(Ala - is het een teken, 24? Of Crux - ga je hem uitleggen dat middelen niet heel goed gewerkt heeft tot nu toe? :-)

Kidding aside - waar was Storm met zijn aankoop? Zijn geloofwaardigheid staat hier op t spel.(en de RvC)

Tijdens zijn benoeming duidelijk uitspreken dat hij bereid was aandelen te kopen, en het niet doen op de 2 momenten die cruciaal waren geweest, a) bij aantreden, b) 7/2

Dus zitten we met een CEO die overduidelijk verkeerde inschattingen maakt:
- zijn opvolger bij Kempen gooit het Houd advies €31 uit het raam
- Storm krijgt de institutionele beleggers niet overtuigd op z’n roadshow, die zou hij in z’n pocket moeten hebben
- hij heeft onvoldoende vertrouwen in zijn eigen kunnen op 15,49 om te investeren, maar verwacht wel dat we hem vertrouwen dat hij 300-350 miljoen goed kan investeren..

Dat wordt een dingetje op de AvA

Ps : Querme - dat is zeker geen negatief nieuws, zoals de Belgische forum leden weten - toen de politieke partijen er 1,5 jaar niet in slaagden een regering te vormen, was de economische groei het hoogst in tijden..

free
0
The Third Way...
0
Heren (helaas alleen maar, komop dames!), bedankt voor de emails met positieve reacties. Hopelijk begrijpen jullie dat ik hier en nog niet daar reageer, het begon als een hobby ;-)

Ik vraag me trouwens af of het wel verstandig is om in de toekomst alles hier te delen, uiteindelijk kan de hele wereld meelezen. Daar voor pleit dat we het beste met WH voorhebben en het publiekelijk maken van onze individuele redeneringen zal het WH management toestaan diepgravender te reageren. En uiteraard blijft zo iedereen op de hoogte. Negatief is dat dan niet iedereen zich senang zal voelen om vrijelijk te spreken voordat we bv. een standpunt innemen.

Het aantal mensen dat zich heeft aangemeld met naam is 's nachts verdubbeld...
crux
1
TTW, ik juich je initiatief van harte toe en wens je er veel succes mee !
Ik kan niet meedoen vanwege de simpele reden dat ik geen aandeelhouder ben en dus ook geen recht van spreken heb.
Bovendien ken ik wel in grote lijnen de situatie rond WHV maar heb verder geen diepgravend onderzoek gedaan (daar zijn anderen op dit forum beter in).
Ik kan daarom de inhoud van jouw brief dan ook niet goed op waarde schatten.
The Third Way...
0
quote:

DrkBlg schreef op 14 februari 2020 20:15:


Ik kan verkoop van WHB niet steunen. Ben wel niet blij met wat er nu gebeurt. Een bedrijf wordt kapot geprutst. Is begonnen met verkoop van hoe noemt het weer itis of zo. zoals ik al eerder gezegd heb , door angst op stijgende rente die er nooit gekomen is.


Geen probleem mbt. WHB.

Sta me toe je wat te plagen: zullen we in een later stadium WH vragen in hoeverre en hoe WHB meebetaalt aan de HQ kosten (doordenkertje)? In de toekomst, zoals die er nu nog uitziet, vertegenwoordigt de 66% van WHB (die WH bezit) de helft v/d EPS, moet dat dan de helft zijn? Of 2/3 omdat WHB 50% groter zal zijn dan NL?

Intercompany transfers zijn een heeerlijk onderwerp, vooral als er derde aandeelhouders zijn...
1.953 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 ... 94 95 96 97 98 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Wereldhave Meer »

Koers 15,480   Verschil -0,37 (-2,33%)
Laag 15,430   Volume 382.495
Hoog 15,850   Gem. Volume 329.015
26 feb 2020 17:35
label premium

Wereldhave grijpt hard in

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Wereldhave - Ontroerend slecht 13 maart 2018 23:19
Vastgoed op de beurs 27 oktober 2017 15:35
3:29
Corio mogelijk op uitbreken 13 december 2010 10:19