Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Flow Traders - 2020 we flowen door!

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
9.825 Posts
Pagina: «« 1 ... 487 488 489 490 491 492 | Laatste | Omlaag ↓
 1. lekkerbek 25 mei 2020 10:13
  quote:

  Ayous schreef op 24 mei 2020 20:37:


  [...]

  Laat ik voorop stellen dat ik FT een mooi bedrijf vind, en ook niet pretendeer het beter te weten dan anderen hier. Heb in het verleden veel risico met FT gelopen door extreem long te zitten. Dat heeft goed gerendeerd maar had natuurlijk anders kunnen aflopen. Het blijft allemaal gecalculeerd gokken.
  Redenen waarom ik denk aan even gas terug ipv verdere stijging:

  - veel partijen zijn uitgestapt om winst te verzilveren en omdat hun exposure aan FT vanwege de koersstijging tov andere fondsen te hoog werd.
  - de paniek die we eerder zagen zie ik niet snel terug komen. Beurzen gaan meer zijwaarts en de vix lijkt onder de 30 te gaan. Het lijkt dat FT extreme volatiliteit nodig heeft om extreem te presteren.
  - shorters zijn er nog niet uit. Marshal wace breidt zelfs iets uit.
  - de altijd dreigende verkoop van aandelen door oprichters/aandeelhouders zorgt voor een discount op het aandeel
  - de hoge eps van dit jaar zorgt niet voor een fundamenteel andere waardering van FT. Daar is ‘sustainable growth’ voor nodig. Dus groei in omzet en marge. FT lijkt steeds meer omzet nodig te hebben om eenzelfde NTI te behalen.
  - FT’s positie in de VS is zwak. Wat als hun Amerikaanse concurrenten FT aanvallen in Europa? De VS moet echt veel beter gaan draaien en dat probeert FT al jaren.
  - Het is lastig te bepalen wat het concurrentievoordeel is van FT.
  - Ondanks de diversificatiestrategie komt de bulk vd winst nog altijd uit hun klassieke etf handel. Diversificatie is moeilijker maar ook kostbaarder dan verwacht.

  Van overmoedig long, ben ik misschien nu te voorzichtig en mis ik rendement. Wel wat stukken virtu opgepikt donderdag. Die vind ik nu lager gewaardeerd en wat solider bedrijfsmodel hebben. Virtu zal dit jaar ook gebruiken om haar balans op orde te brengen.

  Hallo Ayous, Je noemt een aantal punten. Dinna King stelde daar al een paar vragen over. Ik sluit mij graag aan bij die vragen. Maar ik heb daarnaast nog een paar andere punten:

  - je schrijft dat veel partijen zijn uitgestapt 'omdat hun exposure aan FT vanwege de koersstijging tov andere fondsen te hoog werd'. Volgens mij kan je hun beweegredenen niet weten en is dat dus slechts een aanname van je. Daarnaast zijn er kennelijk even zoveel partijen ingestapt (om wat voor reden dan ook maar iig wel met vertrouwen in de koers).
  - Je schrijft 'Het lijkt dat FT extreme volatiliteit nodig heeft om extreem te presteren'. Dat ben ik met je eens. Maar het ging hier nu juist om de vraag of FT bij de huidige - dus niet meer zo extreme - volatiliteit (en te verwachten volatiliteit over de komende kwartalen) toch nog dusdanig goed kan presteren dat er ruimschoots bovengemiddeld verdiend gaat worden. En dan zal dat zeker niet meer bijna 6 euro EPS per kwartaal zijn. Maar zelfs bij 2 euro per kwartaal (over een langere periode van kwartalen), lijkt de huidige koers mij nog ruimschoots te laag.
  - Wat de beweegredenen van shorters zijn, blijft lastig te peilen. Je weet niet wat ze tegenover hun shortposities in FT hebben staan. Maar het totaal aantal shortposities lijkt mij bepaald niet verontrustend.
  - De positie van FT in de VS is inderdaad nog zwak (is zeg liever 'beperkt'). Maar biedt dat juist niet veel potentie voor verdere groei aldaar?
  - Ja, diversificatie kost zeker tijd en geld. Maar waaruit leidt jij af dat het 'moeilijker en kostbaarder' is dan verwacht?
  - je noemt 'de altijd dreigende verkoop van aandelen door oprichters/aandeelhouders zorgt voor een discount op het aandeel'. Maar zorgt dit echt voor een substantiële discount? Waarom? Als er partijen met grote pakketten aandelen zijn, bestaat altijd het risico dat zij op een zeker moment (wanneer zij denken dat de koers te hoog is) uit stappen. En ja, wanneer het dan gaat om oprichters/management of anderszins mensen die 'dicht bij het vuur' zitten, loop je het risico dat zij eerder weten wanneer dat moment van verkoop is aangekomen. Dus in die zin, zou dat een risico kunnen betekenen (ondanks de wettelijk waarborgen, die dat natuurlijk proberen te voorkomen). En ja, in zo 2018 hebben de verkopen van Hodenius ongetwijfeld een soort rem op verdere groei van de koers gelegd. Maar daar staat tegenover dat Hodenius nu NIET verkoopt. Daar zou je dus ook uit af kunnen leiden dat hij juist van mening is dat de koers momenteel ondergewaardeerd is.
  - Je zegt 'FT lijkt steeds meer omzet nodig te hebben om eenzelfde NTI te behalen.' Maar er is al vaker betoogd dat het zeker niet zo is dat de marges van FT structureel afnemen. De marges zijn bij FT alleen heel sterk afhankelijk van de VIX. Dat maakt het nu juist zo lastig om die marges van te voren te voorspellen.
  Kortom, ik lees je argumenten met belangstelling. Maar ik vind ze niet altijd even overtuigend. Neemt niet weg dat ik graag alsnog overtuigd word, mocht je nog relevant aanvullingen hebben.
 2. Robert Long 25 mei 2020 11:43
  quote:

  objectief schreef op 25 mei 2020 10:15:


  Miljarden staan er langs de kantlijn bij beleggers o.a. bij Warren Buffett/Aberfeld Vermogensbeheer etc. (zelf ook 20% cash); dus een forse daling zit er waarschijnlijk niet in. Als iedereen een daling verwacht (en dat doet men) dan gebeurt het zelden.


  De strategie van Warren Buffett is verstoord door de FED die nu BlackRock heeft ingeschakeld om ETF’s op te kopen. Zolang Fed & Blackrock kopen blijft de angst uit de beurs en kunnen HFT’s zoals FLOW niet optimaal werken.

  Fed’s big boost for BlackRock raises eyebrows on Wall Street
  www.ft.com/content/08b897a5-aadb-40d7... via @financialtimes

  Waarschijnlijk zal de Fed zijn inkoopprogramma beginnen afbouwen als er zicht is op een goed vaccin...

  Misschien kunnen geopolitieke verstoringen zoals de protesten in Hong Kong of een escalatie in de handelsoorlog tussen USA & China op korte termijn voor een correctie op de beurs zorgen. Maar het is weinig waarschijnlijk dat de politieke leiders dit gaan laten gebeuren.
 3. RJ 80 25 mei 2020 11:53
  Ik denk dat de markt een hele schifting heeft meegemaaktnu en voorlopig met herbalanceren nog wel door blijft gaan. Ja, de beurzen zijn in de breedte weer enorm terug opgelopen naar standen die niet duurzaam lijken. Mijns inziens is dit echter enkel van belang naargelang welke sector je bekijkt. Verzekeraars/banken/REIT hebben niet die volledige opmars meegemaakt vanwege de bekende angsten, waar veel cyclische bedrijven, en vooral aan tech gerelateerd weer bijna of al voorbij all time highs bereiken/bereikt hebben. In beide gevallen vind ik die nog wel terecht ook en vind ik niet perse dat die bedrijven te hoog of te laag gewaardeerd zijn. Wat ik wel denk, is dat er in kwetsbare sectoren eea om gaat vallen en die zullen de beurzen gaan drukken. Zeker als het grotere partijen gaat betreffen die het niet meer trekken. Ik denk dan met name aan luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties met een vloot eigen vliegtuigen, horeca/hotelsector, olie-magnaten en ook wel enkele grote autofabrikanten. Dit zijn allemaal sectoren die nu behoorlijk en versneld met disruptieve ontwikkelingen om moeten gaan, welke mogelijk niet meer wegblijven ook vanwege de pressie omtrent de klimaattransitie. Deze situatie is namelijk koren op de molens van deze lobby. Want, thuiswerken gaat toch prima? Meer huishoudens naar 1 ipv 2 auto's toe, vliegschaamte gaat een enorme vlucht nemen dus ook verre oorden opzoeken gaat voorlopig niet meer gebeuren totdat Tesla ook vliegtuigen aan een stopcontact legt.

  Om maar een paar gedachtegangen te laten passeren....Van deze sectoren blijf ik daarom graag weg. Met alle onzekerheid die nu speelt 'voelt' flow traders deel van portefeuille veiliger aan als ooit en zeker beter dan zowat alle andere aandelen. Ik acht echter met name de onlinesector wel zeer interessant en heb daar dan ook afgelopen paar maanden posities geopend en/of uitgebreid. Cash houd ik meer dan normaal achter de hand en ook dat breid ik voorlopig uit. Maar uitbreiden her en der zal ik zeker blijven doen. Terug naar FT: ben tevreden met het huidige aandeel van mn totaalportefeuille, maar mocht de koers nog eens richting 27-28 toegaan dan zal ik nog wat uit willen breiden (wat ik overigens zelf niet denk dat dat gaat gebeuren tot minimaal de volgende ex dividend).

 4. Littletycoon 25 mei 2020 12:18
  ditto,

  Met dividend in het verschiet dit jaar en volgend jaar is risico grote neerwaartse correctie FT nu relatief beperkt, terwijl er wel opwaarts potentieel in zit als de markt weer onrustiger wordt. Bij veel andere aandelen is het andersom, opwaarts potentieel beperkt met risico's als de markt zou verzuren.
9.825 Posts
Pagina: «« 1 ... 487 488 489 490 491 492 | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Flow Traders Meer »

Koers 31,180   Verschil -0,34 (-1,08%)
Laag 30,960   Volume 95.327
Hoog 31,520   Gem. Volume 673.575
25 mei 2020 12:50
label premium

Flow Traders: Schot in de roos

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare