Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AMG - januari 2020

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
721 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 33 34 35 36 37 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Michielve
0
Ik doe dat ook. Wanneer de winst overdrijft in de ochtend de boel verkopen en weer terugkopen op een lagere koers. Meestal lukt dat wel. Vandaag toch weer een flink shop tegoed ervoor terug.
Jonge_belegger
0
quote:

Hendrik34 schreef op 2 januari 2020 13:10:


Niks gewijzigd, AMG wordt ook het rukaandeel van 2020!

Aan jouw posts is schijnbaar ook niets gewijzigd; jij wordt de Joker van 2020.
mvdln
1

Uitgelicht: 2020 jaar te vroeg voor echte ommekeer AMG

(ABM FN-Dow Jones) Advanced Metallurgical Group heeft in 2019 de neerwaartse trend die halverwege 2018 werd ingezet, niet weten de de keren.

In het tweede deel van 2018 moest het aandeel bijna 50 procent aan waarde inleveren en het afgelopen jaar ging er nog eens een ruim 20 procent af.

De kwartaalcijfers die in 2019 gepubliceerd werden, verrasten beleggers elke keer negatief. Met name na de bekendmaking van de cijfers over het tweede kwartaal werd het aandeel hard afgestraft op de beurs met maar liefst 18 procent. "Op korte termijn zullen onze financiële resultaten worden beïnvloed door lagere prijzen van met name vanadium en lithium, tevens hebben we te kampen met hogere kosten voor voorraden”, zo liet AMG destijds weten.

AMG is een uitdagend bedrijf die te maken heeft met lastige marktomstandigheden, stelde analist Stijn Demeester van ING. “Het is een kwaliteitsbedrijf die onder moeilijke omstandigheden moet opereren” Daarmee doelde deMeester onder andere op de lage prijs voor vanadium en lithium.

Analist Paul Weeteling van IEX noemde het een misstap van AMG om de voorraden vanadium te lang aan te houden. “De prijs van vanadium is absurd hard gedaald en daar heeft AMG erg last van gehad en doordat er niet tijdens de daling genoeg is doorverkocht moest het bedrijf afboeken op de voorraad.”

Beide analisten noemen het positief dat AMG een contract heeft getekend met Glencore voor de levering van ferrovanadium. Het betreft een langjarige overeenkomst om 100 procent van de ferrovanadiumproductie van de fabriek in Ohio te leveren, inclusief de nog te bouwen faciliteit.

Zo blijf je niet met onverkochte voorraad zitten, de geproduceerde volumes zullen worden afgenomen, aldus Demeester. “Je hebt nog steeds geen zekerheid over de prijs die je gaat krijgen maar het timings element haal je er hierdoor wel uit, je krijgt gedurende het jaar op die manier wel een gemiddelde prijs”, zo gaf Weeteling aan.

“De prijs van vanadium lijkt wel te bodemen, maar we verwachten niet dat de prijs echt zal aantrekken, eerder gaan we er vanuit dat de prijs zal stabiliseren op een laag niveau”, stelde Demeester. “Voor vanadium hebben we te maken met overcapaciteit en een zwakke economische vraag.”

De analisten waren eveneens positief over de joint venture die AMG aan is gegaan met Shell Catalysts & Technologies om een langdurige duurzame oplossing te bieden voor het terughalen en recyclen van gebruikte katalysatoren.

Volgens beide partijen zullen olieraffinaderijen profiteren van de gecombineerde technische mogelijkheden en middelen door de risico's en kosten van het transport en afvoeren van gebruikte katalysatoren weg te nemen. Bovendien neemt hierdoor de behoefte aan stortplaatsen af.

Volgens Demeester is de joint venture positief voor het beleggerssentiment, omdat het groeimogelijkheden biedt voor AMG Vanadium buiten Noord-Amerika en het de recyclingtechnologie van AMG erkent. Ook analist Paul Weeteling van IEX Group stelde dat het initiatief veel potentie heeft. "Voor AMG biedt deze stap een stukje extra potentie die er tot dusver niet was. Een partner als Shell geeft de mogelijkheid sneller op te schalen dankzij de kapitaalkracht en het netwerk van het bedrijf", aldus de analist. “En deze stap past goed in de vraag naar duurzaam ondernemen”, voegde de analist van IEX toe.

Lithium

De lithium prijs is ook ingestort, gaf Weeteling aan. “AMG heeft de plannen voor een tweede lithium fabrieken laten varen en houdt het bij één, wel wordt deze uitgebreid. “

Lithium heeft te maken met een sterk onderliggende groei ten aanzien van de markt voor elektrische voertuigen, maar aan de prijs van de lithium is dat niet af te zien, stelde Demeester. “Op de elektrische revolutie is al te veel geanticipeerd en dat heeft een drukkend effect op de prijs, er is ook hier sprake van overcapaciteit.”

Wel verwacht Demeester dat op den duur de prijzen van Lithium zullen aantrekken, “China wil dat in 2025 van alle auto’s die verkocht worden 25 procent elektrisch is, nu is dat nog maar 5 procent. Dit zal een stuwend effect hebben op de prijs van lithium.”

AMG kan lithium produceren tegen lagere kosten dan de concurrentie, merkte Weeteling nog op, “dit is een erg sterk punt van het bedrijf.”

Technologies-tak

AMG doet onderzoek naar een aparte beursnotering voor zijn Technologies-tak. De divisie Technologies werd begin dit jaar gecreëerd door het onderdeel Titanium Alloys en Coatings, dat high-tech-legeringen en materialen maakt voor te luchtvaartindustrie, samen te voegen met AMG Engineering. “Een aparte beursnotering voor de Technologies-tak van AMG kan aandeelhouderswaarde ontsluiten, omdat de markt de groei en winstgevendheid van AMG Technologies nu niet beloont”, aldus de analist van ING.

Weeteling van IEX denkt dat de synergievoordelen om de Technologies-tak te behouden beperkt zijn, “dus deze naar de beurs brengen is op zich niet een gekke gedachte, maar alles hangt af van de prijs die je ervoor krijgt.”

Demeester verwacht niet dat de IPO in 2020 plaats zal vinden. “Het is nog te vroeg, deze tak heeft nog geen track record opgebouwd en daarnaast is het beursklimaat ook niet ideaal."

2020

Voor 2020 zijn beide analisten nog voorzichtig wat betreft de koersontwikkeling van AMG. Voor een krachtige ommekeer lijkt het nog wat te vroeg. “Ik denk het aandeel op de korte termijn wispelturig zal zal zijn, maar als we wat verder kijken, dan kan het bedrijf gaan profiteren van de duurzaamheidstrend”, meent Weeteling. Daarnaast verwacht de analist dat de grondstofprijzen op termijn zullen aantrekken, “daar gaat AMG ook van profiteren."

"Voor het komende jaar moeten we niet direct te veel verwachten van AMG, maar voor de langere termijn heeft het aandeel veel potentie", sloot Demeester af.
Kaspersky
0
2020 bij stabilisatie V2O5 kan AMG al winstgevend zijn.
Mogelijk niet in de eerste twee kwartalen. Ik verwacht dat er neerwaarts druk komt bij de kwartaalcijfers, maar zodra winst wordt geraporteerd zal de koers snel stijgen.
Lamsrust
0
quote:

mvdln schreef op 2 januari 2020 13:44:Uitgelicht: 2020 jaar te vroeg voor echte ommekeer AMGDank voor het bericht. Met alle respect voor de analisten, maar wanneer de koers van AMG weer substantieel en structureel gaat stijgen kan niemand voorspellen. Dat is van heel veel factoren afhankelijk. Een fonds als Fugro staat nu 75% hoger dan 3 maanden geleden louter op basis van de verwachting dat de EBITDA weer gaat stijgen en de convertibles kunnen worden afgelost/geherfinancierd. Of dat inderdaad zo is, is geenszins zeker.
Bij AMG draait het maar om één ding, i.e. de verwachting dat m.n. de vanadiumprijzen weer gaan stijgen. Zeker na het in produktie nemen van Ohio II is het met de afnamegarantie van Glencore dan een cash flow machine omdat er op 100% capaciteit kan worden gedraaid, i.e. aanbod van spent catalyst is er voldoende.
Erny
0
Als je als AMG moet opereren in een markt waar sprake is van overcapaciteit, dan moet er erg veel ten gunste veranderen wil het tij nog eens keren. En wie zegt dat de Chinezen zelf niet veel beter en goedkoper in staat zijn hun behoefte aan lithium en van de rest van de wereld op te vangen. China is een groot land, rijk aan grondstoffen en goedkope arbeid. Verder is het nog maar de vraag of lithium voor accu's een belangrijke grondstof zal blijven.
Just lucky
0
quote:

Hendrik34 schreef op 2 januari 2020 13:10:


Niks gewijzigd, AMG wordt ook het rukaandeel van 2020!
Hendrik Jantje, ga dan ergens anders heen, jij bent typisch iemand die zijn hele leven naast de pot pist.
DeZwarteRidder
0
quote:

Just lucky schreef op 2 januari 2020 16:37:


[...]Hendrik Jantje, ga dan ergens anders heen, jij bent typisch iemand die zijn hele leven naast de pot pist.
Bijlage:
AMGflop
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 2 januari 2020 16:46:


[...]


Geeft niet, ik begrijp je frustratie. Van bijna 5% naar een mager procentje plussen en weer het gevoel hebben van “was ik maar uitgestapt”. Leer van je fouten en dan kom je er vanzelf wel!
De grote recessie komt eraan
0
Forse stijging vandaag. Koers staat nog steeds in het groen. Een mooie meevaller vandaag.
moneypocket
0
quote:

Hendrik34 schreef op 2 januari 2020 17:32:


[...]

Geeft niet, ik begrijp je frustratie. Van bijna 5% naar een mager procentje plussen en weer het gevoel hebben van “was ik maar uitgestapt”. Leer van je fouten en dan kom je er vanzelf wel!


Haha Hendrik34....ik lach me in het nieuwe jaar wederom de pleurus! beste Hendrik...indien je op dayhigh omschakelt is er niets aan de hand en maak je dubbele dagwinst!

AMGflop
0
quote:

De grote recessie komt eraan schreef op 2 januari 2020 17:34:


Forse stijging vandaag. Koers staat nog steeds in het groen. Een mooie meevaller vandaag.


Forse stijging in het aantal verhandelde aandelen bedoel je, neem ik aan ?
Just lucky
0
quote:

Lamsrust schreef op 2 januari 2020 14:51:


[...]

Dank voor het bericht. Met alle respect voor de analisten, maar wanneer de koers van AMG weer substantieel en structureel gaat stijgen kan niemand voorspellen. Dat is van heel veel factoren afhankelijk. Een fonds als Fugro staat nu 75% hoger dan 3 maanden geleden louter op basis van de verwachting dat de EBITDA weer gaat stijgen en de convertibles kunnen worden afgelost/geherfinancierd. Of dat inderdaad zo is, is geenszins zeker.
Bij AMG draait het maar om één ding, i.e. de verwachting dat m.n. de vanadiumprijzen weer gaan stijgen. Zeker na het in produktie nemen van Ohio II is het met de afnamegarantie van Glencore dan een cash flow machine omdat er op 100% capaciteit kan worden gedraaid, i.e. aanbod van spent catalyst is er voldoende.
Precies, ook de analisten hebben geen flauw idee. Ze hebben de stijging van de Vanadiumprijs niet zien aankomen, ook de daarop volgende daling niet. Komende stijging zien ze ook niet aankomen, kan komende weken beginnen, maar ook pas volgend jaar. Een ding is zeker; als je wacht tot de winst flink aantrekt, dan ben je veel te laat en staat de koers al op 40. Bij beleggen draait als om de verwachting.
Huppeldepepup
0
tmaster
0
quote:

Hendrik34 schreef op 3 januari 2020 09:23:


Duikvlucht naar €15,— is aanstaande.

Ok bedankt ik heb alles verkocht.
Ik koop op 15 weer terug.
Wanneer staat het aandeel op 15 euro?
Himalaya !
0
721 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 33 34 35 36 37 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Advanced Metallurgical Group Meer »

Koers 22,650   Verschil -0,83 (-3,53%)
Laag 22,390   Volume 431.323
Hoog 23,080   Gem. Volume 404.286
18 feb 2020 17:35
label premium

AMG en Shell naar Saudi-Arabië

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

AMG spuit omhoog 3 maart 2017 15:37
Arend Jan Kamp over AMG 17 augustus 2016 16:42