Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

CM.com naar de beurs via DutchStar1

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
61 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Leeser1959
1
quote:

Leefloon schreef op 15 januari 2020 16:38:


Zie de 2e alinea onder 1.3 over de ruilverhouding, van je eigen uitstekende link naar het fusievoorstel. Een aandeel CM.com is kennelijk goed voor 1,275 aandeel DSCO (exclusief dat verhaal over fracties, die worden verrekend tegen €10).

De waarde van een nieuw aandeel is overigens zeer indicatief te benaderen door te kijken naar de mislukte IPO van CM.com, die toentertijd iets te duur zal zijn geweest.


Ik dacht andersom !!!, dus de koers van DSCO gedeeld door 1,275 is de prijs die je voor 1 aandeel CM.com gaat betalen (ca. 9,50 bij de huidige koers van DSCO.

Is ook veel logischer, DSCO wil niet tegen ongeveer de IPO prijs fuseren.
Broer Konijn
1
Hoi Leeser, kijk het zelf maar even na. Het is echt 1,275 aandeel Verkrijgende Vennootschap voor een huidig aandeel CM.

Dank voor alle reacties. Zolang we niet weten hoeveel aandelen Verkrijgende Vennootschap er na transactie zijn en hoeveel aandelen VV je krijgt per aandeel DSCO valt er mijns inziens moeilijk iets te zeggen over de waarde van de aandelen DSCO. Ben benieuwd of er nog forumleden zijn die er aanvullend licht op kunnen laten schijnen.

Heb de vraag ook aan Nico Inberg gesteld. Die heeft vaak heldere analyses www.iex.nl/Premium/Adviezen/491656/CM...

Vriendelijke groet, Broer Konijn

Disclaimer: long DSCO
Leefloon
0
Wat maakt een totaal uit, wanneer het verdwijnen impliceert dat 100% van de aandelen wordt verkregen, zodat je per aandeel zou kunnen rekenen? Eerder mikte CM.com op €15 tot €19. Die IPO faalde, ondanks een verlengde inschrijfperiode. Bij een koers van €12 van DSCO betaal je voor een aandeel CM.com, in aandelen DSCO, €15,30. Dat valt binnen de eerdere falende bandbreedte, en CM.com wilde met de IPO geld ophalen. DSCO betaalt niet in geld, dus dat geld zal CM.com dan misschien later nog moeten gaan ophalen. Zo gerekend is de prijs die voor CM.com wordt betaald geen lachertje, wanneer een aandeel DSCO €12 kost. Je komt niet onder de eerdere bandbreedte uit of zo. Wel rond de onderkant, maar normaal gesproken is het verminderd waarschijnlijk dat je met CM.com eventjes 10-20% pakt.
Leefloon
0
quote:

Leeser1959 schreef op 15 januari 2020 16:46:

DSCO wil niet tegen ongeveer de IPO prijs fuseren.

De daarvoor belangrijkere markt in aandelen DSCO wel, want het is de koers van DSCO die achteraf, na het nieuws, van onder de €10 naar €12 zal zijn gestegen. Het kan zo zijn dat DSCO omgerekend €12,50 of zo had willen betalen, onder de €15, maar de plotseling levendigere handel in aandelen DSCO bepaalt anders. Dat waardeert CM.com op ruwweg €15,30, voor zover de waarde van CM.com wordt bepaald door een rekensommetje met de koers van aandelen van een ander bedrijf.

Je kunt je afvragen of het aantrekkelijk is om €15,30 te gaan betalen voor een aandeel CM.com, wanneer DSCO oorspronkelijk misschien van €12,50 uitging en een gunstigere ruilverhouding had kunnen bedingen. Bijna 1:1, in plaats van 1:1,275.
Leefloon
0
quote:

Broer Konijn schreef op 15 januari 2020 18:34:

Verkrijgende Vennootschap

Het zoveel mogelijke vermijden van taalgebruik uit een prospectus komt de leesbaarheid voor lurkende passanten soms ten goede, FWIW. Het niet hoeven decoderen van wat de "hierna te noemen Verkrijgende Vennootschap" is.
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 16 januari 2020 03:18:

Bijna 1:1, in plaats van 1:1,275.

Je kunt je dus afvragen of je CM.com aantrekkelijk genoeg vindt om daarvoor 20%, 25% meer dan voorzien voor te betalen. Nu lijkt het alsof DSCO wordt overgenomen, met een overnamepremie van ruim 20%. Win-win "kan", maar daartegen pleit dat €15,30 binnen de bandbreedte van de eerdere IPO valt.

Misschien had DSCO beter moeten onderhandelen; ik heb niet bekeken of een koersstijging van DSCO onder de ontbindende voorwaarden valt.

Bedenk ook dat de vraag naar DSCO abnormaal is. Verleden week stonden de aandelen én warrants bovenaan in een lijst met de hoogste relatieve omzetten, die bij beide noteringen boven de 20 lag. Simpel gezegd dat er in een week evenveel aandelen worden verhandeld als in de 20 weken ervoor. DSCO als nummer 1 en 2, in een overzicht met 1122 Euronext-noteringen.
Leeser1959
1
quote:

Broer Konijn schreef op 15 januari 2020 18:34:


Hoi Leeser, kijk het zelf maar even na. Het is echt 1,275 aandeel Verkrijgende Vennootschap voor een huidig aandeel CM.

Dank voor alle reacties. Zolang we niet weten hoeveel aandelen Verkrijgende Vennootschap er na transactie zijn en hoeveel aandelen VV je krijgt per aandeel DSCO valt er mijns inziens moeilijk iets te zeggen over de waarde van de aandelen DSCO. Ben benieuwd of er nog forumleden zijn die er aanvullend licht op kunnen laten schijnen.

Heb de vraag ook aan Nico Inberg gesteld. Die heeft vaak heldere analyses www.iex.nl/Premium/Adviezen/491656/CM...

Vriendelijke groet, Broer Konijn

Disclaimer: long DSCO


Ben ik met je eens, sorry !!, ik zat verkeerd.
Broer Konijn
0
No problem, het is erg taaie materie. Vooralsnog lijkt niemand het goed te weten. Puzzelen we lekker verder, dat maakt interessant!

Mvg Broer Konijn
Toptrader
5
Mijn 'take' op het fusie verhaal:

Waar het nieuwe CM.com straks uit zal bestaan is duidelijk:
€85m cash plus de activiteiten van CM.com. De €85m komt voor €55m van DSCO en €30m van nieuwe investeerders Teslin en bestaande investeerder in DSCO.

Minder duidelijk is hoeveel aandelen er straks na de fusie uit zullen staan. En welk gedeelte de huidige aandeelhouder van DSCO straks in handen heeft.

Er staan momenteel 5,536m aandelen DSCO uit. Daarnaast zijn er 2,768m IPO warrants en komen er nog 2,768m nieuwe warrants uit als de deal goedgekeurd wordt. Deze warrants kunnen ingewisseld worden voor aandelen DSCO tegen een verhouding die afhankelijk is van de gemiddelde slotkoers van DSCO over een periode van 20 handelsdagen. Obv de huidige koers van €12 zal die verhouding 0,225 zijn. Dat betekent dus nog 1,246m nieuwe aandelen. Tot slot zijn er nog 194,444 'special shares' van de founders en sponsors van DSCO, die recht geven op conversie in 7 aandelen DSCO per special share: 1,361m extra aandelen.

5,536
1,247
1,361 +
-------
8,143m aandelen

De huidige eigenaars van CM.com brengen hun 12,5m aandelen in met een ratio van 1,275. Dwz, 15,938m aandelen. Teslin en co kopen zich pre merger in met €30m. Er is in de prospectus sprake van een equityvalue van het oude CM.com van 159m. €10 per aandeel, dus. Ik ga ervan uit dat Teslin eenzelfde prijs betaalt. Dat zou dus nog 3m aandelen erbij zijn.

In totaal zullen er dus:

8,143
15,938
3,000 +
-------
27,081m aandelen uit komen te staan.Wat nog een interessant punt is, is dat het huidige aandeel DSCO eigenlijk uit 2 delen bestaat. Nl, het aandeel zelf + het recht op 1 warrant wanneer de deal goedkeuring verkrijgt. De huidige koers van het aandeel is €12 en die van de warrant €2. Na goedkeuring vd deal zou het aandeel ex warrant dus theoretisch €10 moeten gaan noteren. Deze lagere koers is, als die 20 handelsdagen stabiel blijft, van invloed op de conversie koers van de dan 5,5m uitstaande warrants. Er zijn, met de lagere koers, ipv 5 maar liefst 15 warrants nodig om 1 aandeel CM.com te verkrijgen. Het kan dus zinnig zijn om de warrants zo snel mogelijk na goedkeuring van de deal uit te oefenen. Ervan uitgaande dat de koers op €10 blijft hangen, natuurlijk.
Leefloon
0
quote:

Toptrader schreef op 16 januari 2020 23:45:

Wat nog een interessant punt is, is dat het huidige aandeel DSCO eigenlijk uit 2 delen bestaat. Nl, het aandeel zelf + het recht op 1 warrant wanneer de deal goedkeuring verkrijgt.

De huidige koers van het aandeel is €12 en die van de warrant €2. Na goedkeuring vd deal zou het aandeel ex warrant dus theoretisch €10 moeten gaan noteren.

Oké, geen rekening mee gehouden in een (te) versimpelde versie. Een puntje van "kritiek" is dat het erg afhangt van een makkelijk uitgangspunt van €10 uit o.a. een prospectus, en mogelijk mis ik bij uitoefening van de warrants het bij te betalen bedrag. Niet veel, iets voor achter een komma, maar toch.

Ik hoop dat de werkelijke theorie afhangt van de formule die de waarde van een warrant bepaalt, en niet van een koers van de warrant. Nu lijkt het net alsof de deal gegarandeerd goedgekeurd wordt, en dat in de koers van de warrant nooit een verwachtingswaarde zit. Wanneer je al uitgaat van 15 in plaats van 5 warrants, dan kun je je vooraf al afvragen of de €10 van €12 - €2 gaat kloppen, en je dan uitkomt op een eerder genoemde meer-dan-€10.
Toptrader
0
Het bij te betalen bedrag is een dubbeltje per uit te geven aandeel. Dat is dusdanig marginaal dat ik het heb weggelaten.

Die €10 is niet zo'n gekke gedachte als je bedenkt dat zowel de aandeelhouders DSCO dit als inleg hebben betaald en het samen met de equityvalue van CM.com aan de basis heeft gelegen van het aantal aandelen dat de oprichters van CM.com toegewezen krijgen.

De waarde van de warrant is uiteindelijk afhankelijk van de koers van het aandeel. Maar de huidige koers komt ook tot stand agv de aparte, kunstmatige manier van het bepalen van de conversieverhouding. Ik denk trouwens dat de deal zeker doorgaat. Er is werkelijk niemand die er baat bij heeft om het te laten ploffen.

hierbij de link naar de voorwaarden van de warrant:
www.dutchstarcompanies.com/next/wp-co...

Let ook op het hoofdstukje verplichte conversie bij een koers van boven de 13. Het kan nog een mooie speelbal van speculanten worden. Of volledige conversie op dag 1 omdat je dan nog profiteert van de 'cum'waarde van het aandeel. We gaan het zien, volgende maand.
Broer Konijn
0
Top trader! Jouw analyse draagt voor mij duidelijk bij aan meer inzicht in de mogelijke waarde van het DSCO aandeel op dit moment. Hier kan ik wat mee. Uitstekende analyse. Dikke AB voor jou.

Merci en fijn weekend, Broer Konijn
Broer Konijn
0
Aandeelhouders DSCO akkoord met fusie CM.com
Gepubliceerd op 24 jan 2020 om 15:07 | Views: 221

Dutch Star Comp ONE 15:17
14,10 +0,90 (+6,82%)

AMSTERDAM (AFN) - Dutch Star Companies One (DSCO) heeft groen licht gekregen van zijn aandeelhouders om te fuseren met techbedrijf CM.com. De houders van meer dan 70 procent van de aandeelhouders van het investeringsvehikel hebben het bedrijf een volmacht gegeven voor de aandeelhoudersvergadering op 20 februari. Een dag na die bijeenkomst kan de samensmelting dan een feit zijn.

CM.com wilde vorig jaar naar de beurs, maar zag daar op het laatste moment van af. Vervolgens ging de aanbieder van een communicatieplatform waarmee bedrijven contact kunnen onderhouden met hun klanten in gesprek met DSCO. Dat investeringsvehikel was speciaal opgericht om een Nederlands bedrijf naar de beurs te brengen.

CM.com en DSCO kwamen ook nog overeen dat de twee oprichters van CM.com elk ruim 30 procent van de stemrechten in het fusiebedrijf krijgen. Daarvoor moet 90 procent van de aandeelhouders van DSCO goedkeuring geven. De aandeelhouders kunnen nog tot 14 februari hun volmacht afgeven, maar kunnen ook zelf op de aandeelhoudersvergadering stemmen.
aextracker
0
Omzet H-1 2019 (t\m juni) opp Euro 44 Mln in H-1 & 55K resultaat na belasting in 2019
In geheel 2018 85 Mln omzet & 196 K winst na belasting.

Klinkende klantnamen als AH, BMW group, Google & F-1.
...waar blijft Heineken & F-1 Global \ Liberty Media ?

Expansieplannen in Azie. Lijkt mij een prima basis (qua technologie) voor een een snelle "brig & build" strategy.

E.e.a. te beoordelen na vrijgave 2019 jaarcijfers en het werkelijk aantal uitgevene aandelen in omloop en verdeling over aandeelhouders (Founding fathers, Teslin, DSCO etc) incl. free float.

Lijkt erop, dat CM.Com het in zich om een "volgende publiekslieveling" te worden. Goed voor "rollercoaster ervaringen en beurskicks".
Leefloon
0
quote:

aextracker schreef op 25 januari 2020 09:58:

Lijkt erop, dat CM.Com het in zich om een "volgende publiekslieveling" te worden.

De mislukte eigen IPO was daar geen aanwijzing voor, FWIW.
aextracker
0
Onbekend, maakt onbemind en onbegrepen.

Met F-1 Zandvoort heeft CM.Com wel een aardig klanten platform (> 500.000 aanmeldingen) en timing ter ondersteuning van diens naamsbekendheid gecreerd.

Nu na de fusie en duidelijkheid, zal er zeker tijd en aandacht komen in de financiele media, wat CM.Com nu eigenlijk doet en wat de strategie behelst;

Geintegreerd communicatie (CpaaS) & betaaldiensten servicen vanuit 1 platform.
het was de afgelopen 3 jaar goed voor een omzet CAGR van 24%. Qua winstgevendheid kan ik mij voorstellen dat een geintegreerd platform qua rendement interesanter wordt bij het verkrijgen van meer (automated) schaalbaarheid.
CM.Com heeft de potentie om bij goed bestuur versneld winstgevender te kunnen worden. De beursgang \ fusie met DSCO verschafte de oprichters daartoe de toegang.
Ben er daarom de afgelopen periode stapsgewijs bescheiden ingestapt.
aextracker
0
In 2018 draaide CM.Com Euro 85 Mln omzet , het jaar ervoor 79 Mln omzet(7% groei).
Messaging (Cpaas & Voice) bedroeg hiervan 62 resp. 57 Mln
Payments bedroeg hiervan 5.7 vs. 3.2 Mln
Platform services bedroeg hiervan 3.5 vs. 3.0 Mln
Other revenue bedroeg hiervan 13 vs. 16 Mln (dalend, doch een laag marge en non core business, te vervangen door Cpaas).
Paymentvalue & voice minutes on platform stijgen snel in aantal laatste 2 jaar.
Aantal klanten in 2018 9.700 (een jaar eerder 9500 (stabiel !)
In 2018 ruim 2 mrd # messages via platform (2 jaar eerder 1.3 Mrd)
In H-1 2019, groei # messages naar 1,1 Mrd (10% plus)

Gross margin beweegt tussen de 27 - 30%
Cpaas groeie in 2018 12,7%, het jaar ervoor 33%.
In 2018, resteerde er een winst van 196 K, het jaar ervoor 1.2 Mln.
Cash flow oper activities in 2019 2,4Mln vs. 6.9 Mln in 2018.
Cash flow from financing in 2019 -/- 4.6 Mln, vs. -/- 11.6 Mln. in 2018.

In de eerste 6 maanden boekjaar 2019, stegen de "cost of services" met 2.4 Mln even snel als de omzet ? kosten voor de baten?).
Overige operationele kosten daalden in die periode met 900K t.g.v. lagere housing & mkt.sls costs. Aantal Fte's daalde met 8 tot 256 in 2019
De omzet van payments vertoonde een daling t.g.v. lagere prijzen bij grote klanten (margedruk t.g.v. concurrentiedruk).
Cpaas & platform services, zullen daarmee de daling on Other & payments meer en meer moeten gaan dragen. Internationalisatie en opschaling van benutting van het platfrom lijkt "the way forward".

Om winstgevend omzet te laten groeien had\heeft CM.com vreemd kapitaal nodig, wat de bestaande aandeelhouders op tijd inzagen. Er zijn nu meerdere schouders die dat gaan dragen.
Eerste signalen van "de jacht naar groei versnelling" te zien vanuit oprichting kantoor Singapore (Koppeling naar F-1 & key note sponsor?) in December en afgelopen week oprichting van kantoor USA in LA.
Midden Oosten was in zomer 2019 al aan de beurt.
Ergo; CM. COM neemt een aanloop naar de groeiversnelling.

Wanneer het berekende aantal aandelen van toptrader bij benadering klopt, vertegenwoordigd CM.Com actueel 27Mln * 14 = 378 Mln beurswaarde.
Dat is 4 keer de geschatte omzet 2019 van Euro 90 Mln.
Over K\W gaan we het voorlopig nog even niet hebben.

De afgelopen 3 jaren bedroeg "cash from financing", -/- 19.2 Mln.

verder de moeite waard om pagina 97 t\m 115 van de prospectus te lezen. Legt uit in welke (deel)markten en concurrentie omgevimg CM.Com zich beweegt.

CM.Com is geen "walk in the park" als belegging.
Het bevat ogencshijnlijk in de snel ontwikkelende wereld van digitalisering en global communicatie netwerken een stevig groeipotentieel. Het management en de investeerders lijken daartoe de middelen te hebben willen verschaffen.
Broer Konijn
0
Dit weekend voor het eerst het betaalplatform van CM.com gebruikt. Werkte snel en solide.

Mvg BK

Disclaimer: long DSCO
aextracker
0
Paar maanden geleden voor de gehele Familie F-1 Zandvoort Passe partout tickets gekocht via CM.Com platform.
Werkte snel, gemakkelijk en qua resultaat uitstekend....nu de tickets nog ontvangen :).

Inmiddels is te ervaren hoe CM.Com's "Conversational commerce machine" van CM.COM \ Dutch GP Zandvoort functioneert ->seemless & smooth, enthusiasmizing.

Kan mij inmiddels indenken, dat grote klanten van CM als de firma's Heineken, BMW group, Takeaway, Domino's, HEMA, etc. in de toekomst "direct met hun consumenten willen communiceren en connecten".

O.b.v. schaalbaarheid en type klanten(aktiviteit) kan internationalisering bij een dergelijke "trailblazer technology" heel snel gaan. Lijkt me vorots wel wat "hype gevoelig" afhankelijk van de werkelijke effecten, welke klanten van CM.Com middels Cpaas kunnen bereiken. Uiteindelijk moet Conversational commerce, voor de klanten van CM.Com gaan leiden tot loyale & groeiende omzet. Lukt dat, zullen er snel vele klanten aansluiten en CM.Com exponentieel kunnen gaan groeien.
61 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Meer »

Koers 0,000   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 0,000   Volume 0
Hoog 0,000   Gem. Volume 0
1 jan 0001 00:00
label premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare