Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ING - december 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
434 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 18 19 20 21 22 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Rupert
0
www.stoxx.com/index-details?symbol=SX7P
check de grafiek op max.

De BankStoxx staat op het niveau van 2009....10 jaar na uitbraak van de crisis nog steeds niet hersteld.

Uiteraard hoop ik dat 2020 een herstel jaar is, alleen een blik op de grafiek doet vermoeden dat dit een lastig verhaal wordt!
Vandaag de dag staat de EuroStoxx net zo hoog als in December 1994.....dan kun je wel nagaan dat winstgevend bank beleggen alleen voor de happy few is..
Optiefan
0
quote:

Rupert schreef op 6 december 2019 12:04:


www.stoxx.com/index-details?symbol=SX7P
check de grafiek op max.

De BankStoxx staat op het niveau van 2009....10 jaar na uitbraak van de crisis nog steeds niet hersteld.

Uiteraard hoop ik dat 2020 een herstel jaar is, alleen een blik op de grafiek doet vermoeden dat dit een lastig verhaal wordt!
Vandaag de dag staat de EuroStoxx net zo hoog als in December 1994.....dan kun je wel nagaan dat winstgevend bank beleggen alleen voor de happy few is..


Niet te voorspellen wat de rente gaat doen en de nieuwe ECB baas. Als de rente langer laag blijft of zelfs nog lager gaat zal er niet veel herstel volgen maar als de rente weer structureel gaat stijgen tja dan kan er wel wat bij.

Daarnaast ook de vraag wanneer de nieuwe toetreders de oude vertrouwde* banken te slim af zijn..
Rupert
0
Het is een beetje net als de overheid / pensioenfondsen die nog maar een jaartje wachten met korten....misschien dat de rente volgend jaar wel een keer stijgt! Hoop op beterschap maar de kans dat het niet gaat gebeuren lijkt aanmerkelijk groter.
Met ING zou je als je mazzel hebt wellicht een mooie rit mee naar de EUR 12 kunnen maken, maar het kan net zo goed EUR 8 worden.
Erny
0
quote:

Lodewij35 schreef op 6 december 2019 01:37:


[...]
NIKS framen, niks eigen gelijk. Ik vroeg je naar je motieven om altijd met negatieve voorspellingen te komen. Op basis van flinterdunne onderbouwing, bv ' er zijn in Europa te veel banken, de ING zal wel ten onder gaan'.
Het kan in je karakter liggen:Ajax zal wel verliezen van Valencia, Feijenoord haalt nog niet eens de vierde plaats dit jaar, volgend jaar gaat er zeker een recessie komen, de hemel bestaat niet en Johnson wint de verkiezingen en zorgt ervoor dat het VK Europa economisch verre overvleugelt.
Misschien zit het in je DNA, dan heb ik er vrede mee. En begrijp.....


Je moet even de moeite nemen om terug te gaan in de draad. Ik heb geen zin om als een langspeelplaat mijn onderbouwde visie steeds te herhalen. En als je het op een vriendelijke en respectvolle manier aan mij gevraagd zou hebben, dan had ik dit wel opnieuw geplaatst , of de datum van plaatsing genoemd.
Maar voor personen zoals jij doe ik natuurlijk geen enkel moeite meer.
Rupert
1
www.telegraaf.nl/financieel/170471769...

Lees: over een jaar zal de eerste gedupeerde zich wel bij Lakeman melden om dit eens even goed aan te kaarten!
Echt met onze overheid is toch niet te werken voor een bank? ING moet ASAP weg met zn hoofdkantoor uit NL, proberen zo min mogelijk blootstelling aan de politiek in NL lijkt mij de beste strategie (overigens ook voor particulieren)
Rupert
0
Brexit risico vrijwel weg (zie pond), aardige cijfers US, rente die richting 0 kruipt?, Italie bijna opgelost

je zou zeggen dat ING wel een keer een dagje +4% zou mogen doen of niet? Maar het is inderdaad een zuinige stijging, bij ABN is het natuurlijk helemaal drama....die mogen welgeteld 0,5% meestijgen op een AEX van +1,6%!
Grote partijen zijn de Europese banken aan het vermijden of in de uitverkoop aan het doen....duidelijk is in ieder geval dat er veel druk omloog zit en weinig steun omhoog
havik of duif
0
De slotkoers deze week nog steeds lager dan de slotkoers van vorige week, dus geen vooruitgang.
alrob
0
quote:

havik of duif schreef op 6 december 2019 18:05:


De slotkoers deze week nog steeds lager dan de slotkoers van vorige week, dus geen vooruitgang.

De kerst komt dichterbij, en ook de kerstrally die 2 weken zal duren en maandag begint. Ik schat dit jaar nog een koers van boven de 12.00. Waarom? Mag je zelf verzinnen.
A3aan
0
Kaspersky
0
Naast mijn negatief commentaar, hier een positieve opsteker:

Als er een handelsdeal komt kan ING extra profiteren door een markt die zich verder openstelt.
Kaspersky
0
The following message was not sponsored by anyone; however feel free to sponsor me :)

Royal Dutch Shell
Dividendrendement: 6,55% bij huidige koers van 25,96.
Dividend: €1,70 per aandeel.

The maximum number of ordinary shares which may be purchased by the company under the next tranche of its share buyback programme (the ‘next tranche’) is 718,336,613, which is the maximum pursuant to the authority granted by shareholders at the company's 2019 Annual General Meeting1 minus the number of ordinary shares purchased in the previous tranche. The shares bought back under the next tranche will be the A ordinary shares traded in the EUR denomination and whichever of the A ordinary shares and/or B ordinary shares traded in the GBP denomination is economically the least expensive on a given trading day.

Voor 12 miljard dollar gaan ze eigen aandelen inkopen; maximaal 718.336.613 aandelen.
Kaspersky
0
Greenpeace: ING steekt meest in steenkool

AMSTERDAM (AFN) - Van de Nederlandse financiële instellingen steekt ING het meeste geld in steenkool. In een kleine drie jaar leende de bank 2,6 miljard euro aan negen bedrijven die kolencentrales bouwen. Pensioenfonds ABP staat op de tweede plek, gevolgd door verzekeraar Nationale Nederlanden, meldt Greenpeace zondag na onderzoek.

Het ABP heeft volgens Greenpeace voor 715 miljoen euro aan aandelen in veertig bedrijven die nieuwe kolencentrales bouwen. Nationale Nederlanden heeft aandelen en obligaties ter waarde van 559 miljoen euro in 28 bedrijven die dergelijke centrales willen bouwen.

Op de vierde plek staat pensioenfonds PGGM, met 557 miljoen aan aandelen in 45 bedrijven die nieuwe kolencentrales bouwen. Verzekeraar Aegon sluit de top 5 met 202 miljoen euro aan aandelen en obligaties in 25 bouwers van kolencentrales.

Opvallend

Dat ING 2,6 miljard euro heeft geleend, is volgens Greenpeace opvallend, aangezien het bedrijf heeft beloofd vanaf 2025 geen bedrijven meer te financieren die kolencentrales bouwen. "Dat is een goede toezegging van ING, maar van de centrales die nu worden gebouwd, is het de bedoeling dat die nog wel dertig of veertig jaar meegaan", zegt campagneleider Kees Kodde.

Volgens Kodde lijken Nederlandse financiële instellingen wel steeds minder geld te steken in steenkool. "Ze worden voorzichtiger, maar het gaat wel langzaam. Je zou je er niet mee in moeten laten."

Bron: www.iex.nl/Nieuws/ANP-081219-039/Gree...Greenpeace zou kerncentrales moeten gaan bouwen; beter voor het milieu en relatief het veiligst ten opzichte van alle andere vormen van energie.
Longshortercc
0
Gaap. Het schiet alle kanten op, maar wel tussen de -0.2% en +0.2%.

Toch heb ik er een goed gevoel over deze week, en dat betekent meestal dat je precies het tegenovergestelde kan verwachten.
Grote Ogen
0
Bakker:

ING schuift voorzichtig noordwaarts met 10,56 als eerste rode streep, daily UP status, dus bescheiden koopposities zijn verantwoord....help de bulls maar een handje....
Tweet citeren

f,j,a,grosemans
@fjagrosemans
· 13 m
Als antwoord op @TheDailyTurbo
Nico, wat zijn de route paaltjes voor ING?
Longshortercc
0
quote:

Optiefan schreef op 9 december 2019 12:27:


Rente daalt aardig en ING stijgt? Hmm


Vandaag heeft ING een meegolvende beweging met de AEX. Voornamelijk omdat kostendrukkende maatregelen op ING een positief effect hebben, verwacht ik.

Goed, de rentes moeten natuurlijk niet nog veel meer gaan zakken, maar kunnen vandaag zomaar boven de 10,50 sluiten mits de VS (Lees: Trump) geen roet in het eten gaat gooien.
434 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 18 19 20 21 22 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ING Groep Meer »

Koers 9,939   Verschil -0,28 (-2,75%)
Laag 9,906   Volume 19.071.129
Hoog 10,136   Gem. Volume 11.840.836
27 jan 2020 17:39
label premium

ING Groep snijdt in de kosten

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Arend Jan Kamp over financials 6 december 2017 16:13
Arend Jan Kamp over ING 2 augustus 2016 17:08
Arend Jan Kamp over de banken 7 april 2016 17:00