Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel Galapagos AEX:GLPG.NL, BE0003818359

  • 27,700 16 apr 2024 17:36
  • -0,440 (-1,56%) Dagrange 27,620 - 27,960
  • 82.849 Gem. (3M) 80,1K

Galapagos december 2019

4.460 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 223 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 november 2019 09:56
    Het hoofd van de school vindt dat de kinderen tegenwoordig te weinig bewegen en onnodig veel achter de schermen zitten.

    Ober het motto leading by example organiseert hij een ouderssportdag, kunnen die en passant tegen het einde van het jaar zien hoe het met hun condities staan en alvast werken aan de nieuwe voornemens.
    Wars van kritiek laat de schoolmeester het aan iedere ouder over om er zelf invulling aan te geven.

    Jos gaat met wat kinderen op vossenjacht, Broer Konijn gaat zaklopen, Kip rent voor ieder onbegrepen rondjes om de brink, maar vooral het hoogspringen is erg populair. Ieder wil graag laten zien, al dan niet met pol(l)sstokken, dat de prestaties dit jaar hoog rijken, pardon meester!, reiken.

    Boer Harvey en de tuinman staan kalmpjes toe te kijken, je kunt ook van sport genieten van afstand, die zijn meer van als je tijdig zaait, kan je rustig de oogst afwachten.

    Zoveel deelnemers, zoveel winnaars, zeker dit jaar! Terecht dat we afgelopen maand in de top 1600 van de mooiste dorpen zijn opgenomen.

    Een ieder weer veel geluk, geduld en wijsheid toegewenst!
  2. forum rang 4 Lingus 30 november 2019 19:42
    quote:

    Lingus schreef op 30 november 2019 11:41:

    December kan nog een mooie maand worden. Ik ga dit weekend al het komende nieuws op een rijtje zetten.
    Het belangrijkste te verwachten nieuws in december is de NDA-filing van filgotinib in RA in de VS. Gil&Gal gaan volgens Q3 verslag "nog in 2019 goedkeuring vragen voor de introductie van filgotinib als reumamedicijn in de Verenigde Staten".
    Aanvragen goedkeuring zijn al ingediend in Japan en Europa.

    In december zullen we ook wel wat horen over de voorbereidingen van commerciële activiteiten in Europa, Japan en de VS.

    Misschien horen we nog iets over de recrutering en voortgang van ziritaxestat (ISABELA-programma, IPF fase 3), hoewel we daarover al geïnformeerd zijn in www.iex.nl/Forum/Topic/1322897/Galapa...

    Misschien horen we ook nog wat over uitbreidingen in R&D capaciteit.

    Ergens halverwege december verwacht ik de fase 2 Sjögren resultaten en de completering van fase 2 CLE. De CLE resultaten verwacht ik ergens in Q1 2020.

    Ik zat de afgelopen weken niet heel dicht op het nieuws, dus verbeteringen en aanvullingen zijn welkom.
  3. winx09 30 november 2019 22:12
    quote:

    Lingus schreef op 30 november 2019 19:42:

    ...
    Ergens halverwege december verwacht ik de fase 2 Sjögren resultaten en de completering van fase 2 CLE. De CLE resultaten verwacht ik ergens in Q1 2020.
    ...
    Zou dat niet eerder Eular worden, net zoals de Finch 52w ? Kan natuurlijk best dat men ondertussen een nieuwe fase2 met alleen Filgo opstart gezien de commentaren bij de Gala 3q.

    Gild 3q
    ----------
    Phil Nadeau
    And then second filgotinib question. We have been expecting data from filgotinib as well as GS-9876 in Sjogren's and CLE in the second half this year. I noticed in your slides neither of those programs are mentioned. Is there any update on those two Phase 2 programs? Thanks.

    John Sundy
    Sure. Let me update you on the status of cutaneous lupus and Sjogren's studies that we conducted. So, these are proof-of-concept studies as you probably know we looked at a couple or even three different drugs in the same trials for these. These studies were exploratory in nature. We set a high bar for ourselves to proceed.
    And while we did not see or meet the primary endpoint in these studies, I think I would like to point out is that we did see evidence of activity with filgotinib, particularly in patients who had markers or evidence of more active disease.
    So, we just got the first look at these data, we're looking at the full set of data from all of these studies and we'll determine the next steps that we take an Lupus and Sjogren's disease and we'll share those results at an upcoming meeting soon.
  4. forum rang 4 Lingus 30 november 2019 22:53
    quote:

    winx09 schreef op 30 november 2019 22:12:

    [...]

    Zou dat niet eerder Eular worden, net zoals de Finch 52w ? Kan natuurlijk best dat men ondertussen een nieuwe fase2 met alleen Filgo opstart gezien de commentaren bij de Gala 3q.

    Mogelijk. Dan is meteen een fase 3 met alleen filgotinib in Sjogren ook mogelijk, gezien de opzet van de trial: clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT03100942
    Feitelijk betrof het hier geen combo's, maar in elke "trial-arm" één van de drie kandidaatmedicijnen tegen placebo's plus nog een all-placebo-arm. Aantal deelnemers en de looptijd is dan wel misschien wat magertjes.
  5. winx09 1 december 2019 00:34
    quote:

    Lingus schreef op 30 november 2019 22:53:

    [...]

    Mogelijk. Dan is meteen een fase 3 met alleen filgotinib in Sjogren ook mogelijk, gezien de opzet van de trial: clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT03100942
    Feitelijk betrof het hier geen combo's, maar in elke "trial-arm" één van de drie kandidaatmedicijnen tegen placebo's plus nog een all-placebo-arm. Aantal deelnemers en de looptijd is dan wel misschien wat magertjes.
    Fase3 op basis van zowel aantal patiënten op Filgo als geïmpliceerde resultaten zoals besproken in de 3q van Gild alsmede 3q Gala lijkt met niet realistisch (discl ben ook maar amateur). Best case nieuwe fase 2 met duidelijkere doelgroep (zoals door Gala gehint) , of we horen er nooit meer wat van. Wordt ongetwijfeld medio mei duidelijk.
  6. 00leeuw0 1 december 2019 05:30
    www.pharmaceutical-technology.com/com...

    Interessant is dat de enige JAK-remmer waarvan nog niet is aangetoond dat hij het risico op HZ verhoogt, de filgotinib van Gilead en Galapagos is. In de presentatie door het bedrijf van gepoolde veiligheidsgegevens van zijn FINCH Fase III-proefprogramma tijdens de jaarlijkse ACR / ARP-jaarvergadering 2019 (Abstract # 1329), was het percentage HZ-infecties laag (0,4-0,6%) en trad het op vergelijkbare percentages op bij alle behandelde groepen met placebo, Humira en beide doses filgotinib. Of dit lage percentage HZ verband houdt met het specifieke werkingsmechanisme van het medicijn of een weerspiegeling is van omgevingsfactoren, zoals vaccinatiepatronen, blijft onduidelijk.

    Gegevens gepresenteerd tijdens de jaarlijkse ACR / ARP-bijeenkomst 2019 wijzen op een belangrijk verband tussen JAK-remmers en een verhoogd risico op HZ bij patiënten met RA. GlobalData is van mening dat het voor ontwikkelaars van geneesmiddelen noodzakelijk is om deze JAK-specifieke HZ-risico's frontaal aan te pakken om de groei binnen de JAK-remmersklasse te bevorderen. Dit kan bestaan ??uit het financieren van onderzoek om de mechanismen die de unieke gevoeligheid voor het HZ-risico bevorderen beter te begrijpen, evenals het uitvoeren van onderzoeken om de veiligheid en werkzaamheid van HZ-vaccinatie te evalueren voordat met de JAK-remmertherapie wordt begonnen. Dit soort acties helpt het comfortniveau van artsen met de JAK-remmers te verbeteren en zorgt voor een langdurige opname in de klinische praktijk.
  7. forum rang 4 Lingus 1 december 2019 10:41
    Klinkt aannemelijk Winx. Toch even doorspeculerend: Er zijn meer fase 2 trials in Sjögren met een bescheiden aantal deelnemers. Fase 2 parsaclisib in Sjögren heeft 12 deelnemers, fase 2 UCB5857 heeft 27 deelnemers. Als filgotinib in fase 2 voldoende effectiviteit laat zien kan een fase 3 starten, wellicht in verschillende doseringen. Denk ik, maar ook ik ben maar een amateur. We gaan het zien.
  8. Rekyus 1 december 2019 11:49
    @rakara

    Detailinformatie over de voortgang van het administratieve proces rondom de behandeling van de registratieaanvraag van filgotinib (of welk ander geneesmiddel ook) wordt strikt vertrouwelijk behandeld. Wel worden sinds een paar jaar de agenda en de (uiterst beknopte) notulen van de CHMP (Committee for Medicinal Product for Human Use) openbaar gemaakt. De CHMP adviseert EMA, die op zijn beurt de Europese Commissie weer adviseert over de vergunningverlening. Die laatste wijkt nimmer van dat advies af.

    Voor de agenda en notulen zie www.ema.europa.eu/en/committees/chmp/...

    Kort vóór 9 december a.s. wordt de nieuwe agenda gepubliceerd, waaruit kan blijken dat de registratieaanvraag van filgotinib voor de eerste keer wordt opgevoerd als bespreekpunt. De vergaderdata voor 2020 staan ook vast. Zie www.ema.europa.eu/en/documents/other/...
  9. BLOO7 1 december 2019 11:53
    We beginnen er aan.
    De decembermaand.
    December wordt DE maand voor Galapagos.
    Voor het eerst in het bestaan van het bedrijf krijgt een geneesmiddel(filgotinib) een NDA filing in de US, nu voor het eind van het jaar.
    Galapagos stond al in de schijnwerpers, maar bij de effectieve aanvraag zal dat nog veel meer het geval zijn.
    Een kwestie van dagen...
    Het is bijna zover.
    En de burgemeester, hij zag dat het goed was.

    Hup Gala Hup

4.460 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 223 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium

Weinig houvast voor beleggers in Galapagos

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links