Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ArcelorMittal say [YES] [No]VEMBER

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1.036 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 49 50 51 52 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Max Felix
0
Lamacun
0
Vertrouwen Duitse beleggers trekt flink aan

MANNHEIM (AFN) - Het vertrouwen van Duitse beleggers en analisten in de economie is in oktober sterk aangetrokken. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksinstituut ZEW.

De ZEW-index, die het vertrouwen in de komende drie tot zes maanden weerspiegelt, kwam uit op een stand van min 2,1 tegen min 22,8 een maand eerder. Economen hadden in doorsnee op een niveau van min 13 gerekend.

bron: www.iex.nl/Nieuws/ANP-121119-162/Vert...
Lamacun
0
Ik ben blij dat ArcelorMittal weg wil uit Italië. De Italianen zijn een te onbetrouwbare partij. Als dat afgerond is, is er voor mij een zorg minder.

Het volgende punt wat ik graag zie dat ze aanpakken is: de schuldenpositie.
Door te stoppen met Italië komt er wat geld vrij en ze gaan binnenkort ook nog een onderdeel verkopen. Dit geld kunnen ze gebruiken ten behoeve van de schuldenpositie. Als de schuldenpositie naar nihil gaat; dan gaat de koers richting €30,00 ~ €35,00.

Als de schuldenpositie is afgebouwd, dan moeten ze overgaan tot een 40%~60% van de winst als dividend te betalen.
mvliex 1
0
quote:

Lamacun schreef op 12 nov 2019 om 11:32:


Ik ben blij dat ArcelorMittal weg wil uit Italië. De Italianen zijn een te onbetrouwbare partij. Als dat afgerond is, is er voor mij een zorg minder.

Het volgende punt wat ik graag zie dat ze aanpakken is: de schuldenpositie.
Door te stoppen met Italië komt er wat geld vrij en ze gaan binnenkort ook nog een onderdeel verkopen. Dit geld kunnen ze gebruiken ten behoeve van de schuldenpositie. Als de schuldenpositie naar nihil gaat; dan gaat de koers richting €30,00 ~ €35,00.

Als de schuldenpositie is afgebouwd, dan moeten ze overgaan tot een 40%~60% van de winst als dividend te betalen.
Je wilde 'emoties meten van anderen' o.i.d. Je stelde voor een stemming te houden. Blijkbaar reageren er niet veel (meer) op je. Dan kan je vervolgens voor de zoveelste keer over het verlagen van de schuld schrijven maar wellicht beter dit via scherm 2, 3, 4 of 5 met AM te communiceren dan hier te blijven herhalen.
nonserver
0
Helaas gaat dat nog lang duren. Ik had je getipt voor aperam en dat was een goede tip met een koers van 22 nu hoop ik dat je gelijk krijgt met am en dan ga ik daar gedeeltelijk uit.
Archie Steelman
0
quote:

Max Felix schreef op 12 nov 2019 om 11:13:


[...]

Ook deze kredieten moeten Nederland en Duitsland betalen.

aanvulling:
In Rome klinkt sindsdien het verwijt dat het intrekken van die juridische immuniteit slechts een excuus is en dat ArcelorMittal al lange tijd van de Italiaanse fabriek af wil. Om toch in Tarente te blijven, stelde ArcelorMittal in eerdere onderhandelingen de eis 5000 medewerkers te kunnen ontslaan. Dat is circa de helft van al het personeel van de fabriek. Dit gaat Conte te ver, maar hij zou wel akkoord willen gaan met 2000 tot 2500 ontslagen om het staalconcern binnenboord te houden.
Lamacun
0
ArcelorMittal: naar buy van hold en naar €18 van €13 - UBS
ArcelorMittal: naar €18,80 van €13,10 (buy) - AlphaValue

Beide zetten het koersdoel richting het volgende weerstandsniveau.
tukker51
0
quote:

Lamacun schreef op 12 nov 2019 om 12:16:


ArcelorMittal: naar buy van hold en naar €18 van €13 - UBS
ArcelorMittal: naar €18,80 van €13,10 (buy) - AlphaValue

Beide zetten het koersdoel richting het volgende weerstandsniveau.

De ophoging van UBS vind ik de meest zeggende, temeer zij de eerste waren vorig jaar met een verkoopadvies toen de koers nog op bijna 28 euro stond.

De rest bleef heel lang volhouden met een koopadvies en koersdoel die 1,5 tot bijna 2 keer boven de actuele koers lagen.
Inmiddels liggen de meeste koersdoelen tussen de 16 en 20 euro.
Lekker veilig. Kun je altijd mee wegkomen want op termijn zal AM wel weer een keer naar 20 euro gaan en daarboven.
Maar veel echte koopaanbevelingen (met veel potentieel) zijn er niet.
10 a 20 % onder het koersdoel vind ik geen echte een 'strong buy'

Tot op heden blijft de koers tegen de 16 euro weerstandszone boxen.
Zonder echt verder stijging van de AEX gaat de koers van AM daar denk ik niet doorheen.
Archie Steelman
0
Tostrams:

De dalende trend verliest aan kracht nu Arcelor Mittal begint te stabiliseren. De steun ligt op 11,38 (bodem van 27 mei 2016). Voor een concrete verbetering is het zaak dat Arcelor Mittal uit de dalende trend weet te breken. Pas bij een doorbraak en slotstand boven weerstand 16,48 (top van 5 juli) klaart de lucht weer op. Na een uitbraak boven weerstand 16,48 wordt 21,77 het volgende opwaartse koersdoel.
tukker51
0
Koers zit nog steeds net onder de 200 dagen trendlijn.
Het wordt spannend wat de koers van AM gaat doen.

Of de 16 euro wordt doorbroken en dan staat zo 17,8 / 18,0 op de borden.

Of de beurzen gaan niet verder stijgen, maar toch weer corrigeren en dan gaat AM ben ik bang heel snel enkele euro's dalen.

Het eerste scenario geef ik iets meer kans (mede dankzij eindjaar): 60 a 70%
Against all odds
0
Arcelor mittal is duidelijk bezig de productie terug te brengen, hopelijk dat al deze acties niet teveel eenmalige kosten met zich meebrengen, en dat de verminderde productie zal lijden tot hogere staal prijzen in Europa.
nonserver
0
Sluiten we de tweede dag boven 15.50 , dat zou mooi zijn . Het is te hopen dat amerika geen roet in t eten gooit.
tukker51
0
quote:

nonserver schreef op 12 nov 2019 om 15:00:


Sluiten we de tweede dag boven 15.50 , dat zou mooi zijn . Het is te hopen dat amerika geen roet in t eten gooit.

Is wel leuk maar onbelangrijk.
Hoe langer de koers rond de 15,5 blijft schommelen, des te groter de kans dat dit niveau (15,5 / 16,0) helaas weer de top blijkt te zijn en we een terugval krijgen.
voda
0
'Monster van een fabriek' houdt Italië in een ijzeren greep

Italië verkeert in een zware crisis over het staalbedrijf Ilva in Taranto. Hoe de industriële droom van Zuid-Italië omsloeg in een nachtmerrie van bedrog, zware milieuvervuiling en politieke verlamming.

Sluit Ilva! Red ons! Houd Ilva open! Red ons!

De schizofrenie rond het reusachtige staalcomplex van Ilva is meteen duidelijk in Taranto. Inwoners van de Zuid-Italiaanse stad betoogden zaterdagavond voor het opdoeken van het bedrijf, dat vanwege de enorme milieuvervuiling tot een hoog aantal kankergevallen in de stad heeft geleid.

Maar terwijl buiten de poorten van het Ilva-terrein Tarantijnen aandrongen op sluiting, voerden werknemers en vakbonden de afgelopen dagen binnen de poorten actie om de regering te pressen Ilva te redden. Het concern geeft direct en indirect werk aan 20.000 mensen in Taranto. In een stad met een werkloosheid van 16,7% is elke baan er één.

Symbool van ambitie

Ooit stond het Ilva-complex symbool voor de ambitie van de Italiaanse regering om het arme, achtergebleven Zuiden te industrialiseren en er de welvaart te verhogen. 'Ilva in Taranto was het belangrijkste project van de overheid in de jaren vijftig en zestig om het Zuiden te moderniseren', zegt Gianfranco Viesti, hoogleraar toegepaste economie bij de universiteit van Bari. 'Maar het project was van belang voor héél Italië. Ze zou de automobielindustrie en de fabrikanten van witgoed van staal voorzien.'

Met de wijsheid van nu lijkt de keuze voor het zuidelijk gelegen Taranto niet voor de hand te liggen. Veel industriële afnemers in de buurt zijn er niet. De dichtstbijzijnde autofabriek is die van Jeep in Melfi, op een kleine 200 kilometer.

Maar Taranto heeft qua infrastructuur goede verbindingen, en de haven maakt de aanvoer van grondstoffen voor de Ilva-hoogovens eenvoudig. 'En er was ruimte', zegt Gianfranco Viesti. 'Ilva heeft in Taranto een monster van een fabriekscomplex. Het is twee keer zo groot als de stad.' Daar leven nota bene 200.000 mensen.

Lorenzo Castellani, politicoloog bij de Luiss-universiteit in Rome, noemt de geschiedenis van Ilva in Taranto vanuit het oogpunt van de economische ontwikkeling van de regio 'gedeeltelijk succesvol'. Maar gaandeweg kwam Ilva Taranto, het grootste staalcomplex van Europa, steeds meer synoniem te staan voor wanbeheer en ernstige milieuvervuiling.

De verontreiniging in Taranto escaleerde

In 1995 privatiseerde de staat Ilva, en kwam het bedrijf in handen van de familie Riva. Die had weinig geld over voor milieumaatregelen. De escalerende verontreiniging — het staalcomplex ligt tegen Taranto aan, en stootte in een soort vertraagd Pompeii-scenario decennialang een grote hoeveelheid as- en metaaldeeltjes plus dioxines over de stad uit — leidde tot 'een traumatisering van de bevolking', zo schetst Castellani.

Uiteindelijk grepen rechters in en moesten de Riva's afstand doen van het complex. In 2017 betaalden ze €1,3 mrd aan de staat ter compensatie van de verontreiniging. De hoogbejaarde Adriano Riva kreeg een celstraf van 2,5 jaar cel.

De bedoeling van de staat was Ilva weer te verkopen. In 2018 gaf de Europese Commissie groen licht voor een deal waarbij staalconcern ArcelorMittal het bedrijf voor €1,8 mrd zou overnemen, en nog eens €1,2 mrd zou steken in sanering en modernisering. Ook gold een baangarantie voor vijf jaar.

Maar die deal heeft ArcelorMittal, dat al wel de lakens uitdeelde in Taranto, nu opgezegd. Reden: Rome heeft de vrijwaring voor aansprakelijkheid voor de vervuiling opgeheven. Gedupeerden van de enorme verontreiniging van Taranto kunnen bestuurders van ArcelorMittal voor de rechter slepen.

Sluiting is politieke zelfmoord

Hoe nu verder? 'Sluiting zou een ramp zijn voor de Italiaanse economie', schetst Gianfranco Viesti het dilemma voor de regering-Conte. Tegelijkertijd ageerde de Vijfsterrenbeweging (M5S), de grootste regeringspartij, jarenlang voor sluiting van Ilva. Maar de partij 'heeft geen serieus plan wat te doen met de mensen die daar nu werken', constateert de hoogleraar uit Bari.

Concessies aan ArcelorMittal zijn dus bijna onontkoombaar. Dinsdag ontmoet premier Conte de directie van de Frans-Indiase staalreus opnieuw. Maar het bedrijf zal hoge eisen stellen, zo is de algemene verwachting. Het klimaat op de mondiale staalmarkt is immers guur: er is overproductie, en Chinees staal is - vanwege de importheffingen in de VS - nu ook in Europa alomtegenwoordig.

Lorenzo Castellani noemt de gang van zaken in Rome 'een politieke ramp' en 'waarschijnlijk een voorbeeld van politieke stupiditeit en naïviteit'. Sluiting blijft volgens hem een 'ongelooflijke politieke zelfmoord'.

Het probleem is dat Italië, met zijn staatsschuld van ruim 133% van het bruto binnenlands product en aanhoudende begrotingsproblemen, niet veel financiële ruimte heeft om Ilva — dat elke dag geld verliest — overeind te houden. Het land houdt ook al jaren het failliete Alitalia in de lucht. 'Nationalisering van Ilva is een illusie', zei minister van financiën Roberto Gualtieri gisteren.
Bijlage:
voda
0
Deel 2:

'Cynisch spel ArcelorMittal'

Sommige waarnemers vinden dat ArcelorMittal 'een cynisch spel' met Ilva speelt, zegt Castellani. Als Ilva sluit, is de staalgigant immers een concurrent kwijt. Politici die de handel en wandel van ArcelorMittal wantrouwen, zien inmiddels hun gelijk bevestigd: als het concern op aandringen van Rome toch in Taranto actief blijft, wil het niet alleen bescherming tegen claims, maar ook vijfduizend banen schrappen.

Dat verdeelt de regering. Premier Conte wil ArcelorMittal tegemoet komen; M5S-leider Luigi Di Maio niet. 'ArcelorMittal moet zich aan de afspraken houden. Die aansprakelijkheid is maar een voorwendsel', aldus Di Maio. Hij gaat daarbij voorbij aan het feit dat het Europees Hof voor de Rechten van de Mens eerder dit jaar bepaalde dat Italië door Ilva open te houden de rechten van een grote groep burgers heeft geschonden. Begin volgend jaar moet er een vergelijk liggen over compensatie. En er lopen veel meer zaken.

De positie van coalitiepartner PD is minder in steen gebeiteld. De partij tekende in 2017 nog voor de deal met de staaltycoon Lakhsmi Mittal. Maar de sociaaldemocratische partij laat in haar koers het milieu nu zwaarder meewegen.

Lorenzo Castellani verwacht dat de regering voorlopig niet vanwege de kwestie-Ilva gaat vallen. Beide coalitiepartners hebben geen belang bij verkiezingen. De PD is gehavend door het vertrek van ex-premier Matteo Renzi, die met de partij 'Italia Viva' voor zichzelf begon.

De Vijfsterrenbeweging staat er nog slechter voor: haalde de partij in maart 2018 bijna een derde van de stemmen bij de parlementsverkiezingen, nu zou M5S hooguit 17% krijgen. 'In Noord-Italië is dat onder de 10%', zegt Castellani. Een reeks regionale verkiezingen — Emilia Romagna trapt af in januari — in de eerste helft van 2020 moet laten zien waar de coalitie staat.

Oppositie wil Ilva openhouden

De rechts-nationalistische Lega, de grootste concurrent van de huidige regering, stelt zich op aan de kant van degenen die Ilva omarmen. Het politieke draagvlak voor sluiting van Ilva is dus zeer beperkt. Dat is de reden dat Rome naar alternatieven voor ArcelorMittal kijkt. Eerder ging de naam van het Indiase staalbedrijf Jindal rond als potentiële redder. Ten onrechte, zo stelde het bedrijf vorige week in niet mis te verstane taal.

Een alternatief is dat de overheid in december zelf weer de touwtjes in handen neemt, of dat er een reddende rol is weggelegd voor de staatsinvesteringsbank CDP (Cassa Depositi e Prestiti). Het probleem: de statuten van de CDP maken interveniëren in een bedrijf dat niet in een financiële stabiele situatie verkeert zo goed als onmogelijk.

En zo tikt de klok en knaagt de onzekerheid. Aan de regering, en aan de stad. 'Taranto is extreem bang', zegt Gianfranco Viesti. 'Er is al twintig jaar niets positiefs te vertellen over de stad. Maar eigenlijk is Ilva een verhaal over Italië. Of over Europa, globalisering en de opkomst van China.'

fd.nl/economie-politiek/1323774/monst...
1.036 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 47 48 49 50 51 52 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ArcelorMittal Meer »

Koers 15,632   Verschil +0,12 (+0,76%)
Laag 15,556   Volume 4.237.231
Hoog 15,828   Gem. Volume 10.203.797
12-nov-19 15:03
label premium

ArcelorMittal: China trekt aan

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium