Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aandeel VIVORYON THERAPEUTICS N.V. AEX:VVY.NL, NL00150002Q7

  • 0,476 16 apr 2024 13:39
  • -0,004 (-0,83%) Dagrange 0,476 - 0,500
  • 73.429 Gem. (3M) 581,4K

Vivoryon is de naam. Daarom nieuw draadje

6.265 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 314 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Kuiken 24 oktober 2019 19:26
    Nadat Vivoryon gisteren bekendmaakte dat de laatste aandelenemissie 43 miljoen € heeft opgebracht is het tijd voor een nieuw draadje. Eentje die toekomstgericht is, omdat de nabije toekomst voor Vivoryon nu gegaranderd is, het phase2 onderzoek inzake Alzheimer kan begin 2020 van start. Resultaten ervan in 2022. Eerder dan dat zal Morphosys klaarheid moeten bieden omtrent de optie die loopt op een mogelijk combinatie-kanker medicijn..Morphosys is een biomedische topper in Duitsland, Waarde 3,19 miljard €. Ze zag haar inzet bij een eerdere emissie van toen nog Probiodrug in waarde meer dan verdubbelen. Hoewel een hoog risico-aandeel is Vivoryon zowel maatschappelijk als financiël hopelijk veel waard!

    -
  2. forum rang 4 Kuiken 24 oktober 2019 21:10
    Bron FD. Stuk van eergisteren:

    Vergeet alzheimer niet
    Het ene na het andere grote farmaconcern staakte afgelopen jaren zijn zoektocht naar een medicijn tegen de ziekte van Alzheimer. De geteste, experimentele middelen bleken niet effectief. Miljarden euro's gingen in rook op.
    Maar daar is Vivoryon. Ja, Vivoryon! Het voormalige Probiodrug. Genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs heeft dit kleine Duitse biotechbedrijf de strijd tegen de ziekte van Alzheimer nog niet opgegeven.
    Twee weken geleden kondigde Vivoryon een emissie van nieuwe aandelen aan. Het biotechbedrijf wil €70 mln nieuw kapitaal ophalen, waardoor zijn beurswaarde bijna zou verdubbelen.
    Gaat dat wel lukken? Verwachten beleggers serieus geld te verdienen met het financieren van de ontwikkeling van een geneesmiddel tegen alzheimer?
    Het startschot stemt tot enig optimisme. Een handvol investeerders garandeerde dat ze voor €30 mln aandelen kopen.
    Ook de emissieprijs van de nieuwe aandelen wijst erop dat Vivoryon de wind in de rug heeft. De aandelen kosten €5,61 per stuk. Een dag voor de bekendmaking bedroeg de slotkoers nog €5,95. Het verschil van €0,34 komt neer op een korting van 5,7% voor de nieuwe aandeelhouders.

    Die korting is laag, een teken dat Vivoryon rekent op veel interesse. Het Leidse biotechbedrijf ProQr gaf deze maand een korting van 11,6% bij een emissie op de Amerikaanse Nasdaq-beurs. Het Amsterdamse biotechbedrijf Kiadis moest eerder dit jaar zelfs 21% korting geven om aandeelhouders tot een kapitaalinjectie te verleiden.
    Over hogere kortingen kan Vivoryon meepraten. Bij een emissie van nieuwe aandelen in april dit jaar bood het bedrijf, toen nog onder de naam Probiodrug, een korting van 15%. Beleggers betaalden €2,0 per aandeel.
    Wat is er de afgelopen zes maanden gebeurd dat de emissieprijs van de aandelen nu bijna drie keer zo hoog ligt? Dat Vivoryon veel minder korting hoeft te geven dan Probiodrug in april 2019? En dat de opbrengst nu een veelvoud zal bedragen van de €8,2 mln zes maanden geleden?
    De sleutel zit hem in het feit dat Vivoryon meer is gaan doen dan onderzoek naar alzheimer. Het biotechbedrijf meldde deze zomer een opvallende bijvangst: zijn onderzoeksresultaten blijken mogelijk bruikbaar voor de bestrijding van kanker, met behulp van immunotherapie.
    Dat is andere koek dan alzheimer. Immunotherapie tegen kanker is goud. De technologie beleeft een wetenschappelijke en commerciële doorbraak. Het grotere Duitse biotechbedrijf Morphosys ging in juli met Vivoryon samenwerken, in ruil voor een kapitaalinjectie van €15 mln.
    Vivoryon is back in business, dankzij een stukje bijvangst.
  3. Alex69 25 oktober 2019 08:09
    Het zou mij niet verbazen als Morphosys en de Deens investeerders nog een extra belang gaan nemen om richting die € 70 mio te gaan zodat het bedrijf zich volledig kan gaan focussen op de verdere ontwikkeling van het medicijn tegen Alzheimer maar ook de immunotherapie. Ik had zelf ingeschat dat ze € 40 mio op zouden halen dus die €43 mio vind ik positief. Ik sta klaar om bij te kopen op dips maar wacht even tot duidelijk is hoeveel aandelen er nu definitief bijkomen.
  4. Alex69 25 oktober 2019 08:13
    NB. Goed initiatief Kuiken om een nieuw draadje te starten nu Vivoryon in een nieuwe fase terecht is gekomen. Ik hoop dat we dit draadje vooral inhoudelijk kunnen houden. De week van 4 november is de week tegen Alzheimer. Ik zie dagelijks wat dit met mensen doet. Ik ga binnenkort zelfs voor het eerst in mijn leven collecteren voor de Alzheimer stichting. Ik hoop van harte dat Vivo of Biogen of welke partij dan ook een middel vindt om deze rotziekte de kop in te drukken. En ja, ik probeer er ook nog wat aan te verdienen:-)
  5. forum rang 8 lucas D 27 oktober 2019 11:29
    quote:

    Kuiken schreef op 25 oktober 2019 17:44:

    Ik kan me niet. voorstellen dat Morphosys 15mln€ in Vivoryon stopt om vervolgens de lopende optie NIET te lichten. Dat zou pas geld verbranden zijn....
    Kan het belang van Morphosys na diens laatste investering in Vivoryon nog nergens vinden.Mogelijk dat iemand op het forum dit wel kan opduikelen.
  6. Vaak wel 28 oktober 2019 22:17
    Het klinische ontwikkelingsprogramma met MOR106 in eczeem wordt gestopt. Het gezamenlijke besluit van de drie betrokken partijen, Galapagos, MorphoSys en Novartis Pharma, werd getriggerd door een aanbeveling van een intern data monitoring comité en is gebaseerd op een tussentijdse futiliteitsanalyse.

    ----
    Is net een kwartier geleden bekend geworden.
    Kan Morphosys met nog meer geld én energie aan/met Vivoryon werken.
  7. forum rang 4 Kuiken 29 oktober 2019 09:31
    quote:

    Arie40 schreef op 28 oktober 2019 22:17:

    Het klinische ontwikkelingsprogramma met MOR106 in eczeem wordt gestopt. Het gezamenlijke besluit van de drie betrokken partijen, Galapagos, MorphoSys en Novartis Pharma, werd getriggerd door een aanbeveling van een intern data monitoring comité en is gebaseerd op een tussentijdse futiliteitsanalyse.

    ----
    Is net een kwartier geleden bekend geworden.
    Kan Morphosys met nog meer geld én energie aan/met Vivoryon werken.
    Deze beslissing heeft m.i. niets te maken met Morphosys afwegingen op andere projecten, maar is wel een onderstreping dat Morpho niet zo maar een optie (gepaard gaande met een 15 miljoen Euro -investering) neemt op een Vivoryon onderzoeksproduct.
  8. forum rang 4 Kuiken 29 oktober 2019 09:43
    AMSTERDAM (AFN) - Het onderzoeksprogramma naar een nieuw medicijn tegen een vorm van eczeem dat Galapagos heeft stopgezet, vertegenwoordigde slechts een klein deel van de waarde van de biotechnoloog. Dat schrijven analisten van KBC Securities. Ze blijven bij hun buy-advies, maar verlagen het koersdoel voor Galapagos van 195 euro naar 189 euro.
    Galapagos stopt met het onderzoek naar de werking van de antistof MOR106 tegen atopisch eczeem, omdat het middel volgens tussentijdse onderzoeksresultaten waarschijnlijk niet goed genoeg werkt. De onderneming ontwikkelde MOR106 samen met farmaceut Novartis en MorphoSys.
    ADVERTENTIE

    volume is gedemptvolume is 80%volume is gedempt
    Voor MOR106 zijn al veel concurrerende middelen op de markt van andere grote farmaceuten. Het medicijn was volgens marktvorsers daarom vooral voor Novartis van strategisch belang. Bij Galapagos was het programma volgens analisten goed voor circa 3 procent van de totale waarde, mede doordat wereldwijde verkooprechten al in licentie aan Novartis waren overgedaan.
    Het aandeel Galapagos stond maandag omstreeks 09.30 uur 0,4 procent hoger op 158,70 euro
  9. Alex69 30 oktober 2019 17:14
    Rights Offering in the Federal Gazette (Bundesanzeiger)
    October 10, 2019 Start of the Subscription Period at 00:00 CEST
    October 23, 2019 End of Subscription Period at 23:59 CEST; Commencement of Rump Placement
    October 24, 2019 Allocation of the Rump Shares: publication of the results of the Offering
    October 25, 2019 Registration of the implementation of the capital increase
    October 29, 2019 Book-entry delivery of the Offer Shares; admission to and commencement of trading of the Offer Shares on the regulated market operated by Euronext Amsterdam N.V.
  10. Alex69 1 november 2019 21:56
    quote:

    twopence schreef op 31 oktober 2019 07:12:

    Ja ik, had beter na de emissie kunnen kopen was goedkoper geweest. :-(
    Dat verklaart een deel de koersdruk van de afgelopen weken. Vooral particulieren die meegedaan hebben en nu vinden dat ze teveel stukken hebben. De grote jongens wachten rustig af en zullen straks met veel grotere volumes gaan uitbreiden. De vraag is echter hoelang we daar nog op moeten wachten..
  11. Alex69 2 november 2019 13:37
    quote:

    twopence schreef op 31 oktober 2019 07:12:

    Ja ik, had beter na de emissie kunnen kopen was goedkoper geweest. :-(
    Je hebt je toch niet laten verleiden door de shuffle die plaatsvond de laatste dag dat je als particulier kon intekenen met ineens een koersstijging van 15% of meer (Intraday). Ik heb die shuffle gebruikt om de helft te verkopen. Die ben ik nu gefaseerd weer aan het terugkopen..
6.265 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 314 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Premium drie voorbeelden van IEX Premium: de exclusieve content op de site, de app op een smartphone en IEX Magazine.

Benieuwd naar onze analyses en kooptips?

Word nu abonnee van IEX en krijg onbeperkt toegang tot onze (koop)tips en succesvolle modelportefeuilles. Nu 3 maanden voor slechts €19,95! Profiteer van 58% korting!

Word abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links