Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Aandeel OpGen OTC:OPGN.Q, US68373L3078

 • 1,610 30 nov 2021 22:00
 • +0,070 (+4,55%) Dagrange 1,520 - 1,630
 • 667.502 Gem. (3M) 2,5M

Ares Genetics presenteert nieuwe methodes om bacteriën op resistentie tegen antibiotica te testen

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 8 Kaviaar 4 oktober 2019 16:23
  12 april 2019:
  WENEN (AFN) - Ares Genetics, een dochteronderneming van Curetis, presenteert nieuwe methodes om bacteriën op resistentie tegen antibiotica te testen. De nieuwe technologie, ARESupa Universal Pathogenome Assay genaamd, is vanaf medio 2019 beschikbaar.
  Ares gaat de diensten aanbieden vanuit zijn laboratorium in Wenen. Klanten uit de zorgsector en farmacie kunnen de technologie onder meer toepassen om infecties in te dammen of de uitbraak van infectieziekten te analyseren.

  8 augustus 2019:
  AMSTERDAM (AFN) - Ares Genetics, een dochteronderneming van Curetis, heeft een nieuw laboratorium geopend in Oostenrijk. Dat meldde het biotechnologiebedrijf donderdag in een verklaring. Het lab heeft al meerdere commerciële orders binnen, aldus Ares Genetics.
  Volgens topman Andreas Posch van Ares zet zijn bedrijf met het openen van het laboratorium in Wenen een belangrijke stap. "Wij veranderen van een onderneming die vooral met data-analyse bezig was naar één die volwaardige diensten levert bij de testen van moleculaire geneesmiddelen." Een directeur van Curetis meldde daarbij dat veel ziekenhuizen zitten te wachten op dit type van diensten.

  16 september 2019
  HOLZGERLINGEN (AFN) - Ares Genetics, een dochteronderneming van Curetis, gaat met een niet nader genoemde partij samenwerken om diagnostische oplossingen te ontwikkelen voor tests voor infectieziekten, gebaseerd op de NGS-technologie.
  NGS staat voor next-generation sequencing. Curetis en de andere partij, die een wereldwijd toonaangevend bedrijf voor in-vitrodiagnostiek wordt genoemd, hebben een onderzoeks- en ontwikkelingsovereenkomst gesloten. De eerste fase van de samenwerking duurt 12 maanden. Financiële details zijn niet verstrekt.

  Ik verwacht veel van Ares Genetics.
 2. forum rang 8 Kaviaar 4 oktober 2019 16:28
  Google translate

  Het gebruik van genomics groeit in de medische industrie, die groeikansen creëert voor de Global Genomics Market. Fortune Business Insights in een nieuw rapport, getiteld "Genomics: Global Market Analysis, Insights and Forecast, 2019-2026" biedt waardevolle inzichten in de factoren die groei in de markt mogelijk maken.
  Genomics Market wordt het meest gebruikt voor de diagnose van kanker. Recente vorderingen op het gebied van gepersonaliseerde geneeskunde en genomics hebben belangrijke transformaties in ziektebeheersing gekocht. Het toenemende gebruik van genomics in verschillende klinische onderzoeken weerspiegelt een groeiende trend. Daarom wordt verwacht dat de wereldwijde genomicsmarkt tussen 2018 en 2026 met een exponentiële CAGR van 18,7% zal stijgen. In 2018 werd de markt gewaardeerd op US $ 15,888,8 miljoen en verwacht wordt dat deze in 2026 US $ 62,614,6 miljoen zal bereiken.

  Blader door de volledige rapportdetails @ www.fortunebusinessinsights.com/indus ...

  De geleidelijke verschuiving van traditionele geneeskunde naar precisiegeneeskunde verandert de zorgomgeving positief. Genomics speelt een cruciale rol bij de behandeling en diagnose van chronische ziekten.

  Toepassing van geavanceerde technologieën maakt dominantie van Noord-Amerika mogelijk

  Geografisch gezien domineerde Noord-Amerika de wereldwijde genomicsmarkt in 2018. De regio zal zijn dominantie blijven behouden gedurende de voorspelde periode. Snelle technologische vooruitgang en de aanwezigheid van geavanceerde zorginfrastructuur drijven de markt in deze regio aan. In 2018 werd Noord-Amerika gewaardeerd op US $ 6,959,3 Mn. De vraag naar genomische geneeskunde neemt toe in Noord-Amerika vanwege de toenemende acceptatie van gepersonaliseerde geneeskunde en nieuwe sequentietechnieken.

  Verwacht wordt dat Europa een groot groeipotentieel zal vertonen vanwege de brede beschikbaarheid van fondsen en de aanwezigheid van grote multinationals. Overheden in het Verenigd Koninkrijk investeren in toenemende mate in onderzoeks- en ontwikkelingsactiviteiten (R&D) om de uitbreiding van de markt in Europa te bevorderen.

  De markt in Asia Pacific zal waarschijnlijk een sterke groei meemaken tijdens de voorspelde jaren. De primaire factor die verantwoordelijk is voor de groei is de ontwikkeling van de gezondheidszorginfrastructuur. Het bewustzijn over genomische technologieën neemt toe in landen als India en China, omdat mensen in deze landen zich meer bewust worden van de detectie van genetische aandoeningen, hun behandeling en prognose. Al deze factoren zorgen voor groei in de markt.
 3. forum rang 8 Kaviaar 28 oktober 2019 09:20
  Curetis-dochter Ares start onderzoek AI-test

  AMSTERDAM (AFN) - Curetis-dochteronderneming Ares Genetics is een proef begonnen met een door kunstmatige intelligentie (AI) gedreven test voor de effectiviteit van antibiotica. Dat meldt het Duitse biotechbedrijf.

  Curetis zegt dat er al ruim duizend bestellingen binnen zijn voor de zogeheten AST-testen onder de merknaam ARESupa. De totale waarde van bestellingen van geavanceerde testen en aanverwante producten is dit jaar al meer dan 2 miljoen euro.

  www.iex.nl/Nieuws/ANP-281019-097/Cure...

  Een hoog potentiegehalte zit er in Ares!
 4. forum rang 8 Kaviaar 28 oktober 2019 09:26
  Curetis Group Company Ares Genetics lanceert AI-aangedreven moleculaire antibioticumgevoeligheidstest

  - Blinde evaluatieonderzoek met toonaangevende wereldwijde IVD-speler heeft diagnostische prestaties aangetoond in overeenstemming met FDA-vereisten voor antibioticumgevoeligheidstests (AST) - Reeds ontvangen bestellingen voor meer dan 1.000 moleculaire AST-tests aangeboden onder de merknaam ARESupa - Universal Pathogenome Assay - Totaal contractueel ordervolume ontvangen in 2019 voor sequentietests van de volgende generatie evenals geavanceerde bio-informatica, AI-services en bepaalde rechten bedragen meer dan EUR 2 miljoen Wenen, Oostenrijk en Holzgerlingen, Duitsland, 28 oktober 2019, 08:00 uur CET - Curetis NV (de "Company" en, samen met haar dochterondernemingen, "Curetis"), een ontwikkelaar van moleculaire diagnostische oplossingen van het volgende niveau, hebben vandaag aangekondigd dat haar volledige dochter Ares Genetics een early access-programma heeft gelanceerd voor haar nieuwe, kunstmatige intelligentie (AI) aangedreven, nextgeneration sequencing (NGS) gebaseerde moleculaire antibioticumgevoeligheidstest (AST).

  Informatie over de gevoeligheid van antibiotica voor ziekteverwekkers is van het grootste belang voor de klinische praktijk, epidemiologie en volksgezondheid en voor de ontwikkeling van farmaceutische producten in de sector infectieziekten. Ares Genetics heeft daarom een ??moleculaire AST ontwikkeld die zal worden verkocht onder de merknaam ARESupa - Universal Pathogenome Assay. Het is een uitgebreide versie van de op NGS gebaseerde ARESupa die oorspronkelijk in augustus 2019 werd gelanceerd voor de identificatie van pathogenen en resistentiegenen. De nieuwe versie van de ARESupa kan nu ook nauwkeurig de gevoeligheid voor antibiotica voorspellen via een krachtige interpretatie van DNA-sequentiegegevens met hoge doorvoer.

  ARESupa is gebaseerd op gehele genoomsequencing van bacteriestammen geïsoleerd uit klinische monsters, gecombineerd met data-analyse en interpretatie mogelijk gemaakt door ARESdb, Ares Genetics 'unieke, eigen referentiedatabase over genetische antimicrobiële resistentiemarkers. ARESdb omvat genomen van ongeveer 40.000 bacteriestammen en bijbehorende gevoeligheidsgegevens voor meer dan 100 verschillende antibiotica.

  Ares Genetics heeft al commerciële orders ontvangen voor meer dan 1.000 ARESupa-tests, een ordervolume van meer dan EUR 500.000. Samen met geavanceerde bio-informatica en AI-services die ARESdb gebruiken voor de diagnostiek- en farmaceutische industrie, evenals toegang tot bepaalde rechten, heeft Ares Genetics tot op heden orders voor een bedrag van meer dan 2 miljoen EUR gecontracteerd en ontvangen.

  Een blind onderzoek met een toonaangevende wereldwijde IVD-speler heeft onlangs een voorspellende prestatie aangetoond van de AI-aangedreven ARESupa in overeenstemming met de FDA-vereisten voor meer dan 50 combinaties van geneesmiddelen en pathogenen. Verdere geblindeerde evaluatiestudies met vooraanstaande academische medische centra worden verwacht voor Q4 / 2019.

  Met het vroege toegangsprogramma dat aan kracht wint, een bredere commercialisering van de AI aangedreven antibioticumgevoeligheidstest zal naar verwachting begin 2020 beginnen. De test zal in eerste instantie worden aangeboden voor niet-diagnostische toepassingen in epidemiologie, infectiebeheersing en uitbraakanalyse voor klanten in de gezondheidssector en de farmaceutische industrie. Een laboratorium ontwikkelde test (LDT) op inheemse patiëntenmonsters voor menselijk diagnostisch gebruik in indicaties waarin de huidige op cultuur gebaseerde diagnostische praktijk inherent uitdagend is, is gepland. Bovendien is Ares Genetics onlangs een meerfasen strategisch partnerschap aangegaan met een niet bekendgemaakt wereldwijd toonaangevend bedrijf voor in-vitrodiagnostiek om gezamenlijk diagnostische oplossingen te ontwikkelen voor het testen van infectieziekten op basis van de ARESupa.

  De O & O-programma's van Ares Genetics voor de ontwikkeling van ARESupa worden medegefinancierd door niet-verwaterende overheidssubsidies verstrekt door het Vienna Business Agency, het Austrian Research Promotion Agency (FFG) en andere instellingen met een totaal medegefinancierd volume van maximaal dan 3 miljoen EUR. Naast de ARESupa biedt Ares Genetics geavanceerde bioinformatica en AI-diensten aan klanten in de farmaceutische industrie en de volksgezondheid, en in september 2019 lanceerde QIAGEN in een strategisch partnerschap en onder een licentie van Ares Genetics ARESdb als onderdeel van zijn CLC Microbial Genomics Module voor algemeen exploratief antibioticumonderzoek door de life science-gemeenschap.

  Ares Genetics, dat onlangs werd erkend als een toonaangevende AI-start-up in de DACH-regio door Forbes (https://www.forbesdach.com/artikel/top-30-start-ups-aus-dem-dach-raum.html ), is uitgenodigd om zijn AI-aangedreven benadering van moleculaire AST te presenteren op verschillende wetenschappelijke en volksgezondheidsconferenties in Q4 / 2019:

  EIT Health Duits-Franse bilaterale bijeenkomst 4-5 november, Mannheim, Duitsland

  Europese top van industriële biotechnologie 18-20 november, Graz, Oostenrijk

  3e congres Immunotherapieën & innovaties voor infectieziekten 3-4 december, Lyon, Frankrijk

  13. Nationaler Qualitätskongress Gesundheit, 12-13 december, Berlijn, Duitsland

  www.ares-genetics.com/news


 5. forum rang 8 Kaviaar 28 oktober 2019 14:21
  quote:

  Brabanttrade schreef op 28 oktober 2019 14:16:


  Goed nieuws voor aandeelhouders OpGen, niet zozeer voor Curetis aandeelhouders. Want die krijgen dadelijk OpGen aandelen en dat aantal verandert niet. Pas als koers OpGen stijgt is dit interessant voor de Curetis aandeelhouders. Of zie ik dit verkeerd?


  Het gaat pas door als de aandeelhouders akkoord geven. Met zo’n sublieme test waar wereldwijd vraag naar is, betwijfel ik of het samengaan met OpGen nog doorgaat. Er kan zich ook een andere partij melden die Curetis overneemt, gezien de potentie van Ares.
 6. forum rang 6 Louis7 30 oktober 2019 18:46
  Curetis To Attend Key Conferences in the Fourth Quarter of 2019.

  Amsterdam, the Netherlands, and Holzgerlingen, Germany, October 30, 2019, 10:00 am CET - Curetis N.V. (the "Company" and, together with its subsidiaries, "Curetis"), a developer of next-level molecular diagnostic solutions, today announced that the Curetis Group Companies will be attending several key conferences in the fourth quarter of 2019.

  www.globenewswire.com/news-release/20...
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

OpGen Meer »

Koers 1,610   Verschil +0,07 (+4,55%)
Laag 1,520   Volume 667.502
Hoog 1,630   Gem. Volume 2.460.721
30 nov 2021 22:00
Premium

KOPEN OF VERKOPEN?

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Ontdek Premium

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links