Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Biotech en Farmacie Nieuws

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
84 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
DeZwarteRidder
0
Zaterdag 14 maart
LIVE | Erasmus MC en UU claimen vondst antilichaam tegen COVID-19
Updated 2 min geleden
56 min geleden in BINNENLAND

ROTTERDAM - Wetenschappers van het Erasmus MC en de Universiteit Utrecht claimen de vondst van een antilichaam tegen COVID-19. De wetenschappelijke publicatie van de groep van tien wetenschappers ligt ter beoordeling klaar bij het toonaangevende tijdschrift Nature, meldt Erasmus Magazine, dat de ontdekking een wereldprimeur noemt.

„Het antilichaam voorkomt dat het virus nog kan infecteren en kan bovendien goed helpen bij de opsporing van het virus”, zegt hoogleraar celbiologie Frank Grosveld, een van de ontdekkers namens het Erasmus MC. „We proberen nu een farmaceut aan boord te krijgen - dat ziet er overigens goed uit - die het antilichaam op grote schaal kan produceren als medicijn.”

Het artikel met bevindingen van de wetenschappers is donderdag al gepubliceerd op een website met de naam BioRxiv, waarop biologen hun onderzoek kunnen publiceren en waarop collega’s kunnen reageren. In de samenvatting wordt gesproken over een antilichaam tegen SARS2, het coronavirus dat de huidige pandemie met COVID-19 veroorzaakt.

Testen kost maanden

Het antilichaam kan helpen bij de opsporing en preventie van deze vorm van corona-infectie. Volgens Erasmus Magazine moet het antilichaam nog op mensen getest worden, een proces dat maanden vergt.

In het artikel zegt Grosveld dat hij en zijn collega-onderzoekers al een antilichaam hadden geïsoleerd vóór de huidige pandemie. „Van het eerdere onderzoek hadden we nog ongeteste antilichamen in de ijskast staan die niet met alle drie de mutaties reageerden, maar wel met SARS1. Toen de huidige crisis - SARS2 - uitbrak hebben we meteen getest of de antilichamen die met SARS1 reageerden ook reageren op SARS2 en vonden we het nu gepubliceerde antilichaam.”

Grosveld zegt dat de antistof naast de ontwikkeling van het medicijn ook kan worden gebruikt om een diagnostische test op te zetten. „Eentje die iedereen gewoon thuis kan doen zodat mensen makkelijk weten of ze een infectie hebben of niet.”

Belangrijke stap in ontwikkeling medicijn

De vinding is vooral belangrijk voor het maken van een medicijn, aldus Grosveld. „Als je dit als patiënt zou nemen dan is de verwachting - en dat is nog maar een verwachting - dat de infectie in de patiënt gestopt kan worden.” Een echte oplossing is volgens hem een vaccin. „Daar werken anderen aan. Een vaccin ontwikkelen duurt echter al gauw twee jaar. Het medicijn van ons is er, als het allemaal werkt, eerder.”
DeZwarteRidder
0
'Trump wil Duits bedrijf kopen voor exclusiviteit coronavaccin in VS'
15 maart 2020 12:30 Laatste update: 44 minuten geleden

De Amerikaanse regering wil een Duits bedrijf kopen dat bezig is met de ontwikkeling van een vaccin tegen COVID-19, schrijft de Duitse krant Die Welt zondag op basis van bronnen dicht bij de Duitse regering. De Amerikaanse president Donald Trump zou met de aankoop de exclusieve rechten op het mogelijke vaccin willen veiligstellen voor de Verenigde Staten.

Het zou gaan om CureVac in het Duitse Tübingen. Dat bedrijf onderzoekt momenteel samen met het Duitse overheidsinstituut Paul-Ehrlich-Institut de mogelijkheid van een vaccin tegen COVID-19. CureVac heeft ook een kantoor in Boston in de Verenigde Staten.

De Duitse regering probeert de verkoop te voorkomen, maar in tegenstelling tot het Paul-Ehrlich-Institut is CureVac een private onderneming. De Duitse regering is intensief in gesprek met CureVac en probeert volgens Die Welt het bedrijf in Duitsland te houden met financiële hulp.

Begin maart is Daniel Menichella, de toenmalige directeur van CureVac, nog op bezoek geweest in Washington voor een persoonlijke ontmoeting met Donald Trump. Negen dagen later werd Menichella door het bedrijf plotseling en zonder verdere uitleg vervangen door Ingmar Hoerr die al eerder de CEO was van het bedrijf.

Volg de laatste ontwikkelingen rond het virus in ons liveblog.
Het coronavirus in het kort

Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen.
Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. Dit aantal kan dalen bij goede voorzorgsmaatregelen.
Verreweg de meeste patiënten hebben milde (griepachtige) klachten.
Bijna alle sterfgevallen betreffen oudere of al zieke mensen. Met voorzorgsmaatregelen kun je deze mensen beschermen.

Door: NU.nl
DeZwarteRidder
0
Duits bedrijf dat werkt aan coronavaccin laat zich niet overnemen door Trump

De mogelijke overname door de Verenigde Staten van een Duits biofarmaceutisch bedrijf dat een vaccin ontwikkelt tegen het nieuwe coronavirus is van de baan. Dat heeft de Duitse Gezondheidsminister Jens Spahn gisteravond verklaard tegenover de publieke omroep ZDF.
Caspar Naber 16-03-20, 07:48

,,Als CureVac erin slaagt een vaccin te ontwikkelen tegen het nieuwe coronavirus, dan zal dat beschikbaar zijn voor de hele wereld, niet voor landen afzonderlijk’’, zei de bewindsman.

De Duitse krant Welt am Sonntag meldde gistermorgen dat de Amerikaanse president Donald Trump probeerde Duitse onderzoekers ‘weg te kopen’ die werken aan een coronavaccin. Trump zou zo de exclusieve rechten op dat vaccin willen verkrijgen, schreef de zondagskrant op basis van bronnen in regeringskringen.

De Amerikaanse president bood het bedrijf volgens de bronnen ‘een groot bedrag’ voor de exclusieve rechten op het onderzoek. ,,Trump doet er alles aan om een coronavaccin voor de Verenigde Staten te krijgen. Maar alleen bedoeld voor de Amerikanen”, luidde het.

De Duitse regering zou op haar beurt de onderzoekers extra geld bieden om hun werkzaamheden voort te zetten voor Duitsland. De onderzoekers in kwestie werken voor het in Tübingen (Baden-Württemberg) gevestigde biofarmaceutische bedrijf CureVac.

Hele wereld

CureVac wilde aanvankelijk geen commentaar geven, maar de Duitse miljardair Dietmar Hopp, de belangrijkste investeerder in het biofarmaceutische bedrijf, deed dat gisteravond wel. Een exclusief contract met één land voor een coronavaccin is volgens hem uitgesloten.

,,Als we erin slagen een effectief vaccin tegen het nieuwe coronavirus te ontwikkelen, hopelijk gebeurt dat snel, dan zal dat vaccin niet alleen mensen in de regio, Duitsland of Europa bereiken, kunnen helpen en beschermen - maar solidair over de hele wereld’’, verklaarde hij tegenover de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Hopp zei dat hij blij zal zijn als zijn langetermijninvesteringen vanuit Duitsland dat resultaat zouden hebben. Hij was lange tijd de enige investeerder in CureVac en is met een aandeel van 80 procent nog steeds de grootste geldschieter. Het biofarmaceutische bedrijf werkt sinds januari aan een vaccin tegen het nieuwe coronavirus en doet dat in samenwerking met het Paul Ehrlich Institute for Vaccines and Biomedical Medicines in Langen (Hessen).
hosternokke
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 16 maart 2020 13:06:


Duits bedrijf dat werkt aan coronavaccin laat zich niet overnemen door Trump

De mogelijke overname door de Verenigde Staten van een Duits biofarmaceutisch bedrijf dat een vaccin ontwikkelt tegen het nieuwe coronavirus is van de baan. Dat heeft de Duitse Gezondheidsminister Jens Spahn gisteravond verklaard tegenover de publieke omroep ZDF.
Caspar Naber 16-03-20, 07:48

,,Als CureVac erin slaagt een vaccin te ontwikkelen tegen het nieuwe coronavirus, dan zal dat beschikbaar zijn voor de hele wereld, niet voor landen afzonderlijk’’, zei de bewindsman.


America last....
84 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 475,98 +2,38%
EUR/USD 1,1030 -0,83%
Germany30^ 9.873,94 +0,59%
Gold spot 1.617,46 -0,57%
LDN100-24h 5.564,54 +2,19%
NY-Nasdaq Composite 7.774,15 +3,62%

Stijgers

ICT Group
+28,65%
Sif Ho...
+8,31%
Akzo N...
+6,75%
ASML
+6,64%
Galapagos
+6,50%

Dalers

ABN AM...
-9,94%
ING
-8,88%
UNIBAI...
-8,78%
Euroco...
-6,74%
SIGNIF...
-5,90%

Nieuws Forum Meer»

(4)

Michielve op 31 mrt 2020 00:40
(4)

suske wiet op 31 mrt 2020 00:38
(31)

Mr.Texas op 31 mrt 2020 00:36
(29)

The Saint op 30 mrt 2020 23:59
(22)

peter545 op 30 mrt 2020 23:46

Column Forum Meer»

(681)

Pakka op 31 mrt 2020 00:35
(53)

Fred Fiets op 31 mrt 2020 00:32
(117)

boschkabouter op 30 mrt 2020 23:18
(5)

dipje op 30 mrt 2020 21:26
(2)

Keinscheisscoins op 30 mrt 2020 21:21
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare