Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Silver Viper

61 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. sjon 3 september 2019 17:44
    Silver Viper (VIPR.V)

    Management koopt bijna wekelijks eigen aandelen in en stijging van de koers heeft te maken met de nieuwe ontdekking op aanschaf van PAAS-land.

    Silver Viper is 2 jaren geleden opgericht en kent tot op heden nog geen verwatering.

    Analyst J. Rooze zal binnenkort een artikel wijden aan dit aandeel maar voor wie daar niet op wil wachten en nu al wil inslaan alvast deze vooraankondiging.

    Honkytonkgirl
  2. [verwijderd] 11 oktober 2019 08:30
    Silver Viper Minerals is een zilver/goud exploratiebedrijf dat actief is in Sonora, Mexico. Ook wel de ‘mijnstaat van Mexico’ genoemd. Silver Viper Minerals is een pure exploratieplay dus meer speculatief, hoewel enkele van de typische risico's al verminderd zijn.

    Geschiedenis

    Silver Viper is in het bezit van het La Virginia project dat ze overnamen van Pan American Silver (PAAS.TO). Pan American behoudt er een 2% NSR (Net Smelter Royalty) op voor toekomstige productie. Het project kwam in het bezit van Pan American toen deze een overname deden van Minefinders. Deze laatste waren dit project aan het ontwikkelen en zag er al enkele interessante boorresultaten:
    23,5m met 13,69g/t goud equivalent
    67m met 6,56g/t goud equivalent (!)
    15m met 6,14g/t goud equivalent
    29m met 3,69g/t goud equivalent
    Dikke mineralistie met hoge grades van zowel goud als zilver.

    Het La Virginia project bevindt zich in de Mexicaanse ‘Sierra Madre gold-silver belt’ tussen de El Tigre- en Dolores mijn. Deze laatste is één van Mexico’s grootste zilver deposits en was vroeger in het bezit van Minefinders. De ontdekking van het La Virginia project, gebeurde toen Minefinders op zoek was naar Dolores type mineralisatie. De La Virginia aders vertonen dezelfde noordwest aders als Dolores en ook de geologische structuur van het gesteente toont veel gelijkenissen.

    Toen Minefinders nog op de beurs noteerde (juni 2011) gaven zij de resultaten vrij van de 67m intercept. De markt reageerde door de koers in de volgende dagen bijna 50% hoger te zetten. Een serieuze stijging voor een bedrijf dat toen al een zwaardere marktkapitatlisatie had van C$1miljard.

    In het nieuwsbericht van de overname van Minefinders door Pan American vond ik dit interessant stukje terug van de toenmalig CEO van Minefinders Geoff Burns:
    “Burns noted that Dolores, which has been in production for three years, is no longer a risk and that Minefinders also owns the promising La Victoria project…”

    Management

    Aangezien Silver Viper een bedrijf is uit de Belcarra Group, zien we hier Gary en Steve Cope in het bestuur. De Belcarra groep heeft al enkele projecten succesvol ontwikkeld tot verkoopklare asset. Het meest bekende is Orko Silver. Deze zag in 2012 interesse van drie majors (First Majestic, Pan American en Coeur) en werd uiteindelijk voor C$382M verkocht aan Coeur Mining.

    Management bezit in totaal 28% van de uitstaande aandelen van Silver Viper en is sinds beursgang (september 2017) blijven bijkopen in de open markt. Merkwaardig is dat vader Gary het afgelopen jaar zo’n 200.000 aandelen bijgekocht heeft, maar geen salaris ontvangt uit Silver Viper. Dat brengt me ineens bij mijn volgend pluspunt.

    In de twee jaren sinds beursgang is het management van Silver Viper zeer zuinig geweest met liquiditeiten: Ze kwamen naar de beurs met C$5M en hebben hier al heel wat voor getoond: Uitgebreid boorprogramma, nieuwe ontdekking, uitgebreid bodemstaal-onderzoek en voorbereiding van een eerste resource. Een deel van de claims van hun La Virginia project hebben ze ook opnieuw onderhandeld waardoor de komende betalingen beter gespreid zijn en de eerstvolgende jaren niet doorwegen op de cashbalans. De druk is nog meer van de ketel.

    Naast de 28% van de aandelen die in bezit zijn van management, zitten er nu al een aantal fondsen gepositioneerd. Deze maand werd een uitgebreide private plaatsing afgesloten, die zorgde dat Sprott Capital Partners zich bij de institutionelen toegevoegd heeft. Gezamelijk bezitten zij maar liefst 50% van de uitstaande aandelen. Ook CEO Cope gebruikte deze PP om z'n positie uit te breiden. Deze heeft nu bijna 1,5M aandelen in bezit. Doordat zoveel aandelen in handen zijn van management en institutionelen, blijft slechts 22% over voor de kleine belegger. Daarom belangrijk om hier met limietorders te werken en geduld te hebben. Er is weinig liquiditeit. Zoals we reeds zagen de afgelopen dagen, kan weinig liquiditeit zorgen voor bruuske bewegingen.

    Rubi

    Hoewel het La Virginia project 37.700ha groot is en meerdere geboorde en onaangeboorde zones heeft, ben ik sterk onder de indruk van hun nieuwste Rubi-ontdekking. De Rubi zone werd oorspronkelijk in kaart gebracht door een uitgebreid bodemonderzoek. Op basis hiervan werden 5 gaten geboord in deze zone, telkens 50m uit elkaar. Alle 5 boorden deze meerdere intervallen (2 tot 3) met mineralisatie aan. Beste resultaat: 13m met 3,16g/t goud en 228g/t zilver, ofwel 6,42g/t goud equivalent.

    Dergelijke resultaten getuigen ofwel van een zeer kundig geologisch team, ofwel van een niet te missen target. Beide zou uiteraard ook kunnen...

    Extra interessant is dat het bodemprogramma intussen verder uitgebreid werd en in de buurt nog enkele gelijkaardige targets deed oplichten (zie afbeelding). Eén hiervan licht nog sterker op dan Rubi en bevindt zich meer dan een kilometer naar het oosten. Deze werd creatief ‘Rubi East’ genoemd en zal -samen met Rubi- aangeboord worden in het komende boorprogramma. Op deze kaart zien we dat er zich in het noorden ook enkele verhoogde bodemwaardes bevinden (‘Northern Anomaly’ en ‘Anomalies for follow up’). Dichter bij Rubi, zien we dan richting het zuiden ook ‘Macho Libre’, dat ook nog niet geboord werd. Macho Libre toont wel al bodemstalen met waardes tot 3,6g/t goud.

    Ik kreeg deze week het bericht van Steve Cope dat hun volgend boorprogramma zeer binnenkort begint. De boor werd bijna gemobiliseerd en we mogen binnenkort een update verwachten hieromtrent. Eens ze beginnen mogen we na twee maand resultaten beginnen verwachten.

    Conclusie

    Ik heb een positie in Silver Viper die ik wellicht een aantal jaren zal aanhouden. Net zoals bij GoGold, vond ik het momenteel wel dringender om aan te kopen. Enerzijds zilver die uitgebroken is, waardoor het goed mogelijk is dat alles met de naam ‘Silver’ hoger geduwd wordt door speculatief geld. Anderzijds kan de aankondiging van de start van het boorprogramma en beursseizoen, zorgen voor nieuwe interesse.

    Dit is geen risicovrije belegging doordat het een speculatief exploratie verhaal is. Hun gebied ziet er rijk uit maar ze moeten iets raken met hun boren. Er is een grote kans dat ze de recente Rubi ontdekking kunnen uitbreiden d.m.v. step-outs. Indien ze goede mineralisatie aantreffen bij de nieuwe target Rubi East, dan zal de koers stevig reageren. Maar nogmaals, geen zekerheden bij exploratie.

    In het kort:
    - Interessant project met goede tot zeer goede boorresultaten en groeipotentieel
    - Nieuwe ontdekking onder Silver Viper management
    - Veel targets die aanleiding kunnen geven tot een nieuwe ontdekking
    - Ervaren management dat bovendien veel eigen geld in het bedrijf heeft
    - Interesse van fondsen en grote mijnbouwbedrijven
    - Connecties met grote mijnbouwbedrijven
    - Katalysatoren:
    1. Boorprogramma met goeie kans op een nieuwe ontdekking
    2. Eerste resource schatting
    3. Toenemende interesse door een marketingcampagne door RedCloud en beursdeelnames

    Silver Viper Minerals heeft een groot project en nog veel werk voor de boeg. Indien de volgende resultaten in lijn liggen met die van hun Rubi ontdekking, voorzie ik stijgende interesse vanuit de markt en verhoog ik wellicht mijn positie.
  3. sjon 28 november 2019 19:31
    VANCOUVER, Nov. 27, 2019 /CNW/

    - Silver Viper Minerals Corp. (the "Company" or "Silver Viper") (TSX-V: VIPR) is pleased to announce commencement of Phase II drilling at the La Virginia Gold-Silver Exploration Project, in the Sierra Madre of eastern Sonora state, Mexico.

    This follow-up program is designed to expand upon discoveries made during the Company's initial drill test of 2018. A priority for Silver Viper is exploration of the El Rubi Zone, the first target for this round of work. Drilling began on November 26th and is planned to total 5,000m of diamond drilling in approximately 20 holes.

    www.newswire.ca/news-releases/drill-t...
  4. sjon 23 december 2019 15:41
    Het lijkt er op dat Silver Viper op de ultrakorte termijn (binnen 6 weken) nieuws naar buiten zal brengen dat mogelijk een grote impact op de koers van het aandeel zal hebben. Silver Viper is nog niet ontdekt door retail aandeelhouders en de spread is navenant; elke positieve NR zal dus waarschijnlijk voor een bovengemiddelde stijging zorgen. Onlangs heeft Derek Macpherson van RedCloud Securities een aanbeveling gedaan waarvan hieronder een aantal punten samengevat:

    • Het management team heeft een positieve geschiedenis waar het gaat om het belonen van aandeelhouders. Een goed team is immers de belangrijkste voorspeller voor winst in de toekomst en wat dat betreft zit Silver Viper goed: met Orko Silver heeft het in 2013 een takeout race georkestreerd tussen First Majestic en Coeur d’Alene die resulteerde in een US$269M. overname. (Er zijn meerdere voorbeelden als bovenstaande voorhanden)

    • De aandelen van Viper zijn in handen van een kleine groep Insiders en institutionele investeerderswaaronder Sprott Asset Management. Het Viper management team bezit 28% van de aandelen. Ongeveer 80% van de aandelen zijn in handen van lange-termijn investeerders (met slechts 58,8 miljoen uitstaande)

    • Market Cap: 14,5M (!)

    • Cash: C$4,5M.

    • Debt: C$0,00.

    • Red Cloud volgt Silver Viper en komt met een initiële ‘fair value’ van C$0,80
    (Koers momenteel C$0,26 )

    • Korte termijn katalyserende factoren:

    1. Drill results from Phase II (H1/20).
    2. Maiden Resource Estimate (H1/20)
    3. Uitbreiding van Phase II drill program (H1/20)

  5. sjon 24 december 2019 16:07

    “ I believe that anyone getting shares below $0.40 is getting a bargain at the moment and if you can get them below 0.30 you are doing exceptionally well. “

    Over een dikke 4 weken weten we of de voorspellingen van de CEO zijn uitgekomen. Gezien de aanbeveling van Red Cloud denk ik dat we echter meer mogen verwachten.... het aandeel noteert momenteel 27 cents.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 24 december 2019 16:08
    quote:

    honkytonkgirl1 schreef op 24 december 2019 16:07:

    “ I believe that anyone getting shares below $0.40 is getting a bargain at the moment and if you can get them below 0.30 you are doing exceptionally well. “

    Over een dikke 4 weken weten we of de voorspellingen van de CEO zijn uitgekomen. Gezien de aanbeveling van Red Cloud denk ik dat we echter meer mogen verwachten.... het aandeel noteert momenteel 27 cents.
    Zo, heb je nog geld over van al je mislukte avontuurtjes....???
  7. [verwijderd] 13 januari 2020 14:49
    Eerste drie boorresultaten van het 2e fase boorprogramma overtreffen mijn verwachtingen. Meerdere secties aangeboord, waarvan enkele zeer high grade (4,5m met 1.384g/t zilver (incl 1m met 6.004g/t zilver equivalent)).

    Strike length +60% en tot dusver 100% raak getroffen op de El Rubi ontdekking.

    Ondernemingswaarde van C$13M, lage burn rate en C$4M cash.

    silverviperminerals.com/news/2020/sil...
  8. sjon 25 januari 2020 18:29
    From an email exchange with Steve Cope:

    —- Assays expected in the first week of February. “We are anxiously awaiting them as the visuals from the holes have been good.”

    —- A second rig in about a months’ time will be added to start targeting the anomalies for new discoveries.

    —- Strike Length at El Rubi has grown from 100m to at least 300m based on assays and visually seeing the zones in the unreleased holes as well as expanding it at depths.
  9. sjon 12 februari 2020 15:10
    Silver Viper Drills Expand The El Rubi Discovery with Additional High-Grade Gold and Silver Intercepts

    High Grade results include 196g/t Gold and 984g/t Silver over 0.5m

    --> All Holes encountered zones of significant mineralization.

    --> Highest grade assay to date on the project.

    --> Strike-length extended an additional 90m and remains open along strike and at depth.

    www.prnewswire.com/news-releases/silv...
  10. sjon 19 februari 2020 12:43
    Het is een cliché maar daarom niet minder waar: de waarde van een Junior mijnbouw bedrijf zit ém bovenal in de toegevoegde waarde van het Management Team. Laten we kijken naar het trackrecord van bepalende leden van het Viper MT:

    Gary Cope (Director)
    Geschiedenis ? Onder Gary Cope’s leiding werd Orko Silver aan Coeur d’Alenes verkocht voor C$382M en South Kemess Mine aan Royal Oak voor C$103M. (Operator was de beroemde Peggy Witty).

    Insider aan-/verkoop : Deze huidige Silver Vipor Director is ook degene die maandelijks (grote) aantallen eigen aandelen inkoopt.
    (laatste aanschaf 18 Febr. 2020)

    Steve Cope
    Gary’s zoon Steve Cope is de huidige VIPR-CEO en was destijds ook betrokken bij de Orko Silver transactie.

    Insider aan-/verkoop : Steve Cope heeft massaal (>2.5M.) eigen aandelen ingeslagen en heeft sinds z’n eerste aanschaf nog geen single share verkocht.

    Dale Brittcliffe
    Dale Brittliffe is de Vice President Exploration. Brittliffe’s specialiteit is het naar de markt brengen van early stage projects.

    Insider aan-/verkoop : Ook hij heeft Viper aandelen ingeslagen en 0 aandelen verkocht.

    Art Freeze
    Art Freeze is de VIPR geoloog en heeft 45 jaar ervaring in Mineral Exploration & Project Management en was oa. de Primary Consulting Geologist voor Goldcorp.

    Insider aan-/verkoop : Freeze heeft Silver Viper aandelen ingeslagen en tot op heden niets verkocht.

    Onderstaande MT-leden hebben ook eigen aandelen ingeslagen (en bezitten nog steeds al die aandelen):
    Carla Hartzenberg (Chief Financial Officer and Director), Wilmot Ross (CPA), Alexander Tsakumis (Vice President - Corporate Development)

    Zie: ceo.ca/vipr en klik links op SEDI Insider filings

    De volgende release met de nieuwste 3 holes wordt volgende begin volgende week verwacht. Tweede drill rig wordt eind dexze maand ingezet en momenteel wordt er in hole 222 geboord.

    Wat mij betreft al met al een zeer positief (voor)beeld!

    finance.yahoo.com/quote/VIPR.V/chart
61 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 873,26 -1,22%
EUR/USD 1,0615 -0,10%
FTSE 100 7.842,99 -1,54%
Germany40^ 17.778,30 -1,38%
Gold spot 2.368,96 -0,60%
NY-Nasdaq Composite 15.885,02 -1,79%

Stijgers

Avantium
+3,08%
AZERION
+1,28%
VIVORY...
+0,94%
B&S Gr...
+0,85%
Fagron
+0,23%

Dalers

Arcelo...
-6,27%
Aperam
-5,78%
SBM Of...
-5,59%
Accsys
-3,33%
ASMI
-3,08%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links