Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BAM september 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.798 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
boldie
0
quote:

OnoMatopee schreef op 27 september 2019 17:41:


allemaal zeurpieten met hun co2 en 'lawaai'

www.rtvoost.nl/nieuws/318992/Spandoek...
ach weekend weer klagen over de drukte op de weg:)
[verwijderd]
0
quote:

UGAZ schreef op 27 september 2019 17:29:


[...]
Waarom sla je bepaalde data over? (eind juli en begin augustus)
Slot: € 2,282 en weer een geweldige week. Dank Bunnik en ook voor de berichtgeving dat het de goede kant op; chapeau! En op de vraag terug te komen. Niet bewust mijn data en koersen. Wel data rondom Lancaster (Shorter) niet aangedikt. Ter voorkoming dat ik BAM en samenspanning shorters zou suggereren(..).
TomTom12
0
quote:

TomTom12 schreef op 27 september 2019 10:57:


Weer terug bij mijn aankoopprijs 2.318 van mijn laatste bijkoop. Als we hierop kunnen sluiten deze week dan teken ik nu hiervoor.Herlaas niet gered zoals verwacht. Maandag laatste kans van de maand.
boldie
0
quote:

TomTom12 schreef op 27 september 2019 17:44:


[...]

Herlaas niet gered zoals verwacht. Maandag laatste kans van de maand.
1 troost zullen maar weinig zijn die wel het juiste moment hebben gekozen van hun bijkoop aankoop. In iedergeval prettig weekend
HenkdeV
1
quote:

BAMPOSTNL schreef op 27 september 2019 17:43:


[...]Slot: € 2,282 en weer een geweldige week. Dank Bunnik en ook voor de berichtgeving dat het de goede kant op; chapeau! En op de vraag terug te komen. Niet bewust mijn data en koersen. Wel data rondom Lancaster (Shorter) niet aangedikt. Ter voorkoming dat ik BAM en samenspanning shorters zou suggereren(..).


Heb uw postings van vandaag even gelezen, onderstaand een kleine opsomming van wat termen die u daarin gebruikt:

Graaien, eigen zakken vullen, Piet Particulier een poot uitdraaien, een zootje, Chinese troep, is dit crimineel, samenspanning..........

Vind U beleggen nog wel leuk?:-).

Geniet van het weekend zou ik zeggen, het is zo weer maandag.
tradersonly
0
quote:

OnoMatopee schreef op 27 september 2019 17:41:


allemaal zeurpieten met hun co2 en 'lawaai'

www.rtvoost.nl/nieuws/318992/Spandoek...


Terecht uiteraard dat deze bouw mag doorgaan. Maar wat ik niet begrijp is dat diezelfde Raad van State nu 18.000 projecten heeft doen stilleggen.
tradersonly
0

Acht vragen (en antwoorden) over het stikstofprobleemAcht vragen (en antwoorden) over het stikstofprobleem


27 september 2019 16:58


3. Speelt het stikstofprobleem dan nu ineens?
Nee, de politiek weet al veel langer dat Nederland te maken heeft met een te hoge stikstofdepositie. Het is ook de reden dat het Programma Aanpak Stikstof (PAS) in 2015 werd ingevoerd. Op basis van de PAS werden vergunningen verleend voor bouwprojecten die voor stikstofdepositie in Natura 2000-gebieden zorgden.

Het PAS stond toe dat stikstofdepositie pas na de bouw gecompenseerd zouden worden. In de praktijk kwam daar echter lang niet altijd iets van terecht. Op sommige plekken nam de uitstoot van stikstof juist toe.

Het Europese Hof van Justitie concludeerde in november vorig jaar al dat het PAS niet handelt volgens de Europese richtlijnen om natuur te beschermen, en de Raad van State sloot zich daar eind mei bij aan.

Sindsdien mag het PAS dus niet meer gebruikt worden om een vergunning te verlenen voor een bouwproject dat voor stikstofdepositie in de buurt van beschermde natuur zorgt. Het gevolg is dat duizenden projecten in Nederland plotseling stil zijn komen te liggen.

4. Wie is eigenlijk verantwoordelijk voor al die stikstofuitstoot?
Bijna de helft (46 procent) van alle stikstofdepositie was in 2018 afkomstig van de landbouw. Daarnaast kwam bijna een derde vanuit het buitenland over de grens gewaaid. Wegverkeer was voor ruim 6 procent verantwoordelijk, net als huishoudens.

Het restant van de stikstofdepositie (bijna 10 procent) kwam voor rekening van onder meer het overige verkeer (waaronder luchtvaart), internationale scheepvaart, de industrie en de bouw.


5. De bouw is voor slechts een klein deel verantwoordelijk voor de uitstoot van stikstof. Waarom mag er dan toch niet gebouwd worden?
Nederland hanteert een lage grens als het om het uitstoten van stikstof gaat. Sterker: als er door een bouwproject ook maar een beetje stikstof in een Natura 2000-gebied terechtkomt, dan is daar een vergunning voor nodig.

Hoewel de bouw voor slechts 0,6 procent verantwoordelijk is voor de uitstoot van stikstof, zijn die vergunningen dus wel nodig. Dat geldt dus ook voor de bouw van energieneutrale woningen of windmolens.

Of de economie er nu wel of niet onder lijdt, daar heeft de Raad van State geen boodschap aan. De hoogste bestuursrechter heeft alleen gekeken naar of het PAS aan de Europese richtlijnen voldeed.--------------

Zo gaat het in Nederland...
OnoMatopee
0
OnoMatopee
0
quote:

tradersonly schreef op 27 september 2019 19:23:


[...]

Terecht uiteraard dat deze bouw mag doorgaan. Maar wat ik niet begrijp is dat diezelfde Raad van State nu 18.000 projecten heeft doen stilleggen.
nou, die hebben ze echt niet allemaal bekeken.
boldie
0
quote:

OnoMatopee schreef op 27 september 2019 19:39:


Marshall Wace LLP Koninklijke BAM Groep N.V. NL0000337319 2.24 26 sep 2019 van 2,19
tja gezien koersverloop in lijn van verwachting. Zie opmerking in de middag.
OnoMatopee
0
nieuws
De lopende band voor de blokken voor de Afsluitdijk staat aan

infra 189
De lopende band voor de blokken voor de Afsluitdijk staat aan
© Foto Hoge Hoorden/ Jacob van Essen / LevveL ,

BAM en Van Oord zijn begonnen met de productie van de nieuwe blokken voor de versterking van de Afsluitdijk. Eenmaal op toeren rollen er straks per dag 150 Levvelblokken van de band.

De hagelnieuwe fabriek in Harlingen bestaat uit een grote hal, waardoor de mallen op karretjes rijden, totdat de blokken na een dag voldoende zijn uitgehard om met een kraan kunnen worden opgepakt. Die zet ze buiten op het tasveld naar, waar ze verder uitharden voor ze met een ponton naar de Afsluitdijk worden versleept.
Eerst een flinke voorraad blokken aanleggen

Maar zover is het nog niet. BAM en Van Oord gaan eerst een half jaar een flinke voorraad aanleggen van de iconische LevveL blokken. Op die manier verzekeren ze zich er van dat, zodra ze komend voorjaar de blokken tegen de Afsluitdijk gaan leggen, de aanvoer niet stokt. De bouwtrein die ze willen opzetten moet in een soepele beweging over de dijk trekken.

Vrijdag is de fabriek voor de Levvel blokken officieel geopend. Foto: Hoge Hoorden/ Jacob van Essen / LevveL
,

Eenmaal tegen de dijk grijpen de blokken met hun ‘oren’ slim in elkaar en houden elkaar vast. Vier, vijf, of zes hoog gestapeld en afgedekt met een zware randsteen vormen ze zo een stabiele bekleding die de zwaarste golfaanvallen moet kunnen weerstaan. Door de openingen in en tussen de blokken wordt de energie van het water efficient afgevoerd. Dat is volgens projectdirecteur Carlo Kuiper van combinatie LevveL het slimme van dat blok: Het gat in het midden dat bij het opvangen van de golfklappen zo’n zo’n grote rol speelt, biedt ook nog eens heel goed houvast voor de kraan. Daardoor is het LevveL blok of Xbloc plus zo goed te hanteren.
Er komen maar weinig mensen aan te pas

In de fabriek spelen slechts op een paar plekken mensen een rol in het productieproces. Dat is vooral bij het lossen van de stalen mallen. Elke negen minuten komt er een pallet aan met een mal waarvan de bouten moeten worden losgedraaid. Daarna worden de twee helften uit elkaar getrokken en zakt de conus voor het centrale gat weg in de bodem. Twee medewerkers reinigen elk een helft van de mal, smeren hem in met ontkistings-olie en stellen hem weer samen, zodat, zodat hij verder kan richting de vultrechter. Negen minuten later wordt hij al weer gevuld en begint aan een nieuwe ronde die in totaal zestien uur duurt. Bij het losstation komt dan weer een nieuwe mal aan. In een eindeloze cyclus.
CO2 arme mortel hardt wat langzamer uit

Het blok rijdt na te zijn gelost uit de mal nog iets langer in de fabriek rond. Die maakt een extra lus van nog eens acht uur. Zo kan er worden geprofiteerd van de warmte die alle uithardende blokken samen produceren. Het gebruikte hoogovencement ontwikkelt namelijk bij uitharding minder warmte dan de cementsoorten waarmee prefabfabrieken meestal werken. De CO2 voetafdruk van de mortel is daardoor een stuk lager, maar de sterkte ontwikkeling gaat ook trager. Door de blokken langer in de hal te houden profiteren ze van de warmte die vrijkomt van de andere blokken. Om seizoenscycli te ondervangen in de verder ongeklimatiseerde hal spelen BAM en Levvel met de hulpstoffen.

Productieleider Frank van de Geijn denkt nog een paar weken nodig te hebben om proef te draaien en de hele fabriek alles in te regelen. Zodra de productie eenmaal draait wil hij geleidelijk uitbouwen naar een schema waarbij drie ploegen vierentwintig uur per dag, vijf dagen per week actief zijn. Dan rollen er zo’n 150 blokken per dag uit de fabriek van elk 6,5 ton. In totaal zijn er 75.000 blokken nodig om de Afsluitdijk voor te bereiden op klimaatverandering en zeespiegelrijzing.


Eerste publicatie door Ad Tissink op 27 sep 2019
Oboema uit Zimbabwe
0
nou bois

met die daling op de s en p
wordt dat weer een lekker zakkertje maandag

heb nog wat orders puts in het orderboek liggen, ik vin best
OnoMatopee
0
De innovatieve loopbrug voor de Geologenstrook in Dukenburg laat langer op zich wachten dan voorzien.
Uit de krant van 23 september 2019

De wandelbrug in Zwanenveld, waarvan de betonnen delen door een 3D-printer worden gemaakt, zou 1 oktober klaar zijn. Dat wordt zo'n drie maanden later.

De brug moet de grootste geprinte betonnen brug ter wereld worden. Opdrachtgever Rijkswaterstaat wil ervaring opdoen met deze innovatieve techniek en koos een plek in Nijmegen om de brug te kunnen plaatsen. In mei ging het printen van de eerste brugdelen feestelijk van start; tientallen wijkbewoners waren naar Eindhoven afgereisd om de machine bij aannemer BAM in werking te zien.

,,Het is een compleet nieuwe manier van werken. De uitvoering hebben we wat onderschat", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. ,,Het bouwproces is niet standaard. Het printen was niet het probleem, wel de volgorde. Wanneer moet wie waar zijn? Theorie en praktijk sloten niet goed op elkaar aan."

Gevolg was dat het printen niet zoals gepland was afgerond voor de bouwvak. ,,Dat had weer gevolgen voor de verdere planning, terwijl de aannemer ook met andere projecten bezig is. Daarom is een nieuwe planning gemaakt. Eind dit jaar, begin volgend jaar is de brug klaar."

De vertraging hoort volgens Rijkswaterstaat bij de aard van het project: het is niet voor niets een proefproject. ,,Het blijft een waanzinnig interessant project, dat we in de toekomst hopelijk op grotere schaal kunnen toepassen. Uiteraard willen we hiervan leren. TU Eindhoven, BAM, de ontwerper, wij: allemaal kijken ze mee.''
Ritageld
1
TomTom12
0
quote:

Ritageld schreef op 28 september 2019 10:20:


Hier als bijlage toegevoegd de waarde van BAM op basis van DCF: 3,54 €


Ziet er veel belovend uit en zelfs dan zitten we nog 2 kwartjes onder de koers toen de winstwaarschuwing kwam. Vraag is hoe lang het gaat duren voor we die 3,54 euro gaan bereiken.
boldie
0
quote:

amice schreef op 28 september 2019 14:18:


Maar ja de markt bepaalt de koers en niet de DCF
er is 1 shorter die bepaald
HenkdeV
0
quote:

amice schreef op 28 september 2019 14:18:


Maar ja de markt bepaalt de koers en niet de DCF


Onzekerheid is troef bij beleggen in BAM, de mooiste berekeningen ten spijt. Goede cijfers zijn nodig om die onzekerheid weg te nemen. Helaas duurt dat nog even.
TomTom12
0
Als we tot aan de cijfers maar langzaam oplopen tot 2,53 euro, bij goede cijfers kunnen we dan snel naar de 3 euro grens en dan weer stabiliseren tot er meer goed nieuws komt (sluis moet af zijn eind 2019).
2.798 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

BAM Groep Koninklijke Meer »

Koers 2,576   Verschil -0,06 (-2,35%)
Laag 2,562   Volume 1.409.487
Hoog 2,624   Gem. Volume 1.737.951
18 feb 2020 17:18
label premium

BAM: Waarom Van Wingerden weg moest

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium

Gerelateerde Video's

Arend Jan Kamp over BAM 21 februari 2018 15:17
BAM: Terug naar €4,00 - €4,50? 20 december 2017 21:50
VolkerWessels terug op beurs 21 april 2017 17:14
Arend Jan Kamp over BAM 20 februari 2017 15:48