Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

consolideren van portefeuilles

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
jan61
0
Ik zit met het volgende probleem. Ik heb een aantal portefeuilles bij verschillende partijen. Ik heb deze portefeuilles handmatig geconsolideerd in een Excel sheet. Is er een partij of data vendor in Nederland die automatisch verschillende portefeuilles consolideert?Zou mij enorm veel werk schelen. alvast bedankt.
Leefloon
1
quote:

jan61 schreef op 14 aug 2019 om 11:23:

Is er een partij of data vendor in Nederland die automatisch verschillende portefeuilles consolideert?

Een partij. Een accountant is, bijvoorbeeld, ongetwijfeld bereid om tegen betaling jouw werk over te nemen, het consolideren. Of huur desnoods een programmeur in. Terwijl het waarschijnlijk niet is toegestaan dat bvb. een data vendor gegevens van jou gaat verzamelen, of wordt dat nog duurder omdat toestemming telkens moet worden geverifieerd. De zooi van Microsoft gebruik ik niet, maar wie weet en kun je het met de juiste middelen en kennis zelf makkelijker. Leer desnoods een beetje programmeren of zo. Ik zou er voor jou vermoedelijk niet aan gaan beginnen, want met een beetje pech is het aantal klanten van zo'n dienst op de vingers van één hand te tellen, en heeft de klant te weinig budget. Zelfs niet wanneer het relatief eenvoudig is om ongecontroleerd gegevens van bvb. Euronext efficiënt in een spreadsheet te plaatsen, als een spreadsheet de meest voor de hand liggende oplossing zou zijn.

Voor het antwoord maakt het weinig uit, maar gaat het over effectenrekeningen of over virtuele portefeuilles? Bij virtuele portefeuilles kun je met één consoliderende data vendor al het probleem hebben dat deze alles moet hebben, en je dan liever met de hele mikmak naar hun ziet komen in plaats van dat zij hun concurrenten gaan steunen door hun platformen (gratis) te gaan ondersteunen.

In principe is jouw "oplossing" jouw eigen probleem, en neigt de vraag naar nogal zeer persoonlijk maatwerk met systeemeisen, waaronder het gebruik van een merknaam van Microsoft. Is het misschien heel simpel, vraag daar dan misschien gericht naar? Weet ik veel; hoe je de slotkoersen van Tesco (LSE) en Somae (Euronext) in cel A2 en cel A3 krijgt.
ffff
0
Jan,

Ik probeer gewoon met je mee te denken omdat ik jouw probleem al jaren ken. Verschillende portefeuilles bij diverse banken/brokers.
Je hebt die portefeuilles dus handmatig geconsolideerd om een mooi overzicht te krijgen. Ik begrijp dat en herken dat, maar heb de afgelopen twintig jaar geleerd dat je toch ook kunt leren leven met "geen consolidatie". Mijn ervaring is namelijk de volgende:

Er zijn heel wat financiële websites die je de gelegenheid geven daar een al of niet virtuële portefeuille aan te maken. In de afgelopen twintig jaar daar herhaaldelijk aan begonnen, dus op Engelse, Belgische , Duitse of Franse site zo'n portefeuille opgestart.

Dat is echt veel werk en dan stuit je op TWEE vervelende zaken: Ik heb nog nooit een website ontdekt waar ik al mijn aandelen die in portefeuilles bestaan terug kan vinden om die in een portefeuille op hun website aan te vullen. D'r ontbreekt altijd wel iets of wat zodat de door jou aangemaakte portefeuille toch maar weer een ( groot) deel van je portefeuille is, maar niet helemaal.


Nog vervelender is de ellendige praktijk dat zo regelmatig dan weer de een of andere website je portefeuille niet ( meer) ondersteunt. Het is mij twee keer voorgekomen dat ze er gewoon van de ene dag op de andere ermee stoppen. Heb je dus al dat werk voor Jan Lul gedaan.


Dus, als je er zelf veel tijd en energie in steekt, dan is mijn ervaring: Je krijgt het nooit voor elkaar "ALLES" te consolideren als je een uitgebreide internationale portefeuille hebt en als je het wil doen met de aangeboden functies op financiële websites.


Het antwoord van Leefloon is hoogstwaarschijnlijk het best haalbare, Een bedrijf dat op de een of andere manier al die gegevens binnenhaalt en in een program verwerkt zal het verst komen. Maar daar zal ongetwijfeld een dikke prijs aan vasthangen, terwijl als je bij twee of drie financiële sites je portefeuilles volgt het uiteindelijk niets kost.


MIJN ERVARING, door de jaren heen is dat het nu ook weer geen ramp is, dat je je gegevens op twee of drie adressen moet ophalen. Want laten we realistisch zijn: Een portefeuille is een momentopname. Nog geen minuut, nog geen tien minuten, laat staan nog geen dag later, staan daar regelmatig heel andere cijfers. Dus om " ALLES" in één overzicht te hebben..... Die varieert net zoi hard als die drie andere overzichten tesamen.

Succes, en als je toch iets vindt, ik hoor het graag, want ik heb er in mijn leven veel tijd ingestoken.

Peter
objectief
0
quote:

jan61 schreef op 14 aug 2019 om 11:23:


Ik zit met het volgende probleem. Ik heb een aantal portefeuilles bij verschillende partijen. Ik heb deze portefeuilles handmatig geconsolideerd in een Excel sheet. Is er een partij of data vendor in Nederland die automatisch verschillende portefeuilles consolideert?Zou mij enorm veel werk schelen. alvast bedankt.


Je kunt toch wel de cellen in Excel van de verschillende portefeuilles
(stel X 1 t/m 5) koppelen aan de cellen van de beoogde consolidatieportefeuille (stel Y); dat is toch een eenmalige relatief beperkte inspanning.
Ik zie niet in dat je daar een data vendor voor nodig hebt.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street sluit hoger na notulen Fed

21 aug De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winst gesloten. Beleggers verwerkten de notulen van de Fed... 4

  Indices

  AEX 550,42 +0,95%
  EUR/USD 1,1090 +0,01%
  Germany30^ 11.781,50 -0,18%
  Gold spot 1.501,84 -0,04%
  LDN100-24h 7.205,30 -0,14%
  NY-Nasdaq Composite 8.020,21 +0,90%
  US30# 26.228,50 +0,14%

  Stijgers

  ICT Group
  +8,73%
  Pharming
  +5,91%
  Accell
  +5,09%
  Vastned
  +3,49%
  TKH
  +3,39%

  Dalers

  Heijmans
  -4,80%
  B&S Gr...
  -2,90%
  Sif Ho...
  -2,76%
  OCI
  -1,88%
  Flow T...
  -1,67%

  Nieuws Forum Meer»

  (4)

  bergen333 op 22-aug-19 01:23
  (5)

  Sorong op 22-aug-19 01:10
  (21)

  Chris 'belegt' op 22-aug-19 00:08
  (3)

  pielsje op 21-aug-19 22:02
  (3)

  Karel slimpie op 21-aug-19 21:52

  Column Forum Meer»

  (4)

  Weert=No.1 op 22-aug-19 01:33
  (126)

  Call me Put op 22-aug-19 01:31
  (6)

  Snugger op 21-aug-19 22:47
  (3)

  ffff op 21-aug-19 16:19
  (13)

  geobeo op 21-aug-19 13:47