Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Midden/-West Azie

190 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 haas 8 augustus 2019 18:21
    Es gibt keine Grenze mehr.:)
    =============================

    Beurswaarde bijna gehalveerd, maar groeimogelijkheden blijven bestaan

    De beurswaarde van FrieslandCampina Engro Pakistan is in de afgelopen jaren flink gedaald. In 2016 betaalde FrieslandCampina omgerekend € 430 miljoen voor een belang van 51% in de onderneming. De beurswaarde van deze aandelen is met ruim € 200 miljoen gedaald.

    FrieslandCampina topman Hein Schumacher gaf recent tijdens een toelichting op de halfjaarcijfers al aan dat tegenwind in Pakistan begrijpelijkerwijs druk zet op de waarde van de investering. Toch ziet hij nog voldoende mogelijkheden voor groei. Op de lange termijn heeft Pakistan volgens hem zelfs de potentie om voor FrieslandCampina het nieuwe Indonesië te worden.
  2. forum rang 6 haas 9 augustus 2019 10:14
    ING investeert in Thaise fusiebank
    Gepubliceerd op 9 aug 2019 om 08:53 | Views: 1.394

    ING 09:54
    8,83 -0,04 (-0,50%)

    BANGKOK (AFN/BLOOMBERG) - ING investeert omgerekend honderden miljoenen euro's in een Thaise fusiebank die ontstaat na de samenvoeging van TMB Bank en Thanachart Bank. Ook de regering van Thailand steekt geld in die nieuwe financieel dienstverlener, lieten vertegenwoordigers weten op een persconferentie.

    TMB en Thanachart gaven vrijdag definitief groen licht voor hun fusie. Daarmee ontstaat de op vijf na grootste bank van Thailand, met een balans van 1,9 biljoen baht (zo'n 55 miljard euro) en zo'n 10 miljoen klanten. De regering van het Zuidoost-Aziatische land stuurt al langer aan op bankenfusies, om financieel dienstverleners concurrerender te maken.

    ING en het Thaise ministerie van Financiën zijn van plan samen 23,5 miljard baht te investeren in de bank, omgerekend bijna 684 miljoen euro. Daarvan neemt ING zo'n 12,5 miljard baht voor zijn rekening.

    Grootste aandeelhouder

    ING, dat al een kwart van alle TMB-aandelen in handen had, wordt met een belang van 21,3 procent de grootste aandeelhouder van de nieuwe kredietverstrekker.

    www.iex.nl/Nieuws/ANP-090819-101/ING-...
  3. forum rang 6 haas 12 augustus 2019 14:19
    Naspers investeert in Indiase start-up
    Gepubliceerd op 12 aug 2019 om 09:18 | Views: 693 | Onderwerpen: India

    Artikel
    Reacties
    BANGALORE (AFN/BLOOMBERG) - Het Indiase e-commercebedrijf Meesho heeft 125 miljoen dollar opgehaald van investeerders, waaronder Naspers en Facebook. Meesho biedt een platform dat kleine bedrijven en zelfstandigen helpt een onlinewinkel te starten via sociale media als WhatsApp, Facebook en Instagram.

    De in Bangalore gevestigde start-up heeft naar eigen zeggen een netwerk van meer dan 2 miljoen 'sociale verkopers' in 700 steden in India, in bijvoorbeeld de kleding-, wellness- en elektronicabranches.

    Naspers brengt zijn consumenteninternetactiviteiten in september naar de beurs in Amsterdam. Die tak gaat Prosus heten. Het is niet duidelijk hoeveel geld Naspers precies in Meesho steekt.
  4. forum rang 6 haas 17 augustus 2019 14:16
    Vietnam:
    330.972 km² [2] (1,3% water)
    Inwoners 85.846.997 (2009)[3]
    96.160.163 (2017)[4]

    In 1992 stond de Amerikaanse regering het Amerikaanse bedrijven voor het eerst sinds de Vietnamoorlog toe om kantoren te openen voor het doen van onderzoek naar mogelijkheden voor handel met Vietnam. Dit besluit werd mede genomen omdat vanuit verscheidene Europese landen al handel werd gedreven met Vietnam. In 1993 verklaarde de Amerikaanse president Bill Clinton dat de Verenigde Staten niet langer buitenlandse hulp aan Vietnam zouden tegenhouden. Vrijwel onmiddellijk gaven de Aziatische ontwikkelingsbank en de Wereldbank een lening van 304 miljoen US dollar. Op 3 februari 1994 hief Bill Clinton ook het handelsembargo op en uiteindelijk op 11 juli 1995 herstelden de Verenigde Staten alle diplomatieke betrekkingen met Vietnam. De laatste jaren noteert Vietnam economische groeicijfers van 6% per jaar. De drie grootste investeerders in Vietnam zijn Zuid-Korea, Japan en Singapore. In 2016 ontving het land 15 miljard dollar aan buitenlandse investeringen.[6]

    nl.wikipedia.org/wiki/Vietnam
  5. forum rang 6 'belegger'' 18 augustus 2019 10:54
    Als westerling heb je naast de groeipotentie ook te maken met cultuurverschillen in Emerging Markets. In veel landen heeft het begrip afspraak een andere betekenis dan in ons nuchtere Holland, al zeg ik niet dat hier alles heilig is.

    Op basis van mijn persoonlijke ervaring springt Vietnam er op dat gebied positief uit. Hoe arm het ook is vergeleken met Nederland, dingen zijn wel op een bepaalde manier geregeld. Dit geldt voor de indruk op straat, investeren is natuurlijk nog een ander verhaal.
  6. forum rang 6 haas 16 september 2019 10:28
    Succesvolle Turkse drone betreedt Indonesische markt

    Het onbemande Turkse luchtvaartuig Anka wordt deze week tentoongesteld op een defensiebeurs in de Indonesische hoofdstad Jakarta.

    De bouwer van de drone, Turkish Aerospace (TAI), verklaart concrete stappen te ondernemen om de activiteiten in de regio te versterken. “Er is inmiddels sprake van nauwe contacten ter promotie van Turkse defensieproducten in Indonesië”, aldus een verklaring.

    Tijdens de beurs in Indonesië wordt een breed scala van nieuwe defensieproducten van TAI getoond.

    TAI wil zijn kracht in de regio benadrukken, waaronder in Thailand, Taiwan, de Filippijnen, Brunei, Singapore en Maleisië. Het lucht- en ruimtevaartbedrijf uit Ankara bouwt naast onbemande vliegtuigen ook militaire vliegtuigen, helikopters en satellieten.

    TAI werd in juni 1973 opgericht onder toezicht van het Turkse ministerie van Industrie en Technologie om de buitenlandse afhankelijkheid in de defensie-industrie van het land te verminderen. Turkije produceert tegenwoordig een groot deel van alle defensieproducten grotendeels zelf. (LEES meer + ALLE FOTO’S)

    Dankzij de drone van eigen makelij boekt Turkije zeer grote en ongekende successen tijdens buitenlandse antiterreurmissies. (LEES meer + VIDEO1 en VIDEO2)



    © Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 06-11-2018
  7. forum rang 6 haas 15 oktober 2019 09:18
    Boskalis en Philips mee op bezoek aan India
    Gepubliceerd op 14 okt 2019 om 07:06 | Views: 1.830 | Onderwerpen: India

    DEN HAAG (AFN) - Parallel aan het staatsbezoek aan India van koning Willem-Alexander en koningin Máxima is maandag tot en met vrijdag ook een handelsmissie. Ministers Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel) en Bruno Bruins (Medische Zorg) gaan mee, samen met staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken).

    Zij zijn daar samen met een delegatie bedrijven en kennisinstellingen, waaronder Rabobank, Boskalis, Havenbedrijf Rotterdam, Philips en de Wageningen Universiteit. De handelsmissie staat in het teken van innovatie op het gebied van landbouw, water en gezondheidszorg. Dinsdag en woensdag is de delegatie te gast bij een jaarlijkse technologiebeurs in New Delhi.

    www.iex.nl/Nieuws/ANP-141019-071/Bosk...
  8. forum rang 6 haas 3 november 2019 10:35
    dat wordt dan 2000 miljard euro uiteindelijk beurswaarde ?
    ========================================================

    Saudi Aramco,goed voor tien procent
    van de mondiale olieproductie,gaat naar
    de beurs.De aandelen van het Saudische
    bedrijf worden eerst verhandeld op de
    beurs in Riyad,later volgen mogelijk
    noteringen aan buitenlandse beurzen.

    Saudi-Arabië heeft nu alle aandelen in
    handen.Met de beursgang wil kroonprins
    Mohammed bin Salman miljarden euro's
    aantrekken.Dat wil hij gebruiken voor
    een nieuw investeringsfonds om het land
    minder afhankelijk te maken van olie.

    Saudi Aramco hield vorig jaar onder aan
    de streep bijna 100 miljard euro over.
    Straks is het bijna zeker het grootste
    beursgenoteerde bedrijf ter wereld.
    ========================================================================
    PS: als de NL boeren zich laten noteren is dat mss ook wel 2000 miljard?:)
  9. forum rang 6 haas 8 november 2019 23:11
    Eerste trein uit China via Turkije naar Europa

    De eerste goederentrein van China naar Europa is woensdag na een korte tussenstop vertrokken uit de Turkse hoofdstad Ankara. De trein zal met behulp van de onderzeese tunnel van Istanbul, het megaproject Marmaray, kunnen oversteken naar Europa.

    De Turkse minister van Infrastructuur, Cahit Turhan, reageerde tijdens een ceremonie op het station dat Turkije met zijn geografische ligging, geschiedenis en cultuur een grote rol speelt in de economische en sociale ontwikkeling van landen in Azië, Europa, de Balkan, de Kaukasus, het Midden-Oosten, de Middellandse Zee en de Zwarte Zee.

    “Met een investering van 754 miljard dollar hebben we onze transport- en communicatie-infrastructuur versterkt en ontbrekende verbindingen op internationale transportroutes voltooid”, sprak Turhan.

    Hij prees het ambitieuze Zijderoute-project van China, gericht op het verbinden van Europa, China, Azië en het Midden-Oosten met een netwerk van wegen en spoorwegen. Turhan zei dat de China Railway Express, die zijn eerste reis maakte op de Baku-Tiblisi-Kars-route, een nieuwe richting aan het spoorwegvervoer gaf.

    De Turkse minister onderstreepte dat deze spoorlijn, die sinds 30 oktober 2017 in gebruik is, de vrachttransporttijd tussen China en Turkije heeft teruggebracht van 30 tot 12 dagen.

    Turkije is een centrale schakel geworden in een “middengang”, die zich uitstrekt tussen Beijing en Londen en de “Iron Silk Road” – een spoor tussen Turkije en Kazachstan -, merkte Turhan op. Met de integratie van Marmaray in de route wordt de transporttijd tussen Ver Azië en West-Europa teruggebracht naar 18 dagen.

    “Als we kijken naar het handelsvolume tussen Azië en Europa van 21 biljoen dollar, zal het belang ervan gemakkelijk worden begrepen. De Iron Silk Road, waarvan ongeveer 5 miljard mensen en 60 landen profiteren, is een nieuw en zeer belangrijk alternatief geworden voor wereldwijde handelsnetwerken.”

    Het China Railway Express, dat zijn reis begon vanuit het Chinese Xi’an, heeft een elektronische productlading bestaande uit 42 containers. De trein reist over twee continenten, 10 landen, twee zeeën en 11.483 kilometer in 12 dagen.
  10. forum rang 6 haas 15 november 2019 10:57
    even wat anders: mss weekend ?
    gewoon Nederlandse kip:)
    ==============================================
    Recept van de dag: Indiase boterkip
    author avatar
    Door FELIX WILBRINK

    10 min geleden in CULINAIR

    Felix Wilbrink Boterkip, als ik zoiets alleen al lees krijg ik me toch een trek.
    Een Indiaas recept. Niets engs aan. En de beloning is ongelooflijk. Wat het chemische proces is, weet ik niet precies maar zeker is dat de zuren in de yoghurt het bindweefsel in de kip afbreken zodat die beslist veel malser wordt. Neem er goeie kip voor, en het liefst kipdijvlees, dat is iets vetter en iets smaakvoller.
    www.telegraaf.nl/lifestyle/2091982063...
  11. forum rang 6 haas 25 november 2019 20:23
    Turkije voorziet een miljoen Pakistanen van schoon water

    De Turkse staatsorganisatie voor ontwikkelingshulp (TIKA) heeft vier waterfiltratiefaciliteiten opgezet in de zuidelijke provincie Sindh in Pakistan. Daarmee kunnen ongeveer een miljoen mensen van schoon water worden voorzien.

    De waterfiltratiefaciliteiten voor omgekeerde osmose zijn opgezet in de minder ontwikkelde gebieden van de havenstad Karachi en Hyderabad in samenwerking met Al-Khidmat Foundation, een van de grootste niet-gouvernementele organisaties (NGO) van het land, verklaarde TIKA.

    Een van de installaties is zaterdag geopend door Kamil Kolabas, adviseur van de Turkse minister van Cultuur en Toerisme, en TIKA’s Karachi-coördinator Ibrahim Katirci in Karachi in het westen van Orangi.

    Kolabas liet tijdens de ceremonie weten dat TIKA via dit project wil bijdragen aan schoon en veilig drinkwater voor de inwoners van de stad Oragni. Ook werden vergelijkbare projecten gelanceerd in andere delen van het land om burgers toegang te geven tot drinkbaar water.

    turksemedia.nl/turkije-voorziet-een-m...
  12. forum rang 6 haas 17 december 2019 10:08
    Unilever komt met omzetwaarschuwing
    Gepubliceerd op 17 dec 2019 om 08:44 |
    08:44 - Unilever komt met omzetwaarschuwing
    UNILEVER (09:48)
    51,600 -3,390 (-6,16%)

    ROTTERDAM (AFN) - Unilever is met een omzetwaarschuwing gekomen wegens moeilijke marktomstandigheden.

    Het was- en levensmiddelenconcern heeft onder meer last van een economische vertraging in Zuid-Azië.

    Ook de situatie in West-Afrika laat volgens het bedrijf te wensen over. Er zijn inmiddels wel tekenen van verbetering in Noord-Amerika,
  13. forum rang 6 haas 26 december 2019 08:10
    Op een meer in het oosten van Turkije
    zijn vannacht ten minste 7 migranten
    omgekomen.Hun boot kapseisde toen het
    vaartuig de oever bij de plaats
    Adilcevaz naderde.64 opvarenden konden
    worden gered.

    Vijf migranten waren al dood toen
    hulpdiensten arriveerden.Twee anderen
    stierven in een ziekenhuis.Ook een
    aantal overlevenden is in een
    ziekenhuis opgenomen.

    Het meer ligt zo'n honderd kilometer
    van de grens met Iran.De migranten
    komen onder meer uit Afghanistan
    Pakistan en Bangladesh.Vrijwel zeker
    waren ze op weg naar West-Europa.
  14. forum rang 10 luchtschip 28 december 2019 13:09
    quote:

    snuf13 schreef op 26 december 2019 13:09:

    Onze grote vriend dictator Erdogan, gaat het Turks leger inzetten in Libie!!!

    Het gaat daar in de buurt volgend jaar een enorm leuk feest worden.

    Er gaan zich steeds meer dictator voegen aan de oorlog retoriek, welke natuurlijk geweldig is.....

    Lang leve de dictators!!!!!
    Maar dan moet hij toestemming krijgen van het Turks Parlement.
    Erdogan verwacht 8/9 januari het verzoek in te dienen bij het parlement.

    www.middleeasteye.net/news/turkey-rea...

    Erdogan zegt (zie link) : Rusland helpt een warlord (Kolonel Haftar).
    En wij reageren op een uitnodiging van de legitieme regering van Libya.

    De situatie in Libië is redelijk chaotisch.

    Om het simpel te houden : er zijn twee dominante strijdende partijen.

    GNA ( Government of National Accord), met een eigen leger
    LNA ( Libyan National Army) leger van Kolonel Haftar

    GNA wordt gesteund (met wapenleveringen)door Turkye

    LNA staat onder leiding van Kolonel Haftar, die gesteund wordt door Egypte , Verenigde Arabische Emiraten en Rusland.

    Momenteel wordt er hevig gestreden om de stad Tripoli

    Tripoli is in handen van GNA, maar LNA doet zware aanvallen op Tripoli.

    Ook bij andere steden wordt gestreden.
    De LNA is sterk in de lucht, mede dank zij de Russische MI 35 helikopters

    Er. is in verleden geprobeerd een soort regering op te zetten.
    Die is er middels het HOR, House of Representatives

    De internationaal erkende Prime Minister van Libye Sarraj heeft Erdogan steun gevraagd om troepen te sturen om het GNA te steunen.

    De belangrijkste reden zijn de olievelden van Libië.

    Hier een overzicht van de chaotische organisatie en de vele groepen (stammen) die een rol spelen.
    Dit is uit 2016, dus gedateerd, maar geeft een kleine indruk van de organisatie opbouw van het land, en een kaart met de steden.

    www.ecfr.eu/mena/mapping_libya_conflict

    Voor de huidige situatie is de strijd tussen GNA leger en het LNA leger van belang.
  15. forum rang 10 luchtschip 28 december 2019 13:35


    Turkye gaat rebel fighters uit Syrie naar Libië sturen

    Zij moeten het GNA steunen in de strijd tegen de aanvallen van LNA (kolonel Haftar) op Tripoli.

    Deze Syrische strijders werken dan als huurlingen voor Erdogan, in Libië
    -Sultan Murad division
    -Suqour al-Sham brigades
    -Faylaq al-Sham

    Het GNA zegt : Als Tripoli valt, dan zullen ook Tunis en Algiers vallen.

    www.middleeasteye.net/news/turkey-sen...

190 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Indices

AEX 860,01 -0,62%
EUR/USD 1,0655 +0,11%
FTSE 100 7.895,85 +0,24%
Germany40^ 17.714,20 -0,13%
Gold spot 2.392,50 0,00%
NY-Nasdaq Composite 15.282,01 -2,05%

Stijgers

WDP
+3,12%
Kendrion
+2,92%
EBUSCO...
+2,67%
Vopak
+2,61%
NX FIL...
+2,17%

Dalers

JUST E...
-5,11%
TomTom
-4,68%
Fugro
-4,30%
ASMI
-4,00%
BESI
-3,64%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links