Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Midden/-West Azie

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
haas
0
Es gibt keine Grenze mehr.:)
=============================

Beurswaarde bijna gehalveerd, maar groeimogelijkheden blijven bestaan

De beurswaarde van FrieslandCampina Engro Pakistan is in de afgelopen jaren flink gedaald. In 2016 betaalde FrieslandCampina omgerekend € 430 miljoen voor een belang van 51% in de onderneming. De beurswaarde van deze aandelen is met ruim € 200 miljoen gedaald.

FrieslandCampina topman Hein Schumacher gaf recent tijdens een toelichting op de halfjaarcijfers al aan dat tegenwind in Pakistan begrijpelijkerwijs druk zet op de waarde van de investering. Toch ziet hij nog voldoende mogelijkheden voor groei. Op de lange termijn heeft Pakistan volgens hem zelfs de potentie om voor FrieslandCampina het nieuwe Indonesië te worden.
haas
0
ING investeert in Thaise fusiebank
Gepubliceerd op 9 aug 2019 om 08:53 | Views: 1.394

ING 09:54
8,83 -0,04 (-0,50%)

BANGKOK (AFN/BLOOMBERG) - ING investeert omgerekend honderden miljoenen euro's in een Thaise fusiebank die ontstaat na de samenvoeging van TMB Bank en Thanachart Bank. Ook de regering van Thailand steekt geld in die nieuwe financieel dienstverlener, lieten vertegenwoordigers weten op een persconferentie.

TMB en Thanachart gaven vrijdag definitief groen licht voor hun fusie. Daarmee ontstaat de op vijf na grootste bank van Thailand, met een balans van 1,9 biljoen baht (zo'n 55 miljard euro) en zo'n 10 miljoen klanten. De regering van het Zuidoost-Aziatische land stuurt al langer aan op bankenfusies, om financieel dienstverleners concurrerender te maken.

ING en het Thaise ministerie van Financiën zijn van plan samen 23,5 miljard baht te investeren in de bank, omgerekend bijna 684 miljoen euro. Daarvan neemt ING zo'n 12,5 miljard baht voor zijn rekening.

Grootste aandeelhouder

ING, dat al een kwart van alle TMB-aandelen in handen had, wordt met een belang van 21,3 procent de grootste aandeelhouder van de nieuwe kredietverstrekker.

www.iex.nl/Nieuws/ANP-090819-101/ING-...
haas
0
Naspers investeert in Indiase start-up
Gepubliceerd op 12 aug 2019 om 09:18 | Views: 693 | Onderwerpen: India

Artikel
Reacties
BANGALORE (AFN/BLOOMBERG) - Het Indiase e-commercebedrijf Meesho heeft 125 miljoen dollar opgehaald van investeerders, waaronder Naspers en Facebook. Meesho biedt een platform dat kleine bedrijven en zelfstandigen helpt een onlinewinkel te starten via sociale media als WhatsApp, Facebook en Instagram.

De in Bangalore gevestigde start-up heeft naar eigen zeggen een netwerk van meer dan 2 miljoen 'sociale verkopers' in 700 steden in India, in bijvoorbeeld de kleding-, wellness- en elektronicabranches.

Naspers brengt zijn consumenteninternetactiviteiten in september naar de beurs in Amsterdam. Die tak gaat Prosus heten. Het is niet duidelijk hoeveel geld Naspers precies in Meesho steekt.
haas
0
Vietnam:
330.972 km² [2] (1,3% water)
Inwoners 85.846.997 (2009)[3]
96.160.163 (2017)[4]

In 1992 stond de Amerikaanse regering het Amerikaanse bedrijven voor het eerst sinds de Vietnamoorlog toe om kantoren te openen voor het doen van onderzoek naar mogelijkheden voor handel met Vietnam. Dit besluit werd mede genomen omdat vanuit verscheidene Europese landen al handel werd gedreven met Vietnam. In 1993 verklaarde de Amerikaanse president Bill Clinton dat de Verenigde Staten niet langer buitenlandse hulp aan Vietnam zouden tegenhouden. Vrijwel onmiddellijk gaven de Aziatische ontwikkelingsbank en de Wereldbank een lening van 304 miljoen US dollar. Op 3 februari 1994 hief Bill Clinton ook het handelsembargo op en uiteindelijk op 11 juli 1995 herstelden de Verenigde Staten alle diplomatieke betrekkingen met Vietnam. De laatste jaren noteert Vietnam economische groeicijfers van 6% per jaar. De drie grootste investeerders in Vietnam zijn Zuid-Korea, Japan en Singapore. In 2016 ontving het land 15 miljard dollar aan buitenlandse investeringen.[6]

nl.wikipedia.org/wiki/Vietnam
'Belegger'
0
Als westerling heb je naast de groeipotentie ook te maken met cultuurverschillen in Emerging Markets. In veel landen heeft het begrip afspraak een andere betekenis dan in ons nuchtere Holland, al zeg ik niet dat hier alles heilig is.

Op basis van mijn persoonlijke ervaring springt Vietnam er op dat gebied positief uit. Hoe arm het ook is vergeleken met Nederland, dingen zijn wel op een bepaalde manier geregeld. Dit geldt voor de indruk op straat, investeren is natuurlijk nog een ander verhaal.
haas
0
Succesvolle Turkse drone betreedt Indonesische markt

Het onbemande Turkse luchtvaartuig Anka wordt deze week tentoongesteld op een defensiebeurs in de Indonesische hoofdstad Jakarta.

De bouwer van de drone, Turkish Aerospace (TAI), verklaart concrete stappen te ondernemen om de activiteiten in de regio te versterken. “Er is inmiddels sprake van nauwe contacten ter promotie van Turkse defensieproducten in Indonesië”, aldus een verklaring.

Tijdens de beurs in Indonesië wordt een breed scala van nieuwe defensieproducten van TAI getoond.

TAI wil zijn kracht in de regio benadrukken, waaronder in Thailand, Taiwan, de Filippijnen, Brunei, Singapore en Maleisië. Het lucht- en ruimtevaartbedrijf uit Ankara bouwt naast onbemande vliegtuigen ook militaire vliegtuigen, helikopters en satellieten.

TAI werd in juni 1973 opgericht onder toezicht van het Turkse ministerie van Industrie en Technologie om de buitenlandse afhankelijkheid in de defensie-industrie van het land te verminderen. Turkije produceert tegenwoordig een groot deel van alle defensieproducten grotendeels zelf. (LEES meer + ALLE FOTO’S)

Dankzij de drone van eigen makelij boekt Turkije zeer grote en ongekende successen tijdens buitenlandse antiterreurmissies. (LEES meer + VIDEO1 en VIDEO2)© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 06-11-2018
haas
0
Melkveehouder uit Koeweit bezoekt Nederlandse oud stagiair
=====================================================
beeldverslag over LANDSCHAPSBEHEERDER met koeien

www.youtube.com/watch?v=8N4dOYrQVAc
haas
0
Boskalis en Philips mee op bezoek aan India
Gepubliceerd op 14 okt 2019 om 07:06 | Views: 1.830 | Onderwerpen: India


DEN HAAG (AFN) - Parallel aan het staatsbezoek aan India van koning Willem-Alexander en koningin Máxima is maandag tot en met vrijdag ook een handelsmissie. Ministers Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel) en Bruno Bruins (Medische Zorg) gaan mee, samen met staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken).

Zij zijn daar samen met een delegatie bedrijven en kennisinstellingen, waaronder Rabobank, Boskalis, Havenbedrijf Rotterdam, Philips en de Wageningen Universiteit. De handelsmissie staat in het teken van innovatie op het gebied van landbouw, water en gezondheidszorg. Dinsdag en woensdag is de delegatie te gast bij een jaarlijkse technologiebeurs in New Delhi.

www.iex.nl/Nieuws/ANP-141019-071/Bosk...
haas
0
dat wordt dan 2000 miljard euro uiteindelijk beurswaarde ?
========================================================

Saudi Aramco,goed voor tien procent
van de mondiale olieproductie,gaat naar
de beurs.De aandelen van het Saudische
bedrijf worden eerst verhandeld op de
beurs in Riyad,later volgen mogelijk
noteringen aan buitenlandse beurzen.

Saudi-Arabië heeft nu alle aandelen in
handen.Met de beursgang wil kroonprins
Mohammed bin Salman miljarden euro's
aantrekken.Dat wil hij gebruiken voor
een nieuw investeringsfonds om het land
minder afhankelijk te maken van olie.

Saudi Aramco hield vorig jaar onder aan
de streep bijna 100 miljard euro over.
Straks is het bijna zeker het grootste
beursgenoteerde bedrijf ter wereld.
========================================================================
PS: als de NL boeren zich laten noteren is dat mss ook wel 2000 miljard?:)
haas
0
Eerste trein uit China via Turkije naar Europa

De eerste goederentrein van China naar Europa is woensdag na een korte tussenstop vertrokken uit de Turkse hoofdstad Ankara. De trein zal met behulp van de onderzeese tunnel van Istanbul, het megaproject Marmaray, kunnen oversteken naar Europa.

De Turkse minister van Infrastructuur, Cahit Turhan, reageerde tijdens een ceremonie op het station dat Turkije met zijn geografische ligging, geschiedenis en cultuur een grote rol speelt in de economische en sociale ontwikkeling van landen in Azië, Europa, de Balkan, de Kaukasus, het Midden-Oosten, de Middellandse Zee en de Zwarte Zee.

“Met een investering van 754 miljard dollar hebben we onze transport- en communicatie-infrastructuur versterkt en ontbrekende verbindingen op internationale transportroutes voltooid”, sprak Turhan.

Hij prees het ambitieuze Zijderoute-project van China, gericht op het verbinden van Europa, China, Azië en het Midden-Oosten met een netwerk van wegen en spoorwegen. Turhan zei dat de China Railway Express, die zijn eerste reis maakte op de Baku-Tiblisi-Kars-route, een nieuwe richting aan het spoorwegvervoer gaf.

De Turkse minister onderstreepte dat deze spoorlijn, die sinds 30 oktober 2017 in gebruik is, de vrachttransporttijd tussen China en Turkije heeft teruggebracht van 30 tot 12 dagen.

Turkije is een centrale schakel geworden in een “middengang”, die zich uitstrekt tussen Beijing en Londen en de “Iron Silk Road” – een spoor tussen Turkije en Kazachstan -, merkte Turhan op. Met de integratie van Marmaray in de route wordt de transporttijd tussen Ver Azië en West-Europa teruggebracht naar 18 dagen.

“Als we kijken naar het handelsvolume tussen Azië en Europa van 21 biljoen dollar, zal het belang ervan gemakkelijk worden begrepen. De Iron Silk Road, waarvan ongeveer 5 miljard mensen en 60 landen profiteren, is een nieuw en zeer belangrijk alternatief geworden voor wereldwijde handelsnetwerken.”

Het China Railway Express, dat zijn reis begon vanuit het Chinese Xi’an, heeft een elektronische productlading bestaande uit 42 containers. De trein reist over twee continenten, 10 landen, twee zeeën en 11.483 kilometer in 12 dagen.
haas
1
even wat anders: mss weekend ?
gewoon Nederlandse kip:)
==============================================
Recept van de dag: Indiase boterkip
author avatar
Door FELIX WILBRINK

10 min geleden in CULINAIRFelix Wilbrink Boterkip, als ik zoiets alleen al lees krijg ik me toch een trek.
Een Indiaas recept. Niets engs aan. En de beloning is ongelooflijk. Wat het chemische proces is, weet ik niet precies maar zeker is dat de zuren in de yoghurt het bindweefsel in de kip afbreken zodat die beslist veel malser wordt. Neem er goeie kip voor, en het liefst kipdijvlees, dat is iets vetter en iets smaakvoller.
www.telegraaf.nl/lifestyle/2091982063...
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

AEX lager in middaghandel

15:54 De Amsterdamse beurs stond woensdag in de middaghandel in de min. Ook elders in Europa kleurden de koersenb...

  Indices

  AEX 593,80 -0,48%
  EUR/USD 1,1074 -0,03%
  Germany30^ 13.160,90 -0,46%
  Gold spot 1.471,37 -0,04%
  LDN100-24h 7.247,82 -0,82%
  NY-Nasdaq Composite 8.570,66 +0,24%
  US30# 27.843,86 -0,31%

  Stijgers

  Kiadis...
  +19,03%
  Galapagos
  +2,06%
  ALTICE...
  +1,15%
  TomTom
  +1,14%
  Fagron
  +0,90%

  Dalers

  Alfen ...
  -2,81%
  Arcadis
  -2,72%
  TKH
  -2,44%
  Aegon
  -2,42%
  Heijmans
  -2,40%

  Nieuws Forum Meer»

  (41)

  Bir op 20-nov-19 16:27
  (3)

  Happy op 20-nov-19 16:21
  (8)

  Happy op 20-nov-19 16:09
  (2)

  suske wiet op 20-nov-19 15:49
  (2)

  Jopie1962 op 20-nov-19 14:59

  Column Forum Meer»

  (90)

  ttroo op 20-nov-19 16:29
  (11)

  The Saint op 20-nov-19 14:28
  (6)

  Snugger op 20-nov-19 12:49
  (84)

  ONN op 20-nov-19 11:26
  (9)

  ONN op 20-nov-19 11:20