Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Arcelor Mittal Augustus 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2.095 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... 101 102 103 104 105 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Slnc
0
quote:

spell66 schreef op 14 aug 2019 om 20:34:


[...]

De Dow is nauwelijks met 6% gedaald van de top, de AEX net 8%. We zitten in een bear market, het afgelopen half jaar was een bear market rally. Dit gaat nog veel en veel lager (tenzij de CB's ingrijpen, maar ik betwijfel of dat deze keer een impact heeft).

In 2009 lag de bodem ergens rond de 200, ik durf er niet aan te denken wat de bodem bij deze crisis gaat worden, maar als dat signaal was en deze crisis wordt vele malen erger dan kan het daar ver onder gaan.

Argentinië is een goede blauwdruk hoe snel het ineens kan gaan.

In 2009 was het de krediet crisis, nu wordt het een schulden crisis. Aandelen met veel schuld zoals MT worden afgeslacht. Ik heb geleerd dat confirmation bias geen goed eigenschap is om geld te verdienen, zeker niet in een dalende beurs.

Opletten is het devies.
schulden crisis? hoe dan gaat de rente ineens hard omhoog zodat ze in de problemen komen?
up en down
0
quote:

inbetween schreef op 14 aug 2019 om 19:58:


[...]Jij maakt je het meeste druk, iig op het forum. Je zou je taalgebruik wat kunnen aanpassen. Verder, had je de illusie of veronderstelling dat het hier niet om geld gaat? Welkom in de financiële wereld. Fijne avond.
bekijk je eigen fouten eens eerst,,,en roep dan wat in de ruimte!!wat wil je dan vertellen dat het allemaal wel zo goed gaat? of heb je er helemaal geen ik zou zeggen hou dan je opmerkingen voor jezelf
Niet om geld gaat!!!??? waarover gaat het dan anders Ik heb gewoon gezegd dat acm steel een aandeel is dat de gebeten hond is en blijft,,,, het lijkt wel de kant van Imtech op te gaan
als je de dow vandaag bekijkt dan wordt het morgen wederom een bloedbad dus hoezo zich er druk om maken????
Fijne nachtrust gewenst overigens!
up en down
0
quote:

Pussy schreef op 14 aug 2019 om 18:16:


[...]
Weer zon zinloos verhaal , totaal geen inhoud
gebruik je hersens en verkondig geen wartaal!
gokker
0
quote:

up en down schreef op 14 aug 2019 om 20:57:


[...] gebruik je hersens en verkondig geen wartaal!


zoals de uitspraak dat we van Adam en Eva afstammen?
Pussy
0
quote:

up en down schreef op 14 aug 2019 om 20:57:


[...] gebruik je hersens en verkondig geen wartaal!

Dat is precies wat jij doet mop , ik zou die drank laten staan wellicht doet dat je goed !!!
voda
1
quote:

thorgal schreef op 14 aug 2019 om 17:08:


Het blijft wachten op de eindejaarsrally... we zijn dan ook nog maar augustus...;-)

Beurswijsheden
Populaire zegswijzen, een portie gezond verstand, hulpmiddelen om de stress onder controle te houden, grappige citaten, collectieve herinneringen … beurswijsheden zijn talrijk aanwezig! Wat ze precies willen zeggen varieert en hun verdiensten zijn soms discutabel, maar elke belegger zal zich herkennen in deze lijst van populaire beurswijsheden.

Categorie: gezond verstand
Bomen groeien niet tot in de hemel; de beurs is van hetzelfde hout gesneden
Het eerste deel van dit gezegd is algemeen gekend, het tweede is voor een aantal onfortuinlijke beleggers iets minder gekend. Zo kan het immers vanzelfsprekend zijn dat de stijging van een aandeel niet oneindig is. Het is soms moeilijk om winst te nemen in de euforie van een winnende belegging en daarbij niet toe te geven aan hebzucht. Zoals James de Rotschild ooit zei: “Ik heb mijn fortuin verdiend door altijd een beetje te vroeg te verkopen.

Het is beter om de hand onmiddellijk af te snijden dan de arm later
Hoewel een belegger initieel in een aandeel kan beleggen zonder meteen een verkoop voor ogen te hebben, is het absoluut nodig om dit scenario toch te voorzien en om verkoopregels voor een belegging op te stellen. Deze wijsheid toont aan dat het beter is om een gematigd verlies te nemen dan wel deze te doen ontsporen in de hoop op een mogelijke omkering van de trend. Iedereen is vrij om het verlies te bepalen dat hij kan aankan voor een belegging … en om er zich vervolgens natuurlijk aan te houden!

Niet verkocht, niet verloren
In tegenstelling tot de eerste twee uitspraken die waarschuwen voor gevaarlijke psychologische beleggingsvallen, is deze beurswijsheid juist een gevaarlijke uitspraak. Hier wordt het verschil tussen theoretische en gerealiseerde verliezen gemaakt, waarbij de zegswijze beleggers troost die verlies hebben gemaakt. Jammer genoeg worden ze eveneens aangezet om hun verliezende posities te negeren terwijl ze eindeloos wachten op een herstel dat net zo goed nooit kan gebeuren. Oppassen dus voor overmoed die sommige beurswijsheden kunnen veroorzaken!

Leg niet al uw eieren in één maand
Deze boerderij-metafoor wordt in veel vakgebieden gebruikt. De stelling benadrukt de deugden van diversificatie én waarschuwt beurshandelaren die in de verleiding komen om alles in één aandeel te investeren. Op de aandelenmarkt is diversificatie één van de fundamentele regels om te beleggen met geminimaliseerde risico’s. Dit komt doordat verschillende activa, bijvoorbeeld 2 verschillende aandelen, geen perfect samenhangend koersverloop hebben.

Categorie « market timing »
« Buy on Cannons, Sell on Trumpets »
Letterlijk wil deze oude beurswijsheid zeggen: koop kanonnen, verkoop trompetten. Deze uitspraak gebruikt oorlogsterminologie. Wat wil dit zeggen? Volgens de beurswijsheid kan een belegger voordeel behalen wanneer de situatie bedreigend is, bijvoorbeeld door een interessant gewaardeerd aandeel te kopen dat onder druk staat van slecht nieuws en het te verkopen wanneer het opklaart en de mogelijke stijging achter de rug is. Volgens deze logica rest ons slechts te bepalen wanneer de kanonnen bulderen en de trompetten over de markten schallen.

Het is beter om samen ongelijk te hebben dan alleen gelijk te hebben
Als de meerderheid van de marktspelers denken dat een aandeel aat stijgen, zullen ze het aandeel kopen waardoor het aandeel ook zal stijgen. Dezelfde logica geldt ook voor een koersdaling. Vertrekkend vanuit dit principe zal het moeilijk zijn om een standpunt in te nemen dat indruist tegen de markttrend. Het is wellicht beter om de aankomende gebeurtenissen en de algemene mening van de markt hierover in te schatten omdat deze de
beurzen uiteindelijk doen bewegen.

Koop het gerucht en verkoop het nieuws
Achter deze beurswijsheid vinden we de idee dat financiële markten niet alleen de fundamentele waardering van een aandeel op een bepaald moment vertegenwoordigen, maar nog meer de verwachtingen die beleggers over het aandeel hebben. Het koersverloop van een aandeel wordt beïnvloed door een gerucht en niet de bevestiging van het nieuws omdat deze al in de aandelenkoers verwerkt zit. Het zou daarom interessant zijn om een aandeel te kopen zodra een positief gerucht opzwelt en te verkopen wanneer het nieuws bevestigd wordt.

Sell in May and go away
Een populaire beurswijsheid die stelt dat de markten stagneren, of zelfs dalen, in de daaropvolgende maanden vanaf mei. De vraag die een belegger daarbij kan stellen: wanneer kan dan opnieuw ingestapt worden? Het hele gezegde zou als volgt zijn: “Sell in May and go away, but remember to come back in September”. De achterliggende gedachte van deze zegswijze is dat beurshandelaren op vakantie gaan in de zomermaanden, met minder beursactiviteit of zelfs dalende koersen als gevolg.

As January goes, so goes the year
Dit is een Amerikaans gezegde dat stelt dat het voldoende zou zijn om naar de financiële markten te kijken in januari om zo een voorspelling te kunnen doen voor het volledige beursjaar. Is dit te mooi om waar te zijn? Hoewel wat kort door de bocht, is dit adagium gebaseerd op de boekhoudkundige informatie die in de eerste maand van het jaar vergaard wordt. Januari is immers de maand waarin de boeken van het voorgaande jaar gesloten worden. Deze geven meteen een eerste aanwijzing over de gezondheid van de bedrijfsactiviteiten.

Categorie « money management »
Word nooit verliefd op een aandeel
Gaan beleggen en emoties niet samen? Dit is nochtans wat dit spreekwoord ons lijkt te vertellen. Het mooie parcours van een aandeel mag nooit gebruikt worden om er vanuit te gaan dat de romantiek blijvend zal duren omdat er anders een risico is op een bijzonderlijk pijnlijk ontwaken. De uitspraak illustreert de behoefte om zo objectief mogelijk te zijn en het hoofd koel te houden als het gaat om het beleggen van uw spaargeld.

Cut your losses and let your profits run
Net zoals een belegger moet proberen om zijn winsten op het goede moment veilig te stellen, is het ook cruciaal om de verliezen niet te laten opstapelen. Ongeacht het profiel van de belegger is deze zegswijze zowat de basis voor elk money-management of handelsplan. Het is jammer indien beleggers veel te snel winst nemen zonder zichzelf de kans te geven om te profiteren van een bullish trend, en dit terwijl ze de tegenovergestelde reflex hebben om de verliezen te laten oplopen.

Never catch a falling knife
Welke belegger is nog nooit in de verleiding gekomen om een aandeel te kopen met de overtuiging dat de waarde niet verder naar beneden kan gaan? Zo worden heel wat redenen aangehaald: “het aandeel gaat herstellen” of “het aandeel noteert met korting”… Deze psychologische vooringenomenheden kunnen een objectieve analyse van het aandeel in de weg staan en ons zo naar verkeerde beleggingsbeslissingen duwen. Het zijn juist voor deze scenario’s dat het spreekwoord beleggers waarschuwt voor het vangen van een vallend mes.
voda
0
Deze is ook leuk:

Maar misschien is zijn conclusie even wetenschappelijk als die van Mark Twain: 'Oktober. Dat is een van de bijzonder gevaarlijke maanden om te speculeren. De andere zijn juli, januari, september, april, november, mei, maart, juni, december, augustus en februari.'

www.volkskrant.nl/economie/oktober-ni...
Pussy
0
quote:

up en down schreef op 14 aug 2019 om 20:55:


[...]bekijk je eigen fouten eens eerst,,,en roep dan wat in de ruimte!!wat wil je dan vertellen dat het allemaal wel zo goed gaat? of heb je er helemaal geen ik zou zeggen hou dan je opmerkingen voor jezelf
Niet om geld gaat!!!??? waarover gaat het dan anders Ik heb gewoon gezegd dat acm steel een aandeel is dat de gebeten hond is en blijft,,,, het lijkt wel de kant van Imtech op te gaan
als je de dow vandaag bekijkt dan wordt het morgen wederom een bloedbad dus hoezo zich er druk om maken????
Fijne nachtrust gewenst overigens!Lalalalalala lalala lala effe schaapjes tellen voor het slapen gaan truste mop
Derivaat
1
het probleem met de beurshandel is dat de meesten hier, inclusief mezelf niet goed anticiperen op de razendsnelle veranderingen in de wereld die voor elk persoon, bedrijf of whatever gelden.

Al is staal nog zo belangrijk voor de economie je moet de kansen nooit overschatten. Vroeger was het olie, tegenwoordig is het schone energie.
Ook zo denken met staal. Er zijn altijd mensen die proberen iets anders te verzinnen en daarop storten de beleggers zich die nu hun posities in Arcelor Mittal verkleinen.

Dus, voordat je instapt kijk eerst naar het toekomstperspectief vh bedrijf maar ook naar het trackrecord.
gerard45
0
een ding weet ik wel, de grootste fout in mijn leven heet 'arcelor mittal'

de eerste aandelen dat ik begon waren boven de vijftig, nu reverse split terug gerekend nog geen vier euro. nooit heeft dit bedrijf iets gedaan voor de aandeelhouder.

een ding wel, arcelor mittal heeft action 2020, dat heeft geen enkel ander bedrijf
Derivaat
0
Gaat spannend worden morgen en vrijdag met de augustus-expiratie.
Voor mijn gevoel is de huidige 533-534 op de AEX een dikke steun.
De DJ zakte gedurende de Europese avond nog zeker 200-300 punten verder maar de AEX-future bleef omgerekend rond de 534 AEX hangen.

AEX vrijdag 545-550 of 520-525?
Donald de Kwakerd
0
quote:

Pussy schreef op 14 aug 2019 om 21:30:


[...]

Lalalalalala lalala lala effe schaapjes tellen voor het slapen gaan truste mop


Zit hier nou echt een pussy achter de knoppen, of eentje die zich voordoet als?
Donald de Kwakerd
0
quote:

gerard45 schreef op 14 aug 2019 om 21:59:


een ding weet ik wel, de grootste fout in mijn leven heet 'arcelor mittal'

de eerste aandelen dat ik begon waren boven de vijftig, nu reverse split terug gerekend nog geen vier euro. nooit heeft dit bedrijf iets gedaan voor de aandeelhouder.

een ding wel, arcelor mittal heeft action 2020, dat heeft geen enkel ander bedrijf


Ze laten hun programma bewust of onbewust gelijklopen aan het EU subsidieprogramma Horizon2020. Per 2021 start Horizon Europe. Wederom veeeele miljarden te verdelen. Laat Mittal haar vervolgprogramma daarop afstemmen.
spell66
0
quote:

Slnc schreef op 14 aug 2019 om 20:44:


[...]

schulden crisis? hoe dan gaat de rente ineens hard omhoog zodat ze in de problemen komen?


Van argentinie?
zonnedaal
0
quote:

spell66 schreef op 14 aug 2019 om 23:37:


[...]

Van argentinie?


Zolang de schulden niet in Argentijnse Peso's zijn, is er weinig aan de hand.
Archie Steelman
0
Door Royce Tostrams op 15 aug 2019 om 07:45
Views: 962
TA: Metaalmoeheid
Het slepende handelsconflict, tegenvallende economische groei en een overaanbod van (goedkoop Chinees) staal zorgen ervoor dat staalbedrijven wereldwijd al enige tijd onder druk staan.

Aandelen van grote staalbedrijven als Arcelor Mittal, ThyssenKrupp en Alcoa hebben het afgelopen jaar al ongeveer tweederde van hun beurswaarde zien verdampen.

Technisch ogen de plaatjes erg zwak en is er nog geen sprake van bodemvorming. De koersen kunnen de komende tijd dus nog verder onder druk blijven staan.

Ik bespreek hieronder de technische plaatjes van een aantal grote staalbedrijven. Eerst nog even de huidige stand van zaken bij de AEX index.

AEX index mist kracht
De Nederlandse beurs is gisteren hard teruggevallen, waarmee de opleving van dinsdag ongedaan werd gemaakt. De index beweegt per saldo nog altijd zijwaarts rond de steun van 535 punten. Deze steun is de afgelopen dagen al een aantal keren getest en heeft vooralsnog standgehouden.

Het herstel van de afgelopen dagen is gestrand op de onderkant van het koersgat van 5 augustus.

Als het de index niet lukt om het koersgat te dichten, duidt dit op een zwakke technische conditie en zullen we rekening moeten gaan houden met een grotere correctie.

ArcelorMittal kijkt omlaag
ArcelorMittal, de grootste staalproducent ter wereld, heeft na de koersval van 2018 ook dit jaar de daling voortgezet. Verkopers domineren het koersverloop en zorgen voor een negatief technisch plaatje.

Het aandeel heeft onlangs een lagere top gevormd onder de oude bodems van 2017 en eind 2018. Daarmee is het zwakke technisch beeld nogmaals bevestigd.

De dalende trend heeft in eerste instantie ruimte richting de steun van €11,38. Als dit niveau sneuvelt, mag een daling richting de oude bodem van 2016 rond 6 euro niet meer worden uitgesloten.

Aperam onder druk
Roestvrijstaalmaker Aperam zet de dalende trend voort. Het aandeel vormt sinds begin 2017 lagere toppen en bodems, wat duidt op aanhoudende verkoopdruk. Nu de laatste bodems sneuvelen, kan de dalende trend worden voortgezet richting lagere koersniveaus.

De volgende steun ligt rond €18,67, maar ook lagere niveaus zijn zeker mogelijk.

Pas boven de laatste top rond €25 zal de lucht wat opklaren.

AMG hervat dalende trend
Metalenspecialist AMG heeft sinds medio 2018 flink wat terrein moeten prijsgeven. Een duidelijke dalende trend is zichtbaar, die wordt gekenmerkt door een patroon van lagere toppen en bodems.

Nu de koers onder de bodem van mei is gezakt, heeft de dalende fase weer een nieuwe impuls gekregen.

De volgende steun wacht nu rond €13,90. Deze is gevormd door de bodem van eind 2016.

ThyssenKrupp bevestigt downtrend
De Duitse concurrent van ArcelorMittal, ThyssenKrupp, weet ook niet onder de verkoopdruk uit te komen. Sinds begin 2018 is er sprake van een dalende fase, waarbij de koers fors terrein heeft moeten prijsgeven.

ThyssenKrupp beweegt onder de 200-dagenlijn, die een sterk dalend verloop laat zien. Dit bevestigt de zwakke technische conditie van het aandeel.

De dalende trend kan worden voortgezet richting de steun van €8,93.

Alcoa vormt lagere toppen
De Amerikaanse branchegenoot van ArcelorMittal deelt in de malaise. Ook hier oogt het technisch plaatje erg zwak. De laatste top is gevormd onder de bodem van eind 2018, wat duidt op stevige verkoopdruk.

Nu ook de laatste bodem is gebroken, kan de dalende trend worden voortgezet richting de steun van $13,75.
Archie Steelman
0
Goedemorgen allemaal,
ik verwacht een licht groene opening na het geweld van gisteren.
En hopelijk eindigt de dag ook groen, want dat hebben we wel nodig lijkt mij zo.
Succes
Banks
0
quote:

Archie Steelman schreef op 15 aug 2019 om 08:35:


Goedemorgen allemaal,
ik verwacht een licht groene opening na het geweld van gisteren.
En hopelijk eindigt de dag ook groen, want dat hebben we wel nodig lijkt mij zo.
Succes


Ik verwacht niks meer... Maar hoop op een groene opening en een groen einde.
Pussy
0
quote:

Derivaat schreef op 14 aug 2019 om 21:30:


het probleem met de beurshandel is dat de meesten hier, inclusief mezelf niet goed anticiperen op de razendsnelle veranderingen in de wereld die voor elk persoon, bedrijf of whatever gelden.

Al is staal nog zo belangrijk voor de economie je moet de kansen nooit overschatten. Vroeger was het olie, tegenwoordig is het schone energie.
Ook zo denken met staal. Er zijn altijd mensen die proberen iets anders te verzinnen en daarop storten de beleggers zich die nu hun posities in Arcelor Mittal verkleinen.

Dus, voordat je instapt kijk eerst naar het toekomstperspectief vh bedrijf maar ook naar het trackrecord.

Daar kun je niet op anticiperen mop
2.095 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 ... 101 102 103 104 105 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

ArcelorMittal Meer »

Koers 14,714   Verschil 0,00 (0,00%)
Laag 14,522   Volume 9.231.256
Hoog 15,176   Gem. Volume 8.998.027
17-sep-19 17:37
label premium

ArcelorMittal: Pijn in Europa

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium