Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Spineway

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
19 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
vantodim1970
0
Kan iemand mij kort uitleggen wat de reden is van de koersval van Spineway? Bedankt!
vantodim1970
0
Ja maar ik bedoel niet vandaag, maar over de laatste weken, maanden en het laatste jaar
vantodim1970
0
Blijkbaar is er vandaag een positief bericht op twitter verschenen vandaar de opstoot vandaag. Ik wil graag wat achtergrond info van de koersval om te beslissen of ik hier een gokje wil wagen.
Leefloon
1
quote:

vantodim1970 schreef op 18 juli 2019 13:46:

Blijkbaar is er vandaag een positief bericht op twitter verschenen

Topverhaal. Op 11 juli met belabberde cijfers komen. Omzet HJ1 met maar -22% gedaald. Mede dankzij een goed KW2, waarin 20% van het personeel is ontslagen (op zich goed, ware het niet dat een groeimarkt dan blijkbaar weinig voorstelt). En vervolgens op 18 juli geselecteerd, door mij ongelezen "nieuws" gaan verspreiden via een financieel irrelevant, "snel" flutmedium.

Het hoogfrequent (vandaag weer eentje aangekondigd, capital increaseje per 22 juli) aandelen uitgevende centenfonds Spineway lijkt er een handje van te hebben om matig te presteren, zie inderdaad zo'n de koersval, maar om een qua betekenis verwaarloosbare omzettoename van €100.000 naar €140.000 wel trots als +40% te presenteren. Herhaaldelijk, vermoed ik.

Alleen al qua grootte een nauwelijks beurswaardig bedrijfje, met af en toe een succesje in een regionale nichemarkt en met een plichtmatig verlies.

Had hier onder Franse aandelen geplaatst kunnen worden, de pennystock-rubriek.
vantodim1970
0
Toch zeer lucratieve ritjes mee te doen blijkbaar. Veert regelmatig met dubbele cijfers omhoog om daarna weer terug te vallen.
Leefloon
0
Het is roeien tegen de stroom in. Deze kalendermaand, tot vandaag, -35,36%. YTD -88,66%.

Wat klopt is dat het aandeel deze maand in de top 10 van meest volatiele aandelen en warrants staat, met een gemiddelde intraday volatiliteit van 15,55%. Zonder dat de handel op slot zit, in een loopgravenoorlog over €0,0001. De geschiktheid van dit aandeel voor snelle handel is een (iets te hoge) 79 op 100, maar dan zijn er tientallen geschiktere aandelen. Waarvan eentje ook met een koers onder de €0,10, maar met een iets lagere gemiddelde intraday volatiliteit (5,72% Delta Drone).

An sich een sterke combinatie van intraday volatiliteit en liquiditeit, wanneer je het roeien tegen de stroom in even vergeet. En dat het een Franse pennystock is, met deze hele maand koersen onder de €0,05: www.beursduivel.be/Forum/Topic/127553...

Van aandelen en warrants bij hel Euronext staat Spineway in 2019 zelfs in de top 3 van intraday meest volatiele noteringen, omdat Spineway de nummer 9 is en er 6 warrants hoger staan. Het is echter vooral de combinatie met de liquiditeit die het een "opvallende" pennystock maakt.

"Jammer" van de zwaartekracht, want de meesten zullen per saldo meedoen aan het terugvallen. YTD een koersdaling van -88,66% is namelijk ook niet weinig. Onder gevolgde noteringen daalde alleen Cellnovo dit jaar harder, met -90,20%...
wieweet
1
Had afgelopen vrijdag weer eens foutje gemaakt..vergeten mijn koop order van Spineway weg te halen. Kreeg een grote meuk rond de 0,246 binnen. Vanmiddag na de storing van de giro toch nog een paar honderd euro winst kunnen nemen.

vrgr
Leefloon
0
Let wel op pump & dump; verder niet gevolgd. Vermoedelijk een tweet met "nieuws" dat al een week oud zal zijn geweest, in combinatie met internationale belangstelling voor een centenfonds met een onderliggende koersbeweging en bedrijfsprestaties richting -100%.

De cijfers over de handel in dit aandeel gaan mede daarom over een langere periode, en een eventuele pump & pump doet verder niets af aan de combinatie van liquiditeit en volatiliteit. Een combinatie die bij dit aandeel opvallend gunstig is.

Het hoeft geen (grootschalige) pump & dump te zijn; ik ga geen enkele moeite doen om bijvoorbeeld de betrouwbaarheid van een tweetende account en eventuele verdere stappen te controleren. Dit is wel wat je wilt bij pump & dump, de internationale schaal om genoeg vers bloed te vinden met een herhaling van selectief oud "nieuws". Gisteren was de omzet bijvoorbeeld ver bovengemiddeld.

Snelle handel, waar dit aandeel behoorlijk geschikt voor is, heeft hiervan sowieso wat minder last. Pump & dump ziet graag buy & hold, want dan verstoren verkopers het feestje niet.
vantodim1970
0
Spineway maakt de laatste dagen weer gekke sprongen, ben er toch wat mee aan het traden geslagen. Gevaarlijk maar lucratief!
Leefloon
0
Och, wanneer maakt Spineway geen gekke sprongen? Sinds er hier over werd begonnen, na blijkbaar getweet en geherkauwd "nieuws" van een week oud, sloot het aandeel gisteren -26,39% lager dan de door voda genoemde koers. Zeer geschikt voor de snelle handel, door de (relatieve) liquiditeit en erg hoge volatiliteit, maar wel roeien tegen de stroom in.

YTD op vergelijkbare basis inmiddels het slechtst presterende aandeel of warrant van heel Euronext met -90,88%.

De richting van de stroom kan natuurlijk wel veranderen, maar dan wordt het gokken in plaats van handelen. We hebben het over een aandeel met koersen onder de €0,02, dus dat kan ook "zomaar" even omhoog knallen.

Overigens komen de extreme koersuitslagen niet door de tick size. Sinds 18 juli is de gemiddelde intraday volatiliteit van dit aandeel 17,31% (nummer 8 bij heel Euronext, met 2 Franse warrants in de top 7). Ook vandaag zit er weer veel ruimte tussen de hoogste en laagste koers. Tientallen procenten.
Leefloon
0
Sinds je erover begon, IIRC na gerecycleerd Twitter nieuws: -73,85% (slot-slot).

De eigenschappen blijven vooralsnog bijzonder, met name de volatiliteit en volume, maar het is en blijft roeien tegen de stroming in. Een top 3 van de intraday meest volatiele aandelen (i.e. geen volatielere warrants) bij heel Euronext, vanaf 18 juli t/m vandaag: Genomic Vision, Spineway, Navya. Voor Spineway gemiddeld een koersuitslag 14,98% per dag. Kortom: een handelaartjesaandeeltje, dat het moet hebben van uitgekauwde nieuwtjes en last heeft van de zwaartekracht.

De andere Spine blijft vrij ver achter, FWIW: SpineGuard, gemiddeld "slechts" 8,12%. Safe Orthopaedics, nog zo'n volatiel (13,28%) en kelderend (-91,63%, sinds 18 juli) Frans medisch pennystockske.

We vernemen graag waarom Spineway geen dead cat zou zijn, dus voorbij de suggestie en vragende blik van 3 vraagtekens, en zonder herhaald oud nieuws van tweets.
vantodim1970
0
Press release Ecully, 28 October 2019
Patent issued in the USA for the Mont-Blanc MIS range
Spineway, specialist in surgical implants and instruments for treating disorders of the spinal column
(spine), has just been granted a new patent for its innovative Mont-Blanc MIS range in the USA.
The United States Patent and Trademark Office (USPTO) has issued Spineway a new patent for its
minimally invasive surgery technology, Mont-Blanc MIS.
Launched at the end of 2016, the Mont-Blanc MIS range is currently the second best-selling range of
the Group. This range offers surgeons unique technical features that make the surgical procedure more
efficient but also safer in way to improve the treatment of severe pathologies of the spine.
With 15% of its turnover devoted to research and development, Spineway confirms its ability to
market innovative products in the spine surgery sector.
SPINEWAY IS ELIGIBLE FOR THE PEA-PME (EQUITY SAVINGS PLANS FOR SMES)
Find out all about Spineway at www.spineway.com
Next communication: Turn over Q3 2019 and 2019 half-year results – 29 October 2019
This press release has been prepared in both English and French. In case of discrepancies, the French version shall prevail.
Spineway designs, manufactures and markets innovative implants and surgical instruments for treating severe disorders
of the spinal column.
Spineway has an international network of over 50 independent distributors and 90% of its revenue comes from exports.
Spineway, which is eligible for investment through FCPIs (French unit trusts specializing in innovation), has received the
OSEO Excellence award since 2011 and has won the Deloitte Fast 50 award (2011). Rhône Alpes INPI Patent Innovation
award (2013) – INPI Talent award (2015).
ISIN: FR0011398874 - ALSPW
Leefloon
0
Typische succesjes van dode katten. Gekocht patent verkregen. Medisch waarschijnlijk vele malen interessanter dan dat deze kosten bedrijfseconomische televantie hebben. Net zoiets als dat Option er trots op was om op een website op de knop "Join now" gedrukt te hebben: www.ibm.com/partnerworld/public/join

Ach; precies de brandstof om de met elkaar spelende kleine handelaars te voeden en om af en toe voor een stijginkje te zorgen, met als uitkomst de telkens zeer hoge volatiliteit.
Leefloon
0
quote:

Leefloon schreef op 22 juli 2019 12:54:

Van aandelen en warrants bij hel Euronext staat Spineway in 2019 zelfs in de top 3 van intraday meest volatiele noteringen

YTD een koersdaling van -88,66% is namelijk ook niet weinig.

In heel 2019 was Spineway uiteindelijk de nummer 1 van de meest volatiele aandelen, na 3 warrants,met een gemiddelde intraday koersuitslag van 13,47%. Er zijn nog 4 aandelen die boven de 10% uitkomen.

Spineway ontsnapte niet aan de onverbiddelijke zwaartekracht. De koersdaling in 2019 is uiteindelijk -96,54% geworden. 2 aandelen daalden nog iets meer, waaronder eentje die v.w.b. intraday volatiliteit ook boven de 10% uitkwam (Cybergun).
19 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street schudt vrees coronavirus van zich af

28 jan De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met aardige winsten de handelsdag uitgegaan. Daarmee werd herst... 1

  Indices

  AEX 602,96 +0,71%
  EUR/USD 1,1023 +0,04%
  Germany30^ 13.332,10 +0,06%
  Gold spot 1.569,38 +0,14%
  LDN100-24h 7.493,02 +1,16%
  NY-Nasdaq Composite 9.269,68 +1,43%
  US30# 28.803,18 +0,25%

  Stijgers

  Kiadis...
  +4,97%
  VIVORY...
  +3,91%
  BAM
  +2,74%
  Arcelo...
  +2,68%
  Aperam
  +2,63%

  Dalers

  Wereld...
  -6,80%
  Alfen ...
  -3,15%
  Euroco...
  -3,14%
  Philip...
  -2,08%
  UNIBAI...
  -1,74%

  Nieuws Forum Meer»

  (11)

  boomer92 op 28 jan 2020 23:51
  (3)

  boomer92 op 28 jan 2020 23:45
  (8)

  Ton.I op 28 jan 2020 23:25
  (1)

  Kaviaar op 28 jan 2020 23:07
  (1)

  pim f op 28 jan 2020 21:54

  Column Forum Meer»

  (320)

  shortie op 29 jan 2020 00:19
  (7)

  Robasc2 op 28 jan 2020 22:57
  (3)

  Snugger op 28 jan 2020 19:23
  (13)

  Hilkenbrook13 op 28 jan 2020 18:53
  (28)

  Pomper op 28 jan 2020 18:26