Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

fraude bij/door overheid ?

487 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 25 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 haas 11 juli 2019 12:19
  Kamerbrief Menno Snel bevat foute cijfers over letselschade
  Schade 269

  De cijfers die staatssecretaris van Financiën Menno Snel deze week aan de Tweede Kamer stuurde over letselschadeuitkeringen, komen niet in de buurt van de werkelijke getallen. Letselschade-experts verbaasden zich over de bedragen waar Snel mee rekent. Zo zou er jaarlijks 96 miljoen euro uitgekeerd worden aan slachtoffers, terwijl de werkelijkheid waarschijnlijk een factor tien hoger ligt. Het ministerie bevestigt dat er mogelijk fouten zijn gemaakt met de cijfers.

  Kamerbrief Menno Snel bevat foute cijfers over letselschade
  “We hebben begrepen dat deze cijfers mogelijk niet op een goede manier geëxtrapoleerd zijn”, zegt een woordvoerder van het ministerie van Financiën. “We zijn daar nog over in overleg met het Verbond van Verzekeraars. Als er inderdaad fouten zijn gemaakt, zullen we dat zo snel mogelijk corrigeren.”

  Vermogensbelasting
  De Tweede Kamer had Snel gevraagd te onderzoeken wat de gevolgen zouden zijn als letselschadevergoedingen vrijgesteld zouden worden van vermogensrendementsheffing. Maandag stuurde hij de Tweede Kamer een antwoord met daarin een tabel over het aantal jaarlijkse letselschadevergoedingen en de hoogte van de uitgekeerde bedragen.

  Meer dan 50
  Volgens de cijfers die werden aangeleverd door het Verbond zijn er gemiddeld ongeveer 50 slachtoffers per jaar die een schadevergoeding hoger dan 200.000 euro ontvangen. “Dat heb ik als kantoor alleen al”, zegt Rini Withagen, voorzitter van branchevereniging van Nederlandse Letselschade Experts (NLE). Letselschade-advocaat Evert Jan Dennekamp reageert op LinkedIn. “Ook hier: veel meer hoge schades dan op grond van het marktaandeel te verwachten is.”

  Langere looptijd
  Letselschade-advocaat Edwin Bosch concludeert eveneens dat de cijfers over de grote schadevergoedingen niet kunnen kloppen. “Ook niet wanneer je de lange(re) looptijd van die zaken meeneemt in de marktbenadering”, zegt Bosch op LinkedIn. Het Verbond wil nog niet officieel reageren op de cijfers.

  Eerste publicatie door Bart van de Laak op 11 jul 2019
  Laatste update: 11 jul 2019
 2. forum rang 7 haas 17 juli 2019 18:12
  Internationale pootgoedsector ontstemd over NVWA-aanpak fraude
  De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft haar belangrijke rol bij de bestrijding van pootgoedfraude zwaar onderschat.
  De overheidsdienst heeft het imago en de exportpositie van de pootgoedsector op het spel gezet en is lichtvoetig te werk gegaan, hetgeen internationaal tot irritatie en onbegrip heeft geleid. Dat stelt Geert Staring, algemeen directeur van Breeders Trust, in een brief aan Kamerlid Maurits von Martels. Von Martels heeft samen met zijn collega Jaco Geurts Kamervragen gesteld over de pootgoedfraude, die dit voorjaar aan het licht kwam. Breeders Trust is de overkoepelende internationale organisatie van pootaardappelkweekbedrijven in Noordwest-Europa. Staring zegt dat Nederland als grootste speler in de pootgoedsector een voorbeeld zou moeten zijn voor andere landen. Daarvoor is het nodig dat fraude stevig wordt aangepakt.
 3. forum rang 7 haas 6 augustus 2019 15:50
  Henk Hogenkamp moet 19 weken wachten op verlenging van zijn rijbewijs. Zijn vrouw Geke moet noodgedwongen dienen als zijn chauffeuse. © Frank Uijlenbroek
  Henk (69) uit Dalfsen moet door CBR-chaos tot december wachten op zijn rijbewijs: ‘Ik sta machteloos’
  Diabetespatiënt Henk Hogenkamp (69) uit Dalfsen rijdt wekelijks zijn vrouw naar het ziekenhuis in Groningen. Maar een geldig rijbewijs heeft hij niet meer. Hij moet nog 19 weken wachten, omdat het CBR een tekort aan medisch personeel heeft. ,,Heel frustrerend.’’ ,,Dit is heel frustrerend.’’

  Sjoerd Hartholt 06-08-19, 10:00 Laatste update: 10:09
  In maart ontving Hogenkamp van Dienst Wegverkeer( RDW) het bericht dat hij een gezondheidsverklaring moest regelen voor zijn rijbewijs BE. Hij ging gelijk aan de slag. ,,Geen dag liet ik verloren gaan, de auto heb ik elke dag nodig. Ik ben daarom gelijk naar de huisarts gegaan. Die heeft er naar gekeken. Alles was goed. Daarna moest ik naar de oogarts. In Coevorden kon ik gelukkig snel terecht.’’ Toen Hogenkamp alles binnen had, was het alleen nog een kwestie van de documenten uploaden in ‘Mijn CBR’ en wachten op het bericht of hij mag verlengen. ,,Ik kreeg het bericht dat ik over acht weken meer
 4. [verwijderd] 6 augustus 2019 16:03
  @haas
  Als je het dan over 'fraude bij/door overheid' hebt, moet je eigenlijk bij het grootste overheid_piramidespel beginnen ;-)

  ==================

  De aardbevingen in Groningen zijn te klein om te kunnen vaststellen welke schade zij veroorzaken. Nederland kan daarom beter stoppen met het inventariseren van schade, zegt een onafhankelijke expert. Beter is het om iedereen in het gebied te compenseren.
  www.trouw.nl/nieuws/expert-bevingssch...

  Loketten
  Dhani Hoekstra en zijn vriendin in Ten Post bijvoorbeeld hebben de afgelopen vijf jaar al tientallen experts aan het werk gezien. “Sinds de eerste schade in 2014 lopen we tegen een muur van loketten en instanties.” In een laatste rapport worden 42 schades aan de woning vermeld, 32 scheuren worden niet erkend als schade door aardbevingen.
 5. forum rang 7 haas 8 augustus 2019 08:09
  Te laat aansluiten Fastned-station levert Liander boete op
  Liander krijgt een boete van 50.000 euro, omdat de netbeheerder een snellaadstation van Fastned te laat aansloot. Die bekendmaking doet de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op woensdag. Voor de klus stond een maximum van 18 weken.

  Volgens netbeheerders zou dit niet altijd mogelijk zijn, omdat het aantal aanvragen hard groeit en er een tekort is aan technisch personeel. De ACM meent juist dat Liander als netbeheerder op die groei had moeten anticiperen.

  “Partijen moeten tijdig toegang krijgen tot het net. Dat is een kerntaak van de netbeheerder”, aldus een ACM-bestuurslid tegen NU.nl.
 6. forum rang 7 haas 12 augustus 2019 08:47
  Follow the money en Trouw hebben weer een forse fraude weten te ontmaskeren. De fraude werd gepleegd door thuiszorg organisatie PrivaZorg uit Amersfoort.

  Het schandaal is dat de overheid er al in 2007 van wist en het gewoon niet gebeuren. In 2015 deed de overheid een halfslachtig onderzoek en daar kwam niets uit.
 7. forum rang 7 haas 13 augustus 2019 08:40
  AEB:2 directeuren en 4 commissarissen
  ========================================
  www.aebamsterdam.nl/over-aeb/organisa...
  =========================================
  Technologie
  De HR Centrale is gebaseerd op bewezen technologie en innovaties van AEB. AEB ontwikkelde de HR Centrale om de output van energie en grondstoffen te optimaliseren. Onze Hoogrendement Centrale levert met 30% het hoogste energetische rendement en realiseert het meeste hergebruik van materialen. Daarnaast is de HR Centrale schoon: de rookgasreiniging is ontworpen met als doel de laagst mogelijke emissies.
 8. forum rang 7 haas 14 augustus 2019 07:09
  Is de overheid te bang haar fouten toe te geven?
  HOFVIJVER DEN HAAG
  dinsdag 13 augustus 2019 | NTR | Redactie Kunststof Twitter
  Hoe goed werkt de WOB? Hoe gaat het met de afspraken tussen de pers en de overheid? En zijn klokkenluiders noodzakelijk om de waarheid boven tafel te krijgen? In Kunststof praten onderzoeksjournalisten Huib Modderkolk, Bas Haan en Pieter Klein over de relatie tussen de overheid en de pers.

  de relatie tussen de overheid en de pers
  Spreekverbod voor ambtenaren
  Ambtenaren van de overheid mogen niet met de pers praten. Zo kan een ambtenaar van de gemeente die een journalist van informatie voorziet, worden ontslagen. Klokkenluiders binnen ministeries kunnen worden vervolgd door de overheid. De overheid staat enerzijds garant om de democratische rechtsorde te bewaken, maar aan de andere kant lijkt zij informatie weg te houden bij journalisten.

  Zeker in een tijdperk waarin meer van de politiek wordt verwacht, zie je eigenlijk uitsluitend verkramping, angst.

  Pieter Klein

  Bas Haan reageert: "De afgelopen decennia zijn de voorlichtingsapparaten van de overheid steeds meer uitgegroeid tot een beschermingsmachinatie van bewindspersonen. Ze zijn ervoor bedoeld om voor te lichten, om feiten naar buiten te brengen. Als het beschermen van de bewindspersoon het hoofddoel is, in plaats van voor te lichten en feiten te brengen, dan heb je al een ontzettend groot probleem."

  lees verder
  www.nporadio1.nl/binnenland/18095-is-...
 9. forum rang 7 haas 15 augustus 2019 08:49
  mss CRB maar eens verkassen uit de West naar bijv.Delfzijl, Emmeloord of Emmen ?
  opschudden is gewenst:)
  ===========================================================

  Het CBR heeft medische informatie van
  tientallen mensen per ongeluk gestopt
  in onjuiste dossiers.Die informatie was
  daardoor via internet zichtbaar voor
  onbevoegden,bevestigt het CBR na een
  bericht van het AD.

  Het gaat onder meer om verwijsbrieven
  en formulieren van artsen,adressen en
  burgerservicenummers.Tot nu toe zijn er
  71 meldingen bekend,maar het CBR sluit
  niet uit dat er meer getroffenen zijn.

  De fouten zijn ontstaan door problemen
  met het digitaliseren van met de hand
  ingevulde formulieren.De dienst roept
  mensen daarom op medische gegevens
 10. forum rang 7 haas 16 augustus 2019 20:00
  De politie in Enschede heeft een man
  opgepakt die nog 1,2 miljoen euro moet
  betalen aan de Staat.Nadat hij 20 jaar
  geleden veroordeeld was,had hij al een
  deel overgemaakt,maar hij weigert de
  rest te betalen.De man kan nu drie jaar
  worden vastgezet.Ook daarna moet hij
  nog steeds het bedrag betalen
 11. forum rang 7 haas 2 september 2019 22:04
  Een onbekend aantal Nederlandse
  gedetineerden in het buitenland heeft
  onterecht een uitkering ontvangen.Dat
  schrijft minister Koolmees aan de
  Tweede Kamer.Waarschijnlijk hebben ook
  voortvluchtige veroordeelden onterecht
  geld gekregen.

  De uitkeringsinstanties UWV en SVB zijn
  onvoldoende nagegaan of deze groep wel
  recht had op een uitkering.Gevangenen
  verliezen meestal hun recht op een
  uitkering.

  De minister is buitenlandse gevangenen
  gaan controleren nadat Nieuwsuur had
  onthuld dat Nederlandse gedetineerden
  onterecht een uitkering kregen.
 12. forum rang 7 haas 3 september 2019 17:43
  De architecten van bureau OMA zijn
  niet langer verbonden aan de renovatie
  van het Binnenhof.Het contract is door
  staatssecretaris Knops ontbonden.Daar
  betaalt de staat 2,7 miljoen euro voor.

  Volgens Knops is er bij de gebruikers
  van de gebouwen "geen draagvlak" voor
  de plannen van OMA.Kamerleden vinden de
  schetsen van architect Ellen van Loon
  getuigen van grootheidswaan.In haar
  plannen zou het gebouw volledig op de
  schop gaan.De Kamer wil juist een
  sobere en doelmatige renovatie.

  Pi de Bruijn,ontwerper van het huidige
  Kamergebouw,gaat een nieuw plan maken
  voor de renovatie van dat gedeelte.
 13. forum rang 7 haas 11 september 2019 09:22
  ER IS VEEL MEER AANDE HAND BIJ CBR DAN WORDT ER GEPUBLICEERD !
  ======================================================
  Het CBR heeft de extreme wachttijden
  voor rijbewijskeuringen mogelijk pas
  medio 2021 weggewerkt,zegt minister Van
  Nieuwenhuizen.Ze hoopt dat het een jaar
  eerder al lukt;volgens het CBR is dat
  het gunstigste scenario.

  Het CBR heeft extra keuringsartsen
  aangenomen en het scheelt ook dat 75-
  plussers binnenkort met een verlopen
  rijbewijs kunnen blijven rijden.Pier
  Eringa,tot voor kort ProRail-topman,
  gaat het CBR ondersteunen.

  75-plussers moeten nu soms meer dan een
  half jaar wachten op een keuring.Voor
  beroepschauffeurs geldt sinds januari
  een spoedprocedure.
 14. forum rang 7 haas 18 september 2019 12:21
  De ambulance chauffeurs in Amsterdam
  moeten voortaan hun eigen boetes gaan betalen. De politie schrijft namelijk ook standaard boetes uit voor ambulances die te hard rijden of door rood rijden. De boete komt te vervallen als men weet aan te tonen dat het leven van de patiënt in gevaar was.
  Kan je dat niet aantonen als chauffeur, dan moet je dus zelf betalen. Dit geldt ook als zwaailicht en sirene gevoerd worden! De boete kan immers ook via automatische flitskasten komen.

  Het kan dus inhouden dat je wettelijk gezien een sirene en zwaailicht aan hebt staan, maar het is wel spoed, maar het leven van de patiënt is niet in gevaar. Je hebt bijvoorbeeld de sirene aan omdat je een zo gelijkmatige rit moet hebben vanwege de patiënt, dus niet te vaak stoppen en optrekken. Je rijdt met de sirene en het zwaailicht aan door rood en krijgt een boete. De directie besluit dat het levensgevaar er als zodanig niet was en je mag als chauffeur zelf dokken.
  Hoe hard ga je de volgende keer rijden?
  Hoe snel wilt u opgehaald worden als u iets overkomen is?
 15. forum rang 7 haas 6 oktober 2019 11:45
  Geen rijbewijs - De 68- jarige Jan de Groot uit Hattem zit sinds deze week zonder rijbewijs. De vrijwilliger van de buurtbus tussen Hattem en Kampen moet zijn buurtgenoten in de regen laten staan nu zijn rijbewijs niet op tijd verlengd is. Niet omdat Jan zelf te laat was met aanvragen, maar vanwege de maandenlange wachttijd bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). ,,Het is belachelijk’’, foetert De Groot.
 16. forum rang 5 DurianCS 6 oktober 2019 13:12
  quote:

  haas schreef op 6 oktober 2019 11:45:

  Geen rijbewijs - De 68- jarige Jan de Groot uit Hattem zit sinds deze week zonder rijbewijs. De vrijwilliger van de buurtbus tussen Hattem en Kampen moet zijn buurtgenoten in de regen laten staan nu zijn rijbewijs niet op tijd verlengd is. Niet omdat Jan zelf te laat was met aanvragen, maar vanwege de maandenlange wachttijd bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR). ,,Het is belachelijk’’, foetert De Groot.
  Ik weet niet of dit ook voor hem geldt, maar 75-plussers mogen nog lang doorrijden op een verlopen rijbewijs als er vertraging is door het CBR.
 17. forum rang 7 haas 7 oktober 2019 09:14
  De stikstof wetgeving dreigt in Nederland de bouwwereld te verstikken.

  Heel veel bouwprojecten liggen stil en zelfs de uitbreiding van vliegveld Lelystad staat ineens op losse schroeven.

  Heel dit dossier laat zien dat regelgeving en economie totaal niet op elkaar afgestemd zijn.

  Hoe kon dit zo vreselijk mislopen? Zouden we dat ondertussen ook niet moeten onderzoeken?
 18. forum rang 7 haas 11 oktober 2019 17:58
  quote:

  haas schreef op 11 september 2019 09:22:

  ER IS VEEL MEER AANDE HAND BIJ CBR DAN WORDT ER GEPUBLICEERD !
  ======================================================
  Het CBR heeft de extreme wachttijden
  voor rijbewijskeuringen mogelijk pas
  medio 2021 weggewerkt,zegt minister Van
  Nieuwenhuizen.Ze hoopt dat het een jaar
  eerder al lukt;volgens het CBR is dat
  het gunstigste scenario.

  Het CBR heeft extra keuringsartsen
  aangenomen en het scheelt ook dat 75-
  plussers binnenkort met een verlopen
  rijbewijs kunnen blijven rijden.Pier
  Eringa,tot voor kort ProRail-topman,
  gaat het CBR ondersteunen.

  75-plussers moeten nu soms meer dan een
  half jaar wachten op een keuring.Voor
  beroepschauffeurs geldt sinds januari
  een spoedprocedure.
  drama ?:)
  =================
  Alexander Pechtold wordt de nieuwe
  algemeen directeur van het CBR.Minister
  Van Nieuwenhuizen heeft hem benoemd per
  1 november.De oud-leider van D66 kan
  helpen bij het vinden van een oplossing
  voor de lange wachttijden voor mensen
  die zich medisch moeten laten keuren
  voor een rijbewijs,denkt het CBR.
487 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 25 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Indices

AEX 733,81 -0,29%
EUR/USD 1,0844 +0,43%
FTSE 100 7.484,25 +0,17%
Germany40^ 15.126,80 -0,10%
Gold spot 1.973,92 +0,00%
NY-Nasdaq Composite 11.716,08 -0,45%

Stijgers

AZERION
+9,33%
EBUSCO...
+5,99%
Pharming
+4,57%
VIVORY...
+4,50%
PROSUS
+4,41%

Dalers

ADYEN NV
-4,12%
Galapagos
-4,08%
PostNL
-3,36%
WDP
-3,30%
CM.COM
-3,11%

Nieuws Forum Meer»

(35)

Demir op 19 mrt 2023 07:08
(29)

Demir op 19 mrt 2023 07:03
(26)

twinkletown op 22 feb 2023 10:46
(9)

spartapiet op 16 feb 2023 23:17
(78)

DeZwarteRidder op 8 dec 2022 12:10

Column Forum Meer»

(5)

Hijskraan op 29 mrt 2023 00:03
(204)

De verhapstukkende bekokstover op 28 mrt 2023 23:28
(1)

TheSky op 28 mrt 2023 20:39
(1)

Kruimeldief op 28 mrt 2023 18:08
(10)

TA=verlies op 28 mrt 2023 18:01

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links