Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

fraude bij/door overheid ?

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
haas
1
Kamerbrief Menno Snel bevat foute cijfers over letselschade
Schade 269

De cijfers die staatssecretaris van Financiën Menno Snel deze week aan de Tweede Kamer stuurde over letselschadeuitkeringen, komen niet in de buurt van de werkelijke getallen. Letselschade-experts verbaasden zich over de bedragen waar Snel mee rekent. Zo zou er jaarlijks 96 miljoen euro uitgekeerd worden aan slachtoffers, terwijl de werkelijkheid waarschijnlijk een factor tien hoger ligt. Het ministerie bevestigt dat er mogelijk fouten zijn gemaakt met de cijfers.

Kamerbrief Menno Snel bevat foute cijfers over letselschade
“We hebben begrepen dat deze cijfers mogelijk niet op een goede manier geëxtrapoleerd zijn”, zegt een woordvoerder van het ministerie van Financiën. “We zijn daar nog over in overleg met het Verbond van Verzekeraars. Als er inderdaad fouten zijn gemaakt, zullen we dat zo snel mogelijk corrigeren.”

Vermogensbelasting
De Tweede Kamer had Snel gevraagd te onderzoeken wat de gevolgen zouden zijn als letselschadevergoedingen vrijgesteld zouden worden van vermogensrendementsheffing. Maandag stuurde hij de Tweede Kamer een antwoord met daarin een tabel over het aantal jaarlijkse letselschadevergoedingen en de hoogte van de uitgekeerde bedragen.

Meer dan 50
Volgens de cijfers die werden aangeleverd door het Verbond zijn er gemiddeld ongeveer 50 slachtoffers per jaar die een schadevergoeding hoger dan 200.000 euro ontvangen. “Dat heb ik als kantoor alleen al”, zegt Rini Withagen, voorzitter van branchevereniging van Nederlandse Letselschade Experts (NLE). Letselschade-advocaat Evert Jan Dennekamp reageert op LinkedIn. “Ook hier: veel meer hoge schades dan op grond van het marktaandeel te verwachten is.”

Langere looptijd
Letselschade-advocaat Edwin Bosch concludeert eveneens dat de cijfers over de grote schadevergoedingen niet kunnen kloppen. “Ook niet wanneer je de lange(re) looptijd van die zaken meeneemt in de marktbenadering”, zegt Bosch op LinkedIn. Het Verbond wil nog niet officieel reageren op de cijfers.

Eerste publicatie door Bart van de Laak op 11 jul 2019
Laatste update: 11 jul 2019
haas
0
Internationale pootgoedsector ontstemd over NVWA-aanpak fraude
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft haar belangrijke rol bij de bestrijding van pootgoedfraude zwaar onderschat.
De overheidsdienst heeft het imago en de exportpositie van de pootgoedsector op het spel gezet en is lichtvoetig te werk gegaan, hetgeen internationaal tot irritatie en onbegrip heeft geleid. Dat stelt Geert Staring, algemeen directeur van Breeders Trust, in een brief aan Kamerlid Maurits von Martels. Von Martels heeft samen met zijn collega Jaco Geurts Kamervragen gesteld over de pootgoedfraude, die dit voorjaar aan het licht kwam. Breeders Trust is de overkoepelende internationale organisatie van pootaardappelkweekbedrijven in Noordwest-Europa. Staring zegt dat Nederland als grootste speler in de pootgoedsector een voorbeeld zou moeten zijn voor andere landen. Daarvoor is het nodig dat fraude stevig wordt aangepakt.
haas
0
Henk Hogenkamp moet 19 weken wachten op verlenging van zijn rijbewijs. Zijn vrouw Geke moet noodgedwongen dienen als zijn chauffeuse. © Frank Uijlenbroek
Henk (69) uit Dalfsen moet door CBR-chaos tot december wachten op zijn rijbewijs: ‘Ik sta machteloos’
Diabetespatiënt Henk Hogenkamp (69) uit Dalfsen rijdt wekelijks zijn vrouw naar het ziekenhuis in Groningen. Maar een geldig rijbewijs heeft hij niet meer. Hij moet nog 19 weken wachten, omdat het CBR een tekort aan medisch personeel heeft. ,,Heel frustrerend.’’ ,,Dit is heel frustrerend.’’

Sjoerd Hartholt 06-08-19, 10:00 Laatste update: 10:09
In maart ontving Hogenkamp van Dienst Wegverkeer( RDW) het bericht dat hij een gezondheidsverklaring moest regelen voor zijn rijbewijs BE. Hij ging gelijk aan de slag. ,,Geen dag liet ik verloren gaan, de auto heb ik elke dag nodig. Ik ben daarom gelijk naar de huisarts gegaan. Die heeft er naar gekeken. Alles was goed. Daarna moest ik naar de oogarts. In Coevorden kon ik gelukkig snel terecht.’’ Toen Hogenkamp alles binnen had, was het alleen nog een kwestie van de documenten uploaden in ‘Mijn CBR’ en wachten op het bericht of hij mag verlengen. ,,Ik kreeg het bericht dat ik over acht weken meer
Tom Riddle®
0
@haas
Als je het dan over 'fraude bij/door overheid' hebt, moet je eigenlijk bij het grootste overheid_piramidespel beginnen ;-)

==================

De aardbevingen in Groningen zijn te klein om te kunnen vaststellen welke schade zij veroorzaken. Nederland kan daarom beter stoppen met het inventariseren van schade, zegt een onafhankelijke expert. Beter is het om iedereen in het gebied te compenseren.
www.trouw.nl/nieuws/expert-bevingssch...

Loketten
Dhani Hoekstra en zijn vriendin in Ten Post bijvoorbeeld hebben de afgelopen vijf jaar al tientallen experts aan het werk gezien. “Sinds de eerste schade in 2014 lopen we tegen een muur van loketten en instanties.” In een laatste rapport worden 42 schades aan de woning vermeld, 32 scheuren worden niet erkend als schade door aardbevingen.
haas
0
Te laat aansluiten Fastned-station levert Liander boete op
Liander krijgt een boete van 50.000 euro, omdat de netbeheerder een snellaadstation van Fastned te laat aansloot. Die bekendmaking doet de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op woensdag. Voor de klus stond een maximum van 18 weken.

Volgens netbeheerders zou dit niet altijd mogelijk zijn, omdat het aantal aanvragen hard groeit en er een tekort is aan technisch personeel. De ACM meent juist dat Liander als netbeheerder op die groei had moeten anticiperen.

“Partijen moeten tijdig toegang krijgen tot het net. Dat is een kerntaak van de netbeheerder”, aldus een ACM-bestuurslid tegen NU.nl.
haas
0
Follow the money en Trouw hebben weer een forse fraude weten te ontmaskeren. De fraude werd gepleegd door thuiszorg organisatie PrivaZorg uit Amersfoort.

Het schandaal is dat de overheid er al in 2007 van wist en het gewoon niet gebeuren. In 2015 deed de overheid een halfslachtig onderzoek en daar kwam niets uit.
haas
0
AEB:2 directeuren en 4 commissarissen
========================================
www.aebamsterdam.nl/over-aeb/organisa...
=========================================
Technologie
De HR Centrale is gebaseerd op bewezen technologie en innovaties van AEB. AEB ontwikkelde de HR Centrale om de output van energie en grondstoffen te optimaliseren. Onze Hoogrendement Centrale levert met 30% het hoogste energetische rendement en realiseert het meeste hergebruik van materialen. Daarnaast is de HR Centrale schoon: de rookgasreiniging is ontworpen met als doel de laagst mogelijke emissies.
haas
0
Is de overheid te bang haar fouten toe te geven?
HOFVIJVER DEN HAAG
dinsdag 13 augustus 2019 | NTR | Redactie Kunststof Twitter
Hoe goed werkt de WOB? Hoe gaat het met de afspraken tussen de pers en de overheid? En zijn klokkenluiders noodzakelijk om de waarheid boven tafel te krijgen? In Kunststof praten onderzoeksjournalisten Huib Modderkolk, Bas Haan en Pieter Klein over de relatie tussen de overheid en de pers.

de relatie tussen de overheid en de pers
Spreekverbod voor ambtenaren
Ambtenaren van de overheid mogen niet met de pers praten. Zo kan een ambtenaar van de gemeente die een journalist van informatie voorziet, worden ontslagen. Klokkenluiders binnen ministeries kunnen worden vervolgd door de overheid. De overheid staat enerzijds garant om de democratische rechtsorde te bewaken, maar aan de andere kant lijkt zij informatie weg te houden bij journalisten.

Zeker in een tijdperk waarin meer van de politiek wordt verwacht, zie je eigenlijk uitsluitend verkramping, angst.

Pieter Klein

Bas Haan reageert: "De afgelopen decennia zijn de voorlichtingsapparaten van de overheid steeds meer uitgegroeid tot een beschermingsmachinatie van bewindspersonen. Ze zijn ervoor bedoeld om voor te lichten, om feiten naar buiten te brengen. Als het beschermen van de bewindspersoon het hoofddoel is, in plaats van voor te lichten en feiten te brengen, dan heb je al een ontzettend groot probleem."

lees verder
www.nporadio1.nl/binnenland/18095-is-...
haas
0
mss CRB maar eens verkassen uit de West naar bijv.Delfzijl, Emmeloord of Emmen ?
opschudden is gewenst:)
===========================================================

Het CBR heeft medische informatie van
tientallen mensen per ongeluk gestopt
in onjuiste dossiers.Die informatie was
daardoor via internet zichtbaar voor
onbevoegden,bevestigt het CBR na een
bericht van het AD.

Het gaat onder meer om verwijsbrieven
en formulieren van artsen,adressen en
burgerservicenummers.Tot nu toe zijn er
71 meldingen bekend,maar het CBR sluit
niet uit dat er meer getroffenen zijn.

De fouten zijn ontstaan door problemen
met het digitaliseren van met de hand
ingevulde formulieren.De dienst roept
mensen daarom op medische gegevens
haas
0
De politie in Enschede heeft een man
opgepakt die nog 1,2 miljoen euro moet
betalen aan de Staat.Nadat hij 20 jaar
geleden veroordeeld was,had hij al een
deel overgemaakt,maar hij weigert de
rest te betalen.De man kan nu drie jaar
worden vastgezet.Ook daarna moet hij
nog steeds het bedrag betalen
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Markt vandaag

Wall Street sluit hoger na notulen Fed

21 aug De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag met winst gesloten. Beleggers verwerkten de notulen van de Fed... 4

  Indices

  AEX 550,42 +0,95%
  EUR/USD 1,1089 +0,00%
  Germany30^ 11.778,70 -0,20%
  Gold spot 1.501,49 -0,06%
  LDN100-24h 7.202,64 -0,18%
  NY-Nasdaq Composite 8.020,21 +0,90%
  US30# 26.222,87 +0,12%

  Stijgers

  ICT Group
  +8,73%
  Pharming
  +5,91%
  Accell
  +5,09%
  Vastned
  +3,49%
  TKH
  +3,39%

  Dalers

  Heijmans
  -4,80%
  B&S Gr...
  -2,90%
  Sif Ho...
  -2,76%
  OCI
  -1,88%
  Flow T...
  -1,67%

  Nieuws Forum Meer»

  (5)

  Erg chebbi op 22-aug-19 05:09
  (4)

  bergen333 op 22-aug-19 01:23
  (5)

  Sorong op 22-aug-19 01:10
  (21)

  Chris 'belegt' op 22-aug-19 00:08
  (3)

  pielsje op 21-aug-19 22:02

  Column Forum Meer»

  (4)

  Weert=No.1 op 22-aug-19 01:33
  (126)

  Call me Put op 22-aug-19 01:31
  (6)

  Snugger op 21-aug-19 22:47
  (3)

  ffff op 21-aug-19 16:19
  (13)

  geobeo op 21-aug-19 13:47