Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wat wil Fastned eigenlijk - discussie

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
pim f
1
Mijn mening/voorspelling: ze willen tzt de boel verkopen aan Shell (of een dergelijk bedrijf) zodat lubbers cs vet kunnen cashen. Aandeelhouders en obligatiehouders zullen worden afgescheept met een fooi.
Leefloon
0
Stel dan wel de vraag hoe aantrekkelijk het is voor een Shell om voor iets relatief kleins en eenvoudigs de hoofdprijs te gaan betalen, tenzij Shell dan ontzettend veel gaat verdienen met de levering van de elektriciteit uit hernieuwbare bronnen en Fastned nu geen klant is van Shell.

Shell lijkt nu bijvoorbeeld meer interesse te hebben in een bod op Eneco, als symbool voor het leveren aan Fastned en miljoenen andere partijen, dan in Fastned zelf.
domin8tor
1
Shell zal nog eerder het geld steken om zijn eigen tankstations om te bouwen (of zijn franchisees). De "moat" van fastned zit hem in first mover (tijdelijk voordeel). Locaties van de 'tanksstations' zijn volgens mij niet zo spectaculair en reguliere tankstations kunnen na ombouw vermoedelijk ook gaan leveren.
roloff
0
Met alle respect, maar ik heb het idee dat er hier meer Fastned ´lijntjes´ zijn (4) dan beleggers.

Ben zelf geen Fastned belegger (ook niet van plan) maar volg het spel wel.

Wie o wie heeft hierin wel belegd?
pim f
0
quote:

roloff schreef op 16 jul 2019 om 00:25:Wie o wie heeft hierin wel belegd?


Ik uiteraard niet (maar vind de manier waarop arme stakkers vakkundig van hun centjes worden afgeholpen toch erg fascinerend)
Leefloon
0
De IPO (en dus het cashen) is toch redelijk mislukt, met op de eerste handelsdag een laagste koers van €10 en een hoogste koers van €54. Ook nu ligt de koers nog tientallen procenten hoger. Zo beschouwd werden ook de verkopende cashers van een aanzienlijk deel van hun geld afgeholpen, en heeft de begeleidende bank iets om uit te leggen.
voda
1
Groei voor Fastned

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Fastned
14,30 0,00 0,00 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Fastned heeft in de eerste zes maanden van 2019 meer omzet behaald. Dit bleek dinsdag voorbeurs uit de cijfers van de exploitant van snellaadpalen voor elektrische auto's met een notering aan Euronext Amsterdam.

In het eerste halfjaar behaalde Fastned een omzet van 1,8 miljoen euro, 230 procent meer dan in de eerste helft van 2018.

Het aantal actieve klanten steeg met 174 procent naar 26.085 en de afzet nam met 195 procent toe, aldus cijfers van Fastned.

Eind juni had Fastned 15,3 miljoen euro in kas. Afgelopen halfjaar werden er 16 nieuwe stations geopend. In totaal had het toen 102 stations en inmiddels zijn dit er 106.

Fastned bereikte een EBITDA break-even op een operationeel niveau over het eerste kwartaal van 2019.

Het verlies afgelopen halfjaar kwam uit op 4,4 miljoen euro. Dit is exclusief de eenmalige kosten van 826.000 euro in verband met de notering op Euronext.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Boete Liander voor te laat aansluiten Fastned

Gepubliceerd op 7 aug 2019 om 11:30 | Views: 617

DEN HAAG (AFN) - Netbeheerder Liander heeft een boete van 50.000 euro gekregen, omdat een snellaadstation van Fastned niet op tijd op het stroomnet was aangesloten. De beursgenoteerde exploitant van snellaadstations voor elektrische auto's was om die reden naar toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) gestapt.

Liander sloot het station niet binnen de wettelijke termijn van 18 weken aan. Dat kan volgens de ACM niet door de beugel. "Partijen moeten tijdig toegang krijgen tot het net. Dat is een kerntaak van de netbeheerder. Een latere aansluiting kan leiden tot vertraging bij bijvoorbeeld bouwprojecten of bedrijfsuitbreidingen en daarmee tot schade bij de netgebruikers", aldus ACM-bestuurslid Henk Don.

De netbeheerders klagen overigens dat de termijn van 18 weken soms simpelweg niet haalbaar is vanwege de onverwachte groei van het aantal aanvragen, gecombineerd met een tekort aan technisch personeel. Liander zegt de boete dan ook te betreuren. "Net als de rest van Nederland, hebben we te maken met een groot tekort aan technici terwijl ons werkpakket zeer snel groeit door de energietransitie en groeiende economie. Dit tekort zorgt ervoor dat de wachttijden voor nieuwe klanten oplopen en dat is heel vervelend", zegt bestuursvoorzitter Ingrid Thijssen in een reactie. "Het voeren van rechtszaken en geschillen en het opleggen van boetes vormt op geen enkele manier een oplossing voor dit maatschappelijke vraagstuk."

Volgens de ACM is de toenemende elektrificatie vanwege de energietransitie juist een extra reden dat netbeheerders er alles aan zouden moeten doen om de wettelijke termijn te halen, en zo nodig extra investeringen te doen. Van schade bij Fastned zou door de vertraging overigens geen sprake zijn.
pim f
0
daar gaat het in dit draadje toch helemaal niet over? kom voda doe eens een keer je best
voda
1
Fastned haalt gelijk bij rechter

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Fastned
12,95 0,20 1,57 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) De rechtbank Noord-Holland heeft bepaald dat het plaatsen van elektrische laadpunten als aanvullende voorziening bij benzinestations en wegrestaurants op verzorgingsplaatsen langs de snelweg volgens een openbare en transparante procedure moet verlopen. Dit maakte Fastned donderdag bekend.

De zaak betreft de vergunning voor laders op de verzorgingsplaats Den Ruygen Hoek-Oost, waar ook al een laadstation van Fastned staat.

Fastned had in deze zaak beroep aangetekend tegen de vergunningverlening voor losse laders als aanvullende voorziening bij een Van der Valk restaurant. Dit beroep is nu door de Rechtbank gegrond verklaard, aldus Fastned.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

FASTNED Meer »

Koers 12,900   Verschil -0,04 (-0,31%)
Laag 12,750   Volume 1.770
Hoog 12,900   Gem. Volume 1.059
20-sep-19 17:15
label premium

Fastned: Matige groei

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium