Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Acomo 2e Helft 2019

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
32 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Belangstellende
0
Inderdaad. Het interim-dividend wordt 2-8-2019 betaalbaar gesteld.
Je belegt ook in dit fonds om de hoogte van het dividend. Oeisaai, misschien maar wel een degelijk fonds met een solvabiliteit van 53% van de totale activa.
buy&hold-style
0
Nou ja oersaai....kijk eens hoe Acomo de AEX verpletterend achter zich heeft gelaten in de afgelopen 25 jaar. Onwaarschijnlijk rendement voor wie geduldig de magere jaren verduurt. Zie linkje, grafiek onderaan de pagina.
www.iex.nl/Column/272861/Acomos-gekru...
Pierre1
0
Weet iemand van het Acomo forum of de namen en rugnummers van die partij(en) bekend zijn gemaakt die verantwoordelijk waren voor de verhandeling van de blocktrade van 99.684 aandelen Acomo? Het betrof een transactie van eind maart 2019!

AMSTERDAM (AFN) - Een groot pakket aandelen Amsterdam Commodities (Acomo) is donderdag verhandeld. Dat meldt persbureau Bloomberg. Het zou gaan om circa 0,6 procent van het aantal vrij verhandelbare effecten van de onderneming.

In totaal betrof het, via een zogeheten blocktrade, 99.684 aandelen Acomo die zijn verhandeld voor een prijs van 19,54 euro per stuk. Bloomberg wijst er daarbij op dat op basis van recente data er in totaal acht partijen zijn die minimaal 99.684 aandelen Acomo bezitten.
nickster
0
Ja 23-7 is ex dividend. Nou saai, cijfers waren best goed.
Mooi aandeel toch, zeker voor de langere termijn
Toddemij
0
quote:

nickster schreef op 22 jul 2019 om 16:58:


Ja 23-7 is ex dividend. Nou saai, cijfers waren best goed.
Mooi aandeel toch, zeker voor de langere termijn


Ik beleg al in dit aandeel sinds het nog Amsterdam Rubber heette en rond de 5 euro koerste. Dit fonds geeft altijd een ruim dividend en je kunt altijd eruit en in proberen te stappen op pieken en dalen wat ik ook doe. Maar over het algemeen is dit aandeel absoluut niet verkeerd om in je portefeuille te hebben en je weet dat in de handel commodity prijzen fluctueren( plus de nodige valuta schommelingen omdat men in veel landen handelt) en dus ook dit aandeel. Maar dat ze hun vak kennen is duidelijk. Bovendien is dit aandeel gerelateerd aan voeding waarmee het beslist redelijk defensief is.
Toddemij
0
Een aardig stukje om te lezen en een kijkje te nemen in de grote commodity handelaren waarvan Bunge en ADM beursgenoteerd zijn en Luis Dreyfuss en Cargill nog privaat zijn.
www.groene.nl/artikel/onzichtbare-voe...

Pierre1
0
Het volume in Acomo begint de laatste weken gelukkig weer toe te nemen. Zal de stijgende dollar ook rugwind geven?
buy&hold-style
0
Acomo is wakker geworden. Het is altijd weer verbazend hoe dat kan gaan met kwaliteitsbedrijven. Langere tijd blijven en hangen en sukkelen rond een bepaalde koers, om vervolgens met kracht door te stoten. Daarom is simpelweg vasthouden, op je handen zitten zo belangrijk als je eenmaal je keuze hebt gemaakt. Kijk niet naar de koers, maar naar de gang van zaken bij het bedrijf. Succes allen!
nickster
0
Lijkt op inkoop eigen aandelen en/of instituionele koop. Is niet een actie van piet particulier
maci
0
Uit het HJ bericht van Add Value Fund:

Handelshuis in specerijen, noten, thee, eetbare zaden en voedingsingredie¨nten. De groep weet telkenmale kundig in te spelen op de grote prijsvolatiliteit in soft commodities. Na twee grote overnames (theehandelshuis Van Rees en zonnebloempitten-veredelaar/handelaar Red River) in 2010 is het aandeel Acomo ook op de radar van grotere beleggers verschenen. Na jaren van stabiele omzetten en resultaten, werd Acomo in 2018 geconfronteerd met margedruk in enkele belangrijke productgroepen en, in de eerste helft van 2018, met ongunstige vertaaleffecten door de zwakkere eurokoers ten opzichte van de US dollar. Voor 2019 houden wij rekening met een licht winstherstel waarvan de publicatie van de halfjaarcijfers het eerste bewijs vormde. Het solide dividendrendement van 5,7% op jaarbasis onderbouwt het kwaliteitsimago van deze deelneming die wereldwijd actief is in circa 90 landen."
32 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Direct naar Forum

Amsterdam Commodities Meer »

Koers 19,700   Verschil -0,08 (-0,40%)
Laag 19,520   Volume 3.689
Hoog 19,800   Gem. Volume 7.868
19-sep-19 17:35
label premium

Acomo swingt niet

Het laatste advies leest u als IEX Premium-lid

Inloggen Ontdek Premium